Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 777
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 120
No_More_Tears, не недей, моля те! Не знам какво работиш, но не си търси такива неприятности! Stop

# 121
Аз от доста време пък си търся човек,а не мога да намеря...
Снаха ми и тя търси.Пускам непрекъснато обяви,а резултат
няма.МЕдала има две страни.

# 122
а по въпроса за предложението- май няма да има смисъл от него, защото като се замислих то май имаше някакъв закон за защита на майките с малки деца, но май никой работодател не го е чел!!! newsm78  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Той закона за защита на майките се прилага, ако вече си на работа, но никой работодател не е длъжен да те вземе, защото си с малко дете. НАправо вече си мисля, че закона трябва да ЗАБРАНЯВА работодателя да те пита имаш ли деца и да не е задължително да го пишеш в CV-то си. Не знам дали е честно и спрямо работодателите (не мога да се поставя на тяхно място), но определено не е честно спрямо майките на малки деца. Мисля, мисля и не знам какъв закон може да се приеме (по повод предложението за петиция), който да не нарушава правата на работодателя (т.е. да му забранява да взима предвид това, че кандидата е майка) и който в същото време да помогне в тази ситуация  newsm78 Невъзможно ми се вижда... Май единствения вариант е да чакаме да се промени мисленето на обществото и социалната политика на самите фирми, защото навсякъде другаде не само, че наемат майки с деца, а и осигуряват зъболекар, фитнес, храна и други подобни като социален пакет, който в България е екстра едно на сто, да не кажа по-рядко  ooooh!

И ПАК: Гледам все повече пишат и работодатели, които имат проблеми с намирането на кадри - ами спретнете си една темичка, която да се закове и си обменяйте информация там кой какво търси и какво предлага, така и така си губим времето в този форум, може пък и нещо полезно да излезе покрай лафчето  Mr. Green

# 123
  • Пловдив
.....
И ПАК: Гледам все повече пишат и работодатели, които имат проблеми с намирането на кадри - ами спретнете си една темичка, която да се закове и си обменяйте информация там кой какво търси и какво предлага, така и така си губим времето в този форум, може пък и нещо полезно да излезе покрай лафчето  Mr. Green
Zagorka, имаше вече подобна тема...но била против правилата на форума и много бързо я заключиха... Thinking

# 124
.....
Zagorka, имаше вече подобна тема...но била против правилата на форума и много бързо я заключиха... Thinking

Тъпо  Thinking поне според мен... Каква по-голяма взаимопомощ от това да си намериш работа чрез форума  Crossing Arms Предполагам, че се притесняват да не почнат да се регистрират всякакви работодатели само с тази цел ... Но пък то и със собствениците на всякакви магазини е така, пишат си рекламни постове като гости и толкова... от това с работодателите поне ще има някаква полза  Peace Може да измислят нещо, ако искат форума да помага на майките - примерно да може в темата да пише само човек с не по-малко от да речем 20 поста, или 50 ... както и да е. Не знам от кой точно зависи да се осъществи тази идея, но смятам, че в този момент на криза форум с подобни мащаби може да помогне и то много, най-вече на хората, за които е предназначен предимно - майките с деца, защото стана ясно вече, че да си намериш работа с малко дете е почти мисия невъзможна. А и в крайна сметка работодател, който си пусне изискванията тук ще е най-малкото наясно, че кандидатите са майки с деца (най-вече), така че предварително ще си е направил сметката в какво се забърква  Wink

Малко дълго стана, но ако някой знае към кой трябва да се отправи идеята и т.н. да действа (аз лично не търся работа, поне засега, но ми е супер кофти, че е такава ситуацията с майките, защото един ден и аз може да попадна в нея, не сме застраховани от нищо  Peace ).

# 125
Ходя на интервю за една длъжност вече 2 месеца почти. Организирали срещи само в петък и сега мина петото ми интервю. Харесвам тази длъжност и условията, но докато те се мотаят ще приема друго предложение. Преди това в една друга фирма пак ходих 5-6 пъти на интервю, но поне се случиха в рамките на месец. Накрая се оказа, че ЧР-то объркала заплатата.  Tired

# 126
.....

Тъпо  Thinking поне според мен... Каква по-голяма взаимопомощ от това да си намериш работа чрез форума  Crossing Arms Предполагам, че се притесняват да не почнат да се регистрират всякакви работодатели само с тази цел ... Но пък то и със собствениците на всякакви магазини е така, пишат си рекламни постове като гости и толкова... от това с работодателите поне ще има някаква полза  Peace Може да измислят нещо, ако искат форума да помага на майките - примерно да може в темата да пише само човек с не по-малко от да речем 20 поста, или 50 ... както и да е. Не знам от кой точно зависи да се осъществи тази идея, но смятам, че в този момент на криза форум с подобни мащаби може да помогне и то много, най-вече на хората, за които е предназначен предимно - майките с деца, защото стана ясно вече, че да си намериш работа с малко дете е почти мисия невъзможна. А и в крайна сметка работодател, който си пусне изискванията тук ще е най-малкото наясно, че кандидатите са майки с деца (най-вече), така че предварително ще си е направил сметката в какво се забърква  Wink

Малко дълго стана, но ако някой знае към кой трябва да се отправи идеята и т.н. да действа (аз лично не търся работа, поне засега, но ми е супер кофти, че е такава ситуацията с майките, защото един ден и аз може да попадна в нея, не сме застраховани от нищо  Peace ).
Това е много хитра идея!!! Hug Hug Hug

# 127
  • Страната на чудесата
Когато тръгнах да си търся работа след майчинството, съвсем тенденциозно почвах интервюто главно от детето и неговите евентуални болнични, защото какъв е смисъла да започваш и при първото или второ отсъствие поради болест на детето да те изгонят или да не те назначат? Има и от двата типа работодатели-на едно от интервютата един келеш (около 25 годишен) ме пита деца имате ли? Аз гордо-Да, а той-хм, лошо. Умрях от смях и му казах-лошо-хубаво, билета е еднопосочен, получих го без право на връщане, така че ми е мило-едно ми е. А фирми-бол.
Въпреки това ми се обадиха за повторно интервю, но аз вече бях започнала в друга, голяма фирма, за двойно на предлаганото от първите заплащане, със всички осигуровки върху пълната сума и безпроблемно ползване на болнични или отсъствия за час-два по повод празници в ДГ.
Така че, не се отчайвайте, а със самочувствие търсете работата, която искате. И не се извинявайте на интервютата, че имате деца-гордейте се и отстоявайте правата си!

# 128
И аз да се оплача, че не ми отговарят на CV-тата, а отговарям на условията, пък обявите ги подновяват през 2 седмици, значи никого не са назначили и още търсят хора...  newsm78
Същата работа и при мен  Thinking Дори кандидатствам за длъжности, които са доста под нивото на последната ми работа, но даже не ме канят на интервю, а направо си пускат обявата наново, и това продължава седмици наред  Tired
Защо ли не ми се вярва на работодателите колко им е трудно да си намерят хора ... Като виждам колко хора около мен си търсят работа, със и без образование, с опит и без опит, всякакви...

# 129
  • София
И аз да се оплача.
Не ми се обаждат дори, а пускам СV-та от месеци Sad newsm78

# 130
  • София
Успокойте се - като старо куче ви казвам, че в момента 80% от обявите в Джобс са менте.
Обяснявам - висят в сайта от една, че и от две години.
Кой и за какво ги пуска - вече и аз не знам.
За да събират лични данни на отчаяни хора като нас сигурно.
Въобще да се намери свястна работа по обява е равно да се спечели от тотото - разбира се има хора, които са спечелили, но те са единици!

# 131
  • Пловдив
Обяснявам - висят в сайта от една, че и от две години.
Кой и за какво ги пуска - вече и аз не знам.
За да събират лични данни на отчаяни хора като нас сигурно.
Въобще да се намери свястна работа по обява е равно да се спечели от тотото - разбира се има хора, които са спечелили, но те са единици!

Подкрепям. В jobs от не знам си колко време насам се подновяват обявите в Maxim, Britanika, Procredit bank (май напоследък не съм ги срещала, но съм ги виждала често подновявани) и т.н.

А за търсещите работа в Пловдив да кажа- не се хващайте на обявите на ЕТ " Томис-ТЕ" ! В панаира ме поканиха на интервю, което води една пиянка (говорейки с мен си пийваше бяло вино) и ми каза, че съм хубаво момиче и от мен "зависи докъде ще стигна в работата".

# 132
Успокойте се - като старо куче ви казвам, че в момента 80% от обявите в Джобс са менте.
Добре , ама аз не мога да разбера защо ги пускат тогава ?
На моята приятелка от два месеца още никой не и се е обадил да я повика на интервю ...
Защо ги публикуват обявите - някакъв фетиш да ти се пълни пощата с е- мейли или какво ?
За какво биха им били тези лични данни ... все пак в CV- то се пише само дата на раждане , а не ЕГН .

# 133
  • Пловдив
svetla, подкрепям за ЕТ " Томис-ТЕ"!  #Crazy
И аз съм била на интервю за работа при тях. Протече по същият начин!

Ама вече не са в Панаира....

# 134
  • Пловдив
svetla, подкрепям за ЕТ " Томис-ТЕ"!  #Crazy
И аз съм била на интервю за работа при тях. Протече по същият начин!

Ама вече не са в Панаира....

Да, възможно е да не са, защото аз бях на интервю отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт