Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 361
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
И аз боядисах яйцата, но за сега ме мързи да снимам продукцията.
Аз също пия ферофолгама, но от скоро и не съм забелязала странични ефекти. Аз го пия след ядене, сутрин и вечер.

# 136
Хей боядисаните яйчица са станали страхотни Flutter Браво на Марулка и Галелей!!! bowuu
Искам да ви попитам - на всички ли ви казват, като ви гледат на ехограф, колко тежи бебето? Зависи ли от това колко е хубав ехографа или си се вижда това по принцип?
Не, даже никога не ми е казвала колко тежи newsm78 Единствено гледа по някаква таблица дали си отговаря на седмиците по големина.

# 137
  • София
Ето ме,онзи ден писах,писах и се развали компютъра , нещо му изгоряло.Сега е наред вече.Много хубави яйца  Peace.Аз в събота ще ги навапцам,но съм решила само дюс цветове тази година,за разнообразие.
Вчера ми биха ваксината в дупето,така се бях спекла ,а въобще не я усетих.Следобяда ходихме при Марков на третата морфология.Явно теглото казват, ако е хубав ехографа,каза ни,че е 1039гр.Където ходя на ЖК не ми казват.Моето момиченце вече не е седалищно,мислех,че ще усетя като се обърне,ама не.Има пъпна връв около вратлето ,но не било опасно сега,че още много се въртят.Опасно било при самото раждане да не е увита.Разкава ни човека много и моя по едно време почна с тъпите въпроси:А капачките на коленете,има ли?Умрях от срам,как му дойде на акъла  ooooh!Марков отговори,че нищо не казва за хранопровода,за прешлени,за трахея ,за ушите,ако трябвало да гледа всичко прегледа щял да се проточи няколко часа.Тръгнахме си много развеселени,а нашата така се беше разбесняла ,щеше да ми изскочи през пъпа.
Сега ме подсетихте за колана,аз си купих отдавна,но ми беше малък корема  и не беше удобен.Сега го сложих и доста облекчава,представям си като ми порасне още.Моя е тънък,като микрофибър и само отдолу в основата на корема е по-дебел и твърд.
За силиконовите зърна и аз знаех,че са само за разранени и болезнени,но започвам да си променям мнението.
За климатиците съм против по принцип,не само за бебе,но където нямате избор ,няма как.Аз се оправям с дървени щори,идеално е,даже е хладно лятото.
За прането съм твърдо с перална,не пера нищо на ръка  Naughty.Мисля да ползваме многократни пелени,така че няма да имам проблем с количествата всеки ден  Grinning.По принцип не се вталясвам и пера дори обувки и ботуши с прането,сега ще отделям само бебешките от нашите дрехи.Сега след сушилната гладя малко неща,а на бебето поне първите 3 месеца ще гладя.
Харесала съм праха на Pigeon,пише че унищожава напълно бактериите и микробите.
http://www.pigeon-bg.net/
какво ще кажете за помпите на тази фирма?Защо ръчната е 68 лв,а на батерии е 58лв  newsm78.Мислех,че на батерии е по-скъпа,нали е по-удобно и не се изморяваш?
За излизането мисля при първа възможност още от 5-6 ден да започнем с кратките разходки.Аз кошче за новородено няма да имам,но като Мацко ще се обзаведа със слинг.А и нали ще се кърмим, така,че няма да е проблем за двата часа.Моята кошница за кола е с извивка по гръбчето и ако я напълня с одеало и изравня ще е като обикновено легълце .
За помощта на бащата не си и помислям,че ще му спестя нещо.
Име сме измислили София или Ема,но не я наричаме още никак.А какво ще кажете за бащиното има без -ова или -ева.Как ви звучи?
Фелисити,как намери ваксината?Казаха на отворените врати в Тина Киркова,че понеже нямало българска и в болниците вече ,ще трябва да си носим ние.Аз от сега ще търся и затова питам.
На всяка исках да кажа по нещо,но другия път.Целувки.

Дайте пак да обсъдим списъците с покупки,ако искате де.Има доста в нет пространството и не знам на кой да се доверя.Веднага след първите майски празници ще започна да набавям това онова.

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 17:15 от Mime-to

# 138
# 139
  • София
Галелейчо,неуспешен опит  Hug

Утре някой друг ще ходи ли в ЦУМ на лекцията?Сама ли ще съм?

# 140
  • Видин
Здравейте!Почвам ви подред
Санитам, няма никакъв проблем да ядеш ягоди.Защо си помисли, че е забранено Rolling Eyes На бременните всичко им е позволено Mr. Green
Jillian, голям запалянко е твоя мъж явно Joy Аз съм така на филмите, които пуска мъжо на компа.5 мин и съм отнесла плувката Laughing
Сафо, може да си права за пролетната умора newsm78 И аз нещо напоследък не съм в кондиция, но и бебето си ми тежи вече.Все пак съм 13-14кг отгоре и се чувствам като слонче  Crazy
Стеф, ние сега ще купуваме климатик (мама и тати ще ни го купят де!Мим, знам че четеш  smile3534) и мисля,че ще е доста добро решение.Миналата година аз едвам дишах, та не мога да си представя малкото бебе как ще оцелее тук.Живееме точно до Дунава и не стига, че е 40 градуса ами е и толкова влажно, че става още по зле Sick
Моята количка има и кош за новородено и столче.Столчето ще го ползвам за гъзария само Mr. Green и когато ходиме някъде набързо!
Светли, раждане в 27г.с. никак не е препоръчително!Защо не идеш в болница??
Миглена11, добре дошла  bouquet
Буболече, Преслава е чисто българско име, не знам какво мнение е изказал баща ти Shocked И е много красиво, браво за избора!
За боядисването - само в 4 месец не ме хвана боята.Сега всичко е ок  Simple Smile
Марулка, Юлско бебе, много хубави яйца.И ние с мама днес боядисахме, много сладки станаха  chef
Миа ата, голямо гуш  Hug
На мен всеки път ми казват колко тежи Малчо.Утре сутринта съм на консултация и нямам търпение да го видя колко е порастнал Blush
Ние вчера открихме един много сладък нов магазин за бебешки стоки.Има страхотни дрешки - български, на Вис Виталис и Сали на супер цени!Даже открих и шишето на Нук, което безуспешно издирвах до скоро.Харесах си и плат за перденца....и изобщо вчера ми беше много еуфоричен ден! Crazy Днес пък се видях със свеки и й показах какво съм си харесала (да не каже после че крия нещо от нея) и трябва скоро да се събереме с нея и майка ми и да видиме кое ще спонсорира и колко.Не им се надявам много, ама все пак ще е хубаво да ни подпомогнат малко.Все пак внуче ще имат ooooh!
Е това е от мен засега, бях доста обстоятелствена  Laughing

# 141
  • София
Сиси,не знам точно какво те интересува,но ето основното за семейството:аз съм на 37г.,таткото-на 41.Голямото ми момче ще стане на 20г на 24.07,малкото ще стане на 3г. на 25.07.И малкият,и очакваните сега близнаци са правени чрез АРТ (ICSI).М/у тях имам 1 спонтнен аборт и 1 неуспешен опит.

# 142
  • София
Миласара, аз знам, че трябва да има 2-3 ч. разлика между приема на магнезий и желязо, но повече ме притеснява да нямат странични ефекти, че и без това ми е запечен корема и това че както беше писала една мама вече станаха много елементите от Менделеевата таблица които поглъщам, ама какво да се прави. А иначе благодаря, че споделихте, че нямате странични (нежелани) реакции от желязото.
Момичета много хубави яйца и аз нямам търпение да дойде събота да потворя. Галелей, тези големи розови пеперуди които си налепила по яйцата в една розова картотена опаковка ли бяха, че и аз съм си купила някакви такива, но има едни които изглеждат като халки за около яйцето и не ми е много ясно как се слагат, кажи ти тези пеперуди как ги лепи, да не са ваденки.

# 143
cveten prashec на това му казват чорапчета .отрежете чорапчето и поставете в яйцето с помоща на лъжица го поставете във вряща вода.След като чорапчето се стегне плътно около яйцето извадете от водата.Става лесно и интересно надявам се да съм била полезна.Успех

# 144
  • София
cveten prashec,много,много,колко да са много Grinningаз пия желязо,магнезий,рибено масло,неоренал,АБ,протеини на прах,доскоро се боцках с фраксипарин.Станала съм като бабичките-гледам колко е часа,за да не забравя някой илач Simple Smile

# 145
  • София
Е, Миласара наистина са много, твоите са още "по-много". Shocked
Галелей, значи слагам чорапчето на суровото яйце после го варя и след това го боядисвам, така ли?
  Heart Eyes

# 146
Привет и от мен. За анкетата и аз да отговоря. Simple Smile

Климатици - аз съм против, тъй като имаме инвенторни климатици от 5 години и изобщо не съм доволна от тях. Зимата, като стане под - 10 градуса - работят 2 минути  #2gunfire  , а 10 минути се размразяват, да не говорим че замръзват и при мъгла впрез зимата, а Пловдив почти винаги е мъгливо сутрин през зимата, като спим с мъжо и леко си отвием я врат, я рамо на сутринта сме схванати, и като работят цяла нощ изсушават въздуха и ми се запушва носа и почва да ми дразни на гърлото. Пък и хич не са толкова икономични, колкото ги изкарваха, въпреки че са инвенторни Fujitsu. Затова тая зима изобщо не съм ги пускала и се топлихме на радиатор.  
За прането  - предполагам че ще пера и на пералня и на ръка, защото така съм си свикнала с моите дрехи.
Изкарване на бебо навън -  и аз няма да чакам много дълго да горазходя навън, но няма да го показвам на много хора, по простата причина, че аз по принцип не обичам да се занимавам със сульо и пульо. А какво остава да ходя с бебчето при такива хора   Shocked .
Помощта на татито - със сигурност той ще включи. Даже отсега ми се хвали, че аз нищо не съм знаела, а той отгледал 3 бебета и бебето първо ще кажело тати  Crazy - шегува се естествено за  последното, много обича да ме дразни.
Боядисване на яйца - май няма да боядисвам - откакто живея с мъжа ми - от 5 години не съм боядисвала яйца. Всеки път на Великден и Коледа ми ставаше толкова гадно, че си нямаме бебче, че празниците даже ме подтискаха. Но живот и здраве, като се роди бебчо, ще правим такива   празници   bowuu
И Добре дошла за  Milasara   smile3525

# 147
cveten prashec,аз мисля,че 1во вариш яйцата,охлаждат се,после пускаш яйцето с чорапчето в топла вода държейки го с штипка или нещо удобно.После боядисваш непокритата част.Май е такава процедурата.  Hug

# 148
Мамита, за тегленето на плода пак ще обясня - лекаря мери главичката, слага една линия, отбелязвайки диаметъра и апарата му казва - тия милиметри отговарят на едикоя си седмица и едикой си ден, приблизително тегло - едиколко си. Естествено, че това е приблизително тегло!
Стеф, благодаря  Hug

OFFTOPIC: offtopic
Mishe333 , странно, и ние сме с Fujitsu но сме супер доволни откъм икономия, зимата бяхме болни и седяхме на 25-26 градуса, не е размразявал често... дори и в най-големите студове. Нашия е нов... може би профилактика трябва да правите или пък са 2 употреба (нали по едно време беше супер моделно да се взимат японски 2 употреба тука в Пловдив) и не им е добра компресията... не знам какво да кажа, но не би трябвало да е така...

# 149
  • Видин
Айде и аз да ви вкарам малко въпроси за размисъл  newsm53
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?)
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?Защото съм чула, че задържат прах Rolling Eyes

Е това е от мен засега  newsm49

Общи условия

Активация на акаунт