Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 932
  • 348
  •   1
Отговори
# 330
  • Видин
Още ли я дъвчете тая безумна тема? #Shocked

# 331
  • София
Ами, значи трябва да минеш в 21-ви век или да погледаш малко американски медицински сериали, защото в белия свят, окончателното решение по каквито и да е медицински въпроси се взима от пациента, след като е подписал ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ.

Не лекарят решава, НИЕ РЕШАВАМЕ, отговорността е наша и ние трябва да се информираме.

Просто идеята, че аз се оставям в ръцете на който и да е да решава, ми се струва супер дискриминираща.

Аргументи за ранното захранване. Звучиш интелигентно, надявах се да не сучеш локуми като другите 99% от привържениците му.

# 332
Аз отделих прекалено много време и това ще е последния ми пост в тази тема, защото няма смисъл.

Към autumnsphere, защо си мислиш че не съм информирана и не съм съгласна като законен настойник на детето.

Аргументи за ранно захранване не мога да давам, защото всяко дете се развива индивидулно (вече се повтарям). Ранното или късно захранване не са черното и бялото. Не можеш напълно да отричаш, която и да е от теориите. Моята ситуация е изисквала ранно захранване и тя беше ок за моето, но може би не и за твоето дете.

не си гледам детето от американски медицински сериали! То в доктор Хаус едно бебе му стисна пръста от корема на майката:)))))

Каквото и да се изпише тук, всички ние МАМИТЕ ще се посъветваме със специалисти (едни ще харесаме, а други не), защото децата са най-важното за нас родителите. Аз каквото и да кажа, че съм направила по отношение на моето дете, никой от вас няма да го приеме за чиста монета, а ще отидете при специалист. Това е и правилното решение! Не можем да си гледаме децата по форумите и с медицински сериали и научно популярни статии:)

Ако моето и вашето дете кихат, не значи че кихат по една и съща причина и ще им дадем едни и същи капки:))))

Приятен ден на всички!

# 333
  • София
Там е работата, че повечето деца нямат здравословни проблеми, които да налагат сокче на 40-тия ден, НО ПРАКТИКАТА в България е това да се препоръчва от 80% от педиатрите. Получава се точно обратният ефект. Не се гледа това, че детето е здраво, а се повтаря една заучена схема напук, за да не признаеш, че не си прав.

# 334
Не знаех, че сок се дава само при здравословни проблеми! Както и да е, не мога да коментирам лекарската практика и дали е правилна, защото не съм доктор. Питай ме нещо из правните дебри:)

И как изведнъж д-р Йосифов се оказа, че не е шарлатанин, ами 80% от лекарите практикуват същото:) или и те са шарлатани?

както и да е:) стига сме се дъвкали:) сама каза, че има информирано съгласие и че въпреки практиката на 80% от лекарите, ти имаш правото да не се съгласиш:)

С поздрав най-сърдечен и без лоши чувства,

Лора

# 335
  • София
Да, така е, на мен две лекарки ми препоръчаха и не се съгласих. Въпросът е ТИ защо си се съгласила? Просто защото педиатърът така ти е казал? Според теб всички педиатри ли са безгрешни? Това достатъчно ли ти е, за да взимаш медицински решения за детето си?

Йосифов е шарлатанин, защото дори и най-залуханите лекари знаят, че бананът и кивито са БРУТАЛНА храна за стомаха на новороденото и никога не биха ги дали, защото са силно алергизиращи. Шарлатанин е и защото няма кабинет и лъже, че е доцент, взима повече пари от нужното, и т.н., и т.н....

# 336
какво ти дава правото да съдиш и поучаваш:) ииииииии още нещо.....не гледай в чуждата паница, а само в твоята:) хем и най-залухавите лекари знаят, хем са ти го препоръчвали.....противоречие противоречие:)

гледай си детето и не ни поучавай как ние да го правим....не съветвай докторите след толкова години учене как да си вършат работата, след като те не те съветват как да вършиш твоята

внимавай...изказванията ти стават емоционални и ще кажеш нещо, за което ще съжаляваш:) наистина вече загубих интерес към теб

# 337
  • София
Никой не ми е препоръчвал киви на 40 дена.

# 338
хммм Теодора Мусева 1983 година...интелигентно дете си:) ма откъде тази злост! Една статия не те прави специалист:) още повече, че е преводна:)

# 339
Aбе уж си обещах, че няма да влизам повече в темата, но само да поясня, че хич не е преводна статията, явно не си я прочела дори, а би било добре, нека уважим труда на момичето, още повече, че доста добре се е получило. Но, за съжаление, безполезно поради наличието на изключително много коне с капаци.

