Великденски яйца боядисват МАРТенските ни деца!

• 16 290
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ето и аз успявам да се разпиша вече!
Вчера боядисахме яйчицата. easter
 Много се чудя дали да правя утре козунак, че с тези втасвания по 2 часа- не знам дали ще мога да му се включа когато трябва... Вие ще месите ли?
Щерката от 2-3 дни много се научи да поспива! Вечер от 10-11- до 6-7 откарва, после яде малко и пак заспива и до към 12! Луда работа! Ще взема да я разбуждам вече, че аз хубаво си пия кафето на спокойсвие, ама трябва и кърмата да се стимулира.
Добро настроение, само хубави моменти ви пожелавам оттук нататък и добри резултати на прегледите!
Вероники пу-пу на малкия художник на яйца! Направо ми се прииска Мимето да е вече голяма и тя така да шари!
Ели, педито ви защо предпочита тази ваксина пред Пентаксим?
Поръчах си слинг с халки от ЗиЛана и нямам търпение да идва, ама казаха че след 4-5 дни.

# 151
Росита_та, Ники също има между веждите такива крустички, много леки, не мажа с нещо специално - по принцип му мажа лицето с хидролосиона на Ексипиал, понеже му е много суха кожата. Отминават, спокойно. За пъпчиците - по-добре е лекар да диагностицира...

Бейби_Мони, аз също мисля, че много драстично решение е да спреш кърмата. По принцип цеденето предизвиква хиперлактация и това е проблема - трябва да започнеш да цедиш по малко и след няколко дни до седмица да спреш изцяло цеденето, иначе е омагьосан кръг. Другите майки са писали доста изчерпателно, така че няма да се повтаряме... А, сега видях, че си писала - ами ако не си звъняла още на консултант по кърмене, време е н.да го направиш Simple Smile Пиши как се развива проблема...

Десисс, не разбрах защо даваш кърмата от шише? Не е ли по-добре, а и мноооого по-лесно да суче директно? Или има проблем?

Добро настроение, много мъчно ми стана като ти четох разказа, добре че е минало всичко.

Шу, браво на вас, още малко остана от изследванията и ще си по-спокойна, всичко ще е наред.

Вероники, наистина е много сладък твоя Ники, ама ми изглежда много послушно детенце... (но ти си знаеш де Simple Smile). Моята майка също е от тези, които са много позитивни и ми помага много, а бебето не го оставя изобщо да гъкне, само да се размрънка и й е в ръцете. Много й се радвам, тя ми изгледа и Гого, сега ще помага и за Ники. Но тя е много енергична и младее доста, няма нищо общо с бабите Simple Smile За слинга - и аз получавам коментари, по по-скоро положителни, на учудените физиономии им се хиля нахално и обяснявам, че модата изисква жертви  Mr. Green

Нагаина, аз също разпознавам някои неща в твоите описание Simple Smile - особено това за гушкането и кърменето. Но Ники е много спокоен, пу-пу, като цяло не плаче, а и аз не го оставям да плаче де, вечер спи, дори започна да прави много големи нощни паузи, от по 6 до 8 часа. Много гука и се смее, вчера дори му сложих по случай навършването на два месеца музикалната играчка над леглото, ми 40 минути само с това се занимава, не спря да "пее" през цялото време, дори му направих клипче, а и успях да изчистя Simple Smile

Зелено човече, много мъчно ми стана като прочетох за запасите ти, вече ти казах какво преживях и аз с Гого, та съвсем те разбирам. Споко, като следя как кърмиш, мисля, че няма да имаш нужда от запаси Simple Smile За среща много ми се иска да се включа, че не съм ви виждала наживо, но на 25-ти сме на рожден ден на племенника, а на 26-ти е рождения ден на Гого, та другия път. Иначе аз съм абсолютно мобилна и нямам претенции за ден и час, стига да нямаме ангажимент.

Oki4, кога ще правим срещата? Не успяхме в страстната седмица, но другата по някое време - стига да не е пак такова дъждовно като началото на тази... И аз мисля да си поръчам слинг от там, но тип шал, имам с халки.

Ние вчера боядисахме яйцата. Взех Гого от детска на обяд и той беше много щастлив, после цял следобед се мацахме в кухнята, а Ник испа в столчето за кола на пода на кухнята, че иначе нямаше никога да свършим с боядисването. Ето малко снимки.

Най-накрая успях да кача снимки и от нашата погача Simple Smile

Ами дълго стана, ама сори, не съм писала 2-3 дни Simple Smile, а вие много теми изписвате.

А, сетих се и друго - имаше предложение за теми извън бебетата, я кажете как си организирате деня или седмицата, и правите ли план за задачите през седмицата и менюта за готвене?

EDIT: Сетих се да добавя за кърменето навън - от опит казвам, че ризата не е удобна, т.е. всичко се вижда Simple Smile Както и блуза с голямо деклоте. Събирала съм погледите, та се научих  Mr. Green. Най-добре с блуза, която се вдига отдолу, а за да е дискретно, или жилетка/яке, които крият коремищата Simple Smile, или лятото, като е топло - тънка пелена (аз я мятах изцяло върху детето). В слинга ли трябвало да не се вижда нищо, поне в този с халките не се вижда - ето тук кърмя.

# 152
  • София
 Ето ме и мен. Разписвам се набързо докато кърмя Тео, че после ще излизаме на разходка. Следобяд отпрашваме при родителите ми и ще сме там за празниците. Майка ми ще гледа бебчо, за да можем с Ники да боядисаме яйца.
 Днес ще си похваля и двете момченца - баткото вече втора нощ спи непробудно и не идва при нас. Той нали вече си спи в стаята, но през нощта идваше при нас на спалнята, че искал да ме гушка. А пък малкия като се наяде в 8.30 и спа до 11.20, още немога да повярвам. Успях да си свърша доста работа и даже се изкъпах накрая.
 Зеленко, то бива лош късмет ама твоето вече незнам как да го нарека. Аз ако бях на твое място сигурно щях да го изхвърля този хладилник
 Шу, много се радвам, че всичко е наред с Яна и стискам палци нещата да се оправят с възможно най-малко операции
 dobro_nastroenie, много ми стана мъчно  Cry за малкия Мартин, а и за вас като четох разказа ти. Дано това остане само лош спомен и всичко лошо да е вече зад гърба ви
 rosita_ta, ма тя много мъничка твоята кукла. На мен моя пикльо ми изглежда малък дето 3500 се роди и сега е поне 4кг.
 oki4, ще видиш как ще ти се изниже времето между пръстите и колко бързо ще порастне Мария. Понякога като гледам стари снимки на Ники и се учудвам, че съм забравила какъв е бил и колко бързо ми е минало времето. Затова трябва да им се радваме на бебоците докато можем.
 SZA, много ти е готин бояджията и доста добре се е понамазал  Grinning. А за Ники действително е послушен - е, преди докато си го гледах аз беше по-послушен де. Сега само копира щуротиите от децата в детската градина и от племеницата.
 Вчера гледах снимките и всички бебоци са големи сладурковци, а някои ми изглеждат много големи вече. Нямам търпение да видя част от тях на срещата.
 Айде, аз ще сменям памперс и ще палим гумите. Весели празници на всички

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 12:04 от veroniki

# 153
Окич- Пентаксима бил 5 валентен, но със слабо действие, не е имоногенен. А бе и аз незнам как да го обясня newsm78 Имало само 1 убождане, но според нея комбинацията от ваксините не била достатъчна. В смисъл, че като са толкова много ваксини, не са ефикасни накуп. Аз сега съм в процес на проучване и ще видим коя ще бием.

# 154
  • София
Здравейте мили момичета !

Да се отчетем и ние от консултацията вчера - Билянката се развива добре - тежи 4,850 и е 56 см. - както каза докторката почти като тримесечно бебе - ние нали се борим да си настигнем рождената възраст - още ни е малко раничко, но се надявам до 1 годинка да сме си тамън.

Росита-та много се зарадвах да ви видя с малката Ели - ама как точно сте заковали нашите мерки от един месец след изписването - нас ни изписаха на 02.02 - 2.420 и на 05.03 бяхме 3,500 и 52 см Simple Smile

baby moni - аз вече четвърти месец се изцеждам... та те разбирам много добре - на моменти не си чувствам ръцете.. Това, което мога да ти препоръчам, ти си прецени дали ти звучи добре е преди да спреш кърмата да натрупаш колкото можеш повече запаси от кърма. Аз след 15-те контейнерчета на авент вече съм на четвърта опакавка пликчета на Лансинох (по 25 бр. са) - само дето камерата ми е доста малка и сега има само кърма в нея... (зеленко, мила, много добре разбирам какво си преживяла, не ми се мисли, ако ми се случи аз да загубя всичките тези запаси....) Та сега общо взето се изцеждам през път - да кажем на по 6 часа и междувременно давам и размразена кърма. Но това го постигнах наскоро. Иначе честно казано не съм имала чак такъв сериозен проблем с гърдите... Та мисълта ми беше да съхраниш запаси, че да можеш да докараш до желания от теб 4-ти месец  Hug

И още нещо, от опит, за мамите, които запазват в пличкета кърма : внимавайте да не ги изпускате (пише го и на опаковката, ама кой ти обръща внимание) - на мен ми се случи да се срутят пличкетата от камерата при отварянето й - та вече съм дала някои жертви - спукани пликчета ... та сега повече внимавам

Шу - радвам се за добрите новини и че всичко върви по план  lovekiss

И аз вчера боядисах яйца и съм много доволна от себе си. С тази наша малка послушница (пу-пу) за сега смогвам с всичко сама, но си се изморявам де, а и за да съм напълно честна ще си похваля и мъжа, който основно е поел чистенето вкъщи (аз се включвам само на моменти) и като се прибере се занимава и с Билянката - тя вечер е по-активна и будна, заспива чак когато и ние си легнем Wink

Хайде че пак се отплеснах, пожелавам на всички много хубави празници

Пък аз продължавам с приготовленията за утрешното ни пътуване - много се вълнувам - ама приятно - едно  ми е тръпкавко...

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 155
аз нямам много място в камерата защото е много малка а и има още куп неща та имам само 4 контейнерчита на авент,сега като изляза мисля да си взема и пликчета,сега изцедих двете гърди като събрах 120мл за следващото хранене,гърдите ми не са напрегнати,разбира се има останала кърма но мисля вече да се изцеждам колкото бебо изяжда,така кърмата ще се регулира по неговото ядене,наболяват ме гърдите но това е от многото цедене,сега ще процедирам така както вие казвате,иначе като го гледам как сладко си хапва кърмата а преди как се мръщеше на АМ Joy явно наистина не му харесва особено,но като е гладен Grinning дано до няколко дни да се регулира за да не стигам отново до антибиотици,болници или пък спиране на кърмата,иначе ние не искаме да пием вода,явно не му е нужна,мога да го кърмя само от едната гърда защото само там ми е оформено зърното а силиконовите накрайници вече не ги иска,смуче все едно е залъгалка,а с биберона на шишето е по лесно,абе цедена или не ще давам кърма до където издържа,благодаря ви много за съвети,ще се поровя и в кърмаческия за да натрупам още опит,вече мога да отворя бюро "Всичко за кърменето"  Joy

чао момичета че след малко и ние ще излезем на разходка Laughing

# 156
  • София
Айрис, стискам палци да не е нещо сериозно! пиши после, че ще те мисля!
вероники, мила, страхотни са снимките с яйцата, толкова си изобретателна!!! исках да те питам - нали ти беше с нормално раждане след секцио? как беше, би ли споделила? аз нали толкова исках да си родя нормално, но се наложи секцио по спешност, и после всички ми казват, че ако си раждал веднъж секцио, задължително после пак... (не, че вече мисля за второ, но исках да те питам как е минало раждането ти и как можеш да сравниш двата вида раждане).
зеленко, и на мен ми стана много мъчно за запасите ти!  Sad аз пък си мислех, тези дни пише, че ще имаме някаква профилактика в блока и ще останем без ток през деня.... какво да правя с кърмата? няма начин за цял ден камерата да не се размрази  newsm78 дано скоро мине и проблемът с ръцете ти, стискам плаци и те прегръщам! за срещата, аз съм ОК да е в западния парк, ама не е ли по-добре да е през уикенда? (мисля, че ще ми е много по-спокойно да дойдем с таткото и с колата, а не сама и с градски транспорт - аз още не съм излизала сама, а камо ли и транспорт да вземам...) аз нямам против да стане 1 среща! даже ще е супер!
моята бебка много обича да ака във ваничката докато я къпем  Joy ужасно е.... таткото търчи да сменя водата... голям смях пада.... а, тя наистина почна да си го прави този номер почти всеки път  Crazy
Ето малко снимки и от нас: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=364738
dobro_nastroenie, дано всичко е вече зад гърба ти!!! бая сте се измъчили, но важното е, че вече сте добре!
mp3lp3  , помним те! i az rodih na 25.03.  Hug

# 157
Ето и ние да се отчетем след днешния преглед - направо сме отличници! Рая вече тежи 5 650 гр. и е 59 см. #Crazy За месец без 4 дни от предишния преглед е наддала 1 250 гр. и 6 см. Laughing Много ни похвали педито. Сложи и и първият Пентаксим - поплакахме малко, но ни мина бързо и се разгукахме на доки и тя беше във въсторг. Sunglasses

