Великден наближава, стая за бебе ЮНЧЕ мама стяга!!Тема № 52

• 14 362
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
Ммм да, явно нещата са малко по-различни в различните населени места! Факт е обаче, че във Варна примерно една АГ болница до момента не успяват да усвоят различните средства, който им се отпускат и освен едно ВИП отделение друго не успяха да направят! Докато една Кръжна болница, примерноам, са успели да направят ремонт в цялото отделение! Е не са постигнали нивото на майчин дом Варна, но било много по-добре отколкото АГ! Последното което чух за АГ Варна е, че ако искаш да ходиш на ЖК трябва да оставиш 200 лева залог, че ще родиш там, а не в някоя от другите болници! Ако родиш там си получаваш парите обратно, ако не.... ами да си! Жалко е, защото там има доста добри специалисти! Та АГ е пример за това как не трябва да се управлява болница! Ако си спомняте преди време акушерките във Варна си бяха подали молбите за напускане, ами бяха именно в АГ! Не че няма пари, просто парите много често "потъват" в небитието! За АГ стана още по-страшно когато се появи и Майчин дом! Въпреки лошата му слава след случая с момичето в кома! Много се раздуха, но просто защото е частна клиниката и обра доста работата на другите две! Но това разбира се не означава, че лоши неща не се случват в Окръжна или в Аг! Напротив... В АГ преди време точно Атанасов обърка едно момиче, но много малко се чу за случая! А тази година Скочев в окръжна лично е отговорен за две майки, едната оцеля, другата не (и двете не бяха платили)! Та двамата са наистина много добри специалисти, няма спор! В АГ ти искат пари, без да се замислят, а в Окръжна не! ОБаче я посмей да не платиш в Окръжна... За Майчин дом нямам информация как стоят нещата, не познавам никой, който е раждал там! Но това е положението във Варна! За Бургас зная само, че хлебарките в кошарата на бебетата било само част от предлаганите екстри! Лошото отношение също било емблематично за този град. Имали няколко ВИП-стай и толкова! Всичко друго си е от времето преди 89-та! Имали един-двама специалисти на който можеш да се довериш, но като цяло ме предупредиха да отида в София! Е до София няма да стигна, но до Варна определено! Та според мен нещата във Варна и Бургас са малко по-различни от София! А тук много често самите лекари нямат желание да се развиват! Нали вземат на раждане по 600 лева под масата, да не мислите, че ги интересува друго! Ами че то това е достатъчно! Ако сложат вана за водно раждане, ще трябва да се вадят приходи наяве...Сигурно има и други мнение по въпроса, но според мен положението във Варна и Бургас е много зле откъм АГ-болници, АГ-специалисти и т.н.!
Надявам се никой да не приеме мнението ми като заяждане Hug, това е просто мнение и информация, която имам от най-близки хора! Такива, който са минали и през трите заведения (без Майчин дом), а и твърдя най-отговорно, че не става дума за някакви глезли, с големи претенции!  

Amorevole, благодаря ти! Hug

# 76
Честит Рожден ден и от мен Кари! да си жива и здрава и да бъдеш една щастлива мама през юни  newsm51 Stuck Out Tongue

# 77
Здравейте маминки,

успях да попрочета туй онуй от днес - то като се развали времето и юнките ставаме супер продуктивни на постове Simple Smile

И аз издирвам Мона_балона, имам познати във Враца и разпитвам... дано да са добре с бебчето!

Нали ще разкажете след лекцията на 9 месеца за секциото, че и мен живо ме интересува!

Днес съм кисела и заядлива (+недоспала) ... свършихме ремонта и познайте кой спи у нас (за 3 дни уж...) ... не ми се коментира... дано обаче да се усети, защото има намеци, че нямало къде да живее, а аз вече не издържам.... #2gunfire

анито, твоята Андреа е изключителна! Много, ама много й се радвах, пу-пу! Simple Smile

Албумът с вестителките си е в snimka.bg. Даже май е първи и на него ясно си пише какъв е! Но ако някой не може да го намери, да ми пише на лични, ще му дам номер за връзка!

bdbaloni  КАРИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! bdbaloni

# 78
Кари, честит рожден ден! Бъди много здрава, щастлива и леко раждане през юни!!!

# 79
Кари честит рожден ден и от мен, желая ти много здраве и щастливи мигове през юни[/s

# 80
Здравейте и от мен. Да ви похваля че пишете с невероятна скорост....докато ви прочета от вчера и да се включа вие дори нова тема сте започнали.... Shocked днес времето туке отвратително, поне не валя дъжд през деня но и за разходки не ставаше. Как сте днес момичета?
А гледам че на 1-ва страничка сте говорили за болниците из Варна. Аз мисля за Окръжна. Край мен всички са раждали там, без да плащат и са останали доволни. За АГ-то една приятелка ходи да се запознае с обстановката и каза че за 650 лв. да имаш хлебарки в стаята  няма смисъл да ги даваш и май се отказа.Не знам......старая се да мисля положително и това е.
Ние с мъжа ми си харесахме количка ама магазина е само онлайн и сега си записахме моделите да ходим да ги видим тук на живо в някой магазин Grinning

# 81
 KaterinkaM, тъй като не си първата с подобен проблем ще ви разкажа за едни наши роднини! Близки техни роднини в кратък период от време починали! И тези наши роднини приели единия от синовете им да живее при тях в София, докато си намери работа и си стъпи на краката! Намерило си момчето работа, месец-два-три обаче не си търсело квартира! Ама нали го съжаляват, че и двамата му родители са починали и никой нищо не му казвал! и така 2 години! А човека добре си живуркал, не плащал сметки, на давал пари за храна! А бе с две думи "Голям живот"! Най-лошото ставало когато се напиел и се прибирал, та и панаири правел! А те хората са едни добри и кротки....Та както и да е! не знам дали още живее с тях, но не беше никак приятно! На мен ми се наложи да остана в София за две нощи и ги помолих да остана при тях и те ме приеха без проблем и не бяха казали нищо за въпросния човек, който живее с тях! Още първия ден накарах бабата да отидем на пазар да купя това онова за хапване! Все пак ще остана цели два дена там! А бабата #Crazy, изцъкли се жената! Ама нямало нужда, тя си имала всичко! Да ама я накарах, защото на мен пък ми беше неудобно! Като отидахме на пазар и тогава бабата ми каза за въпросния човек и на мен ми стана още по-гадно, че и аз се натрапвам! Както и да е, вечерта се появи въпросната личност и влезе в кухнята директно! Сипа си, седна и се нахрани! Бабата е много устата и му вика "Виж, каква хубава вечеря направи, пък и всичко тя купи!", а той нито я погледна, нито каза нещо! Взе си десерта и си излезе от стаята!
Та поуката е, ако не искате някой да се засели увас по като този си казвайте на време! Колкото по-дълго чакате толкова по-зле става! Ей го на, този образ беше вече изкарал две години на безплатна квартира, с осигурена храна! Колкото и да ви е близък, никой няма право да се нанася някъде за дълго! Всеки трябва да се оправя сам! Може да помогнеш, ама нямал къде да живее... Ами извинявам се, ама има квартири! Пък и никой не е виновен, че някой не може да се оправя сам с живота си!

# 82
Някой пита в предната тема - аз съм раждала и сега пак ще раждам в Mайчин дом - Варна. Никога не са ми вземали по 10 лв. за болничен, доста странно newsm78.

Кари, честит рожден ден!!!

# 83
slavena, те и на мен не ми взеха, просто защото ми отказаха болничен! Става въпрос за по-дълъг от 7 дни! Иначе това беше първото, което ми казаха при регистрацията! Ти при кого беше?Кога ражда там?

# 84
Здравейте момичета аз пак съм на линия Peace
Съжалявам че не можах да се включа по рано и да почерпя но защо точно сега реши да ми се развали компютъра #2gunfire

Благодаря на всички ви за хубавите пожелания Hug
На всички които са празнували честито и от мен  bouquet
Моля се всички да се оправят бързо и да се връщат в нашите редици Praynig  bouquet

При мен от неделя е малка лудница детето се тръшна болно с 40гр.температура и така е вече два дена на всичкото от горе пристигна най после детското обзавеждане и в момента в къщи е малак "АД"и се надявам до края на седмицата да приключим със ремонта Rolling Eyes
После ще пусна снимки да видите как се е получила детската Wink

Отивам да ви прочета на зад Crazy

# 85
maria_tsvet аз също мисля да раждам в окръжна, и аз имам доволни познати, дето не са плащали...
   Мами, намерих нещо интересно за раждане в домашни условия. Много се навих, ама мъжът ми само ми се изсмя... Ето го линка, ако някой го интересува http://homebirth.beinsa.info/

# 86
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАРИ, ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА МАМ ЮНИ  bouquet newsm59

# 87
Хей ins това имах предвид под естествено раждане- в България само за една жена знам, че го е направила с 3-тото си дете -Роси. А на първата консултация на която отидох в св. София, като ги питах сестрата каза "Ама как така, като циганките "а лекарката и обясни, че се практикува в други страни, но в България не било за препоръчване, защото ако нещо стане усложнение, нямаме добре развита спешна помощ и имало голям риск. На мен ми се стори логично това обяснение, но за раждането във вода все още не разбирам защо не искат да го практикуват- хем го предлагат, но като ги попиташ се оказва, че само Семерджиева го прави, а тя е в майчинство- така че явно ще си раждаме по "естествения" за Бг начин.  Thinking

# 88
usmiva , в Бг не само една Роси е родила детето си у дома.
Ако се поразровиш във форума ще намериш доста разкази на жени избрали домашното раждане. Обикновено и темите са едни от най-горещите тук.
Само че, това все още е незаконно у нас. И макар че, доста жени вече го избират, няма лекар който да се  навие да асистира в домашни условия.
Домашното раждане е доста разпространено в Холандия, където обаче в повечето случаи присъстват акушерки и дули. Създадени са и т.нар родилни къщи, които нямат нищо общо с болниците. В Канада например чака линейка пред дома на родилката.....
Та така
Винаги може да родиш естествено и в болница. Просто говорете за това с лекаря, който ще асистира на раждането.
Аз лично съм се разбрала с моята наблюдаваща гинеколожка- никакви системи, никакви упойки....с две думи напълно естествено, просто обаче в болница, за да мога да имам сигурността, че ако нещо се обърка, ще има кой да се намеси адекватно.

П.П. Ако бях се решила на домашно раждане с първото си дете, сега нямаше да я има нито нея, нито мен. Peace

# 89
Благодаря на всички от сърце за пожеланията!
Почерпете се за мое здраве!

Общи условия

Активация на акаунт