Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 351
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Привет, момичета  Hug
Варненките, ние днес сме в морската, ще ходим и на консултация, ако има желаещи да се видим, ще се радваме да се запознаем Hug
Приятен ден с мноооооооооого слънчеви усмивки Hug

# 211
  • варненка от София
Здравейте!
И аз искам да задам няколко въпроса, свързани със спането на бебетата.
Може ли бебето да спи на отворен прозорец лятото?
С какво трябва да се завива - памучна пелена, одеало, спално чувалче (лятно, без ръкав), или?
С какви дрешки трябва са е облечено нощем - да има ли чорапки, шапка, дълъг ръкав, ританки, или само по боди?

Аз ще ти отговоря с въпрос, ти лятото би ли спала на затворен прозорец? Още вчера писах, че бебчетата са хора и те не понасят нито студ, нито жега. Стефи спеше по боди, слагах в началото чорапки и я завивах с памучна пелена, шапка не съм слагала никога. Като се напече тоя ми ти панел и става страшно, просто е невъзможно да се спи на затворен прозорец.

По останалите темички, сега след дълги размисли и страсти, решихме, че поне още година ще сме си всички заедно в спалнята, след време ще реорганизираме нещата. Апартаментът ни е 60 квадрата с две стаи и кухня и няма начин, един ден ще се местим ние в хола, за да имат децата стая.

Вода давах преверена Девин розов етикет, а след 10-тия месец не я преварявах. Стефи е жабка от малка и съзнателно си търси вода, до ден днешен пие по литър и половина вода дневно, това е питието, което признава.

# 212
Предполагам можеш да го направиш в уърд документ и да го пуснеш на нечия поща, примерно моята, а аз ще имам грижата да го кача. какво ще кажеш Simple Smile

# 213
Нашия прозорец е точно срещу креватчето и няма да отворен широко, а само отгоре и комарника ще е сложен разбира се, той допълнително доста спира течението (освен основната с функция де). Това обаче в наистина задушните нощи, ако вали или е по-хладно ще сме си затворени или пък ще преценяваме как се чувстваме и ние с таткото на момента. Обличането си го представям по боди с дълъг ръкав и чорапки... не съм мислила дали да купувам пижамки, но защо не  Peace Колкото до одялцето аз имам една пелена изплетена от баба ми ще кача снимки по-късно да я видите и едно много, много тънко одеало (подарък с бебешко списание беше) и май няма да купувам повече одеала за лятото  Peace

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 12:48 от BubolecheMeche

# 214
  • София
Стеф, сега ще пробвам.

# 215
  • София
Стеф, пратих ти го, но видях, че доста се е разместил, моят беше в таблица, но като му казах сорy paste и видях, че вече няма таблица и са излезли някакви точки отпред и отзад са се разместили цифрите (тези за бройката), които бяха в отделна графа, ако можеш пооправи го малко преди да го пуснеш. Изобщо получила ли си го?

# 216
Evvi, с риск да избия рибата и да ви скандализирам всички  Laughing  : аз съм спала на балкона от самото си раждане, докато е станало +10 навън и са ме прибрали. Била съм мноооого здраво бебе.
Имам една колежка от Канада. Тя ми разказа, че там повечето бебета са подредени по балконите, при доста напреднал студ, и в Москва е така. Разбира се, бебчетата са облечени добре- шапчици, палтенца и т.н.
Много ми се ще и аз да го практикувам. Ще измисля някое балдахинче, за да не устройвам пирушка на комарите  Grinning
Теченията са опасни за нас, а представяте ли си за тях???  Naughty

А за спането на бебетата с родителите съм много против   Naughty
На някои приятели 6-годишните деца спят при тях!!!  #Crazy Е, кога ще работим за следващо дете????  Joy
Има бебефони, видеофони и такива разни нещица. Е, като знам, че за кучето ме беше страх навремето, какво остава за детето... В началото съм си при нея, а за таткото ще помислим, че трябва да работи...  Но след определено време- отделно!

# 217
Как така бебето спи на терасата? В смисъл...не разбирам Blush

А относно спането на детето с родителите - освен че в началото е хубаво, като поотрасне, верно е добре да е отдели, но често не може да се получи, просто защото няма място...така че - дупе знае 2 и 200 Simple Smile

Цветен прашец, сега ще видя какво си ми пратила и ако мога ще го оправя Hug

# 218
Абе ако не в отделна стая то поне да си спи в леглото... и да заспива само! Много ми се иска да си я науча да заспива без да я приспива някой. Племенницата ми е на 4 години и малко пък спи между майка си и баща си на спалнята и не заспива самичка по никакъв повод. Все трябва да легнеш до нея, да я галиш по "гъзето", по "гърбето" и където още си измисли.... ами ако ме чака и куп пране за гладене и готвене и да позачистя нещо.... мога ли все да си лежа и да си я галя? Не че не ми се приятно.. напротив, ама няма да смогвам особено Wink

# 219
Стеф, просто легълцето се изнася  Simple Smile Цяла нощ си спи там.
Когато няма място е съвсем друг въпрос, тук въобще не подлежи на коментар. Моите приятели с 6- годишната принцеска имат доста голяма къща, даже в покрайнините на София, за по- полезно  Laughing

Буболече, чак такива глезотии не бих издържала, честно!  Crazy  Joy Ама че работа, докъде са го докарали! Аз сега не успявам да се наспя или да свърша каквото и да било като хората, защото ходя на работа, готвене, пране, чистене, а силите нещо поддават.... Когато си е игра и обръщане на внимание на детенцето- да, но чак толкова.... незнам.
Хубаво е малчо да си заспива сам, освен ако няма цяла гвардия, която да му чеше петичките преди сън, това и аз не бих отказала  Laughing
Иначе за дългоочакваните ни дечица- само най- доброто!!! Не искам да бъда крайна в нищо и ще трябва доста да чета и да се образовам, за да получават най- доброто!  Hug

# 220
Можете да си свалите списъчето от тук. Благодаря на Цветен Прашец  bouquet

# 221
  • Силистра
Мили мами, знаете ли колко малко време децата са малки? Аз съм на мнение, че децата се гушкат когато имат нужда.
Особено момченцата като станат едно 6-7 г., като отрежат от веднъж майките си...
Моят син е почти на 5, еми няма по-хубаво нещо още да заспива като го гушна, не че не заспива сам но е час и нещо, а като ми хване ръката заспива за 2 мин. А само след 1-2 години няма да ми дава да го целуна даже, за това си използвам всеки миг на гушкане.
А и децата на които им е показвано, че са обичани растат по уверени и самостоятелни

А работата край няма, ами свършвам си я след като детето заспи и съм по окрилена

# 222
Ама какво правите незнам, от вчера се опитвам да ви прочета че нещо сериозно изостанах  Simple Smile
.:.Stef.:. , за болките долу и аз съм така от десетина дни, явно не е чак толкова странно
А колкото до списъците и аз съм много заинтересована защото определено не съм на ясно какво ще ми е необходимо за бебчо Embarassed Embarassed Embarassed
Ние вчера бяхме на преглед, добре сме вече сме 720 гр. Водих и лелята да го види и тя беше много щастлива  Simple Smile
Щях да пиша още нещо ама ми изветря от бреммения мозък  Embarassed Rolling Eyes Embarassed

# 223
Нямате изчитане, ей !!!  Joy

При нас започна ремонта и е лека какафония. Уж се сдържам да не дудна, ама то с тия темпове сигурно за Нова година ще сме готови  Whistling Ще си трая и без това аз нищо не мога да свърша, освен седнала да сгъвам дрехи и пъхам по чували. Да се оправят  Crazy

Тази нощ сънувах малчото. Толкова беше хубав и толкова спокоен, даже не знаех какво точно да правя, защото постоянно се усмихваше и не се разплака, викам си то нищо сигурно не иска, толкова е доволен  Joy Heart Eyes
Дано да ми е такъв и като се роди  Heart Eyes
Вчера купих още 3 бодита с къс ръкав, май трябва да взема още поне 2-3 с дълъг и няколко без и да спра с тази част от гардероба Grinning
Изненадаха ме с кофти новина, че тънкото перде, което харесах за бебешката стая вече не се произвежда и сега щяли да ми предлагат друго, ако не го харесам трябва да търся друг магазин и да разглеждам какво предлагат. #Cussing out

По този повод ако имате предложения за хубави, качествени пердета, свиркайте къде да намеря?
Другите съм ги поръчала в decora .

Стига толкова за сега...  Blush

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 14:31 от Mambina

# 224
svetly_, напълно права си... Аз съм сигурно най- обичаното дете на света, ама като е за приказки- равна нямам...
Но и от онези най- оглупелите родители не ми се ще да бъда.

Да ви се оплача и аз имам малко "менструални" болки, но и кръста си ме боли едно радикулитено, ходя като пате от време на време  Confused Дано е нормално и се оправи, че малко се притеснявам.

Как сте с движението? Аз от това бюро не мога да мръдна, че шефа е ненормален и от това седене вече си докарах онези разширени вени, заради които вече е почти напълно определено секциото...   Cry

Общи условия

Активация на акаунт