Сега понеже сме добри бебета излизаме на разходка. Party

# 158
  • София
Привет!
Алекс почна да кашля  Tired и ще ходим следобяд да го прегледат. Аман вече  Sad
За цеденето - съчувствам на мамите, които се налага да го правят. При нас това е единственият начин да яде кърма бебо  Rolling Eyes , не знам защо, но ме "отсвири" тотално. А запасите ми отдавна свършиха  Rolling Eyes ТаняР, браво че успяваш да цедиш и замразяваш още  Hug На мен дори изцеденото сега не стига на Алекс и се дохранваме  Rolling Eyes
Роси, много сте сладки  Heart Eyes За акането във ваничката ми стана много смешно, извинявай  Laughing Hug , баткото правеше този номер, Алекс още не е  Crazy
Роси-та, дано нямате повече негативни емоции Hug
СЗА, къде правихте погачата? В някакво клубче писа че ще е май. Много сте хубави  Hug
Тони, харесах ви кенгуруто  Peace , може и ние да се "обзаведем", че не винаги ми е удобно да излизаме с количката, а и като е в хоризонтално положение Алекс се дави от пустите сополи  Tired
Приятно изкарване на пътуващите  Hug

# 159
Малко снимки от нас, http://www.snimka.bg/album.php?album_id=363812&pid=11662177 после ще чета Hug  love001

# 160
Шу, ами тя е прекрасна!Истинска принцеса!
Ние се върнахме от преглед и както се очакваше,за 28 дни Гого добре е наддал-вече е 4620 и 55 см.Хубавото ми гюлленце обаче с всеки ден става все по-ревливо...Като сме на преглед е кротък като херувимче и доки не ни вярва даже,че реве и будува .
Колкото до Пентаксима-съвсем си е имуногенен.Ваксината,която са предложили на Елг е хубава също,само дето съдържа и допълнителна противохепатитна съставка.От последната не виждам полза,защото си има добра ваксина против хепатит В по каса.

# 161
  • София
Tony_st, и ние сме от няколко дни на Памперс 3. Но аз питах за някаква нова разфасовка: с повече бройки от Джъмбо пак 3  newsm78

Бейби_мони, пусна ли тема в Кърмаческия и поиска ли консултация на място? Имам чувството от постовете ти, че пробваш наслуки и за кратко някакви неща и нищо не става  Embarassed И... таковата.... туряй някоя главна буква из поста си и точки също, а може и нов ред, че голям зор е да те чете човек...

Росикв, за спирането на тока: ако не се отваря фризерът, доста издържа, ама някъде в упътването му има информация колко точко. В Кърмаческия има една тема за инцидент с фризера (моя тема, за съжаление), там една мама е написала подробности и за спрял ток...

ЗА СРЕщИТЕ КАЖЕТЕ ПОСЛЕДНО КАКВО щЕ ПРАВИМ?
ДА СТАНЕ КОМБИНАЦИЯ: ОБщА СРЕщА ДРУГАТА СЪБОТА ЗА ЗАПАДНИЯ ПАРК?????

# 162
Извинявай, не съм те разбрала. Peace

За срещата - решете, пък да видим как ще се организираме ние...

Ние се прибрахме скоростно от разходката, защото след час и малко сън, като се събудихме и рев от колики... От зор се кърмихме в кенгуруто, ама не помогна много и бързо, бързо се прибрахме... сега ми стои на гърдата, цока 2 пъти и реве върху нея...какво да я правя не знам вече... нищо не промага... ooooh!

# 163
Извинявай, не съм те разбрала. Peace

За срещата - решете, пък да видим как ще се организираме ние...

Ние се прибрахме скоростно от разходката, защото след час и малко сън, като се събудихме и рев от колики... От зор се кърмихме в кенгуруто, ама не помогна много и бързо, бързо се прибрахме... сега ми стои на гърдата, цока 2 пъти и реве върху нея...какво да я правя не знам вече... нищо не промага... ooooh!
Не знам дали ще има полза от моята вметка,но честото и дълго кърмене увеличава коликите,тъй като се пренатоварва и без това несъвършената хран. система на бебока.

# 164
здравейте, мамчета как сте ние сме добре спинкаме , папкаме и пак така. Оше чакам таткото да оправи снимките и да благоволи да ги кана компа ма нари е се на работа та време не остава. Някои може ли да каже горе долу колко време след секцио може да се ходи на кола маска и да се прави luvbedто още не ми е спряло да тече ,но все пак да знам ,че вече колко време не сме се гушкали с моито мило забравила съм даже. направо не издържам вече Embarassed е хайде аз ставам, че малката ми бухтичка се разшава нещо  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт