Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, тема 31

• 12 363
  • 307
  •   1
Отговори
# 150
  • София
оооо, нов лексикон  Laughing
1.предвиждам бебето да спи при мен, а мъжа ми и Михаела в детската, това най-вече заради щерката, предполагам няма да иска да ляга сама в едната стая а ние всички в другата.При нужда ще се сменяме с таткото.
2.преварена чешмяна- нашата педиатърка е против минералните
3.не, точно заради прахта няма да има и пердета и килими в стаята

# 151
бързо отговарям на предишните въпроси-мисля, че е добре към 10 ден да изкарам бебка на въздух,ще пера в пералнята и ще гладя;таткото е голям ентусиаст за сега и се кълне,че няма да я изпуска-ще видим веднъж като повърне на любима блуза как ще реагира Laughing;името за сега е Ема-аз харесвам и Рая и Дария
Боже,4 деца-направо ста върха!
И на мен доки ми каза, че мерят главичката-теглото е относително

# 152
 cveten prashec не мила първо го сваряваш аз ги варих около 15-20мен. след това го  пъхаш в чорапчето и с помоща на лъжица във гореща вода да се затегне самото чорапче около яйцето за около 5-мен и после си го пъхни във боята в боите слагате 2-3л оцет Hug

# 153
Айде и аз да ви вкарам малко въпроси за размисъл  newsm53
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?)
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?Защото съм чула, че задържат прах Rolling Eyes

Е това е от мен засега  newsm49

1. Да бебчето ще е при нас. Няма проблем който където иска да спи, стига и аз да мога да се наспивам докато той е буден  Laughing Щото иначе ставам толкова лоша, ама толкова лоша, че простооооооо  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire   #2gunfire  #2gunfire
2. Може би трапезна. Нашата от чешмата много я развалиха като прекараха някакви тръби преди няколко месеца и сега е  Sick Аз самата редувам сега трапезна и минерална.
3. Не мисля да слагам каквото и да е съмнително при бебето, голяма съм параноя, ужас.

# 154
Emily_ - сигурно е защото климатиците са купувани преди 5 години и не бяха от последните модели. А пък и климатиците замръзват най-вече при мъгла, а апартаментът ни е на 20м. от Марица и всеки ден има мъгла, дори и сега, когато целия град си е добре , при нас имаме сутришна мъгла, която е доста гъста. А пък е дограмата е стара, на последният етаж сме, а отдолу апартаментът е празен и така отвсякъде е студено, затова трябва нещо по-сериозно да топли. За щастие другия месец се оттърваваме от този апартамент и отиваме на квартира, но това е друга история...
Нови въпроси - супер  Simple Smile
1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая?  Мисля първо да е в нашата  стая - мъжът ми може да спи на шум - още от бебе баща му постоянно е правил купони у тях  Rolling Eyes
2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?) - по този въпрос още не съм много наясно  Rolling Eyes , мисля че първо трябва да разуча малко. По химически показатели водата в Пловдив е много твърда и не знам дали ще е добра дори и да се превари. Въпреки че само 1 квартал на Пловдив взима хубава вода от Родопите - там живеят родителите ми и може би там може да се преварява. А за минералната вода - чела съм, че не е хубаво да се използва много минерализираните води - на всяка бутилка си пише общата минерализация на етикета. Има една изворна вода на Девин, която много я хвалят, че е подходяща за бебета, но не знам за сега. Друга възможност са каните Брита - но не знам колко точно пречистват водата.
3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето? Май плюшените играчки не са подходящи за деца до 6 месеца, защото задържат прах, освен това могат да предизвикат алергии. Във форума някъде четох за една мама, на която момченцето получило алергия от тези играчки и те ги махнали. После обаче един лекар я посъветвал да слага играчките в една наелонова торба - и директно една нощ във фризера, за да измрат акарите и другите животинки. Hug

# 155
  • София
На анкетата на Amanita:
1.Ще спят при нас,но защото вече няма свободни стаи GrinningКогатосе преместим в новия апартамент,ще си имат стая.Иначе големите са сами от раждането.А на татко може да му отпуснем 1-2 нощи в хола,но повече... Blush Twisted Evil
2.Преварена изворна.Минералната натоварва бъбреците на бебетата
3.Плюшени играчки чак когато порасне и се заиграва с тях,и то не повече от 1-2 неголеми

