Ще се развеждаме, а той иска да продължим да живеем заедно

• 9 042
  • 115
  •   1
Отговори
На кратко историята е следната. Имаме брак от почти 3 г. и две малки деца. Скоро разбрах, че е имал връзка, която е приключила, но това не променя отношението ми към него, липсата вече на доверие и желанието ми за развод. Изгоних го от вкъщи и подадох молба за развод. Сега той ме атакува ежедневно с молби за прошка и желание да сме започнели "на чисто". Тъй като не вярвам, че човек на 27 г. може да се промени коренно, а и езагубил доверието ми- не мисля че ще има коренна промяна, за това съм решила при всички случаи да се разведем. Всички около мен ме съветват заради децата да му дам шанс и да продължим да живеем заедно. Дори и той е съгласен на варианта да не оттеглям молбата за развод. Аз съм решила, че пусна ли го отново в живоата си, то ще е не за да му дам втори шанс, а за да мога да си стъпя на краката с тези малки деца, т.к. в момента съм в много неизгодна позиция.
Та питам- има ли някоя от вас, която да е била в подобна ситуация- формално обвързана заради децата и какви са плюсовете и минусите. И въобще има ли смисъл от такава връзка, щом аз не допускам мисълта за щастлив семмен живот с този човек, а само го допускам в живота си, за да помага в отглеждането на децата ни  Rolling Eyes

# 1
  • София
Звучи ми ужасно  ooooh!

# 2
Ти решавай.Аз не бих правила компромиси заради децата.Допуснеш ли го пак при вас , цял живот ще си откараш със съмнения.

# 3
Напълно ли изчезнаха твоите чувства, след като разбра,че е имал връзка?
Защото ако е така,по-добре продължавай без него напред,но ако го обичаш все още, защо да не опитате

# 4
Аз съм наясно, че винаги ще се съмнявам и доверието е загубено тотално- за това и не живея с мисълта, че ще остарея с този човек зарди децата. Само бих отложила неизбежния край евентуално, заради себе си- защото на този етап съм в затруднено положение- в майчинство, на квартира и т.н.
Чувства след случилото се нямам- възприемам го като БНД, но не и като любовта на живота ми.

# 5
По принцип смятам, че е глупаво заради една изневяра да си разваля човек семейството. На всеки човек може да му се случи да залитне, важно е да не стане навик. Но ако достатъчно си се отвратила от мъжа си, хубаво си помисли какви отношения ще гледат децата ви. Защото вие сте техния пример и ще бъде много лошо ако станат свидетели на бурни скандали или на подтискащо мълчание помежду ви. И в двата случая те усещат, че нещо не е наред и започват да изпитват страх от липсата на любов в семейството. Понякога временната раздяла може да даде възможност и на двамата да си пренаредят приоритетите в живота, така че би могла да ви бъде от полза.

# 6
  • София
Нали не мислиш, че като е у вас, ще ти помага за децата и домакинството?
Ще седиш по цял ден и цяла вечер сама и ще се чудиш с коя е.
Ае мерси на такова съжителство.

# 7
Приключвай и почвай на чисто. Така направих преди 16 години и не съжалявам за решението си. Останах сама с едномесечно бебе.
Живота продължава.......................

# 8
Аз съм му обяснила, че върне ли се, няма да допусна да има скандали, обиди и да се стресират децата, защото все пак го правим за тяхно добро и при някакви наченки на неуважение към мен раздялата ще  бъде окончателна. Аз също от моя страна няма да подклаждам огъня- с упреци, натяквания за миналото и т.н., защото те ще провокират скандали и се губи смисъла на всичко.

# 9
В такава ситуация живея вече доста време.Отлагах развода 2 пъти с мисълта че го правя за детето ,но видях че не се издържа-не мога да живея с някой които не обичам.Нали знаеш -щом веднъж се счупи стомната и да я лепиш ,здрава няма да стане.Затова прецени сама.Аз пуснах молбата за развод,също съм в затръднено положение ,но не колкото теб ,а той ако е човек ще ти помага финансово за децата .Желая ти успех

# 10
  • Варна
Имам приятелка, която така съжителства с мъжа си. Финансово помага на домакинство, а и не само. Той си има личен живот, тя също макар и в по-голяма степен да е ангажирана с детето. Почти не се карат- нямат отношения, няма поводи. На нея и е изгодно така, на него явно също. Но това е при тях, а при теб как ще е, зависи от много неща. Ако ти е станал безразличен, в което се съмнявам, тогава може и да ви се получи подобно съжителсво за определен период от време. Но ако все още имаш чувства, каквито и да са те- любов или омраза, не мисля, че е удачно. Ще е доста затормозяващо, основно за теб.

# 11
Аз имам един живот,добре устроян и богат.Постигнахме заедно всичко за което мечтае средния българин та и малко повече.НО............................неискам да живея с ПАРИ искам и имам нужда от любов.Вярвам че един ден ще я срещна и сега се отказвам от къщи коли и пари-за мен отношения чувства и емоции струват повече от един измислен живот с някой само за да си подсигурен.Моето детет е на 4,8год и ще го издържам сама,да ще е трудно ,но душата ми
ще е свободна и спокойна.Много зависи кой какво търси в живота

# 12
Той ми е безразличен вече, но лошото е че аз за него не съм- виждам че ме обича и се бори всеячески да ме върне. За това и са главно съмненията ми за бъдещето на такава връзка, в която единия има чувства. Той по принцип е доста ревнив и не знам как ще се получи всеки да има свой живот, макар да ме убеждава в противното-че намало да ми държи сметка  ooooh!
Аз вече съм сигурна, че няма да прекарам живота си с него- срещна ли човек, който държи на мен и в който ще имам доверие, ще напусна БНД- той всъщност след няколко месеца ще ми е "бивш съпруг"  Simple Smile

# 13
Мила Тони,ако решиш да дадеш последен шанс на този човек,направи го заради себе си.Добре помисли има ли останала поне искрица в сърцето ти,която пламти за него.Даже и да не се получи,поне ще знаеш че си изчерпала всички възможности с него и тогава сложи окончателно чертата.Понякога хората все пак си дават сметка за грешките и като ги ударят последствията,им идва акъла.Рядко,но има такива.Моя приятелка беше в същото положение и се разведоха.Около година той се опитваше да я склони да се съберат отново,че е осъзнал колко глупаво е постъпвал и така е загубил много скъпи за него хора,но благодарение на забежките и развода като резултат от тях си е дал сметка до каква степен са важни  и скъпи жена му и дъщеря му.Сега живеят вече 5 г. заедно и няма помен от предишното му поведение.Държането към нея също е коренно различно-с уважение,обич и голяма отговорност.така,че макар и рядко когато наистина си дадат равносметка какво печелят от новата връзка и какво губят от старата,хората могат да се променят завинаги и да не повторят тези грешки.Аз лично смятам,че ако е интелигентен и отговорен човек,не може да не се промени.Но,все пак ти си го познаваш най-добре.Направи това,което ти диктува сърцето.Какъвто и край да има историята,желая ти да си много щастлива.

# 14
Не се хващай на тази въдица -никой мъж няма да гледа жена си как отива на среща и да и каже "прекарай добре скъпа".Ще има безброй скандали

Общи условия

Активация на акаунт