Великден наближава, стая за бебе ЮНЧЕ мама стяга!!Тема № 52

• 14 592
  • 275
  •   1
Отговори
# 90
Кари, Честит Рожден Ден!Да си жива и здрава!
usmiva ,раждането във вода го води и Григорова.

# 91
ins koga ti e termina na teb?
Katerinkа М помогнах така преди 6-7 години на една бивша съученичка и мъжа й. Приех ги вкъщи уж под наем. Два месеца не видяхме наем. Та беше бременна като  дойдоха. Нямаха квартира и спешно трябваше да се изнесат от настоящата -не ми дойде на ума защо трябваше тобкова спешно да се изнесат от там. След 2 месеца сина им се роди. След 4 месеца отивам да плащам тока и случайно проверявам те дали са платили....познай оказа се че и откакто са се нанесли не са плащали ток. А той все обяснява че всичко е наред и събира фактурите от всички плащания. И аз като виждам че не им спират тока значи всичко е ок. Вода не плащаха защото им беше зле финансовото състояние, пэк и бебе имаха което също е егромни разходи. В един момент аз разбирайки за неплатеният то се обаждам, идват от енергото спират го, и той моля ти се веднага с един разклонител от втория етаж ще влачи и краде ток от първия етаж. Казах че ще извикам полиция и ще им спра водата тоя почва да ми се репчи все едно аз не съм си в къщата, а той. Беше огромен скандал. Моята съученичка много му вярваше и скара с мен заради него. След скандала дойде баща и и с 300 зора се разбрахме че до седмица ще се изнесат. Естествено  не платиха нищо.  Представи си цяло лято 2-ят етаж беше без ток. След като се изнесоха от вкъщи чак в края на лятото си оправихме сметкиете-идиота я беше зарязал и тя с майчинството си плати всички сметки. Тя разбра че той не е човек- а ходиха още от училище поне 5 год....... и така за обица  на ухото. да не ви е срам този идиот да го изгоните от къщата сил
Уффф много се олях

# 92
Честито на Кари .....много щастие и късмет.....

Аз цял ден лежах и затова не пиша .....ама не е нищо страшно просто ми е отпаднало и ми се лежи.......

За  раждане в къщи си мисля че е малко рисково в къщи а и после няма да ми е комфортно в къщи.

До утре......

# 93
Кари,честит празник и от мен,жива и здрава и много,много,много щастлива! bdbaloni

# 94
Кари  newsm59  party023 да си жива и здрава и всички около теб и най-вече бебка

# 95
Франчи, без система не се ли проточва много раждането? Иначе в другите теми четох, че системите доста увеличават родилните болки, но за съжаление, много малко лекари се съгласяват да не ги слагат, нали не им се чака  Crossing Arms   

А защо не искаш упойка? И изобщо другите мами, мислите ли да прибягвате до упойка? Ще ми е интересно да споделите мнение. Аз още не съм мислила по въпроса, защото просто не съм много информирана. В петък съм на лекар и вече ще се уговаряме за раждането, така че ще го рапитам за това. По принцип, много търпя на болка, но изобщо не знам дали прагът ми на търпимост ще е достатъчен за раждането   Thinking

Да се похваля - днес за първи път правя съвсем сама мусака. Миналия път, когато ни беше дебютът в готвенето на това ядене, Жоро я довърши, защото аз се уморих още докато рязахме картофите. Но си е много туткава работа, от 15:30 ч. съм започнала да я правя, сега вече се пече основата и след малко ще слагам заливката. Надявам се да се е получило вкусно.

Ох, вече започват да ме хващат нервите вкъщи, не съм свикнала само да подпирам диваните. А и цялото тяло ми се схваща, като не се разхождам. Ама тая настинка и тъпото време ме задържат у дома. Утре обаче съм на фризьор и после ще ходя да се снимам, защото с Жоро ще си сменяме личните карти - трябва да побързаме, защото Боян рискува да бъде зачислен в община Люлин, ако още малко се потуткам  Peace 

# 96
Гъди, определено системата окситоцин /хормонът, който спомага за увеличаване на разкритието/ доста усилва болката. Усетих разликата при раждането на Кати- преди слагането на системата имах болки като при болезнен цикъл, след като изтече 1/4 от нея определено болката се чувстваше къде-къде по-силна.
за упойката- не натрапвам мнението си на никой, но прочетох доста в различни френски и английски сайтове за епидуралната аналгезия. Това, което ме притеснява най-много е липсата на усещане, когато дойде време за напъните, а от там се получават и доста повече разкъсвания....самият период на изгонване на плода е по-дълъг....
А пък и едно дете съм родила без упойка и въпреки системите и предизвиканото раждане болката не беше чааак толкоз нетърпима.
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_734_0.html
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=366

# 97
И аз съм размишлявала за упойката и съм на мнение, че няма нужда от геройства! Сигурна съм, че болката е поносима или поне в 95% от случайте, но според мен ако има начин да се спести не е никак лоша идея! Аз винаги съм имала изключително болезнен цикъл! Повръщала съм и съм колабирала от болка! И ако мога да си спестя поне малко болка ще съм изключително доволна! Според лекарите ми до сега съм преживяла поне три-четири раждания с тея болки! Но вярвайте ми през тези осем месеца без цикъл съм просто много доволна! Та аз за себе си избирам упойка без да се замисля! Още през първия месец изчетах доста по темата и се примирявам със страничните ефекти, но по-добре това отколкото още болка!

# 98
maria_tsvet , терминът ми е на 5-ти , обаче доц.Балев ми каза 10-ти, така че незная точно... Приела съм го за 5-ти пък когато дойде...
    За упойката предпочитам БЕЗ, иска ми се всичко да е възможно най-естествено, въпреки че ми е първа бременност съм напълно сигурна, че ще се справя. Дори ми се иска да родя вкъщи без лекар, ама мъжът ми ще ме обяви за луда. Иначе ми се въртят всякакви варианти в главата как да избегна намесата на лекарите...  newsm78 е, имам още време да помисля

# 99
Аз също казах на моя лекар, че искам да раждам без упойка и окситоцин по възможност. За упойката му казах, че се надявам да издържа и нося на болка, но понеже не ми се е случвало преди да раждам, не съм абсолютно сигурна дали няма да приплача за упойка в някакъв момент. Той каза, че ако не заявя предварително може да е късно да я постави или да намери анестезиолог, ако си поискам и аз му казах, че ще поема този риск. За окситоцина като му казах хич не му хареса и каза, че не поставяли рутинно, а само при медицински показания и затова ако се наложи, ще ми сложат... Т.е. нямало вариант да откажа... Не ми стана много приятно.

Пак ще се опитам да преговарям и да не ходя на много ранен етап в болницата ако не са ми изтекли водите, за да изкарам част от контракциите на спокойствие у дома. Ама знае ли човек; тези неща не могат да се планират много... На теория е много лесно да съм курназ, но ще видим на практика...

# 100
  • Пловдив
Гъди и аз готвих мусака Simple Smile. Направих и салата и макам мъжа ми да си дойде-отиде до магазина и почваме.
Подкрепям напълно написаното от Франческа за епидуралната упойка. И аз мисля да раждам без упоика. Плюс товаз има риск от поставянето й и това ме плаши. Не мисля да рискувам.
Честит Рожден ден на Кари! Бъди жива и здрава и много усмивки през юни!

# 101
Sv., за съжаление често преди поставянето на епидуралната упойка, пускат система окситоцин за регулиране на контракциите и по-бързото достигане на съответното разкритие /между 3-4 см. и под 6/.
Хубаво е за тези, които искат упойка да кажат предварително- първо, защото често не винаги родилното разполага с анестезиолог в моменти и второ, защото често болката става наистина силна след допустимите см. разкритие.
Изтичането на водите не винаги става в началото на раждането. Моите ги спукаха при 8 см. разкритие, ако бях ги чакала да се спукат сами щях да съм родила вкъщи.

# 102
Е и аз готвих мусака, моята обаче беше с тиквички, страхотно се получи и сега вечеряхме всички дружно и с майката на Андрей, много я хареса - тя цял следобяд търка прозорците аз готвих, ами готвачка съм си отвсякъде, как сама си се хваля, всичко ми се получава супер вкусно!! Crazy

За упойката съм твърдо за, въпреки, че знам какво са болки, а и имам опит с този тип упойка- преди три години на гин. ми операция бях с точно такава, гадното е, че не си усещаш краката, но за сметка на това, аз лично излязох от реанимация, не на количка , а на два крака, една сестра само ме придържаше да не падна и тогава сестрите ме похвалиха, че съм герой, като ме качиха в отделението ми казаха да лежа, казах, че искам да се раздвижвам! така и ми беше казано от друга пациентка след епидурална упойка трябва максимално бързо сам да си помогнеш да излезеш по бързо от упойката и да си раздвижваш краката, колкото по-бързо ги раздвижиш, толково по- добре,аз още в реанимация започнах да си търкам безчувствените крака с ръце, за да се задейства кръвообращението!!

За упойката за раждането аз съм си заявила предварително  и кой точно ще ми е анестезиолога!! Peace

# 103
  • София
Здравейте момичета, мен доктора отказа днес да ме изпише, защото без лекарства имам много контракции. Не става работата при мен само с лежане. Лошото е, че и обривът ми почти не се е променил, а съм на кортикостероиди и антихистамин. newsm78 Доктора днес много се учуди. Решихме да изчакам два дни и ако започне да избледнява, да включа пак магнезий или гинепрал заради контракциите и да видим от какво се обривам. Той се притеснява да не е пък от Фраксипарина, а него няма как да го спра. Аз пък си мисля, че може да е от комбинацията на много лекарства. При всички положения, ще трябва да започна пак нещо заради гадните контракции. Днес се мерих и установих, че за повече от месец, вместо да кача, съм свалила един килограм.

# 104
Франческа не се гневи, на мен ми е за първи път и затова питам  Wink

Общи условия

Активация на акаунт