Тъмната страна на "Германската Нова Медицина" и Хамер

• 65 664
  • 941
  •   1
Отговори
# 270
Мамман, има лекари и лекари.
Напротив!
Има медицина и други алтернативи! 
Място за диалог не виждам - поставени така нещата, няма други възможности, в световен мащаб.

Христос воскресе!

# 271
  • E-CLM & CH-VD
Мамман, има лекари и лекари.
Напротив!
Има медицина и други алтернативи! 
Място за диалог не виждам - поставени така нещата, няма други възможности, в световен мащаб.

A ГНМ какво е?  Laughing М доколкото успях да схвана, идва от Медицина.

# 272
Наистина вьзкресе  bouquet

За сестрите Белнейски не ми е известен случая. Peace

Ти може да си доволна,но тези хора,чиито роднини са умрели от рак без да са имали достьп до тази медицина,вьпреки,че от 30 години лекарското сьсловие е запознато с нея дали ще са доволни Thinking
Представи си някоя тежка болест и разбираш в последствие,че лекарите са знаели за лечението й,но не са те информирали умишлено.Дали ще ти е хубаво Thinking
Свалянето на температура и в офиц.медицина не винаги се препорьчва.Тя е симптом на друго.В БГ сьм забелязьл,че майките доста ги е страх дори и от 37Т и бьрзат да свалят.
Хамер предлага сьщото ..например парацетамол.Той няма алтернатива.Самият той нарича алтернативната медицина алтернаивна медицина.
Лекарствата,които ползва са сьщите като в офиц.медицина.Просто никой от тук пишещите не знае за това защото Хамер не описва как лекува нарочно,за да не се лекуват хората сами.Така е и в офиц.медицина.Обьрнете се кьм лекар. Peace

За вирусите отдавна е доказано,каквото има да се доказва.Виждам,че неволно може би си написала и бактериите.Моля те да обьрнеш внимание,че подобно твьрдение за несьществуващи бактерии не сьм писал никьде.
Бактерии има,доказани са и са изолирани.И добре,че ги има.
Тьй като си привьрженик на научните доказателства,можеш да потьрсиш доказателството за сьществуването на ХИВ вируса в официалните списания,кьдето се публикуват такива открития.Ще се радвам да дадеш информация,ако намерищ,може в другата тема за ваксините.Благодаря Simple Smile

# 273
  • Sofia
Проповедите и анатемите в тази тема, започнаха да прехвърлят допустимото за нормална дискусия.
Моля, личните си отношения да изяснявате извънфорумно!
Ако за пореден път не се съобразите с отправените ви предупреждения, ще прекъсна цирка принудително.
Има потребители (изглежда малцинство), за които темите за ГНМ са познавателни. За съжаление, явно целта на основните спорещи тук е съвсем друга, от което темите се обезсмислят.

# 274
...
Има потребители (изглежда малцинство), за които темите за ГНМ са познавателни...

За мен като такава, тази тема беше много полезна. В какво се състои "информирано съгласие", за което всички апелират, ако се дава трибуна за представяне на гледищата само на едната страна по даден казус ( в случая има тема за ГНМ, която никой не разводнява целенасочено).

В нея, последователите на Хамер никъде не предупреждават и не дават информация за жертвите на лечението му, каквото беше изнесена тук, което я прави подвеждаща и въвеждаща в заблуда.

Лекарските грешки в медицината по какъв начин доказват теорията на Хамер... взаимна връзка няма. newsm78

При френско търсене за ГНМ излизат резултати за жертвите на секти Shocked 

# 275
В нея, последователите на Хамер никъде не предупреждават и не дават информация за жертвите на лечението му, каквото беше изнесена тук, което я прави подвеждаща и въвеждаща в заблуда.

Не срещнах Хамер някъде да твърди, че е Господ.
За жертви изобщо не може да се говори. Както се спомена още на трета страница, случаите са прогнозирани и според ГНМ имат обяснение. Бъди така добра да си припомниш какво е написано и спри да повтаряш едно и също като счупен грамофон.

