Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 883
  • 941
  •   1
Отговори
# 75
  • Primum non nocere !
Тогава пак питам-

Последователите му отказват ли оперативно лечение?

п.п. За ваксините ми стана ясно.

# 76
Ивонска,ти си като конска муха... ooooh!

Шехи

Цитат
Може ли някой да ми напише с две изречения концепцията на лечението му.
Изведньж това

Цитат
Разбирам,че ако се налага оперативно лечение, последователите му го отказват.
Правилно ли съм разбрала?

За две минути ли прочетохте концепта... Thinking

Не,операции се допускат разбира се.

Цитат
точно определени правила и схеми на лечение
Тук мисля,4е говорите само за онкологията или греша?

# 77
  • София
Ивонска,ти си като конска муха... ooooh!
...

Да,  Christian, очевидно ви руша комфорта...

# 78
Тогава пак питам-

Последователите му отказват ли оперативно лечение?

Доколкото съм чела, ако го правят, е по собствен избор. Има и доста оперирани пациенти, лекуващи се с ГНМ. Информираното съгласие е въведено навсякъде в болниците. Всеки може да откаже и без да ползва този метод.

Основната идея на ГНМ е, че след като се премахне причината за заболяването, предизвикано от някаква травма и шок, рецидив няма да има.

# 79
  • Primum non nocere !
Прочетох и постове на хора спекулиращи с термините химиотерапия и лъчеление.
Не зная колко тези хора са запознати с класификация на тумори,  стадиране и лечение.
Искам само да подчертая ,че  химиотерпията  е само палитивно средство,т.е., тя не е радикално лечение, а само спомагателна терапия с цел удължаване на живота и качеството на живот.

Не е радикално лечение, т.е. не лекува.

Кристиян,ако имаш нужното образование ще проумееш за какви схеми говоря, дори и това да се отнася  за онкологията.

# 80
Ама че си...за муха ли се имаш наистина. Simple Smile

Я виж този дали е антисемит и дали може да лекува с неговата *теория*..

Johannes Fisslinger
Meta Medicine

или този

LA BIOLOGIE TOTALE (TOTAL BIOLOGY) by Claude Sabbah.

или този

QUANTUM HAMER MEDICINE  Dr. Paul Drouin

или този

DR. DAVID HOLT

или тези двамата

Joav Merrick  и Ventegodt Soren.

Цитат
Прочетох и постове на хора спекулиращи с термините химиотерапия и лъчеление.
Не зная колко тези хора с запознати с класификация на тумори,  стадиране и лечение.
Искам само да подчертая ,че  химиотерпията  е само палитивно
Цитат
средство,т.е, тя не е радикално лечение, а само спомагателна терапия с цел удължаве на живота и качеството на живот.

Не е радикално лечение, т.е. не лекува.
Blagodarq bowuu

# 81
  • София
...
Кристиян,ако имаш нужното образование ще проумееш за какви схеми говоря, дори и това да се отнася  за онкологията.

Чакаме вече две страници да разберем какъв точно практик е...

# 82
  • Sofia
И според мен няма никаква основателна причина ТОЧНО темите за ГНМ да са заковани.
Освен, че е  нелогично, нямам и спомени заковаването на тези теми да е съгласувано с някого.
Отковавам и двете теми.
Както и останалите теми за алтернативна медицина (цветолечение, иглотерапия, алготерапия и т.н.), ако има интерес, темите ще са актуални.
Форумът дава трибуна както на привържениците, така и на противниците на съответните методи за лечение, а не е арена за битки от които се очаква излъчване на победител.

# 83
Шехи, здравейте! Аз също съм лекар. Christian (който не е лекар, просто прочетете няколко негови съобщения) и multimodal са верни последователи на Хамер и учението му, така че от тях не можете да получите разумен отговор.
С едно изречение: "In der Neuen Medizin wird üblicherweise außer "nichts tun" oder einfach bleibenden psychotherapeutischen Eingriffen (auch durch psychotherapeutische Laien oder nicht psychotherapeutisch ausgebildete Ärzte) keine eigentliche kausale oder symptomatische Therapie angeboten, und sowohl übliche medizinische aber auch naturheilkundliche Methoden werden gerne geringschätzig als "Firlefanz" abgetan."
С повече - тук: http://esowatch.com/index.php?title=Germanische_Neue_Medizin
Хамер внушава на пациентите си, че усложненията на най-вече туморни заболявания (най-често това са пациентите му) са всъщност оздравителен процес. Възстановяване естествено не се случва, а пациентите в крайна сметка умират в адски мъки, защото ГНМ им внушава да не използват аналгетици. Мисля, че това стига...

# 84
Шехи, здравейте! Аз също съм лекар. Christian (който не е лекар) и multimodal са верни последователи на Хамер и учението, така че от тях не можете да получите разумен отговор.
С едно изречение: "In der Neuen Medizin wird üblicherweise außer "nichts tun" oder einfach bleibenden psychotherapeutischen Eingriffen (auch durch psychotherapeutische Laien oder nicht psychotherapeutisch ausgebildete Ärzte) keine eigentliche kausale oder symptomatische Therapie angeboten, und sowohl übliche medizinische aber auch naturheilkundliche Methoden werden gerne geringschätzig als "Firlefanz" abgetan."
С повече - тук: http://esowatch.com/index.php?title=Germanische_Neue_Medizin
Хамер внушава на пациентите си, че усложненията на най-вече туморни заболявания (най-често това са пациентите му) са всъщност оздравителен процес. Възстановяване естествено не се случва, а пациентите в крайна сметка умират в адски мъки, защото ГНМ им внушава да не използват анестетици. Мисля, че това стига...

Едно уточнение - не съм привърженик, чета за всички алтернативни методи, а иначе се лекувам с хомеопатия. Simple Smile

И пак ви моля за аргументи срещу ГНМ, срещу принципите и законите.
Ако не познавате метода в неговата същност срещу какво пишете?

# 85
  • София
Едно уточнение - не съм привърженик, чета за всички алтернативни методи, а иначе се лекувам с хомеопатия. Simple Smile

И пак ви моля за аргументи срещу ГНМ, срещу принципите и законите.
...

Първото изречение изглежда като аргумент към второто.  Laughing

# 86
  • Sofia
Темата, темата!

# 87
multimodal, би ли посочила поне едно медицинско издание (да учточня, че имам предвид нивото на Лансет, не на Нощен Труд), което да е публикувало и поддържа мединцски излследвания, резултати и т.н. на Хамър?
Ако искаш да ти спестя времето- няма такова.

# 88
multimodal, би ли посочила поне едно медицинско издание (да учточня, че имам предвид нивото на Лансет, не на Нощен Труд), което да е публикувало и поддържа мединцски излследвания, резултати и т.н. на Хамър?
Ако искаш да ти спестя времето- няма такова.
Това важи за всички алтернативни методи за лечение.
Можеш да си отговориш и сама защо.

# 89
  • София
Добре, де, само в нашия форум и някои апокрифни сайтове ли се признава методът (имам предвид, от последователите)?

Общи условия

Активация на акаунт