Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 902
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 515
  • София, Лагера
Лу,  Стефи, Hug
Наистина работата е много приятна... докато става дума за назначаване и мотивиране на персонала... но като дойде време за съкращения или наказания, нещата се променят... и следват безсънни нощи в съвсем буквалния смисъл. Според мен, за да си добър ЧР, трябва да притежаваш силна емпатия, а това включва и изживяването на болките на хората  Cry

Стефи, ситуационните въпроси, за да има смисъл да бъдат зададени не са във формат: "какво би направил, ако...", а "ти какво направи, когато..." - т.е. нещо, което вече се е случило! Иначе хората имат една представа какво биха направили, а тя нерядко не се препокрива с реалността.  Wink  Но да, доста ЧР задават въпроса по такъв начин, не знам защо.  Rolling Eyes

Лу, знам че има много ЧРи, които не споделят моята и на Дидранад позиция, но това е така във всички професии - я какви шарени счетоводители има!  Laughing

# 1 516
  • София, Лагера
Стефка, задавам ситуационни въпроси  Wink И карам кандидатите да обосноват поведението си в конкретната ситуация, реална!!!
Тогава не знаеш кой е правилния ход - представи си, че точно по-отракан човек ми трябва!  Peace
Хе хе, при нас условието ОТРАКАН е просто...задължително.
Обаче, ето, имах колежка в екипа, която в началото беше точно това, за което ти говориш.Скромна, затворена, добричка.....
Ела да гледаш какво става 2 месеца по-късно. Пълна фурия, брате.
А на интервюто е била точно "скромна и добра".
Та.....никога не се знае.
Хе хе хе, то това не е лошо, въпосът е дали ще я изтърпят такава устата. Ако да - супер, попаднала си е на мястото!  Wink Пълна симбиоза!  Laughing

# 1 517
Ами нашата работа е клиентска и техническа поддръжка. Laughing
Ако не си отракан и непукист-даже парите няма да те задържат. Устата е комплимент, нали се сещаш. Laughing
Но пък е голяма школовка, защото при нас "самостоятелни" играчи не виреят. Тоест, като напиша, че умея да работя в екип, за мене конкретно това НЕ Е клише. Нито пък че зная що е то работа под стрес или със срокове.

# 1 518
  • София
A защо винаги приемате, че хората назначени с връзки за нищо не стават? Понякога и те са като другите, търсили са неуспешно известно време и накрая са решили да ползват познати. Виждала съм такива хора, после си скъсват г..а от работа, само и само да се докажат. И обратното-такива назначени на интервю, които си заминават след 2-3 месеца. Така че, не мисля, че работодателите са толкова глупави, че да наемат някой само защото има връзки и да го държат независимо от всичко. Изключвам семейните фирми, в които работи родата до 10 коляно. Ама там по-добре да не те взимат, защото все ще си виновен, ако стане нещо. Peace

# 1 519
A защо винаги приемате, че хората назначени с връзки за нищо не стават?

Така е. Има такива с връзки, които за нищо не стават, но има и такива, които си работят съвсем усърдно. То си е до човек.

# 1 520
Вече почвам да си мисля, че твърде много се гледат първите 2 цифри в ЕГН-то..Уверенията, че ще съм всеотдайна, че наличието на малки деца няма да ме принуждава да взимам болнични за тях и да отсъствам често май не ми помагат (не се изразих правилно-децата ми са пълнолетни). Това , че съм стабилна, отговорна и лоялна също. Все пак при интервю (ако ме поканят, а не си остана само с изпращането на CV) мисля, че имам реален шанс.
Само че до това почти не сте стига..

# 1 521
  • София, Лагера
Да, има и такива с връзки, които стават, две мнения няма по този въпрос  Peace

Елица, за съжаление си права донякъде... като не мога да оправдая работодателите за това отношение. Confused Друг е въпросът дали е само това причината? (нищо лично)

# 1 522
  • Пловдив
.......
1. винаги проучвайте фирмата, за която кандидатствате - разгледайте им сайта (ако не е анонимка) и се запознайте с основната дейност
....

Все съм се чудела защо една обява за работа се пуска анонимно?
За протокола - била съм и в двете позиции - да подбирам, но и мен са ме подбирали.
Иначе подкрепям изцяло поста на Ger4o.

# 1 523
  • при моите деца .....
Темата е много полезна.
В малките градове положението е още по-трудно. Почти няма свободни работни места, ако има - те не се обявяват.  Sad

# 1 524
Вече почвам да си мисля, че твърде много се гледат първите 2 цифри в ЕГН-то..Уверенията, че ще съм всеотдайна, че наличието на малки деца няма да ме принуждава да взимам болнични за тях и да отсъствам често май не ми помагат (не се изразих правилно-децата ми са пълнолетни). Това , че съм стабилна, отговорна и лоялна също. Все пак при интервю (ако ме поканят, а не си остана само с изпращането на CV) мисля, че имам реален шанс.
Само че до това почти не сте стига..

Абсолютно си права! Обаждания липсват , дори и да отговаряш на изискванията, да имаш необходимия опит/ дори да си работил абсолютно същото/  и да си в прилична възраст. От месеци се въртят едни и същи обяви- при толкова много безработни, как не намериха един да им отговаря на критериите.

# 1 525
  • София
Да си кажа аз - тотално се отчаях, че ще си намеря работа по специалността.
В момента работя друго и пускам обяви.
Специалността ми е ПР, обаче работите, които съм си намирала по обяви, всъщност не са имали нищо общо с ПР.
По-скоро имам маркетинг опит.
Но и ЕГНто вече тежи.
Като видят - маркетинг мениджър, 74ти набор, сигурно си викат - тая е някоя лелка, дето ще има много претенции.
Бях в една ПР агенция и разбрах, че работят нещо съвсем друго - статии, интервюта - по-скоро се доближава до журналистиката. А аз такъв опит нямах възможност да придобия.

Май на дърти години ще трябва тотално да се преквалифицирам, за 3ти път.

За еднаквите обяви - не са от месеци, а от години. Успях да отида в една-две от тия фирмички на интервю - нищо читаво няма при тях.

# 1 526
Здравейте! И аз да се оплача.
Преди няколко месеца ми се наложи да сменя работодателя си, но сегашната работна среда не ми допада и си търся нова работа. Пуснала съм около 10-тина CV-ta - не съм получила нито едно обаждане за интервю. Само от една агенция за подбор на персонал ми се обадиха, но се оказа че служителката просто иска да си попълни картотеката с моите данни (даже и договор сключи с мен, но повече не ме е потърсила).
И аз съм на мнение че първите две цифри от ЕГН-то са от голямо значение (и аз съм набор 74), и не по-малко значение имат и връзките.

# 1 527
  • Ямбол
И аз все още търся.
Тия дни имам предложение в една частна фирма. Предлагат добра(за тук) заплата и то стартова, т.е. ако им допадна ще вдигат. Проучих ги, стабилни са, но нещо се бавят. Биг босът бил в София и той нещо се опъва(няма доверие на тукашния ръководител в подбора). А работата е такава, в която имам доста опит, умения и знания.

Да кажа и аз за връзките - има ги и в момента са пуснати с пълна сила. Особено в моята професия - учител. Ама нищо, все ще се пенсионират някой ден, аз не бързам, мога да работя и друго и го правя.

# 1 528
Аз също съм 74. Не знаех, че сме влязли вече в графата нежелан кандидат като възраст. Защото обикновено на тази възраст жената често вече е родила едно детенце, което значи тепърва може би няма да излиза в майчинство (за второ преди да са осигурени финанси не винаги човек се навива). От друга страна все още си млад, в час и по-бързо подлежиш на обучение (защото 50-60 годишни по-трудно е да ги научиш дори на прости неща, свързани с компютри например). Така че все съм си мислела, че това е идеалната възраст за евентуален кандидат. Но вие сега ми объркахте представата. newsm78

# 1 529
Ами и аз не мислех че съм в графата на нежеланите кандидати , ама като не ми се обаждат ( а се старая да пращам CV само ако отговарям на критериите) до там стигнах с изводите. Или пък е заради малкото ми дете - 3 год. 

Общи условия

Активация на акаунт