Случаят с Пилхар не може да бъде показателен:
1. Тумурът растял. Да, расте и д-р Хамер има обяснение за това. Малко ли са случаите, в които се прилага химио/лъчетерапия и тумурът не намалявва или намалява, но после отново нараства? Но това няма значение! Важното е да се докаже, че Хамер е престъпник.
2. Не е ясно как са щели да се развият нещата, ако не бяха се намесили властите. За противниците на ГНМ е ясно - спасили са детето. Нещата са се развивали предсказуемо, според ГНМ. Истината е, че един Господ знае. Не може да се твърди, че детето е живо, защото са го изтръгнали от лапите на Хамер. А ако беше починало, тогава какво?! Пак Хамер щеше да е виновен, защото нямаше да са се намесили навреме Thinking
3. Изобщо намесата на държавата в решенията на родителите е доста спорен от етична гледна точка въпрос. Все пак става въпрос за избор на лечение, а не за нанесен побой. как бихте реагирали, ако ви отнемат родителските права, защото не лекувате детето с антибиотици, а с хомеопатия? Същото е, само че когато става въпрос за рак, хората са по-наострени защото много често изходът е смърт.

По твоята логика традиционната медицина трябва да се забрани, заради всички смъртни случаи на пациенти в нелечима фаза.
Да ти извадя ли статистика?  Mr. Green

# 276
Неуспешният опит на Хамер да стане професор с ГНМ

През октомври 1981 Хамер представя лекция за хабилитация в Университета на Тюбинген със заглавието "Синдром на Дирк-Хамер и желязното правило на рака".
Отговор на въпросите (неволно пропуснати):
Цитат
Моля за пояснение какви томографи са били "модерни" през 1982г.

Тези, които са имали този вид артефакт, а именно трето поколение, влезли в употреба през 1974.

Цитат
Струва ми се безумно някой да си позволи да показва данни от остарели уреди, още повече неверни.

Безумно е, нали? Но такива са публикуваните томограми на Хамер, очевидно.
При модерните компютърни томографи артефакти от този вид вече не се наблюдават.
А линковете, които посочвам, имат изключително голям брой цитати от съвсем автентични източници - новини, интервюта...
"Неволно" (като тези) пропуснати въпроси има още доста.. изостанали назад.. Да припомня - под предлог, че сте обиден. Да очкавам ли отговор и на тях..?  newsm78
Не намирам за нелогично да бъдат публикувани данни от техниката, която се е ползвала в периода на представяне на метода, на лекцията за хабилитация в Тюбинген.
Може би ще посочите и линк за това с каква техника борави в момента Хамер и ще опровергаете възможността да се констатират (на точно определени места) активирани мозъчни центрове при наличието на рак..? Simple Smile
Отдавна чакам да напишете и нещо смислено по цялостната концепция, принципите и законите.., но изглежда няма достатъчно надеждни медицински опровержения във виртуалното пространство.

Аз просто си пиша, за да могат хората, които търсят информация, да видят истинските подбуди на Хамер и ГНМ, да направят ИНФОРМИРАН избор и да избягват шарлатани. Какво осъдително има в това? Хайде, оставете ме да си пиша спокойно...
И какви са подбудите му всъщност? ГНМ не ви харесва, разбрахме. Simple Smile Но за да се охулва толкова фанатизирано, трябват доказателства за неефективността на метода, които на този етап липсват. Иначе лично мнение всеки е в правото си да изразява. "Информираният избор" е добре да се базира на информация от достатъчно надежни изтоници, каквито Уикипедия и Ариплекс не са. Освен това упорито твърдите, че се противопоставяте само на ГНМ, а в същото време пишете срещу всичко, което е алтернативно и неизгодно за традиционната медицина, при това в стил, който не подхожда на дипомиран лекар. Не вярвам такъв никога да не е чел кой и кога открива вирусите, както и да си позволява да пише подобни лаишки и обидни коментари за него. Всъщност в Уикипедия може би липсва точно тази подробност от биографията на Райф.. Wink

...конспиративни теории, от теория за миазмите (ало, в Средновековието ли сме?), от теориите, че няма вируси и няма болестоворни бактерии, за вредата от ваксините не искам да ми се споменават отново и отново, без да чуя как се доказва всяка една поотделно (имам мнооого високи критерии като човек, който дълги години се е занимавал с медицина и с научни изследвания)!!!

Не приемам и цитиране на хора със съмнителна репутация като Royal Raymond Rife -всичко смислено, което е успял да направи с микроскопа си, е да наблюдава Salmonella typhi (инфо: болестотворна бактерия, която причинява коремен тиф)

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 17:38 от multimodal

# 277
... "Информираният избор" е добре да се базира на информация от достатъчно надежни изтоници, каквито Уикипедия и Ариплекс не са. ...

А сайт-а на Пилхар, от който давате информацията си в подкрепа на ГНМ е такъв ли? Outta Joint

Stop

# 278
На мен ми е интересно допускат ли поддръжниците на ГНМ възможността от развитие или преосмисляне на някои елементи от теорията. Тези, които познават Хамер, смятат ли, че в случай на необходимост самия той би го направил?
За да се нарича една медицина холистична трябва да обхваща ЦЯЛОСТНО. Примерно в китайската медицина се работи с акопунктурни точки и билки, в аюрведа с масажи, и специални многокомпонентни смеси от билки и минерали. Най-малкото би трябвало да има и взаимовръзка и обяснение на тези системи и от гледна точка на ГНМ - а те са доказали своята ефективност и може да се използват.
Дори да се изследва как влияе една или друга аюрведична процедура на мозъка (или убождане с игла в определена точка - прилагано при съответно заболяване), ако ще се правят изследвания с апаратура - мисля че това би било ценен плюс, а източната медицина има много привърженици. Тоест да се наблегне и върху терапията и по-лекото преодоляване на конфликтите.
(парацетамола не е най-подходящото лечение, определено:)

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 20:21 от wandering

# 279
... "Информираният избор" е добре да се базира на информация от достатъчно надежни изтоници, каквито Уикипедия и Ариплекс не са. ...

А сайт-а на Пилхар, от който давате информацията си в подкрепа на ГНМ е такъв ли? Outta Joint

Stop

Сайтът на Пилхар не е нито в подкрепа, нито срещу каквото и да било.
Това е официалния сайт, на който са качени материали, изясняващи концепцията и законите на ГНМ.
Всеки може да го чете, да се информира, оттам да си извади сам изводите и да реши дали да се възползва или не. Simple Smile
Никой нищо не натрапва. Настървено анатемосване и пропаганди, каквито се подвизават в цитираните от Persona сайтове, няма.  Peace

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 21:03 от multimodal

# 280
  • София
О, аз пък забелязвам тенденция фанатичните последователи на ГНМ да обърнат темата в поредния сектантски храм!

Защо не оставите хората да се информират за възможно различни от вашите мнения - има тема за ГНМ, където всеки би могъл да се присъедини и да пее хорово псалми за спасението, ако това го тегли?!

Ето, отворили сте си тема против конвенционалната медицина, където също може да атакувате жертвите и...

Успокойте се малко, напрежението много ви личи и това може да усъмни някои от по-трезво мислещите... 

# 281
Мислиш, че в тази тема никой няма право на дуплика ли..?   newsm78
Много демократично, няма що..

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 16:36 от multimodal

# 282
  • София
Мислиш, че в тази тема никой няма право на дуплика ли..?   newsm78
...

Какви дуплики, вие сте денонощно налични и откровено напрегнати за атака/отбрана?!  Crazy Мен лично именно това ме притеснява най-много по отношение на ГНМ...

# 283
Мен лично именно това ме притеснява най-много по отношение на ГНМ...
Мда.., очевидно. Simple Smile
Щом в безсилието си вложи толкова много усилия темата, в която четат и пишат толкова много хора, да бъде откована, а другата с преводите - изтрита.
Различният начин на мислене предизвиква у някои хора озлобление, че дори и агресия.
Справка: подписа ми 

ПП. Допълвам се.
В тази тема не видях нито едно твое мнение, в което да предоставяш/цитираш някаква КОНКРЕТНА информация ПО ТЕМАТА.
Нищо, освен общи приказки и откровени провокации.

ПП2. Отново позволявам да бъда въвличана в спамове и флудове...
Мисля да не продължавам да ти доставям това удоволствие.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 17:27 от multimodal

# 284
  • София
Мен лично именно това ме притеснява най-много по отношение на ГНМ...
Мда.., очевидно. Simple Smile
Щом вложи толкова много усилия темата, в която пишат толкова много хора, да бъде откована, а другата с преводите - изтрита.
...

Явно сте станали много високомерни, защото усилия дори не съм полагала.  Wink Ти ме разбираш какво имам предвид...

ПП. Между другото, ако вдигнеш очи от "вашите теми" би разбрала, че също така много хора пишат и за цветолечението, например...

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 17:13 от ivonska

Общи условия

Активация на акаунт