Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 365
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
Нелка , и да си бременна и да не си се боядисвай с безамонячна - няма проблем.Боядисвам се и утре мъжа ми пак ще ме боядиса  Laughing

Някой знае ли - продават едни чорапчета за боядисване на яйцата.Найлонови.Пише на опаковката как се използват ама нещо не ми е ясно.Нещо се овиват около яйцата ама като го гледам какво е нямам идея как да стане   #Crazy

За климатика - за зимата бяхме с климатик и бебе - никакъв проблем.Лятото не съм го пускала .Но при нас предимството е,че живеем до морето точно и има вятър, така че прозореца беше винаги отворен и влизаше хладинка

# 121
  • София
Здравейте момичета!
Миглена добре дошла! Само добри новини да имаш д асподеляш с нас.
Аз от днес се включвам в отбора на пиещите желязо (ферофолгама). доки каза, че съм развила анемия.
Мамите които го пият, могат ли да кажат има ли някакви странични ефекти като запек, акне и др. каквито пише в листовката и кога го пиете, че в комбинация с магнезий не става.
Аз го пия вече от месец. Засега при мен не се наблюдавам странични ефекти като запек, пъпки и такива неща. Споко пий си го щом са ти го изписали, но наистина спрях магнезия - не че някой ми е казал но просто ми станаха много елементи от хим.таблица  Peace

# 122
  • София
Диди, да ти кажа за чорапчетата, след като си свариш яйцата и си ги охладиш, се мушка в това чорапче, то покрива яйцето без страничните му части, хващаш го с някаква щипка и го потопяваш за 2-3 секунди във вряла вода, и то се огъва от температурата и се слепва един вид с яйцето, след това може да си го топнеш в боя да се оцветят двете непокрити части.Като опиташ веднъж ще ти стане по-ясно.Основното е да имаш такава щипка с която да го захванеш.
По другите теми писах вече.
Мерси Аница  bouquet, записах си марката на козметиката и като ходя до аптека ще питам .

# 123
Cherry girlHug
Ох, толкова мило ми стана, направо се разплаках smile3518  Явно хормоните ме въртят яко, няколко дни въобще даже в интернет не влизах...Но сега, щом съм тук, значи съм ок Hug Hug Hug А и предвеликденското настроение вече ме е обзело...
Берушка, за обезкосмяването - аз бях за депилатоар, че ме боли сега, но последния път май прекалих с времето и се разраних, така че явно не е и за мен тази работа и аз ще се жертвам да отида на кола - поне си знам, че после си е красота и феерия... smile3535
Вержи, и аз се надявам да прекарваме повече време из морската, дано каката да тръгне на градина, иначе с двете просто не знам как ще стане...Симона е станала много дива, а разбрах че Лорката е още по- Wink Ти как я мислиш работата с каката Thinking
А гледам именца си имате, много разнообразни, и ние си имаме, ама не казвам за сега, че на който съм казала, никой не го харесва, странно било...е, аз пък исках да е рядко, християнско и....по искане на мъжа да има от свекито...ще кажа като му дойде времето Peace Иначе един от вариантите ми беше Йоана (УсмивкаPeace)
Марулка, къде си?

# 124
  • София
много ви благодаря за подкрепата, ние си лежим и гледаме да устискаме ден след ден...ето днес влизам в 30 г.с. Дано устискаме още много........ Praynig Praynig Praynig
По отношение на лекарствата аз бях с тежката артилерия още преди да вляза в МД. Пиех Магнерот 3*2, Гинипрал 3*2, Утрогестан 2*3  вагинално. сега д-р Сигридов ми спря Гинипрала за да ми почине малко сърцето, че се натоварващо с тоя медикамент. Но се наблюдавам ако имам контракции го почвам. Лошото, че пусто не мога да определя втвърдяването на корема дали е контракция. От вчера  забелязах вътрядяване на лявата половина на корема, но това е като, че ли наместване на бебока в ляво. От дясно е по-меко......контракция или не е това, незнам newsm78
За обезкосмяването, нали изненадващо  ме приеха в МД, и там отиде дългогодишнито творчестово на козметичката ми - обръснаха ме.................и сега пак май на ново мъки

# 125
  • варненка от София

Тук съм, тук съм! Мислех те и аз скоро, къде се загуби. Абе не се поддавай на хормоните много, много, че нали знаеш от рев файда няма, но пък олеква  Hug Hug Hug

Ние тъкмо вапцахме яйцата със Стефи, сега я паркирах да спи, а аз ще гледам да поработя, ето ги нашите творби тази година, на бързичко е това:

Иначе от утре ще трябва да стягам багажа, че отиваме при свеки, ремонта започва с пълна сила  ooooh!, дано стане бързо, че искам да съм си вкъщи  Sad Крепи ме единствено мисълта, че и там имам нет.
Добрата новина днес е, че вече са ни преведени паричките по заема и сега остава да си изберем и колата. Money Money Money

За климатика мога да кажа, че със Стефи не съм имала проблем, нито на топло, нито на студено действие, но струята не духа в нея и това е. Когато се роди бяха 35 гарусови температури, още нямахме климатик и детето се мъчеше, ревеше, потно беше непрекъснато и съответно се претопли и изпъпчи, независимо, че беше само по едно боди. Бебетата са също хора и те не понасят жегите. Така че не се притеснявайте. Ние сега се готвим и втори климатик да слагаме.