(autumnsphere,  bouquet)

И да добавя - постовете под статията също си заслужават отделеното врреме. За който се интересува де.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 16:14 от Мрън

# 340
аз не давам оценки:) затожа не ме квалифицирай...невъзпитано е

# 341
Уж и аз нямаше да влизам  Mr. Green Но защо пък сега се напада autumnsphere? Статията й е много хубава, пък ако ще и на 10 години да е, добре го е написала....

Лора, след като си Юрист, да даваме правни сравнения, белким се изясни ситуацията. Има например адвокати и адвокати - кои кадърни, кои по-малко, кои - съвсем не. Как аз, бидейки не-адвокат, да си избера такъв? Няма да отворя указателя, да си харесам най-благозвучното име и да отида с пълното си доверие, че щом човекът е писал в указателя, че е адвокат, той знае какво прави. Нито да чакам да ми загуби дето се казва предварително спечелено дело, за да разбера, че нещо му куца. Баща ми е на твоя принцип, възрастен човек е  Mr. Green "Строител" го завлече със сума пари, нанесе сума щети, а сега "адвокат" се опитва да му загуби делото и нашият упорства и ми обяснява, че учил е човекът за адвокат и знае по-добре от нас. Обаче адвокатът не е Левски, та като загуби, да губи само себе си  Mr. Green Губиш ти - лично. Да калкираме сега това върху педиатъра. Как бидейки не-педиатър, съответно, да си харесам педиатър? И в кой момент да се осъзная, че съм се объркала и трябва ли да чакам да ми съсипят детето и догава да се стресна и да се развикам, че са ме измамили? Кой губи - доктора или ти и най-вече детето ти?

Мога примери да дам с много и различни професии, ако други майки не желаят да спорим на медицинска тема  Mr. Green  Просто, Лора, наистина е смешно (и спестявам други определения,) да ти сочат, че СЗО и ВСЯКА педиатрична асоциация говорят за захранване след 4 месец, обясняват различните опасности от ранното захранване, показват сума ти материали на Министерството на здравеопазването за неосведомеността на някои български педиатри за вредата от ранното (не суперранното захранване), а ти да се фръцнеш и да кажеш, че понеже не сме педиатри, да не съветваме докторите как да си вършат работата. За справка, педиатричните асоциации се състоят от педиатри  Mr. Green и въпреки всичко са против ранното захранване. Ами ако д-р Йосифов е отсъствал на лекциите за захранването  hahaha

# 342
  • Sofia
autumnsphere, съжалявам, че ще съм толкова пряма, но си адски досадна (съдейки и по други твои теми). Приеми, че има хора на различно мнение от твоето, защо нон-стоп се опитваш да ги убедиш как си единствената права и най-най-правилно си гледаш детето, че и те трябва да си гледат техните деца по същия начин? И то хора, които нямат нужда от твоите съвети. Вече преясно изказа мнението си, хората са информирани и за двете гледни точки по отношение на доктора, оттук нататък изборът си е техен!
И защо някой трябва да признава, че е сбъркал, ако няма индикации за това?

Макар и да знам, че няма да бъде удовлетворена молбата ми, моля, не ми отговаряй.  Crazy
Нямах намерение да пиша вече в тази тема, но съм втрещена от хъса ти да си налагаш мнението и да осъждаш другите.

# 343
наистина г-жо/г-це Мусева, ха спрете се....Simple Smile има инакомислещи от Вас, а и някак и като 10 години по-възрастна от Вас и с повечко опит, смятам, че трябва да уважавате чуждото мнение, та дори то да е различно от Вашето.

Ще оценя високо Вашето въздържание да ни поучавате, а и наистина сте на всяка манджа  мерудия! Доста е дразнещо!

Това, което е нелепо, че оплюхте човек, който нито познавате, нито сте виждали, а и не знаете как работи:) Но такива сме си ние българите, дай ни акъл да даваме! Гледайте си вашата кочинка и оставете нашата на мира. Не сме търсили или искали съвета Ви.

А ако аз сега пусна слух за Вас тук, искам да видите как ще понесе това на репутацята ви, пък после въврви обяснявай, че нямаш сестра. Когато вие г-це Мусева не сте била родена, децата са гледани по друг начин. Сега има нова мода, а след 10 години може би добре познатото старо ще стане ново пак.

А и интересно как решихте да проверите тема за човек, който не познавате....ей така, за да си пишете и да налагате мнението си. Темата беше коренно различна.

Значи Мрън каза нещо много хубаво, че щом не е неговото дете, не го интересува кой се грижи за моето.

# 344
  • Видин
Защо пациентите на д-ра говорят всичките по един и същи начин, някак локуместо, без никакъв смисъл и не отговаряйки на зададените въпроси, както прави явно и самият "доктор"  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт