Спане по корем при бременност-опасно ли е?

• 29 711
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
Аз спях до края на 6-ти месец по корем, после вече ми стана неудобно.

# 16
  • София
До последно си спях по корем, доколкото ми позволяваше коремът  Laughing Нищо му няма на бебето, споко! Peace

И аз знам ,че след 4-тия месец не е добре да се спи по корем !

И откъде го знаеш? На мен докторът ми се изсмя, като го питах мога ли да спя така. Бебето си е защитено отвсякъде, не си представям как точно можеш да го задушиш? Thinking

# 17
  • Mars Hotel
Ако те притеснява, можеш да пробваш да спиш с ето такава възглавница например:
http://family-bg.com/prX_3641.htm
Тя ще ти попречи да се обръщаш по корем. Освен това е много удобна за напреднала бременност, когато всичко те боли, докато спиш. Peace

# 18
Аз до последно спах по корем само че единия крак вдигах нагоре до тялото. имах си съвсем нормална и лека бременност

# 19
аз спя в много странна поза- по корем и така сгъната, че понякога се чудя как не съм се хванала още Joy
И аз мисля, че с времето самото тяло ни подсказва как е най-полезно и удобно.

# 20
Аз много обичам да спя по- корем и допоследно си спях така, докато корема не стана прекалено голям. Първите 3 месеца нямах проблеми.

# 21
още спя така

# 22
Не, не е опасно. Организмът ти сам ще си покаже кога е време да престанеш и няма да го правиш, дори несъзнателно или на сън, така че не се притеснявай  Hug
На същото мнение съм

# 23
  • Все на втория етаж
Аз до последно се чанчех и си спях по корем някак настрани, не мога да го обясня, но по гръб не мога и общо взето по корем до 9 месец в йога пози.

# 24
Ха-ха.
Аз още си спя спокойно по корем ,а виж ми лентичка  Wink  В самия край на 8-мия месец съм,корема ми не е особено малък(как да го нарека,компактно щръкнал и заострен е ),но не ми пречи да спя по корем.Като казвам по корем нямам предвид абсолютно леганала върху корема с очи във възглавницата(то така надали някой спи въобще),а имам предвид,че половината от тялото ми е "по корем",а другата половина е някакси по-свободна и на една страна.Тоест  бебо преминава в тази свободната половина на корема ми,която не е плътно върху матрака,а главата ми е на една страна(тоест върху бузата си спя).Единия ми крак е опънат назад,а другия е свит нагоре и настрани(този откъм по-свободната част на тялото).Изключително странно обяснение праснах,но се надявам да са ме разбрали  Crazy

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 17:35 от elfi4ka

# 25
Щом ти е удобно и го правиш несъзнателно, едва ли е опасно за бебчо.

# 26
Бебето е защитено и няма да го нараниш. По-скоро на теб ще ти стане неудобно в един момент. Аз по гръб и по корем не можех да спя, беше ми тежко и неудобно на корема и кръста. Винаги съм спяла настрани, като бременна не си промених навика.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 23:08 от Grönebееr

# 27
  • Варна
Не вярвам да му навредиш на бебето, то си има дебела плацента, като брезент   Mr. Green , поне така казват лекарите. 

elfi4ka , цветно си го обяснила  Mr. Green

# 28
  • Плевен
И аз знам, че няма нищо опасно. Спи си по корем щом ти е удобно. А колкото до болката, която те притеснява, тя най-вероятно се дължи на това, че бебето се измества в по-свободна част на корема и може да ти притиска някой орган.

# 29
  • На бял кон в Pierrefonds
Не е опасно. Ще дойде време, когато няма да можеш да спиш по корем. Даже почти няма да спиш, защото през половин час ще си в тоалетната  Mr. Green

Препоръчват да се спи на лявата страна, защото от дясно се намира черния дроб, който е доста голям орган. Аз обаче спях на дясно, защото така ми беше удобно. По гръб ми изтръпваха адски ръцете и имах крампи.

Общи условия

Активация на акаунт