Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 925
  • 348
  •   1
Отговори
# 315
Ами не те е обидила с нещо като "дребна душица", нали? Просто казва, че практиката да поставиш на проходилка 5-месечно бебе според нея е смешна, а е могла доста по-остро да се изкаже - например не смешна, а по-скоро опасна. Не се заяждам, все си мисля, че има начин да не се съгласим с нечие мнение, поведение или каквото и да е без да сипем обиди.  Нападението, всъщност, не е най-добрата защита. Peace

# 316
А сега бих искала да се обърна към всички участници в тази тема (с риск разбира се да бъда оплюта, заплюта, като неграмотна и нискоинтелигентна майка).

И преди съм писла по темата и то в самото й начало. Темата започна като запитване, дали някой познава доктор Йосифов и какво може да сподели. Мамите, които го познаваме споделихме своите впечатления без да обявяваме доктора за гуру или каквото и да било и без да настояваме някой да го направи доктор на детето си. Изведнъж се включиха разни други мами, които най-безцеремонно започнаха да ни хулят колко сме тъпи, прости, неграмотни и т.н и т.н. Не знам дали забелязвате, но нито една от мамите, които харесват доктор Йосифов не оспориха качествата на другите майки и не ги обидиха. Темата се превърна в "за и против ранното захранване" и не мисля, че следва да обсъждаме повече доктора. Всяка една от нас има своя опит и отглежда децата си така, както намери за добре. Аз не търся вашето одобрение дали съм добра майка. Отглеждам детето си така, както смятам за добре. Както ние не ви казваме как да гледате децата си и не даваме оценки, моля да бъдете така любезни да престанете да обиждате. Нелепо е....аз например не ви влизам в кухнята да ви обяснявам, че сте некадърни готвачки, защото например не слагате чубрица в манджата си.

Нека се радваме, че отгледани и захранени по един или друг начин имаме здрави деца, които ни радват:)

Що се отнася до личната вендета на Познавача, ще кажа само едно....МОЛЯ г-н Познавач, разкрийте се и не ни давайте просто линкове. Много е лесно да се опитвате да съситепете нечия репутация зад анонимен ник. Как да Ви повярвам като не Ви познавам. Мисля, че ще е достойно да го направите иначе думите Ви са голословни. Нека видим и за Вас дали някой има да каже нещо. Мисля, че и привържениците на Йосифов, и неговите противници ще се съгласят, че анонимно е много лесно да се изкажеш и си представете ако някой започне просто ей така дребнаво да пише по форумите за вас!

Преди време пуснах доста сериозна тема за гинеколог, заради който замалко не загубих детето, а се включиха и жени, които сериозно са пострадали от него. Никой не обърна внимание на това, а сега хулим д-р Йосифов без основание. Нека кръстим темата "за и против ранното захранване" и споделим мненията си без да се обиждаме. Ето аз например съм един феномен и не ми тръгна кърма въобще, колкото и голямо да беше желанието ми да кърмя. Започнах рано да захранвам и детето ми го възприе добре. В момента имам здраво детенце на 2г. и 3 м.

Аз съм се регистрирала с истинското си име и нямам какво да крия или от какво да се срамувам.

Моля и модераторите да решат дали темата не трябва да се прекръсти. Модераторите в повечето случаи контрират също и неподходящо поведение.

Благдаря за вниманието,
Лора

# 317
Благодаря Мрън! Ще го имам предвид! По принцип, имаш право! Но аз не се съсипвам от смях как Ирина си гледа детето, просто защото не ме интересува!

# 318
   Лора, ти всъщност си права, наистина всеки си решава как да гледа собственото си дете. Нищо лошо няма в това, стига изборът да е информиран. И изобщо нямам намерение да те "заплювам като неграмотна и нискоинтелигентна майка", защото по начина ти на изразяване и вида на написаното мога да кажа, че е точно обратното.

За другите не отговарям, но моето лично недоволство и отричане не са срещу инакомислещи майки (не е моя работа) или някой си доктор (нали не си водя детето при него), а срещу определени методи, от които близки до мен хора са засегнати поради сляпата си вяра в определено медицинско лице и неговите съвети (не става въпрос за Йосифов). Та в тоя ред на мисли, ако имаше и двете гледни точки и повече информация, въпросното семейство щеше да постъпи другояче, те самите вече са доста по-внимателни с второто си детенце. Да, говорим за частен случай, отклонение от "нормата", но може да се случи на всеки. Живи и здрави да са ви дечицата на всички!

Наистина темата след първите няколко поста тръгна в различна посока, както става с абсолютно всички теми тук. И наистина и от двете страни имаше грубо отношение, което вече си е до човек.  Извинявам се за лиричното отклонение, но това е моето "сбогом" от темата, едва ли нещо повече и по-различно ще се каже.  Peace

# 319
  • София
Всяка една от нас има своя опит и отглежда децата си така, както намери за добре. Аз не търся вашето одобрение дали съм добра майка. Отглеждам детето си така, както смятам за добре. Както ние не ви казваме как да гледате децата си и не даваме оценки, моля да бъдете така любезни да престанете да обиждате. Нелепо е....аз например не ви влизам в кухнята да ви обяснявам, че сте некадърни готвачки, защото например не слагате чубрица в манджата си.

Лора, звучиш много интелигентно и грамотно, но горното изказване не ти прави чест. Захранването на детето не е като да пресолиш манджата или да й сложиш повече чубрица. Това е инвестиция за цял живот. Това че детето не е имало проблем със захранването, не значи, че решението ти е правилно. И аз мога да кажа, че на детето нищо му няма като падне от спалнята ни, т.е. няма проблем да си го оставям там винаги...

И не, колко пъти трябва да се повтори, че не може всяка майка просто ей така ДА СИ РЕШАВА, има си отговорности и те трябва да се поемат след информиран избор, а не ей така КАКТО НИЕ СМЯТАМЕ ЗА ДОБРЕ.

# 320
Благодаря Мрън! За мен такъв трябва да е тона на всяка една дискусия без да се нападаме излишно! Информираме се, имаме глави на ръменете си да анализираме инфрмацията и да вземем решение как да постъпим!

Ние препоръчахме, но както каза, не можем да се доверяваме сляпо още повече, когато става дума за здравето на децата ни.

Всеки взима решението си сам, а лошото е че се оплю доктор без някой да каже, че е съсипал здравето на детето му! И наистина, темата се изчерпа и изроди в лична вендета!

# 321
autumnsphere, както каза Мрън, важното е да си информиран. Ами аз съм грамотно момиче (е не съвсем момиче ама ми се иска:)), четох, слушах, консултирах се и взех моето решение според моята ситуация и моето дете.

Нека не си налагаме мнения, защото винаги има най-малко две по който и да е въпрос. Аз съм убедена, че съм взела правилното решение за себе си, както и ти за теб. Въртим се в кръг! Изказаха се много мнения и от тук нататък всеки си преценява. Преценката също не е, както каза ей така. Всички сме записали децата си при доктори. Моето си има и педиатър в 17-та п-ка, който е ок с това как е захранено детето.

Вижте, всяко дете се гледа индивидуално. Доктор Йосифов не спира кърмене, за да захрани. Някои мами имат кърма за 3 бебоци, на други е недостатъчна, а трети нямат. Нима мислите, че се гледат по един и същи начин! Разбира се, че не!

Държа да отбележа, че не съм си решила просто ей така, никой не ми е опрял също пистолет до слепоочието. Доктори много, мнения много! Аз за себе си няма да забравя какво чудо беше когато майка ми ме заведе при 10-ина доктора да се консултира дали да ми се вадят сливиците:)

# 322
  • София
Лора, аз в цялата си практика с теми за захранването, не съм чула един смислен аргумент за информирано решение да дадеш на новороденото си дете сок или пюре от банан и киви. (Та дори и на 2-3 месечно бебе...) Моля те, кажи ми как ти взе своето. Също и за проходилката.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 12:35 от autumnsphere

# 323
autumnsphere, това, че ти не намираш смислен аргумент, не значи същото за мен. Моля, не се опитвай да ме поставяш в позицията да се оправдавам и обяснявам. А сега искаш да ти разкажа целия процес! Ще ми отнеме доста време!

