ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 606
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 675
Е КОЯ Е ТАЯ ГРАДИНА С ПО 1000 МЕСТА  Joy

# 676
Аз пък се чудя защо ние трябва да питаме директорите?Това ли се има предвид под контрол върху начина на приемане на деца и доказване на точки?За какво беше тогава тая система?То май пак ще си е същото...

# 677

Права си за подточките, благодаря. Но работещите студенти остават... а дали наистина е съгласувано упътването с дирекция Образование? Логиката е такава, но... истината може да е друга- око да види, ръка да пипне  Laughing

primavera , права си отвсякъде.  Peace

1. Въпросното Ръководство за родителите, не е официален документ, нито на СОС, нито на дирекция "Образование". Това, което стои качено на сайта в момента, е версия 5 от 03.04.2009 г. и не е подписано от никого, нито някъде пише кой е авторът му. Да не говорим, че в Правилата за приемане на деца - единственият официален легален документ, приет от СОС на 12.03.2009г. - никъде не е указано, че те ще бъдат последвани (респ. тълкувани) от Ръководство за родители. Единствено в секцията "Нормативни документи" на сайта, в списъка на изброените такива, последният е  Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. и за него изрично пише: (предстои публикуване) . Тоест, към настоящият момент, няма легални указания за прилагане на правилата, издадени от упълномощен орган.

2. Относно правото на точка като работещ родител или студент (едното от двете) - няма разписан такъв текст в Правилата, които са единственият легален документ засега.

3. Публикуваният текст на "Доп. критерии", намиращ се в секцията "Нормативни документи" на сайта на ИСОДГ , също не е официален документ. Под него стои дата 26.03.2009г. и пише дирекция "Образование", което само по себе си не означава нищо, освен вероятно, че на 26.03.09г. дир. "Образование" е съгласувала доп.критерии на ПС на ДГ, както е разпоредено в Правилата. Въпросният текст не е нормативен документ. Между другото, никоя дирекция не може да издава нормативни документи. Дирекция "Образование" в СО не прави изключение, за справка: http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=OBRAZ%7D&title=Общинска%20администрация

И така, от всички изброени "документи" в първата част на секцията "Нормативни документи" в сайта на ИСОДГ, единствено Правилата за прием са наистина нормативен документ.

# 678
  • София
Аз пък се чудя защо ние трябва да питаме директорите?Това ли се има предвид под контрол върху начина на приемане на деца и доказване на точки?За какво беше тогава тая система?То май пак ще си е същото...
Moля те, прочети тук:
http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr5
последният раздел:контрол. Нали не очакваш системата за прием да казва на директорките колко свободни места да обявят. За тази цел си има общинска дирекция, ако смяташ, че има нещо нередно, обърни се и към тях.

# 679
 ooooh! доста голямо объркване се е получило в 69 ОДЗ 33 свободни, a сега 6, то 3+3=6 ама ................  #Cussing out
Чак такава грешка в елементарна математика и дете 2 клас не прави  #Cussing out

# 680
какви са тия 1000 места пак питам  #Crazy

# 681
Здравейте. Имам следния проблем - при опит за регистрация на сайта на племенника ми стигнах единственно до момента в които ми изпратиха на маила "Заявка за нова регистрация в ИСОДГ" след избиране на линк попълних ЕГН-тата на детето и двамата родители и ми се появи следното "Проблем в профилите, моля обърнете се към екипа са поддръжка."

Молбата ми е да ме посъветвате какво да направя. Изпратих запитване чрез формата за обратна връзка, но до момента нямам все още никакъв отговор и все още не мога да регистрирам детето.

Изчетох сигурно на 90% форума, но и тук не успях да се оправя.

Много ви благодаря за оказаната помощ.
Сигурна ли си, че детето няма по-стара регистрация? Ако е така трябва да се прехвърли старият профил, а не да се прави нов.

Доколкото разбрах от братовчед ми са били направили регистрация Януари месец, но не помнят нито с кои е-маил са я направили, нито паролата за това. Аз и това им написах в обратната връзка, но нямам отговор. Пак ще им пиша и ще чакам нещо положително. Все пак ако може нещ да се направи за да се провери поне как е записано детето?

# 682
Като за начало да си проверят всички мейли, все в някой трябва да са получили имейл от kg.sofia за потвърждение. След това да ползват опцията за забравена парола.

# 683
  • София
какви са тия 1000 места пак питам  #Crazy

за какви места говориш  newsm78

# 684
  • София
Като за начало да си проверят всички мейли, все в някой трябва да са получили имейл от kg.sofia за потвърждение. След това да ползват опцията за забравена парола.
За да имат е-мейл за потвърждаване, трябва да влязат с ЕГН-то и паролата и да потвърдят е-мейла. А те са забравили паролата. Единствено им остава да чакат отговорът на обратната връзка. Последно казаха, че ще отговарят до 3 дни.