# 156
В Токуда д-р Масларска ни препоръча книга на проф Величко Гатев-"Грижа за малкото дете";в Токуда мислят от края на май да стартират Училище за бъдещи майки;Интересно ми беше,че след раждането не къпят бебето,защото верниксът защитавал бебока в първите часове;толерират бебето и още след раждането майката може да го сложи на гърда;ако някой го интересува за австралийският антиген ще пиша повече;водичка дават на бебето;държат на измиването на гърдата с вода и сапун;не се носят дрехи и козметика за бебето-те дават-носи се помпа за кърма, ако иска майката;в 34 седмица да изискаме да ни се направи влагалищен секрет;след изписване на бебето се дава епикриза;ако имате брак с бащата Ви е нужно-копие от негова лична карта+ваша л карта+оригинал на акт за брак/ако нямате брак-бащата трябва задължително да дойде до 24 часа и да припознае детето с декларация/в Токуда също се прави такава-струва около 40 лв;
До 24 часа се вписва раждането,актът се получава до 20 раб дни;
При раждане в Токуда-в 7-8 месец си избирате лекар и ходите на проследяване при него-при болки отивате там и дежурния Ви определя дали има настъпила родова дейност и ако да вика Вашия лекар.Документите са-направление 7 от личен лекар или лекар по ЖК+л карта+обменна карта-чанта с лични вещи;при нормално раждане 2 часа след това раздвижване, а при цезарово 24 часа;бебетата не са при Вас през нощта-ако искате все пак може;клизмата е задължителна,за да освободи напрежението;лекарят все пак препоръча тест за алергия преди раждането;
Цена за здравно осигурена 1500 лв избор на екип=включва АГ+неонатолог+анестезиолог+ 3 акушерки/300 лв упойка +120 лв лукс стая+200 лв присъствие на таткото/При нездравно осигурена 3000 избор на екип/при желание 500 лв пакет новородено нормално/600 лв при цезарово/ако искате после може за 1000 лв да сключите абонамент с педиатър от Токуда за 15 посещения+ваксините за първата година.
За сега това

# 157
.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая? Аз и бебето ще спим заедно в началото а мъжо с каката в другата стая.
Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?) този път мисля да давам от тази вода която я продават специялно за бебета така пише на етикета марката беше на хип и още една но не се сещем продават ги по бебешките магазини че това преваряване ми е много  :whistle
Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето? еми не виждам нищо лошо

# 158
  • Кърджали
Да се включа и аз  в отговорите.
1. Бебчо ще спи в спалнята... Ако мъжката половина  реши че не може да се наспива и реши да иде в другата тая - всъщност работи като шофьор и е по цял ден на път..та не ми се мисли да е недоспал и сънлив на път.. Бебето ли ще гледам през деня, него ли ще мисля дали няма да направи беля. Така че май ще се въздържа от протест на тая тема..Ама да не и мисли че все ще е така.. Ще си го искам в почивните му дни да е до нас, че тук таме ще си го изнудвам и при нас да спи нищо че сутринта е на работа. Така де, ако дойде през нощта Кумчо Вълчо да ме открадне  Laughing Ама аз отсега го карам да свиква, защото нещо е почнал да хърка и по цяла нощ го бутам. Мрънка, че не може да се наспи и ще ход в другата стая ама то така дават  Laughing
2. Ако давам вода на бебето, не мога да си представя да му давам тази от чешмата..Елате да видите що за ужас е водата тук... Превареноа сигурно няма да е проблем... Може би изворна бутилирана вода, която често ще сменям с преварена чешмяна. Знам ли, ще видим...
3. Плюшени играчки докато е още мъничко не мисля че има какво да търсят в леглото му.
Да се отчета и за старите въпроси.
Мисля да изкарам малката навън при първа възможност... Едва ли ще е още на втория ден, но поне на втората седмица... Няма да я крия 40 дена, поне не от най - близките ми. Не толкова близките хора ще почакат малко. А таткото ще помага - къде ще ходи.. И негово е детето все пак.
Иначе бебчо е добре..Шава си от време на време. Мама обаче е... оказах се със възпалени венци от зъбен камък... Изчисти го зъболекаря сега, каза че сега не би трябвало да ме боли че снощи бях ревнала от болка. / Сега трябва да пратя и бъдещия татко на зъболекар, че и той има проблеми със зъбите. Ама отлага - щяло да му излезе много пари да ги оправя... Ама най - вече страх го е... А на мен м исе караше като отлагах/...
Краката вече не мога да си ги търпя.. Това всякосутрешно схващане допъленно с болките в колената... Имам чувството че скоро няма да мога да направя и две крачки.
Ама съм почнала да се оплаквам. Я да млъквамм....

# 159
  • София
Аманита, глей са колко съм бърза с отговорите bowuu
1: При нас ще спи бебето и то не само в началото , ами предполагам и до към 2 г. Иначе си има стая, но аз си мисля, че докато стане по-големичка ще си  е при нас. Да ви кажа хич не бих се разсърдила ако таткото отиде да спи в другата стая: нито ще може да се наспи, нито да ми помогне ако спи при нас. Че ще е изнервящо в началото , така ще е със сигурност, защо да не се наспи той. Все  пак през деня е на работа, а ние ще можем да поспим с бебето поне малко от малко. Нали искаме и да помагат , трябват им сили и на тях, та аз не бих се разсърдила изобщо , даже бих го насърчила Peace
2: Вода мисля да давам след 6м - преварена минерална може би , незнам още.
3: Не, никакви плюшени играчки В леглото - безсмислени са. Над леглото от време на време може!

Яйцата ги оставих за събота със сестра ми и племенника ще мацаме, а Марулка, Галелей и на останалите - вашите са страхотни  Hug  Мише333, странно и ние сме с инверторни но Панасоник - нямаме никакви грижи, много сме доволни. Вижте филтрите дали не са за почистване.

Аз сега отивам на женска среща с 8 жени - ПЪЛНА ЛУДНИЦА!
Чухте ли прогнозата на Емил Лещански по новините за Хасково  Shocked Странно, той е доста популярен и уважаван астролог... дано не се случи предсказанието му...
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Ко праите вие бре!

# 160
Да отговоря на въпросите на Аманитка  Hug

1.Бебето във вашата стая ли ще е в началото и как ще реагирате ако мъжа ви не успява да се наспива и реши да спи в друга стая? Да, поне първите 2-3 месеца ще е твърдо при нас, въпреки , че правим отделна бебешка стая. Ако има нужда от сън и не може да си го набавя в спалнята няма какво да направя, ще ходи в другата  Tired

2.Каква вода мислите да давате - преварена от чешмата, минерална (ако да, каква?) Мисля да купувам "Вода за бебета" на Hipp. Може да се дава на бебето от 1седмица.

3.Мислите ли да слагате плюшени играчки в началото при бебето?Защото съм чула, че задържат прах Rolling Eyes
Ще взема дълги плюшени играчки 1, 2 , за да му подпирам гръбчето докато спи. Иначе за игра ще купувам по-късно  Peace

Момичета, дано нямате повече проблеми с тия пусти контракции, имаме още време да стискаме бебоците в коремите  Hug

# 161
Гале какви са тия прогнози за Хасково? Аз цял ден дрема и не съм чула

Всъщност вода нали се дава чак със захранването - та няма какво отсега да го мислим...

# 162
  • Кърджали
Аз тези прогнози за земетресение в Хасково ги слушам тия дни доста. Ама някак си не им се връзвам много... Знам какво представляват земетресенията и колко могат да се предсказват. А в Хасково земетресение на 19 април ще има или няма да има - трети варинт няма, тоест 50/50... Земни капризи, реши ли да се прояви земята няма как да я спрем...

# 163
  • София
Гале какви са тия прогнози за Хасково? Аз цял ден дрема и не съм чула

Всъщност вода нали се дава чак със захранването - та няма какво отсега да го мислим...
Абе да не ви плаша, но официално по новините на НОВА ТВ казаха, че Лещански предсказал за някво много силно земетресение в Хасково, и то в събота на Великден, и то разрушително до основи... ама , нещо се е объркал този , ето http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=348555&audio_id=31786 НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ!!! Нещо звездите не му го говорят както трябва на Лещански  Joy
За водата  Peace

# 164
  • Видин
Колко сте изпълнителни браво  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт