Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 885
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 530
stefka.k,явно обаче логиката ти  е различна от тази на повечето работодатели.И аз съм `74,от сума време пращам кандидатури/по съвети от тук вече пиша специално мотивационно писмо,проучвам фирмите/тези дето ги знам кои са,де..`щото масово се пускат обяви с толкова оскъдна информация,че няма начин да резбереш кой и какво точно търси/,смених си няколко пъти СВ-то/вече не упоменавам наличието на два броя невръстни дечица...пращах си ги  и на сайтовете на доста големи компании,в случай че решат да набират персонал-да ме имат предвид.....и т.н. и т.н./,обаче почти нямам отговори и покани за интервюта/и преди съм писала-на повечето писма нямам потвърждение за отваряне от получател/....по едно време се бях отчаяла тотлано и прозвънявах обявите във в-к "Марица" кажи речи подред/всичко за което поне малко се доближаваше до работа,която бих могла да върша Пловдивчанки предполагам знаят,че там обявите са предимно за сервитьорки,продавачки и маникюристки/тук там има и за компаньонки и шивачки/...е,там вече,на няколко места заобиколно и веднъж в прав текст ми обясниха,че търсят хора до 35г.На въпроса ми защо,отговорите бяха в посока,че след тая възраст хората вече имат проблеми със ученето,запомнянето и с реакциите като цяло/демек-забавени са им вече/...така,че наистина вече сме в категорията "дърти",според повечето работодатели...Така,че вече и аз не знам кое точно ми е кусура-ЕГН-то ли,децата ли,образованието ли......друго ли?
Иначе все още търся/въпреки,че в момента работя-през уикендите,в магазин..от време на време и замествам през седмицата,така,че поне някакви пари изкарвам,но това за мен е временно решение /

# 1 531
на няколко места заобиколно и веднъж в прав текст ми обясниха,че търсят хора до 35г.На въпроса ми защо,отговорите бяха в посока,че след тая възраст хората вече имат проблеми със ученето,запомнянето и с реакциите като цяло/демек-забавени са им вече/...така,че наистина вече сме в категорията "дърти",според повечето работодатели...

О, Боже! Как да е, с някакво напъване за децата мога да им разбера страховете. Но за по-трудното запомняне...? Нямам думи. Интересно е това например според какъв човек? Колко ли годишен е типът измислил подобна дивотия. Вярно, че не сме така съвсем в час с компютрите, както може би ще бъдат след години децата, които сега са в 1-ви клас, но... чак пък толкова зле не сме май. За сравнение аз съм с много лоши впечатления от 20 годишните. Малко са все със стойката "Всичко знам, всичко мога, толкова е лесничко. Ааа, да, ясно". А после се оказва, че казал лесничко, защото в къщи е постоянно на компютъра и адски е усвоил най-новата и яка игра в момента, пък и поназнайва да пише във Ворд-а.  Wink С други думи някои млади асоциират компютърна грамотност с кибиченето на някоя игра и сърфирането в нет-а.

# 1 532
Да,ама това го знаем ти и хората от нашето поколение/определено смятам,че сме от наборите които все още учеха съзнателно и имаме доста добра подготовка и обща култура,както и чуство за отговорност/....а,иначе това ми го обясни/директно и не чак толкова деликатно,както аз го предадох/доста млада г-ца/но явно имаща достатъчно други качества за да е шеф Mr. Green/

# 1 533
Аз пък друго се чудя. 35-годишните трябва да работят още 28 години до пенсия! Къде?
Освен това във теми за ипотеки всеки пише, че щял да излаща кредита 25 години. Повечето фирми съкращават работниците си над 40 годишна възраст, т.е. след тази възраст едва ли човек може да покрива  вноските.
По въпроса на Lilqna,  за свободните места за учители, уж заплатите им били ниски, а само с връзки се става учител.
Една млада кандидат-висшистка, днес в друга тема търси да си купи дипломна работа. Добре, че не е бъдещ лекар.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 13:58 от kristinia

# 1 534
Гледам, че си говорите за по-големите градове, но да се включа и аз от Плевен. )
Масово обявите са за "кредитен експерт", в което няма нищо нито кредитно, нито експертно, а става въпрос да си търсиш клиенти към някое застрахователно дружество. Мериш улиците, или се мъчиш да убедиш приятели и познати да си направят една застраховка, защото в противен случай ще те изгонят от работа. Дават ти някакъв процент и толкова.
Сериозни обяви се появяват чат-пат, в седмицата 1-2пъти.
От близо 2месеца пускам CVто си навсякъде, където ми се стори подходящо. За това време....нямам нито едно обаждане.
Имам стаж 5години (въпреки възрастта ми) в доста сериозна и отговорна работа. Всичко е описано и подробно в CVто.
Освен обявите да се пускат напълно фиктивно, иначе не виждам друга причина дори да няма едно обаждане.

# 1 535
  • София
Имам си аз една теория за обявите за работа...
Мисля да си я публикувам в блога, за да остане в нета за вечни времена. Mr. Green
Ето я:http://dilqnka.blog.bg/biznes/2009/09/30/obshta-teoriia-za-obiav … -za-rabota.406937

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 14:02 от Дилянка

# 1 536
Мисля да си я публикувам в блога, за да остане в нета за вечни времена. Mr. Green
Сподели  newsm03

# 1 537
Ето я:http://dilqnka.blog.bg/biznes/2009/09/30/obshta-teoriia-za-obiav … -za-rabota.406937
Съгласна съм,същото споделих и аз :
Цитат
Не всички фирми си имат ЧР-и,ако се сещаш..най-често функцията я изпълнява някой мениджър,шеф,управител.Свободните места се обявяват вътрешно -сред роднини и познати,приятели.Ако няма интерес,чак тогава евентуално интервю и т.н.
Примерно на банка Х,клон Х в Пловдив набира персонал, много рядко се стига да обява,обикновено мениджъра на клона си намира човек сред свои хора,обявява,че е провел интервю ,пускат се документите в ЧР в София и от там се чака потвърждение  Peace

# 1 538
Бе защо не ни подбират с тест за IQ? Да видим тогава после памет, възприятия и бързи реакции.

# 1 539
  • Belgium
Дилянка, дай пример за стабилни фирми, които никога не пускат обяви?  Thinking

Защото по твоята логика фирми като HP и МТел не са стабилни, защото пускат обяви или служителите им нямат достатъчно познати.

# 1 540
От близо 2месеца пускам CVто си навсякъде, където ми се стори подходящо. За това време....нямам нито едно обаждане.
Имам стаж 5години (въпреки възрастта ми) в доста сериозна и отговорна работа. Всичко е описано и подробно в CVто.
Освен обявите да се пускат напълно фиктивно, иначе не виждам друга причина дори да няма едно обаждане.
При мен положението е аналогично.
Само от 2 места ми се обадиха и ме поканиха на срещи, като на самото интервю ми обясниха, че обмислят разширяване или замяна на част от екипите си за в бъдеще. В момента нямали намерение да назначават хора, но проучвали интереса и търсенето за обявените позиции и дали имало наличие на свободни кадри за тях.
Иначе, точно в моята сфера и специалност търсенето е нулево. Принудена съм да кандидатствам за всяка позиция, която има макар и малко общо с това, което съм работила до момента. Пращам CV-та и по обяви във фирми, които би трябвало да са "поласкани", че човек с моя опит и квалификация проявява интерес към въпросната позиция, но ... явно терминът "прекалено квалифициран" не е само клише.
Освен това, прави ми впечатление, че малкото обяви, които излизат в нашия град са предимно за ниско квалифициран персонал или основно за застрахователни агенти, търговски представители, продавач-консултанти, сервитьори...
И все пак, нямам логично обяснение защо вече трети месец съм без работа, при все, че търся доста активно.

# 1 541
Аз искам да питам ЧР-и : Как получавате СВ-тата пуснати през джобс-а? Като док.файлове или... ? снимката като допълнителен файл ли се получава? Или си е прикрепена към СВ-то?

# 1 542
Аз искам да питам ЧР-и : Как получавате СВ-тата пуснати през джобс-а? Като док.файлове или... ? снимката като допълнителен файл ли се получава? Или си е прикрепена към СВ-то?

Не работя в ЧР, но мога да ти отговоря. Ако имаш записано CV директно в jobs-a при разпечатването му, първо излиза снимката в доста голям размер и после CV-то. Ако прикачваш CV от компютъра, най-удачно е да сложиш снимката във файла на CV-то, а не да я прикачваш отделно като jpg. В MS Word си има опция за въвеждане на снимка в текстови документ.  Peace

# 1 543
Връщам се от трудовата борса за ежемесечното "разписване". Предлагат ми 2 места, като и двете не са подходящи. За едното искат шофьорска книжа ( нямам и съм го писала), за другото- перфектен английски или поне завършила английска гимназия ( имам познания, но не перфектно знаене на езика). Защо изобщо ги споменават? Квалификацията, уменията ми са подробно описани и вкарани в данните ми. Че ми се и кара, че не знам добре езика, да съм изкарала курс  Shocked То, аз ако имах пари-не курс, ами второ образование ще изкарам..Май само отчитат дейност.  Sad

# 1 544
Дилянка, дай пример за стабилни фирми, които никога не пускат обяви?  Thinking

Защото по твоята логика фирми като HP и МТел не са стабилни, защото пускат обяви или служителите им нямат достатъчно познати.
Това,че пускат обяви не значи нищо  Laughing Определено смятам,че по-голямата част са фиктивни. Naughty Примери много мога да дам,но защо да ви убеждавам  Tired? По-добре да има и оптимистично настроени хора  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт