Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 782
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 135
В момента пазара е много `стегнат`и ако до мин.год не можеха да се намерят хора с месеци, то сега почти всеки работодател гледа да си съхрани обучените кадри и не търси нови. Относно майките по-голям шанс според мен има в големи организации, където в един отдел работят по-вече хора и винаги има някакв взаимозаменяемост или на държавна работа - ако ви устройва заплатата Confused

# 136
Успокойте се - като старо куче ви казвам, че в момента 80% от обявите в Джобс са менте.
Добре , ама аз не мога да разбера защо ги пускат тогава ?
На моята приятелка от два месеца още никой не и се е обадил да я повика на интервю ...
Защо ги публикуват обявите - някакъв фетиш да ти се пълни пощата с е- мейли или какво ?
За какво биха им били тези лични данни ... все пак в CV- то се пише само дата на раждане , а не ЕГН .

Ами как защо? Да изглежда богат сайта, то е от ясно по-ясно - ако има само 50 обяви, кой ще си търси работа от там, а и съответно кой работодател ще си пусне там обявата , ако не е посещаван сайта Mr. Green Работила съм на такова място с обяви и знам как си запълват мястото - в случая, за да изглежда "сайт Nо 1 за търсене на работа"  Peace

# 137
  • София
Тогава къде да "срещнем" сериозните работодатели, търсещи хора? newsm78

# 138
  • Пловдив
И аз трети месец вече търся работа...много е трудно....

Кандидатствам къде ли не...от никъде не ми се обаждат. За това време съм била на три -четири интервюта само.
И не се обаждат после.   ooooh!

Аз ли някъде бъркам?!

# 139

Ами как защо? Да изглежда богат сайта, то е от ясно по-ясно - ако има само 50 обяви, кой ще си търси работа от там, а и съответно кой работодател ще си пусне там обявата , ако не е посещаван сайта Mr. Green Работила съм на такова място с обяви и знам как си запълват мястото - в случая, за да изглежда "сайт Nо 1 за търсене на работа"  Peace

Добре де , какво печелят работодателите от това , че на някой му е пълен сайта ?
Едва ли си позволяват да ги пускат без тяхно съгласие ...
В доста от обявите има посочен и телефон ...

# 140
Тогава къде да "срещнем" сериозните работодатели, търсещи хора? newsm78
Наистина... къде...?!?!Само на познати не може да се разчита, всеки си пази името вече! ooooh! newsm78

# 141
Аз ходя по интервюта,ама...всичко само до там.На тия интервюта едва ли не подбора е по красота...питат за очаквано заплащане и после-нищо...

# 142

Добре де , какво печелят работодателите от това , че на някой му е пълен сайта ?
Едва ли си позволяват да ги пускат без тяхно съгласие ...
В доста от обявите има посочен и телефон ...

Със сигурност има и "фалшиви" обяви, само за бройка, т.е. тел. изобщо няма шанс да бъде вдигнат. Има и много такива, на които им е изтекъл срока, фирмата си е намерила човек, а продължават да им пускат обявата уж "забравили" че е до миналата седмица, "небрежната секретарка" пак е пропуснала да я махне и т.н. - с подобни оправдания може и 2 месеца да изкара вече невалидна обява. Не мога да твърдя, че това се прави точно в този сайт, говоря попринцип. В сегашната ми фирма месец и половина, след като си бяхме намерили човек звъняха да питат за обявата, от сайта ни минаваха с подобни на горните обяснения, шефа не му се и занимаваше да се обажда всяка седмица и да досажда, но накрая се ядосахме ние (че на нашия телефон се зънеше) и колежката вдигна скандал по тел. - от тогава не са звъняли "за обявата"  Peace

Така че може и самите фирми да не знаят, че обявата им още виси...

Виж къде да намерим сериозните работодатели нямам представа  Tired  Предполагам, че единственият начин е точно този, по който си търсите вие - пращаш навсякъде и се надяваш измежду 100-те обяви да има поне 20-тина истински и валидни  ooooh!

# 143
Истината е, че има жестока дискриминация спрямо българските жени като цяло.
Ако си млада и нямаш деца, значи скоро може да забременееш, затова не те вземат.
Ако си млада и имаш деца, то те най-вероятно са малки, значи много ще отсъстваш, затова не те вземат.
Ако си над 45 г. и най-вероятно няма да раждаш повече, то тогава си прекалено възрастна, затова не те вземат.
От друга страна явно идеалната кандидатка е 23-24 годишна, неомъжена, с две висши и 5 години опит, без никакви планове за деца и семейство.

# 144
На мен търсенето те първа ми предстои.
Отначало бях по-надъхана, но четейки темата и обявите в нета започва да ме обхваща песимизма.

# 145
Наистина има някаква "менташка" история в тоя сайт ...... ! Thinking  Навежда ме на мисълта факта, че, доста често се случва да има обяви без никакви координати за връзка с когото и да било за кандидатстване, само описание на длъжността и това е ... Rolling Eyes  Как става така незнам, и защо са толкова некоректни към измъчения български народ!?  #2gunfire При такава голяма безработица да си правят каквото си искат само заради един рейтинг...?! Гадно е...!!!

Ха- ха- ха, Шери, докато пишех излезе и твойто мниние ! Много си права  Peace, ........!!!
Не е смешно, тъжно е!!! Cry Но за съжаление истината май е такава! Cry

# 146
Ех момичета и аз да Ви се оплача. Безработна съм от септември и няма и няма работа в Русе за мен. Пращам много сивита. Ходя по интервюта. Последното от което беше на 29.04 и две седмици ги чаках за отговор и накрая преди малко получих отказ по имейласи - имало по подходящи кандидати за длъжността, но все пак щели да ми запазят евентуално за запълване на дупки в персонала за по нататък, да не съм луда да стоя и да ги чакам, но навсякъде удрям на камък. Пак преди две седмици си подадох документите за билла и случайно преди някй и друг ден отивам да пазарувам там и като касиерка беше самия управител на магазина и го запитах щом съм си подала документите кога да чакам интервюта, а той каза че интервюта вече текът, че имало много молби и че ако не намерят в тези интервюта подходящите хора ще продължът с останалата купчина от документи, абе направо простотия до шия.

# 147
  • Варна
Дами, мен днес яко ме прецакаха. Да ви кажа май и с познати не става. Чакам 4-5 месеца да заема една позиция във военно поделние. Допук за класифицирана информация, бля-бля, шефа го познавам от 20г, жена му ми е супер приятелка, те самите ми предложиха. И аз си чакам ли чакам, в един момент един пич решава да набута жена си и ето ви " честен " конкурс. Взеха жена в майчински, с близнаци, които не са почнали в ясла и няма кой да ги гледа. Докато аз съм в неплатена от 3 месеца, детето ми е на ясла, имам кой да ми помага и изообщо съм си стъпила на краката, имам опити прочее.. Още беснея, така че вече съм си тотолно отчаяна. Ще си кютам у хотела до октомври и после не знам. Писала в темата, с 2 езика, много високо ниво, опит, образование и проее и мен не ме викат по интервюта. Там ми беше цялата надежда и още ми е трудно да го проумея. Добре, че друг познат ми помогна да почна като администратор  ooooh!

# 148
Мили дами, положението е  трагично. Радвайте се, че сте живи и здрави и не забравяйте: " След буря винаги изгрява слънце" .....Е, поне аз продължавам да вярвам Sad
Тук има нещо, което ще ви развесели малко:
http://peteto.wordpress.com/

# 149
Започнах и аз да си търся работа. Мъжът ми го съкращават и реших, че докато той търси за себе си, мога и аз да се пробвам.
Аз съм работила само в 2 фирми. И 2-те са били много коректни и не съм имала проблем с плащане на заплати, пускане в отпуски и тн.
Но от опита на мъжа ми си мисля, че е хубаво да има тема, в която да коментираме фирмите, предлагащи работа. Има подобни сайтове. Но по-лесно ще се доверя на мнението на съфорумки, отколкото на сайт, в който пишат уволнени служители.
Например за фирмата, в която работих преди година имаше предимно негативни отзиви. А в действителност нещата се оказаха много добре. Но я ликвидираха - така, че няма смисъл да пиша за нея.
Не знам дали това ще е според правилата на форума и къде да се пусне такава тема.

Когато са казали на мъжа ми, че ще го съкращават, са го попитали как предпочита да стане - по взаимно съгласие или с предизвестие и уволнение поради намаляне обема на работа.
Аз го посъветвах да е с предизвестие и уволнение. И те са му съобщили, че в такъв случай ще му платят 50% от последната заплата.  Не го осигуряват на пълната.
Ей такива фирми искам да избегна.

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 01:04 от Stryper

Общи условия

Активация на акаунт