# 685
За да имат е-мейл за потвърждаване, трябва да влязат с ЕГН-то и паролата и да потвърдят е-мейла. А те са забравили паролата. Единствено им остава да чакат отговорът на обратната връзка. Последно казаха, че ще отговарят до 3 дни.

Ще изчакам въпреки че вече минаха 3 дни

# 686
  • София
защо не ми излиза на мен нищо в критерии/точки питам аз

# 687
Днес влизам в ОДЗ 69 и какво да видя за набор 2007г. от 33 своб. места, днес вече са 6   Shocked. Как е възможно това  #Crazy! Знам, знам какво ще ми кажат Директорката се е объркала. Е...... грешката!!!

Групите с прием от м. септември 2009 г. са:
Ясла 1 за деца, родени 2008 г. - свободни места: 931;
Ясла 2 за деца, родени 2007 г. - свободни места: 972; ВЕЧЕ  -27 своб. места= 945 СВОБ. МЕСТА
1-ва градинска група за деца, родени 2006 г. - свободни места: 3681.

И АЗ ИМАМ СЪЩОТО ПИТАНЕ?????
ето тук  Crazy

явно е стар цитат - когато е имало проблем в системата и така е пишело - сега вече не е така, има по 6 свободни места - тоест не виждам кое е притеснителното

# 688
  • София
Днес влизам в ОДЗ 69 и какво да видя за набор 2007г. от 33 своб. места, днес вече са 6   Shocked. Как е възможно това  #Crazy! Знам, знам какво ще ми кажат Директорката се е объркала. Е...... грешката!!!

Групите с прием от м. септември 2009 г. са:
Ясла 1 за деца, родени 2008 г. - свободни места: 931;
Ясла 2 за деца, родени 2007 г. - свободни места: 972; ВЕЧЕ  -27 своб. места= 945 СВОБ. МЕСТА
1-ва градинска група за деца, родени 2006 г. - свободни места: 3681.

И АЗ ИМАМ СЪЩОТО ПИТАНЕ?????
ето тук  Crazy
Това са свободните места за целият набор, а не само за една градина. Peace

# 689
  • София

Права си за подточките, благодаря. Но работещите студенти остават... а дали наистина е съгласувано упътването с дирекция Образование? Логиката е такава, но... истината може да е друга- око да види, ръка да пипне  Laughing

primavera , права си отвсякъде.  Peace

1. Въпросното Ръководство за родителите, не е официален документ, нито на СОС, нито на дирекция "Образование". Това, което стои качено на сайта в момента, е версия 5 от 03.04.2009 г. и не е подписано от никого, нито някъде пише кой е авторът му. Да не говорим, че в Правилата за приемане на деца - единственият официален легален документ, приет от СОС на 12.03.2009г. - никъде не е указано, че те ще бъдат последвани (респ. тълкувани) от Ръководство за родители. Единствено в секцията "Нормативни документи" на сайта, в списъка на изброените такива, последният е  Указания за прилагане на правилата за приемане на деца в детските градини на Столична община през 2009 г. и за него изрично пише: (предстои публикуване) . Тоест, към настоящият момент, няма легални указания за прилагане на правилата, издадени от упълномощен орган.

2. Относно правото на точка като работещ родител или студент (едното от двете) - няма разписан такъв текст в Правилата, които са единственият легален документ засега.

3. Публикуваният текст на "Доп. критерии", намиращ се в секцията "Нормативни документи" на сайта на ИСОДГ , също не е официален документ. Под него стои дата 26.03.2009г. и пише дирекция "Образование", което само по себе си не означава нищо, освен вероятно, че на 26.03.09г. дир. "Образование" е съгласувала доп.критерии на ПС на ДГ, както е разпоредено в Правилата. Въпросният текст не е нормативен документ. Между другото, никоя дирекция не може да издава нормативни документи. Дирекция "Образование" в СО не прави изключение, за справка: http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=OBRAZ%7D&title=Общинска%20администрация

И така, от всички изброени "документи" в първата част на секцията "Нормативни документи" в сайта на ИСОДГ, единствено Правилата за прием са наистина нормативен документ.

миналата година след издънката със системата звънях във въпросната дирекция Образование 3 поредни дни не спряха да ме прехвърлят от един на друг вътрешен номер и така и не получих отговор за това на какво основание са (тогавашните) критерии и превдимства след като не фигурират в нито един нормативен документ. Направо ме извадиха от кожата ми - все едно да говориш с радио, ако бях отишла на място (но нали няма на кого да оставя малкия) със сигурност щеше да се наложи да ме извеждат с охрана  #2gunfire
Та и да се обаждате там не мисля, че ще намерите отговор. Повечето не знаят дори за какво става въпрос (съмнявам се нещо да се е променило от миналата година)  ooooh!
не минем ли през съд не ми се вярва, че нещо ще се промени  Sick
Дано да греша  Peace

Общи условия

Активация на акаунт