ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 84 543
  • 1 515
  •   1
Отговори
# 1 365
  • На края на вселената!
mustain, допълнителния критерий за брат/сестра в същата градина ще се отрази когато сверят даннитe е с регистъра за деца посещаващи ДГ. доколкото разбрах ще стане до 15май. обещаха скоро да пуснат реалните шансове за прием - нещо като предварително класиране.

извинявам се за правописа, дребната спи в ръцете ми

# 1 366
Благодаря поизясни ми се ситуацията  Hug
То все тая те местата са три и без това, а чакащите 413  Mr. Green
Успешен ден

# 1 367
предпочитам 2 пред 1 отговор на анкетата,по-малко ще ме е яд Rolling Eyes

# 1 368

Току-що го гледах, благодаря!  Hug
Не е истина колко глупости изприказва Джонев и всичко стана още по-объркано и мъгляво за тези, които не следят този форум и събитията отблизо (като нас). Някой разбра ли какво всъщност искаше да каже той? Не пропусна да представи текущите резултати от анкетата по начина, по който той си е решил...
Най-много ми хареса как представиха Джонев - администратор на сайта за записвания (какъвто си е).  Laughing
Минчева обясни точно и коректно нещата, не мога да се изкривя, добре говори жената. Накрая каза една велика глупост, че очакват около 1500 нови места да се разкрият до края на годината и това ще реши проблема с дефицита на местата....а преди това няколко пъти повториха цифрата 8000 деца аут от градините.
И тези 1000-2000 родители, дето предвиждат, че ще се борят с равни точки, за нищо ги нямат, Джонев казва малък процент били...Малък му е на него, щото детето му е с 10т. на второ място на опашката във 2-ро ОДЗ "Звънче"! Mr. Green
Гневна, права си за всичко...но казаха, че 3000-3500 деца ще останат извън първа яслена група само (!), т.е. това е най-големият дефицит, за децата родени 2008 г.....не ми се мисли какъв ще е дефицита догодина за децата родени 2009 г. ooooh!

Аз продължавам да се чудя защо от Общината допуснаха своеволието на Джонев да си публикува анкета както и когато му е скимнало на него...Аз не съм гласувала и не възнамерявам да го правя, защото въпросната анкета най-напред е нелигитимна!

# 1 369
Не се разбира какво искаш да кажеш.

Защо не се постараеш да започваш изреченията с главна буква. Виж си постовете. То бива бързане и надпревара за брой мнения, но пък нека спазваме елементарни правила на пунктуацията.

# 1 370
  • София

Току-що го гледах, благодаря!  Hug
Не е истина колко глупости изприказва Джонев и всичко стана още по-объркано и мъгляво за тези, които не следят този форум и събитията отблизо (като нас). Някой разбра ли какво всъщност искаше да каже той? Не пропусна да представи текущите резултати от анкетата по начина, по който той си е решил...
Най-много ми хареса как представиха Джонев - администратор на сайта за записвания (какъвто си е).  Laughing
Минчева обясни точно и коректно нещата, не мога да се изкривя, добре говори жената. Накрая каза една велика глупост, че очакват около 1500 нови места да се разкрият до края на годината и това ще реши проблема с дефицита на местата....а преди това няколко пъти повториха цифрата 8000 деца аут от градините.
И тези 1000-2000 родители, дето предвиждат, че ще се борят с равни точки, за нищо ги нямат, Джонев казва малък процент били...Малък му е на него, щото детето му е с 10т. на второ място на опашката във 2-ро ОДЗ "Звънче"! Mr. Green
Гневна, права си за всичко...но казаха, че 3000-3500 деца ще останат извън първа яслена група само (!), т.е. това е най-големият дефицит, за децата родени 2008 г.....не ми се мисли какъв ще е дефицита догодина за децата родени 2009 г. ooooh!

Аз продължавам да се чудя защо от Общината допуснаха своеволието на Джонев да си публикува анкета както и когато му е скимнало на него...Аз не съм гласувала и не възнамерявам да го правя, защото въпросната анкета най-напред е нелигитимна!
Честно казано при мен също не става въпрос за това кой вариант предпочитам аз, а за това, че анкетата е насочваща и има за цел да се избере конкретен вариант. Нарочно не си давам мнението за предпочитания от мен начин, защото цялата тази история е крайно очевидно подвеждаща!Не знам до колко ще е случен "случайния принцип", до колко ще са наносекунди "наносекундите" и доколко ПС ще работи прозрачано и обективно. Всичките опции си имат негативи, но това не дава право на никой да насочва, подтиква или подкарва родителите да направят даден избор. Аз пък се чудя ако повече от 50 % не гласуват в анкетата, тя ще стане ли невалидна. И кой точно легитимира резултатите от тази анкета като официално решение за крайния прием? И как по-точно ще сме сигурни, че оповестените резултати са реални?

