Съпруги,чийто мъже пътуват 8

• 25 786
  • 442
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета, пия си кафето и си ви чета , че вчера нямах време. Изпратих хлапетата на училище и сега до като тръгна за работа съм с вас Simple Smile
lenochka, в Майчин дом са  добри- ще направят каквото трябва и дано всичко приключи без усложнения, стискам палци. Преди няколко години и мен ме оперираха там - успяха да спасят матката и яйчниците.
Мама на фъстъче, и аз съм в твоето положение - от 4 месеца мъжа ми е тук,има отпуска още100 -на дни,ако не е от съкратените(чакаме резултатите още)  хубаво ми е да си е в къщи, на всичкото отгоре свиквам да си е тук и после ще ми бъде по - трудно като замине, ама пусти пари- вече издишаме Sick
Ходи по другите фирма, подаде документи - но все още от никъде нищо Cry
И Делта, спри с тези вкусотии че станахме 100 кила Wink

# 121
  • Brokenpromiseland

Добро утро, момичета!
Ани, да ти кажа и аз незнам защо, и му се чудя на акъла. Вече наистина почва много да ме ядосва.  #Cussing out Бях му намерила една връзчица към Марвил, обаче той даже не си направи труда да отиде на среща.Щял да си седи в БМФ-то докато не го изгонили.... #Crazy bash box
И да ви се оплача (може и да не съм права, ама да ми олекне) ми омръзна да го гледам незаинтересован.
Още повече в тази криза, когато буквално си броим стотинките.
Оня ден малката се раболя - нямахме пари дори да и купим лекарства.
Обяснявах, после започнах да се сърдя, крещях ...и нищо. По никакъв начин не си размърда Д-то за да намери пари за детето....вика ми "Намери ти" Crossing Arms
А на мен ми се къса сърцето,..... Cry
Смята, че той нищо не може да направи, и чака аз да се оправям сега за всичко. На него хората му дали почивка сега и щял да си почива.... #2gunfire...иде ми да го гръмна.
Вярно е, че им е тежка работата, че нямат почивки, нямат празници....но когато семейството изнемогва ти да си клатиш краката - не го разбирам.
По принцип аз работя, вземам що-годе хубави пари, той също си има БГ заплата, ама като се изплатят заемите + сметките и 
smile3514 smile3515....
Роди, той е писан за сега към Козница...но дали там ще се качи нямам идея....
Леночка  Praynig

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 16:34 от Angel^wings

# 122
Добро утро и от мен .Леночка стискам палци за приятелката ти.И аз много вътрешно изживявам проблемите на приятелите си.Дано всичко мине както трябва и господ да е с нея.Последно време толкова бързо минава времето покрай мен ,сядам чета ви и започвам да ви пиша и хоп нещо се изпречва я шефа ,я заместника ,я някой нещо да пита и така.Взех да губя тренинг.
Аз имам новина .Май че моето момче ще се връща .Какво ,защо нещо не ми стана ясно.Не смея да се зарадвам ,защото си мисля винаги първо лошото ,а доброто добре дошло.За сега съм толкова объркана с цялата какафония около БМФ и другите фирми.Оня ден се видях с една приятелка на която мъжа и е под чужд флаг в немска фирма -старши помощник и той се връща преждевременно.Но въпреки всичко нека господ ги пази и да се върнат живи и здрави .На всички приятен ден ,а на работничките лека и ползотворна работа.

# 123
  • Варна
Здравейте момичета! Някой знае ли каква е новата парола за достъп в сайта Виктория? Моля, да ми пише на лични!
Благодаря предварително!

# 124
  • Варна
Ееее, най-сетне раздвижване в темичката.   bouquet  Включвам се да ви пожелая спорен ден!
Ще отлитам за работа, но преди това ще мента една закусчица от тези на Делта и мама_на_фъстъче.
Делта, не броя часовете ами не знам как да ти обясня направо. Добре че ти знаеш по-добре и от мен. Simple Smile Най-сетне има и обхват и почти няма да се губи вече до неделя вечер. Как ще изтрайвам нямам идея.
Ани, хахах, преди 2 години имах подобно преживяване като твоето с младежа, но тогава до шамари не се стигна, културно го "отпратих". Simple Smile На всичкото отгоре ми е колега, а тогава работехме и в една стая, после една седмица не смееше да ме погледне.   Joy
Леночка, стискам палци за приятелката ти, много е ужасно това, да не дава Господ! Sad
Хайде, хубав и успешен петък (и да минава по-бързо)!

# 125
  • Varna
Мама на фъстъче Hug
Абсолютна си права да изискваш. Какво е това безхаберие #Cussing outДобре бачкането им е хард разбираме. Обаче като се приберат само ще лажат ли. Още повече твоя ще е и млад да е някой на възраст и да му тежи разбирам но да не го трогне, че нямате парички за лекарства незнам как да го нарека а и искам да си меря думите все пак не се познаваме.  Ти също работиш!!! Като го няма всичко на твоите рамене ляга.
Какъв е такъв мъж да казва, че неможе #Crazy После да не се бие по гърдите, че е голям мъж. Той да не е изпаднал във някаква депресия? Трябва да го изкараш от това място колкото може по бързо защото става гадно ама много, много гадно!!! Той щом е почнал да се самосъжалява - отиде коня у ряката #2gunfire
Наш приятел семеен много мъдър човек беше ми казал навремето, защото виждаше, че аз съм благ човек- та той казваше- От мъжа трябва да се изисква защото се отпуска и за нищо не става!!!
Трябва да го страснеш някак си newsm78
Много се ядосах да знаеш. Не е честно от негова страна!!!

# 126
  • Варна
мама на фъстъче споделила си проблем който ми е до болка познат,И ние минахме през това/ще седя в БМФ докато ме изгонят / ама 8 месеца на брега стана много и накрая се осъзна,Както казваш сметки заеми  децата си искат своето,Баща ми помага колкото може но не може да ни издържа,Не че сме излезли съвсем от този период но поне го извикаха,Поне имаш възможност да работиш,А аз няма как,Свекър -вещица цял ден мери улиците и не се сеща да пита как са ми внуците камо ли да ги гледа,Работих известно време но като почнат да се разболяват децата  почнаха и болнични и да гледат на кръв и се наложи да напусна, DELTA_DELTAблагодаря ти малкия вече по добре ,Изкара 3 дена на легло с температура без да може да яде и да пие каквото и да било от болка но от снощи взе да идва на себе си,На косъм ни се размина болницата,А как ми е изморен мозъка просто не е истина,Голяма мъка си беше По добре голям бяс отколкото болно дете,     lenochka  Praynig и се надявам всичко да мине добре,АНИТООО определено всеки път успяваш да ме разсмееш,За което благодаря и изобщо на всички,А тези истории за моряшките жени са ми до болка познати и то обвинения съм чувала само от устата на свекърва ми като имаш впредвид че живеехме на един етаж от къща и денонощно си прекарвах времето с децата а то пак само интриги и панаири,След 8год,мазохизъм мъжа ми беше на рейс аз си вземах децата и багажа и се прибрах при баща ми а на съпруга ми му писах къде да ме намери,Та какви ли не истории има,Важното е да си имате доверие и да се обичате,Поне аз така виждам нещата,Дано не съм ви отегчила днес ми един такъв ревлив ден сенах на компютъра само да ви поздравя пък то писах че писах,Чао

# 127
  • Brokenpromiseland
Благодаря Ви за подкрепата, момичета! smile3525
Делта, въобще неговото поведение не ми прилича на депресия...за мен това си е откровенно казано мързел. Мъж ми е, ама все пак трябва да нарека нещата с истинските им имена  Cry. И баща му е плавал, брат му (по-голям) също плава, почти всичките му приятели плават....и той по техен модел...да не би да се мине нещо.  #Cussing out....как моряк, ще започне втора работа..... По-лесно му е да вземе заем, който после изплащаме с валутата - така се въртим от определено време насам. Tired
На всичко отгоре живеем при свекървата. Мислехме "уж" да теглим заем, но започна кризата и всички врати се затвориха....стана му добро оправдание.

И аз като tutune преминах през "ада" - изпокарах се със свеки, след което с 5м бебе в ръце трябваше да се изнеса от "тях" и да се прибера при майка ми....И от тогава съм все с багажите...като си дойде-ходим у тях, като замине пак-се местя....и вече много ми става....Свекъва ми и тя същата скрипя, грижи се само за свойто д***....и за своите интереси.
....Яд ме, че допуснах толкова много грешки спрямо него...свикнах го на лесното - винаги да прощавам, винаги да се примирявам с нещата...само аз да се ограничавам в името на нещо.....
Човека толкова време бил там на кораба, на трудното...като се върнел трябвало съм га го обгрижвам...ама питам се, мен кой ме гледа. И защо не помисли за това, че на мен не ми е по-леко когато го няма...Колкото той , толкова и аз имам нужда от поне малко "разглезване"...ама не, аз съм длъжна да го чакам и да нося целият товар на гърба си, като се върне от работя, да му готвя (на него, на детето, на свекървата), да го пера....и ако от всичко това ми остане сили да съм пълноценна и в леглото. Crossing Arms
...а ако евентуално откажа...ставам лоша, студена, отбягвала съм го ...и т.н.....а аз просто имам нужда от почивка...
Направо откакто е тръгнал по тези кораби ( 4г) е неузнаваем...няма нищо общо с човека който изпратих за първи път.
tutune, наистина имам голямият късмет да работя във голяма фирма, за която наложилите се детски болнични не са проблем...има кой да ме замества...но не ми се мисли и в какво положение щях да съм ако не работях....направо за лудницата.
Редом това си завършвам и магистратурата....което допълнително ме натоварва и физически и психически....
Така, че мили дами...колкото и да съчувстваме на мъжете си, от първостепенно значение е да мислите преди всичко за себе си...на вас не ви е по-леко.

P.S. Прощавайте за дългият пост..и за излиянията.....
Заповядайте на една лека следобедна почерпка....

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 16:32 от Angel^wings

# 128
  • Варна
Привет,момичета!Чета ви,но не ми остава време да пиша,а и аз съм в някаква дупка...Вчера любимия се обади и ми посветна.Бяха минали 2 дни от 10 дневния преход и тъкмо вече смятах до къде може да са стигнали и той ми каза,че се е наложило да се върнат обратно в пристанището  Sad  Трябва след месец да си дойде и вече здраво ме друсат нервите.
Преди да се роди детето винаги ходех да го изпращам-беше ад-на него много му е криво,аз стискам зъби да не плача пред хората и да не го разстройвам повече.Последните няколко години се сбогуваме в къщи,той заминава,аз оставам да си плача колкото ми се иска /след като поне седмица преди това съм поревала порядъчно/.
Тежка им е работата, освен това моя мъж е нездравословно съвестен и отговорен.Докато бяхме гаджета ми се случваше да му се ядосам,въпреки че е на рейс, да го "гризна"  от разстояние и да му вдигна нервите.След като се оженихме ходих веднъж с него на рейс и като видях колко е голямо напрежението започнах да внимавам как се отнасям с него като го няма.Още повече,че не отсъства толкова месеци за удоволствие. А подмятания в службата ми непрекъснато има.Работя само с мъже и те като чуят,че е в Бразилия или Украйна и т.н много му завиждат,че може да е с такива жени.В началото се опитвах да им обясня, че имам сериозен мъж,но те ми се подиграваха,че съм наивна.На края реших,че е безсмислено да им обяснявам и сега се съгласявам,че е бил не само с бразилки и украинки,а и с много други.Нека само аз си знам истината и най-вече това, че мъжа ми е по-стойностен от всички тях взети заедно.А да не говорим за това,че като ме представят на непознат колега винаги ми правят "реклама"-тя е моряшка булка,т.е. липсва и секс.Важното е, че с мъжа ми си имаме доверие.Гъдела не е в това да се развявам докато го няма, а именно в това да го чакам,защото знам,че чакам някой, който си заслужава.Та да ми е жив и здрав да се върне след месец и да видим какво ще му сервират от БМФ.Всъщност и аз му се чудя защо все още стои там,но в крайна сметка си е неговата работа.Благодарна съм му,че той няма претенции за моята-много ниско платена,но поне е държавна и за сега нямам проблеми с болничните.
Желая на всички ви да сте здрави,болестите да стоят далече от вас!

# 129
  • Варна
мама на фъстъче, съчувствам ти! Имам приятелка,чийто мъж има много лека работа,цял следобяд спи в къщи и освен това иска да му се пази тишина,да не говорим, че изобщо не и помага. Аз също бях много "мека",но мъжа ми,той самия  ме научи как да се държа с него.Като е в отпуска и няма с какво да се занимава го хващат дяволите и затова сам изяви желание да му давам задачки.Като е в къщи аз се занимавам само с готвене,гладене и приспиване на малката.Имам идея следващата отпуска да го науча да готви  Simple Smile  Освен това все си премълчавах като не ми харесва нещо и за всичко му прощавах.Той ме караше да си казвам когато нещо ме е подразнило или обидило.Малко по малко се научих "да говоря" и той започна да се съобразява повече с мен.Аз го изкарах почти идеален  Simple Smile Не е така, има си доста чепове за дялане,но щом ме уважава и ми помага,мисля че нямам право да се оплаквам.Една позната ми казваше,че от баба си е чувала:"На един мъж червата да му се влачат по земята не трябва да го съжаляваш." Може би все пак има нещо вярно в това  Simple Smile А свекито- тя може да е сериозен дразнител и от разстояние,но да живеете заедно си е кошмар  smile3511 Всъщност родителите на всеки един от двамата могат да пречат,затова най-добре одтелно от тях и е много жалко,че не сте успяли. А как успяваш отгоре на всичко и да учиш?! Ти си герой!!! smile3501 /или си много млада/  Кураж!

# 130
  • Варна
мама на фъстъче щом след всички проблеми имаш сили да учиш аз също ти свалям шапка даже и да си млада,Това си е за възхита,Мене преди години нямаше кой да ме подкрепи финансово да уча/не че съм проста но не съм вишистка/ после се ожених, деца,проблеми и така си минаха 12години,поне с работата се разсейвате а аз вкащи вече откачам,само  newsm79 1dishes 1ironing и т,н,Но знае ли човек,,,,,  bouquet

# 131
  • Varna
Ангелски крилца Hug Hug Hug
Побеснях като прочетох какво си писала. Абе ти си герой бе-ръка ти целувам Hug
Имам братче което е рулеви но като се връща се хваща на друга работа защото те парите знаете колко са на рулевите и даже аз да съм искала да им дам пари назаем със условие да ги върнат когато имат те пак не искат.
Направо все едно чета от форума Дом и семейство #Cussing out
Аз също като Пасхаля мога да се похваля със моето момче. Но не искам да го хваля сегае, че така съм набрала на мъжа на Мама на фъстъче и съм бясна #2gunfire
Пасхаля само тъпанарите на брега си мислят, че могат да имат всички жени по света. Тъпи и ограничени хора. Аз съм ходила със мъжът ми и знам какво е. Ходила съм на места където е много лошо времето през цялото време и е опасно преминаването от там. Знам какво става и какво правят момчетата да оцелеят. А ония мухлювци им завиждат и си мислят, че работата на нашите момчета е купон
До и всички плюнки тука мислят, че като не сме със мъжете си само за секс си мислим. Те като нямат нека си мислят ама ние от толкова грижи прави заспиваме. Най ме е яд да ми надничат във чаршефите такива тъпанари!!!!
Хубаво им отговаряш Пасхаля. Кажи им, че мъжът ти не е за една жена да видим какво ще ти дрънкат.
За Украйна пък какво да му завиждат твоите колеги бееее. Те наистина недорасли.  Боже, Божееее много мъка има на тоя свят Божеееее Joy

# 132
Добро утроооо, къде сте момичета, излежавате ли се още??!! Wink
С мъжа ми  си пийваме кафето и чакаме хлапетата да станат.
Гадна работа е това с мама на фъстъче. Пусти пари никога не стигат- и моя мъж до като слезе от кораба, почине си малко и започва да работи тук на брега. Но тази година трудно си намира - за по няколко дена и после в къщи..
Е, ставам да правя закуската, хубав ден ви желая Simple Smile.

# 133
Добро утро!
Айде и аз да се наместя с кафето си тук  Wink

Блазе на тез дето скоро ще посрещат любимите си  Grinning
Представям си напрежението ви, аз като знам каква треска ме тресе обикновено...
Хайде скоро да сте в прегръдките на вашите момчета!

Мама на фъстъче, незнам какво да кажа  #Crazy
Моят мъж никога не е работил докато е в отпуска м/у два рейса.
Ние сме от тез дето каквото се изкара от рейса, все заминава по предназначение,
и като тръгва на следващия рейс, финансово сме долу-горе на нулата.
И така рейс за рейс...
Много ми е познато това "стоене в БМФ" -
причини да не се сменя с друга фирма - от сто кладенеца вода  Mr. Green

Приятен и спокоен ден на всички!

# 134
 Здравейте, мили момичета Grinning - слава Богу при моята приятелка всичко мина успешно - оператор беше Яков, добре се е справил. Операцията започна в 10ч, приключи за около час, в 12 вече си говорехме по телефона - куражлия момиче е, аз бях по-уплашена.....Благодаря ви за разбирането и подкрепата Hug
Относно митовете и легендите за моряците и техните жени: много нерви изхабих по тази причина, много сълзи пролях, особено като се преместихме в това село и се наложи сама да се занимавам с иновирането на къщата. Що клюки чух по адреса си-нямаше майстор, дето е влязъл в къщата и да не са ми го турнали в леглото....накрая им дръпнах една яка майна, изпъдих една-две "доброжелателки", които бяха се домъкнали да ми снасят клюки, тропнах си вратата за всички местни и до там Mr. Green В интерес на истината, трябва да има и графа семейно положение "моряшка съпруга" - замислете се, освен близките, с кого може да имате по-тесни отношения - половинката като е на рейс на мен ми е чоглаво да се движа с друго семейство, самотно ми е някак, а някой път и самите жени проревнуват, ако е разведена или неомъжена, почват приказки, че не е редно и т.н. и т.н., а бе, ни с женените - женена, ни с разведените-разведена, ни с вдовиците-вдовица......Ама да сме живи и здрави, да гледаме децата и къщите, да обичаме и чакаме нашите морячета, другото-майната му Laughing

Общи условия

Активация на акаунт