Мога само да кажа, че съм гледала детето си внимателно, контролирано и информирано. Смятам се за добра мама! Но моята рецепта за отглеждането на моето дете не може да се приложи едно към едно за другите деца. Всички те се развиват индивидуално. Предполагам, че ако имам второ дете подходът ми ще е различен. Може би няма да проходи толкова рано, може би ще имам кърма, може би....може би....Simple Smile

Не виждам смисъла в спора:) А ти педиатър ли си? (не питам заядливо, а сериозно).

# 324
  • София
Ама най-абсурдното е, че всички така говорите!

И Йосифов, и другите майки! Локуми, локуми........ Тука не става въпрос каква майка си. Водим нормален диалог. За мен едно от най-неуважителните неща в диалога е да говориш с недомлъвки и да не се доизказваш.

Толкова ли е трудно малко да уважиш опонента си и да кажеш два-три аргумента? Не искам цялата история, искам два научно доказани аргумента.

Не съм педиатър, журналист съм, направих тази статия:

http://www.glasove.com/article-6702.php

# 325
И на мен ми е доста любопитно с какво е полезна за бебето храна, която то не може да усвоява? Само да не кажете пак, че щом капки против колики може, значи може и сок или пък, че сокът е течност, а не храна, защото няма да звъчи сериозно.

# 326
  • София
Ама доколкото разбрах, Йосифов не одобрява капките против колики, т.е. и те не са редни...

А сокът от киви или морков си е съвсем различна ХРАНА, аз моля за научни аргументи, не за бабини деветини... Знаем, че има деца, които се изриват от една лъжичка сок.

# 327
След като си журналист не се изказвай като педиатър. Не ти прави чест да се изказваш след като не притежаваш необходимата квалификация. Доктор Йосифов (доцент или не) поне е доктор. Науката как да си гледаме децата не е математика или химия или каквато и да била точна наука.

И ето, вие пак и отново говорите за теории за хранене! Този спор просто не ме интересува, защото аз съм направила своята консултация с доктори специалисти и не ме интересува дали вие одобрявате как съм си захранила детето, тъй като не притежавате необходимите знания и опит като доктори, за да ме съветвате или осъждате. Предполагам сте прекрасни професионалисти в своята област.

Този спор между непрофесионалисти е пълна глупост (аз включително не притежавам квалификацията).

Смятате ли, че съм оставила детето на произвола на съдбата си. Д-р Йосифов упся да изгради у мен доверие, както сигурно ваште педиатри относно вашите деца.

МОЛЯ модераторите...сменете темата.

# 328
  • София
Ами, Лора, единствения извод, който мога да си направя, е, че нямаш аргументи. И се опитваш да замажеш положението.

Къде съм се изказала като педиатър?!

А идеята, че докторите са богове, а ние простосмъртните не можем да обсъждаме медицински въпроси, е толкова обидна, че няма накъде... Съвсем ТОЧНО И НАУЧНО може да се говори и между простосмъртни.

# 329
Аргументи за какво? Какво е положението, че да го замазвам чак?

Когато ме заболи зъб, отивам на зъболекар, когато ми се развали колата, отивам на автомонтьор, и т.н. Аз съм юрист и ще дойдете при мен ако имате правен проблем или при колега. Не става въпрос кой е простосмъртен и кой не! Всяка жаба да си знае гьола!

А иначе ние можем да си чешем езиците тук колкото искаме.....и аз обсъждам с приятели като ми се развали колата и най-вероятно какъв ми е проблема и как може да се поправи. Но окончателното мнение е на автомонтьора, а ние пък сме прекарали приятно докато пием кафе да си говорим за колите:)

А ти ми казваш какво е редно и какво не по повод захранване на детето. Колкото и деца да имаш, не са ти минали достатъчно през ръцете, за да претендираш да знаеш всичко, че чак и да съветваш. В този ред на мисли можеш да ме съветваш единствено от позицията на майка и то единствено от опита с твоите деца, а пък аз мога да приема или не мнението ти. Но предпочитам съвета на специалист.

В този ред на мисли, критика от журналист към доктор звучи нелепо!

Общи условия

Активация на акаунт