Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 348
  • 307
  •   1
Отговори
# 225
Светли, много хубаво си го написала просто Hug
Мамбинка - успех с ремонта, яко ви дупе Praynig Hug
Дийдий -  Hug
Жани - аз съм с радикулитно-дископатийни болки постоянно, вече свикнах май...за коремчето - Но Шпа Peace

Момичета, чудя се...с всичките тези покупки, колко голямо пространство (гардероб) ще трябва за беб?

# 226
Здравейте момичета!  Grinning
Успяхте ли да отидете на църква днес и да се мушнете под масата?  Heart Eyes Ние с малкия бяхме голяма картинка, но в крайна сметка с триста зора успях да се завра отдолу, та и него за ръчичка да преведа, че се запъна като магаре на мост.   Joy Препотявам се само като се сетя.  Embarassed

Да се включа по въпроса за спането на бебчетата. Пожелавам на всички да ви се паднат кротки и добри дечица, които да си заспиват самички и да спят от 9 до 9!  Praynig За съжаление обаче, такива деца са рядкост.   HugПърво за заспиването - някой обичат да ги гушкат, втори да ги люшкат, трети признават само гърдата. И единствения начин за приучаване да заспиват сами е чрез нареваване  Cry - тоест оставяш го да реве и през определен интервал влизаш в стаята и го погалваш, после пак излизаш и така докато уморено от рев заспи. Дава резултат след около седмица. Стига сърце да ти даде да го оставиш да се къса от рев. А ако е някое по-темпераментно, може да прегракне, но да не се предаде.  Mr. Green После за спането цяла нощ - дори да успеете бързо да премахнете нощното кърмене, някои свикват да се будят за водичка, или пък за бибата. А като почнат зъбите става още по-интересно.  #Crazy Тогава вече някои се принуждават да вземат малкия ревльо при себе си, само и само да могат поне малко да поспят.  Tired
Така че мили момичета, не си правете отсега планове, за да не се разочаровате после.  Peace Просто всяко дете е със собствен темперамент и има различни потребности. А нали затова сме (ще станем) майки, да задоволяваме потребностите на хлапетата (не говоря за разглезване, а за нормалните нужди на детето от обич и нежност).  
А и недейте да съдите другите как възпитават децата си.  Naughty Защото от опит мога да кажа че възгледите много се променят, след като човек стане родител. Може сега да ви се струва нередно и разглезващо детето да спи с родителите си и да мислите още от началото да го отделите в отделна стая, но после като се роди, да не може да се отделите от него и да искате да си го гушкате постоянно.
Надявам се че няма да с е разсърдите на това мое изказване, не искам никой конкретно да засегна. Написах го с най-добри чувства към всяка от вас.  Heart Eyes

# 227
Жани, и брат ми с малката са в къща близо до София.. ама ей на гушкат се заедно Simple Smile
Сега се зачетох в малката книжка дето купих вчера на д-р Спок за спането. След банята вечерта го обличаме, гушваме, носим го и го люшкаме, пеем песничка докато стане сънливо и го оставяме в креватчето сънливо, а НЕ заспало и заспива по-лесно, отколкото ако съвсем заспи в ръцете ни... После се буди веднага щом го оставиш... И не се пази пълна тишина докато съкровището спи... Е към тоя план мисля да се придържам  Peace Съгласна съм с Чери гърл, че и с темперамента ще се съобразяваме... но наистина не ми се вижда практично просто да приема, че не може да си спи в леглото, а защо не може да си в леглото да не се и опитам да разбера  Peace
Сано да кажа за 6 лв книжката си я бива определено Wink

Дръпнах списъчето на Цветен прашец, страхотно е Simple Smile Благодаря и на двете   bouquet

# 228
Чери, представям си те под масата Mr. Green Ентусиаст си ти Flutter
Съгласна съм и с твоето мнение.
Още повече...сутринта метнах едно око на подфорума за захранване и АМ - като прочетох колко от мамите са били супер надъхани да кърмят,обаче нещо се е случило (или по медицински показания, или просто така) и не са могли да кърмят...после колко тежко го извивяват...и реших, че ще купя шишета все пак, в смисъл, да съм готова и за невъзможност за кърмене, заяото не искам да си създавам психо и душевни конфликти, че не съм добра майка и не мога да кърмя...та, каквото сабя покаже, това ще е.

# 229
еееееееех, момичета, разтопявам се от такива татковци, дето все гушкат децата   Hug
Дано и нашия татко е такъв, че толкова искаше момче, че чак мъчно ми става  Confused
Но ако не гушка нашата принцеса.....!!!!!  #2gunfire   Laughing
А за масата тънех в заблудата, че утре се минава ...
Хихихихиих, да бях казала на шефа- "няма да идвам днес, ще ходя да минавам под масата в църквата"   Joy  hahaha bowuu

# 230
  • София
аууууууууу, ама вие пишете като за световно, посмъртно не мога да ви изчета. Блазе ви, че сте боядисали яйцата. Аз тази година ще подмина тоя ритуал уви...и ми е малко мъчно, но ще го преживеем......

# 231
  • варненка от София
Абе като цяло татковците са непредвидими. При тях мисълта, че животът се е променил и че има ново човеченце идва малко като на забавен кадър и трае по-дълго време докато узрее. Някои навици трудно се изхвърлят, за майката няма време за окопитване просто.

Принципно нашия татко беше казал, че детето няма да го пипне докато не навърши поне 6-7 месеца, щото щяло да се счупи, дааааа но като ни изписаха от родилното, като му я връчиха в ръцете и до там беше. После сверва ми я взе и той отиде и й каза, да си ми бебето  Mr. Green Той започна да я къпе от първия ден, гушкаше си я, бяха голяма обич и продължават да са. Малката като каже тати и примира. Така че връзката баща дъщеря е страхотна, мнооого силна.

Ето малко примерчета по темата:

# 232
Stef, мерси мила Simple Smile На мен нервите да са ми яки  Laughing Ама като знам после какво ще е хубавко и се успокоявам.  bowuu

По повод гаредеробите за дрешките на бебето. Ние сме поръчали скрин 76х49х90 и гаредеробче 91х50х180...ако не стигне ще поръчаме още един скрин за всеки случай. Но искам първо да ги доставят, да наредя наличното и тогава да поръчвам, да не стане в повече.

Санитам, спокойно миличка, има да празнуваш още десетки Великденски празници и то с две слънчица, които ще ти помагат. Сега почивай и се глези, яйчица за боядисване винаги ще има  Hug

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 15:56 от Mambina

# 233
Санитам и на мен би ми било криво, ако просто пропусна боядисването на яйца... ама я помисли... ти не просто го пропускаш - отлагаш го с една година... А догодина тримката колко има да мацотите и чупите яйцааааа, затова се усмихни и си мисли, че догодина няма да ги боядисваш сама  Hug
Марулка, страхотни снимки.... ще ги покажа на мъжлето ми барабар с поста ти.... дано и той осъзнае, че няма да счупи нищо по принцесата  Laughing А малкото марулче е..... нямам думи!  Heart Eyes Hug

# 234
marulka_s , сълзи ми потекоха.... Много са трогателни  Hug
Нямам търпение нашия тати да го видя в ролята на тати  Heart Eyes

Санитам,  ти си направо герой. Вижда му се края, ще видиш колко скоро ще дойде онова най- прекрасно нещо на света!!!  Hug

# 235
Хахаха, Марулка, браво дано и нашия татко да е така, но ме съмнява.
По въпросите на Еви, не мога да отогворя, но с удоволствие чакам отговорите на опитните майки. Grinning
Иначе детето ще спи при нас, но ако имахме възможност щеше да си спи отделно след 1- 2 месец. таткото не го виждам на дивана, но незнам неволята ни кара да правим какво ли не, така че може и на дивана да го заваря Joy Но не мисля да го щадя, мен не ме е щадил никога, няма да му спестявам нищо Close.
За водата не съм мислила, ще се конслутирам с педиатърката, а плюшените играчки едвали ще има много, за сега съм си харесала едни висящи над леглото и една за количката, но още не съм ги взела, пак ме стопираха Sad. Но ще си ги взема де Grinning.

# 236
marulka_s,снимките са супер!
Санитам,ти кротувай!
Стеф,нещо не виждам списък!  ooooh!

Аз ще ходя на зъболекар-ужас!Така го мразя!  #Crazy
Някой правил ли си е снимка на зъб по време на бременност? Аз май ще откажа!  newsm78

# 237
Мерси за списъка вече е свален от мен мерси момичета Hug.marulka_s много мила глетка састрахотни снимки супер спомен са за вас Hug

# 238
Деянова , тъкмо оня ден четох, че няма проблем за снимки на зъби. За панорамните- на цялата уста имаше нещо по- различно, но не си спомням точно. За 1 зъб, обаче, категорично няма проблем.

# 239
  • варненка от София
С риск да стана досадна, но ето как спеше детенце първите дни. Снимките са правени на 7-мия ден. Родена е на 31.07.2006, бяха над 32 - 33 градуса, живеем в панелка, западно изложение последен етаж, пече до припадък до последно. Като ми се нагрее този панел, няма охлаждане.  ooooh!

Ето така спеше денем:

А с такава пелена нощем и при отворен прозорец:

Деянова не зная за снимка на зъба, но ти си е все пак рентген, която не е добре да се прилага по време на бременност. Успех, че и аз не си падам по тези зъбари, но са неизбежно зло.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт