Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 360
  • Мнения: 11
Наскоро във верига бензиностанции бяха пуснали книжки на тема масонство.
И понеже тази тема, която е от преди 10 години пак се отваря, стана ми любопитно, дали наистина тук има хора, които познават масони и могат да кажат, как това се отразява на съпругите им или гаджетата им.


Като съпруга на истински масон, т.е. Твърд привърженик на тази идеология, мога да потвърдя, че на мен ми влияе само по един начин: насърчава ме да се развивам, да бъда по-добра, да помагам на другите и да съм полезна за обществото. То това им е и в основата на идеологията. Нищо общо с теориите за конспирацията. Събранията им са веднъж в месеца. Но ние сме в чужбина и “моят” масон е французин, не знам дали мнението ми е меродавно.

# 361
  • Мнения: 709
Съпругите на масоните нямат никакви функции, не бойте се. Те и самите масони не правят нищо съществено, освен циркаджийските си ритуали, където най-вече си губят времето Simple Smile
Само да попитам вие сте масон/ка или сестра или ...?

Ммм, запозната отблизо Simple Smile

notar, бих казала, ако Алеко Константинов бе наш съвременник, спокойно би могъл да напише фейлетон "Бай Ганьо в масонската ложа" Simple Smile Такова е положението в българските ложи в наши дни.

# 362
  • Мнения: 284
Факт е, че за много от членовете в български ложи, идеализмът не съществува или е на последно място сред причините да се присъединят в такава организация. И все пак, категорично съм против да се определят като циркаджийски ритуали, традиции и ценности. Това, че масата е тръгнала да избива комплекси със значки и да търси развитие на бизнеса си, определено не означава, че всички масони са такива. Не задължавам никого с мнението си, но все пак би било редно да зачитаме убежденията на някого, дори да не съвпадат с нашите. Неслучайно, масонството съществува от векове. Неслучайно е и, че в нормално общество би било престижно да членуваш в Ложа.

Общи условия

Активация на акаунт