За колата съм твърдо. Депилатоара си е равносилно на бръснене. Последния път се бръснах и си направих такива екземи, че не ми се говори, не е за мен това нещо ooooh!. Преди 20 дена бях на кола, ами след това се чувствах, че летя. Преди да родя ще отида пак и ще съм пушка. Flutter

Санитам, не се предавай, лежи си сега, че после няма да ти остава време. Стискам палци всичко да е наред!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Сега отивам да поработя малко.

# 126
 waveyАз да се похваля боядисахме яйцатаhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=365768
може да разгледате Crazyсори нещо не става

ееееее стана оф че съм зле с тази техника

# 127
Здравейте и от мен! Искам да ви попитам - на всички ли ви казват, като ви гледат на ехограф, колко тежи бебето? Зависи ли от това колко е хубав ехографа или си се вижда това по принцип? Аз последния път попитах моята докторка може ли да ми каже колко тежи  бебето и тя ми изкара едно картонче и ми каза - ами да, за тази седмица е между 500 и 800 гр. Нищо конкретно. А иначе и ние тази вечер ще боядисваме с каката яйца, взела съм една седефена боя, да видим дали ще я докарам.

# 128
Галелей, Марулка страшни сте Peace.Много хубави яйца Heart Eyes

# 129
Страхотни яйца сте направили!

Марулка, стискам палци бързо да приключи ремонта! Чакаме снимки скоро на новата кола!  Hug

Миа атаHug . Пиши по-често тук и ще видиш как ще ти олекне.

# 130

Миа атаHug . Пиши по-често тук и ще видиш как ще ти олекне.
Има нещо такова... Hug Hug Hug

# 131
Здравейте и от мен! Искам да ви попитам - на всички ли ви казват, като ви гледат на ехограф, колко тежи бебето? Зависи ли от това колко е хубав ехографа или си се вижда това по принцип? Аз последния път попитах моята докторка може ли да ми каже колко тежи  бебето и тя ми изкара едно картонче и ми каза - ами да, за тази седмица е между 500 и 800 гр. Нищо конкретно. А иначе и ние тази вечер ще боядисваме с каката яйца, взела съм една седефена боя, да видим дали ще я докарам.
Никога до сега освен 2 пъти на фетална морфология не са ми казвали колко тежи... сигурно зависи от ехографа. Ходих веднъж на частно да ме гледат в една поликлиника и въпреки че не беше чак толкова лош ехографа като попитах колко тежи лекарката едва ли не ми се скара, че всичко било относително и ехографа не показва точното тегло.. така и не разбрах може или не може да ми каже...

Ааа забравих да кажа.. аз яйчица ще боядисвам в събота... вианги сме ги боядисвали тогава. Ще има снимков материал задължително  Blush

# 132
  • София
Buboleche,в книгата за имена ,която имам за Преслава пише,че е от славянски произход и означава "носеща слава".Много е хубаво.
Cveten prashec,аз пия и ferofolgamma и magnerot,става ми гадно на стомаха от 1вото,ако не съм яла преди да го взема.Можеш да ги пиеш и 2те,ако има 3ч. м/у приема им.

# 133
  • София
Здравейте! И аз боядисвах яйца тази сутрин,много хубави станаха,взех няколко вида бои-седефени, желатинови... кристални, нормални   #Crazy   Доволна съм от резултата,само дето ме мързи да ги снимам  Embarassed   И аз като ,че ли отвреме на време усещам някакво втвърдяване на корема,но не боли...значи това не е контракция.  newsm78  Ох навън вече е много готино като се раззелениха дръвчетата..

# 134
Благодаря, Миласара!  Hug Истината е, че с таткото сме влюбени в името и не мисля да го променяме заради който и да било... Пък и аз самата не виждам абсолютно нищо небългарско в него.. Както каза Берушка(дано не бъркам, но мисля, че тя беше) одеве и аз все свързвах името със столицата Преслав. Всъщност, ако беше момченце щеше да е Преслав  Heart Eyes
Колкото до боядисването пък на косата... аз спрях да се боядисвам. Бях руса, започнах да я потъмнявам като слагах кестеняви кичури преди да забременея и сега съм толкова шарена, колкото не съм била никога (а съм била доста шарена  Mr. Green ), но пък си се харесвам Simple Smile Изключвам това кооооолко бързо ми се омазнява косата и колко мазна кожа ми донесе носенето на Преславка, ама нали ще я гушкам лятото какво ми пука  Party

Общи условия

Активация на акаунт