# 1 371
Не се разбира какво искаш да кажеш.

Защо не се постараеш да започваш изреченията с главна буква. Виж си постовете. То бива бързане и надпревара за брой мнения, но пък нека спазваме елементарни правила на пунктуацията.
то пък бива да ми ходиш по гъза...,ама ти просто прекаляваш!И ще си пиша КАКТО си искам!!!!
пп:Защо пишеш като гост,след като знам ти кой потребител си?

Разбра ли се кога най накрая ще се покажат реалните шансове за прием?Джоневспомена,че са правили тестово,но нищо конкретно

# 1 372
Г-н Джонев в прав текст излъга, като каза, че най-много родители предпочитали вариант 3 след това вар 2. Какво е това!!!!
Иначе за пореден път не се разбра дали като решава ПС ще бъде заобиколена системата и класирането ще стане на място в градините, или ПС ще изберат критерии и класирането ще е през системата и публично. мет това ме вълнува, след като стана ясно, че вариант 1 е сигурен

# 1 373
Г-н Джонев в прав текст излъга, като каза, че най-много родители предпочитали вариант 3 след това вар 2. Какво е това!!!!
Иначе за пореден път не се разбра дали като решава ПС ще бъде заобиколена системата и класирането ще стане на място в градините, или ПС ще изберат критерии и класирането ще е през системата и публично. мет това ме вълнува, след като стана ясно, че вариант 1 е сигурен
дано е през системата!

# 1 374
дано е през системата!
Да, иначе голямо мазило ще стане, но не смея да се надявам обаче вече на здрав разум...
а анкетата за пореден път изглежда различно! сега има обяснения, които трябва да четем...

# 1 375
  • София
Г-н Гжонев,
моля ви се недейте да третирате тази система като че ли е ваш частен сайт  Naughty , и освен това моля ви не се излагайте в национален ефир с тези наносекунди - ако имате предвид милион наносекунди си го кажете мили секунда ако ли не - вървете да си вземете Нобеловата награда, а и в НАСА ще ви лапнат като топъл хляб с тези ваши нанотехнологии  Mr. Green

Кога ще дадете индикация в списъците (до името на детето например в скоби) за това по кое желание се събират точките - за това анкета не ви е нужна, а и ще покажете колко ПРОЗРАЧНА е системата

# 1 376
  • Отвъд алеята зад шкафа
В сайта пише, че "Списъците НЕ СА ДОБРА ИНДИКАЦИЯ за шансовете за прием. В началото на м. май ще внедрим реална индикация за шансовете за прием на всеки". Кога все пак ще е това начало на май, защото вече идва средата на май, след това така или иначе на 23 май ще имаме окончателните резултати?!

# 1 377
  • София
В сайта пише, че "Списъците НЕ СА ДОБРА ИНДИКАЦИЯ за шансовете за прием. В началото на м. май ще внедрим реална индикация за шансовете за прием на всеки". Кога все пак ще е това начало на май, защото вече идва средата на май, след това така или иначе на 23 май ще имаме окончателните резултати?!

Аз пък не им щЪ индикациите а повече информация за точките, местата и класирането ама глас в пустиня ...  Crossing Arms

А и как да са добра индикация като в тях няма никаква информация  Close

Освен това се опасявам че ще е отново прах в очите, както и анакетата (то беше ясно че няма да има никакво значение резултата - за това и не съм гласувала)

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 11:15 от limpid

# 1 378
Защо е тази анкета след като вече е решено, че ПС на ДГ ще решава? Или аз нещо не разбирам, но останах с такова впечатление след интервюто по ВТV.

# 1 379

Глупости! Резултатите от анкетата са видни в реално време за всички родители на деца, родени 2006 г. и по-малки. Ето ги към момента:

Обобщени текущи резултати за подреждане на граничните групи с равен брой точки:

Педагогически съвети 45.11% (1849) <> Номер от системата 54.89% (2250)
Номер с обратен брояч ‘бързи пръсти’ 40.32% (1430) <> Номер на случаен принцип 59.68% (2117)

Какво съм излъгал?

Много моля да се съобразявате с елементарен етикет. Вие сте анонимни. Аз стоя зад всяка моя дума.
Какъв съм и защо съм - достатъчно съм обяснявал, достатъчно информация има в интернет.

Нека изчакаме резултатите от анкетата на 11-ти. На 12-ти има събиране на директорите на градините, в което ще участвам. Решенията трябва да бъдат взети до 15-ти най-късно, защото няма да остане технологично време.

Що се отнася до предаването в БТВ - това, което казах, че най-вероятно няма да има вариант 'бързи пъсти'-наносекунди. Това не е някакво лично мнение, а резултат от публична анкета.

Помислете как да ни помогнете, вместо непрекъснато да ни нападате!

Целият процес на прием и системата е за вас преди всичко. Ние работим за вас!

Явор Джонев

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 11:46 от kg.sofia.bg

Общи условия

Активация на акаунт