Великден наближава, стая за бебе ЮНЧЕ мама стяга!!Тема № 52

• 14 356
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен!Включвам се само замалко, защото трябва да симулирам учене...
За раждането във вода: И според мен просто лекарите ни като цяло не са от най-напредничавите и някакси ги мързи да се развиват! Май полседните години им липсва едно основно човешко качество, а именно любопитството! Като се замисля, че в доста родини домове все още се практикуват разни остарели неща (като повиване и пристягане на бебчетата), а не рядко лекарите сами препоръчват бабешки методи за гледане на децат (примерно трика със солта все още има акушерки, който го препоръчват, та чак и научни доказателства цитират)... А ако само една лекарка в София практикува раждане във вода, предполага ви е ясно защо другите й колеги ще ви убедят, че е глезотия! Ами да в някой АГ болници, считат епидуралната аналгезия за лигавене и ще ви го кажат директно в очите! Според мен е въпрос на финансови средства! Ако на един лекар някаква процедура му донесе пари е много добре ракламирана, ако няма изгода хич не им се чува даже! Преди време имах един шеф, който казваше:"Винаги става дума за пари! Който не разбира това е идиот!" Аз обаче нали съм си наивна и тогава не приемах това като общовалидна истина! За съжаление обаче последните години се нагледах на много случки, който ме убедиха именно в това! Въпреки всичко пак от наивност отидах в частна клиника, с надеждата, че като си платя ще получа нормално човешко отношение! От към отношение не мога да се оплача, но вкрайна сметка отново става дума за пари! И тъй като реших да се въползвам от здравната каса отношението е малко по-друго! Е нищо, че доплатих 200 лева за ЖК, а после и още 660 за самото раждане (ако е по естествен път). Пак им идва малко! А одисеята с болничния! Ами в началото ме предупредиха, че всеки болничен се заплаща по 10 лева! Какво да направиш съгласяваш се, да ама нкрая се оказа, че не ти дават, защото направлението било от друг град! Е, нищо, че според НОИ това не е оправдание и че са длъжни да го издадат! Според счетоводителката просто искат повече пари.... Може незнам. Отплеснах се в темата за здравеопазването, но аз като типичен козирог от девет лакденеца вода ще донеса, само и само да докажа тезата си!  Grinning
За спането: и аз съм много зле от около седмица-две... Освен проблеми с манверите из леглото все по често се събуждам супер изнервена и не мога да се успокоя! Тропам си с крак, с ръка, понякога с пръсти! А за звуците... хмм май и умрал ще събудя Embarassed А ако не ми се обърне внимание почвам да питам нашия татко дали спи! Ами обикновенно спи, аз какво ли очаквам  newsm78... За изнервеността ми е странно, защото не сънувам нещо страшно, а просто се събуждам, но почват едни "мравки" да ме лазят.... Ей сега около 13 часа ще ми се доспи и така до към 16. Мъчих се да не спя през деня ама не става, като взема да чета за изпит и си заспивам, без да разбера!
Офф стига толкова, че пак прекалих! Хайде, усмихнат ден и от мен!

# 61
the1 , лекарите имат финансовата изгода да прилагат нововъведенията на съвременната гинекология. Всяка "екстра" се заплаща, за това и колкото повече неща предлагаш на пациентите им, толкова повече постъпления може да очакваш. Лошото е, че държавните и общински болници имат определен бюджет и често той стига за наистина важни неща.
Говорила съм с шеф на областна болница- за него беше важно да имат свестен кувьоз и апарат за обдишване. И да има желание да приспособи зала за да присъстват бащите или да закупи вана за водно раждане, едва ли ще му стигнат и 3 годишни бюджета.
Финансово у нас могат да си позволят въвеждане на екстри само частните болници, но интересно защо не го правят?
Нито в Токуда, нито във Вита или клиника Щерев не се предлагат кой знае колко екстри.
Новатори са св. София и Шейново /едната е общинска, а другата държавна болница/.

# 62
Като стана въпрос за лекари аз пак да си повторя въпроса от онзи ден, предстои ни преместване в младост и смяна на личния лекар, ако има някой в този район да ми препоръча добър детски педиатър ще ви бъда много благодарна   bouquet. Пуснах тема и в здравния справочник ще чакам отзиви. Прадварително ви благодаря

# 63
gmarinova , ако попаднеш на подходящо матраче, обади се къде си го намерила. Знаех си че нещо не е наред с тая подложка на кошарката.

И аз се замислям вече за багажа за родилното. Нощницата ще ми е най-големия проблем, защото тия с копчета са толкова ... "бабешки", че засега панически бягам от тях. Amorevole, с пижамка дали ще ти дадат да бъдеш в болницата, май пречи на прегледите. Инъче и аз се изкушавам, има по-добър избор.

# 64
А аз дори и бабешки нощници не съм виждала, не че и много съм търсила де. Ама хич няма да ми пука каква ще е или как ще изглеждам в нея, тя е важна само за визитациите, за да е по-лесно със свалянето на гащите пред доктора Joy   През останалото време ще си обличам каквото ми душа иска.

За раждането във вода съм чувала, че е препоръчително не толкова за намаляването на болката, въпреки че и това се изтъква като голям плюс, а защото за бебето ще е най-малко стресиращо, като се роди във вода. Това доближава до най-голяма степен естествената му среда, в която то се е развивало през 9-те месеца в корема на майката.

Не знам на Запад как го практикуват, но тук родилката май влиза във ваната само непосредствено преди бебето да излезе, а през останалото време се мъчи на сухо  Peace

# 65
Гъдииии, за раждането във вода е така. Даже тук четох писанията на разочаровани мами, които не са успели да се преместят от родилната маса до ваната, но иначе са си платили за водно раждане. Naughty

Във врачанската тема също нищо не знаят за Мона-Балона, освен, че се казва Моника. Tired

# 66
Ани, аз съм фен на Андреа отдавна-такъв сладкиш е   Kissing Heart
Amorevole, аватара ти много ме радва-по-малката мишка е разкошна  Grinning
За раждането във вода - радвам се, че отзивите не са много добри (не ми се сърдете), защото имах желание без реална възможност и сега поне да не съжалявам затова Simple Smile
От две нощи не мога да спя...доста е тежко.

# 67
Кари, честит рожден ден, много много здраве и радости!!  bouquet

Оле, мами, незнам какво ми става, ей сега към 11 ч, като му легнах и сега Андрей ме събуди по телефона и то си спя дълбок сън, незнам какво ми става- с това хапване и спане до края ще заприличам на пандишпанче, ама важното е, беба да наддава добре!!И си сънувах един сън не  е разказване!

Amorelove- те в болниците не дават да се ходи с пижами, специално в Аг-тата, само нощници, дори и да нямаш твоя, във всяка една болница дават техни!На мен в Токуда ми бяха дали една беличка, беше ми огромна, ама кво от това, въпреки ,че не ми стоеше добре, аз всяка сутрин си се гримирах за да не приличам хептем на извънземно!! Crossing Arms Crazy Че нали така тръгнахме сутринта без нищо, не очаквах, че ще ме приемат, та Андрей ходи до вкъщи  и ми носи багажа, беше ми донесъл, цял несесер с гримове  и 4 чифта прашки, аз прашки, тази бременност не съм обула- голяма смешка, да ми гледат сестрите по-хубавичко гъза, като ми бият инжекции ooooh! Девойката с близнаците в моята стая беше още по- зле- нейния мъж и донесе две торби с дрехи, все едно всеки ден ще се преоблича в болницата! Joy

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 14:10 от somebody

# 68
  • Germany
Кари, честит рожден ден! Много здраве и късмет!
Аз преди малко се прибрах от преглед след 2,5 часа чакане. Лекарката ми беше отпуска 1 седмица и днес беше лудница. Бебока е добре. Дългокрак - крачето върви с 3 седмици напред, но като цяло е слабичък - 1800гр. Лекарката каза, че структурата ми е такава и ще е по дребничък. Бобо се роди 3050 и бебчо сигурно ще е някъде там. Още е седалищно и според лекарката, ако го извадим по рано ще е около 2800. Каза много да почивам следващите 2 седмици, а след това и да тръгне не е проблем. След 2 седмици съм на запис. Ами това е от мен за сега Simple Smile

# 69
  • София
Сега се сетих, че имам застраховка живот (с данъчно облекчение) и работодателят няма да ми внася вноските. Имате ли представа какво трябва да направя? Не искам да я прекъсвам и май сама трябва да ги внасям.... Дайте съвет

КАРИ, честито рожден ден! Нека си много здрава и всички твои роднини и приятели също да са здрави!

