Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е Ginipral и за какво се използва?
Какво означава ФМ в контекста на намалени околоплодни води?
Какво е Вис Виталис и къде се намира?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е Ginipral и за какво се използва?
Ginipral е лекарство, което се използва за предотвратяване на преждевременни раждания. Съдържа активни съставки, които отпускат мускулатурата на матката и могат да помогнат при установяване на контракции. В случаи на алергична реакция към него е важно да се консултирате с лекар за подходяща алтернатива.
-
Какво означава ФМ в контекста на намалени околоплодни води?
ФМ е съкращение за фетална морфология, което е вид преглед, извършван по време на бременност за оценка на здравето и развитието на бебето. Указанието за преглед от специалист по FM при случаи с намалени околоплодни води може да означава необходимост от допълнително наблюдение и оценка на здравето на бебето.
-
Какво е Вис Виталис и къде се намира?
-
Какво представлява раждането във вода и защо не се предлага във всички болници?
-
Какво представлява феталната морфология и защо е важна?
Започва да ме дразни гърлото като преди кашлица, а това е сигурен знак, че се оправям - винаги завършвам разни грипове и настинки с кашлица.
Надявам се наистина да се окаже по-полезна за кърмене, иначе съвем ще ме боли за парите, които дадох за нея.
Малко или много, темата за секциото си ме интересува, защото не се знае как ще тръгне нормалното раждане и дали няма да се наложи да премине в операция (дано не), поне да съм наясно какво би ме очаквало

Според лекарката обаче е нормално предвид, че ям на сила и по-малко. Важното е, че бебето е добре и расте напред. Въпреки това и в четвъртък пак съм на лекар, за да видим дали всичко е наред, а пък и започвам записите на тоновете.
Някой правил ли го е? Дали допълнителен няма да повдигне много горното ниво и бебка да се изтърколи. Инъче остава шкаф за дрешките да купим и с обзавеждането сме почти готови. Едва чакам да изляза в болничен и да се захвана както трябва с всички приготовления 
Голяма оптимистка съм. А иначе смятам още другата седмица да съм приготвила багажа за МД, че като гледам с какво темпо се появяват бебета при майските майчета, и направо се паникьосвам. Ако не ходих до сега на работа сигурно щях да съм спретнала сакчетата, ама нали се правя на много работна... 
То не беше пръцкане, не беше чудо. Милото вече наистина щеше да се присъединява към кризисния щаб. По едно време излезе от стаята и аз го попитах, къде отива. "Да си правя плакати, с които ще протестирам из апартамента"
Днес вече съм добре, слава богу.