# 70
  • Варна
 newsm45 пак сте изписали 100 реда, немога да сваря да чета.  Тук е една млака лудница, ще се местим в нов офис, секи иска някви неща и трябва да  си предам достойно раб. място на новото момиче, отгоре на всичко трябва да си оправя кашите, ако ги намеря. Имам да ходя на 100 места, обаче крака ми отказва да бачка и така пълна лудница. Сори, че ви занимавам с мойте глупости ама няма на кой да си кажа кво мие. Поне довечера ще дават мача на мойте хора, та да ми се случи нещо хубаво, да разпусна малко.
Кари - честит рожден ден, жива здрава и многоо щастлива.
Надявам се че сички сте добре и всички сме около огнището на Юнското братство. До скоро.   bouquet

# 71
Viper,   Joy , за плакатите! И умната с този ремонт, да не вземеш да се напъваш сама да чистиш и подреждаш! Пази се!!! Иначе и аз съм още от работните.

the1, повече спокойствие и концентрация ти пожелавам!
somebody, спокойно, ти си имаш природно дадено хубаво тяло! Ще се възстановиш бързо след раждането. Нали беше писала, че майка ти и сега има стройно тяло, а приличаш на нея? А за Андрей - браво на него, мисли за това, да си готина - и прашки, и грим ... Wink

Fantasia, благодаря, и твоята ме радва  Laughing
Мони, добре че си се добрала до Докторката и с Бебока всичко е наред.
gamby, споко, и ние (повечето) си помрънкваме от време на време тук, нали затова сме "братство"  Hug (и да бият твоите хора довечера, нали?)
За пижамката - предположих, че не става за болницата и затова написах: "Наясно съм, че може и да не ми свърши работа в болницата, но за в къщи през лятото ще е много удобна!"  Wink

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 15:41 от Amorevole

# 72
Здравейте сладки мами бебеланки.Аз днес излязох,че ни спряха интернета и ходих да го плащам.Отначало си вървях нормално без болка,но после малко по-малко почна да ме наболява от ходенето.Минах и покрай банката,за да си извадя уведомление за сметката ми,че нали ми трябва за болничния пред НОИ.И после като си тръгнах от банката,нали тук валя и е едно гадно и хоп листчето на земята в една локва.Ейййййй побеснях.Не стига че се клатя като патка и пристъпвам като мечка че трябваше да се връщам до банката за ново. Sad
Но после влязох вв едни детски магазин и купих 3 чифта чорапки, 2 детски тънки пеленки с пате и с магаренцето Йори,кутийка за биба и 3 броя къси гащички,та ми минаха и болки и нервност.А после за да се освиня повече отколкото съм станала си купих 2 кутийки сладолед и си го изядох толкова бързо,все едно някой ще ми го изяде. Rolling Eyes

# 73
  • София
Ех, rosicp , браво на теб Hug Искрено се разсмях като си те представих hahaha

Е, сега ще отида до Алианц, за да взема банковите сметки, че се налага сама да си внасям месечната вноска. Иначе ми се прекъсва полицата. Добре, че се сетих навреме, че щеше да стане..... мазало.

Написах си писмото за сбогуване на английски. Насълзиха ми се очите, докато го писах. Толкова хубави спомени имам с хората от сервизните отдели в цяла Европа... Всички обучения и конференции са били изпълнени с много смях. Ще ми липсват.
Сега ще го мъдря на български...

# 74
Viper, като ходиш в Алианц провери, дали изобщо тази застраховка е валидна по време на бременност. Колкото и да е гаден факта- има застрахователни компании, които не застраховат жените по време на бременност  #2gunfire #2gunfire #2gunfire и си имат вратички от типа, кога застр. не важат и за съжаление един от случайте е по време на бременност. Супер гадно и дискриминиращо, но е факт, Провери и дано за Алианц това не важи Praynig, не за друго а защото е адски грубо и брутално. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт