Отговори
# 15
# 16
Поздрави от Бургас Hug
Стигнахме някак си,иначе Ивчето не спря да се върти из цялата кола,повърна,наака се и ми изля едно шише с мин.вода отгоре ми Crazy Люшка бебето,много му се радва.иска да го храни и му бута хляб Mr. Green,днеска ще ходим цял ден по разходки,дано времето е хубаво. Пак ще пиша,чао!

# 17
  • София
Ето ги и нашите  Blush.

Тая година едва ги докарахме до купичка. Счупиха се повече от половината. Нина беше адски киселоч и съм я държала повечето време на ръце, а татко й беше така добър да отиде на кафе и да ни зареже  Crossing Arms.  Опитах се да я приспя, но не поддава, а все е заспала. Метнах я с едно сокче сега сама да се приспива.

Ако не стане излизаме в пясъка.

# 18
  • София
В Дружба имало някакво паркче с езерце. Към 3 часа ще сме там. Заповядайте!

# 19
  • София
Аз сега чакам първото втасване на козунака. У нас не се живее от жега. А аз съм остаряла, надебеляла и одъртяла кукавица, защото на 30-тото удряне в земята вече бях гроги. Преди изкарвах по 100-120 удара
Боядисах и яйцата, сега отивам да ги намажа.
Любака категорично ми отказа  ooooh! Каза, че не иска да боядисва и рисува яйца, а пък аз си мислех, че като му предложа и ще заподскача от кеф  Laughing Това е...започнаха разочарованията- едни очаквания, други събития  Laughing
Важното е, че Павката не ми помагаше, а си спинкаше  Laughing

# 20
  • София
eeee кравици Heart Eyes, влизам само да ви пожелая весели празници!   bouquet

снимките са страхотни, надявам се и мен някой ден да ме огрее да дойда на срещичка в някой парк в вас  Hug толкова искам, а пък все не става. ха дано като изляза в майчинство да мога да ви видя  Hug

желая ви много хубави мигове със семействата ви  Heart Eyes

целувки  Hug

# 21
сладурче как ти завидях....и аз искам на морето,така имам нужда от малко почивка.
На нас от 30яйца ни се счупиха над 20 .... абе имаме 6-7 здрави яйца Sad направо съм ужасена.   Продават скапана боя,скапани ваденки (Дето не искат да се залепват,а аз се опитах като хитра да залепя пукнатините с ваденки:) ) продават и скапани яйца - еееее как да не ти се скапе празника! Страшни гадове ... добре че все викам - "Всяко зло за добро" - боядисах всички счупени яйца и сега поне Ная ще играе с тях

# 22
http://media.snimka.bg/2708/011672351-thumb.jpg

http://snimka.bg/album.php?album_id=366347

Еми това е поздрав от мен за Великден, това ми е фърст козунак и първи снимки качвани в ефира, направо не мога да си се нарадвам Laughing, шегувам се ...

Много здраве и красота за всички от темичката  bouquet

# 23
Здравейте!
Аз няма да меся козунаци.Вчера първо майка ми ме разубеди,че била поръчала доста броя(тук до нас ги правят),аз разбира се не се разубеждавам току така.Бях и накупила всичко необходимо,влязох в готварския и като се зачетох вече окончателно реших че няма да се пъна.Температура немога да осигуря,климатика сигурно може де ама....абе врътня си е а и като знам че през 5 минути ще ме викат за нещо при децата навън,не мерси.И все пак ако бях същата аз,която беше миналата година сигурно нямапе така лесно да се дам.Обзела ме е една апатия,безхаберие ли да го нарека Thinking и ми е все тая.
На всичкото отгоре едва успях да убедя тук майка ми и баща ми да си боядисам яйцата на моя етаж.В къщи не бивало да се боядисва след като имало починал (до една година не трябвало) ooooh! Ми казах че ще си ги боядисам тук и това е Crossing Arms
Сега съм ги сложила да се варят,Вяра е голям ентусиаст и ще маже и тя като се наспи.
Хрисето,ще играе навън с татко си че много помощничци ще станат Mr. Green

Ми това е от мен,Роси Wink Hug  А толкова задачи служебни са ме налегнали,че незнам как да мисля за празник Rolling Eyes
Весело изкарване на всички ви желая,аз няма да ходя никъде ще съм тук и ще ви наглеждам Hug

# 24
Ехо, майчета!

Варя си яйчицата, едно вече се пукна Tired. Дано оцелее някое. А я кажете как ще процедираме с децата и яденето на яйцата? До кой ден от сваряването можем да им даваме? newsm78

Аз съм малко мензисна. Mr. Green Обаче искам да ви споделя 2 случки и да ми кажете права ли съм или греша. Значи, аз споделих, че Моната е леко в свидлив период и не дава на непознати деца да й бутат играчките. Напоследък е по-склонна да отстъпва, но само на познатите комшийчета. Днес, обаче, отидохме в един съседен парк и тя си взе тебеширче да рисува. Приближи се някакво дете, 2-3 месец по-голямо и посегна към тебешира. Нашата нацупи устни, аз се опитах да й обясня, че детето само иска да види тебеширчето, обаче не. Онова дърпа, нашата вече реве. През цялото време майката на детето седи, мълчи и гледа. Като пукъл. Shocked Взех си детето, тебешира и тръгнахме. Отивам в един пясъчник. НИКОГА не водя Симона в пясъчник, ако не съм й взела уредите за ровене. Защото знам, че ще дърпа чуждите, а това не е правилно. Настаняваме се да ровим и идва пак малко по-голямо дете, дръпва й лопатката и кофичката и започва. Нашата се опита да се нацупи, но имаме още една лопатка, успокоих я някак си и тя се зае да рови. Да, обаче, онова идва и дръпва втората лопатка. Shocked Майката - ауууу, какво ще правим сега!! Симона вече набира. Crazy Опитах се да взема едната лопатка, чуждото дете не дава, майката мълчи като пукъл, Симона реве. Взех си детето и лопатките и си тръгнахме. И чувам майката - нищо, маме, ела ние ще си вземем нашата лопатка. ooooh! Разбирате ли! Нея просто я мързи да иде да вземе кофичката на детето си и да си играят мирно едно до друго. ooooh! Симона не дава играчките си, но и аз не й давам да бута чуждите. За това мъкнем като катун буталки, кофи, колички и какво ли не. Много ме е яд на такива дето си хващат детето за ръка и айде на люлките. Там все ще има чужди играчки. Ядосвам се, бе мацки! Close Според милото се хабя напразно, кажете ми вие греша ли? И къде греша? Как да реагирам в подобни ситуации?  Tired

Ох, олекна ми като споделих. Отивам да си видя яйцата. Mr. Green

# 25
Дита,много добре си направила,само по малко се ядосвай.То мен ме доядя та си представям на теб какво ти е било.Аз никога не допускам моите да дърпат на чуждите деца нещата,кви са тия непукисти незнам.Все още не съм се сблъсквала с подобно нещо.То ние все сме си пред къщи на пясъка и всички дето играят тук играят с кофи,лъжици,лопати,гребла от нашият асортимент Crazy А аз се карам на всички еднакво,е, повечко на моите де,но когато съседчето ги посипва с пясък наред не ми дреме дали майка му няма да ми се разсърди.
Моите яйца също са готови,само тези кристалните ги варя в момента.чакам помощничката да се наспи и ги почваме Laughing

А как ми е докипяло да ви кажа.Мангалите дето населяват едно място на 200-300м от нас май са се заженили.И като са надули мангалските чалгии казвам ви,вътре не се чуваме помежду си какво си говорим ooooh!.Обадих се на органите на реда,уж щели да ги проверят.Ама на, вече час стана няма резултат Thinking.Гърми музиката,а тук има поне 10 малки деца в квартала които спят на обяд,ми яд ме е мамка му,може ли да има толкова просто племе #Cussing out #2gunfire #2gunfire

# 26
  • София
Здравейте, мили и прекрасни!

Боядисахме яйцата успешно и за първи път от 20 ми се спукаха само 2. Миналата година бяха повече от половината спукани. Реших да  ги само направя само едноцветни и те взеха, че станаха по- хубави от всякога. Боята не се беше разтворила добре и станаха в различни нюанси и така без никакъв зор надминаха очакванията ми.
Планирахме да ходим до зоопарка, но както всеки път, в който сме решили да ходим там времето взе да се скапва. Нищо, ще направим нещо друго. Свекърва ми се обади и ме пита дали ще правя козунак. Казва, моля те, не си причинявай това. В този момент се усетих, че не сме си купили козунак и по- късно ще трябва да отидем до някой магазин ако има все още работещ такъв. Embarassed Вие сте се развъртяли здраво, но аз си гоня приза за Майка на годината, а за домакиня ще се състезавам догодина. Mr. Green

Ditta  Няма как на тази възраст всеки да си играе само със своите играчки, според мен. А и е хубаво децата да учат да делят с другите стига да не се мине границата и детето да остава всеки път без нищо. Хубаво е и майките на другите деца докато са още малки и не могат да се оставят сами да разрешават конфликтите да вземат отношение. Защо не помолиш майката, без да си агресивна, да каже на детето си да остави една играчка и на твоето. Кажи и, че сега е в такъв период и я помоли за помощ. Така бих постъпила аз, но ти си знаеш какъв е твоя стил, а това е само идея. Иначе майките сме понякога доста изнервени и всеки е способен да реагира остро и на най- малката агресия от другите. Мен щяха да ме набият в една градинка, защото ги помолих да не пушат в пясъчника. Наскоро намерих една градинка с учудващ сбор от свестни майки, татковци, баби и гледачки. Разбрали сме се, че играчки са на всички и децата си подават, разменят и ако някой плаче ситуацията се разрешава много бързо. Има само едно по- агресивно дете, но гледам да не сме близо до него. Затова и не си играя с късмета си и сутрин ходим само там, за да ми е приятно и спокойно. Дано и около вас да има такова място.

Дес Мерси за темичката! Успешно боядисване на яйца и не си разваляйте празника със спорове. По- възрастните са така- суеверия, правила, традиции- няма как да се излезе на глава с тях. Относно мангалите и музиката- като дете живеех в Надежда и всяка събота или неделя има сватби и хора около блоковете. Sick Без никой да е циганин. Аз и от преди това не обичах народна музика, но сега чуя ли хоро ми става лошо. Търпя бански песни и някои родопски, но всичко, което е звучало на тези сватби ми е органически непоносимо. Миналата година в отсрещната сграда имаше някакъв чалга купон и някакви тийейджъри яко се бяха езалтирали, защото не спряха до 11 сутринта. Тогава един излезе на балокона и в спокойната тиха уличка, в което жужат пчели и нищо не се чува изкрещя "много е хубав тоя квартал. Мноооооого е тихо!" Ама с цяло гърло. Joy както се бях ядосала ми стана толкова смешно, че и до сега ми е весело сутрин като видя старците около блоковете и чуя тишината.

онда Весели и н теб и драсвай по- честичко по някой ред. Лично аз имам нужда от бразилска нотка в темата.

ProstoAz Дано да имаш възможност да мръднете някъде поне за два дни и да се освежиш, да смениш обстановката.

Дианче Ти си причинила това, от което ме пази свекърва ми, но имаш и не едно, а две деца.  Wink Поне няма да имаш угризения ако изядеш цял козунак, защото си изразходила калориите от десет.

Роска Hug Hug Heart Eyes

По повод на земетресенията- един мой професор в университета казваше следното "Това, че слънцето изгрява всеки ден не означава, че ще изгрее и утре, но вие не мислете за това, защото няма можете да си вземете изпита."

Весел празник на всички! Обичам ви! bouquet

# 27
Здравейте мили майчета!

Тъй като настанаха едни спокойни часове/Наско спи в количката, след 2 часова разходка с татко си/реших да ви отразя, пък и да се похваля и с моите яйчица. Според мен станаха страхотни.

Катюшка, много са ти хубави яйцата, както и на Онда/Радвам се, че се появи Hug/, а от козунака останах очарована и страшно впечатлена. Наистина ли сама го направи, бе жена? Прекрасен е!

Дианче, успех и с твоя козунак! Ще чакам да се похвалиш и ти със снимков материал.

Дита, мисля, че Бояна ти е дала, както винаги невероятен съвет! Едва ли би могло да има по-разумен вариант от споменатия от нея, но понякога, дори е добре майките да мълчат като пукъли, защото ако някои реши да се обади, могат да станат и доста неприятни скандали и то за глупости.Хората са различни, както и разбиранията им. Повечето разсъждават егоистично, както за себе си, така и за децата си и разбира се, по този начин ги и възпитават.Но, това са твърде лични разбирания и не мога и не бих искала да коментирам.

Оставям ви, Насето се събуди.
Пожелавам ви светъл и щастлив Великден!   

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 11:41 от SAILY2

# 28
Момичета, на мен пределно ми е ясно, че няма как всяко да си играе с играчката. Но, когато вземат нещо на Симона аз трябва да има с какво да я залъжа! А в тези случаи нямаше. Ами не мога да си оставя детето да реве, защото чуждото дете й е взело играчката както тихо и кротко си играе моето. Crossing Arms Както не разрешавам й на Симона да дърпа чуджите неща.  Не искам да я възпитавам в егоизъм, Сонче, аз за това питах къде греша. Мисля, че е много малка, обаче, да ме разбере. За сега схваща идеално - "Имам си играчки, играя си с тях. Чуждите бутам, ако мама разреши". Ти как би постъпила на мое място?
Бояна, аз й отстъпих едната лопатка. Обясних на Симона, че тя си има лопатка и детето си има. Но онова дойде и дръпна и Симонената лопатка! Crazy
Но, това се случи в чужд парк. Както е писала Бояна - в нашия си сме си комбина с майчетата, децата се познават и нещата там минават доста по-кротко. Там, както пък е писала Дес, мога и да се скарам на чуждото дете, както могат да се скарат и на моето. Wink

Сложна работа. Mr. Green Яйцата ми станаха хубави, ама само 3 цвята. Нямало зелено в боята. Карай. Whistling

# 29
  • София
Ditta И от моите яйца няма зелени. Може да не е модерно  Laughing За децата е ясно, че винаги ще защитаваме нашите, а ако не са прави поне няма да им се караме пред строя. Има нахални деца, а има и нахални периоди. Аз обяснявам на нашия, че детето си играе с греблото, например, и той може да си вземе друга играчка вместо да му го дърпа. Или да му предложи своята за размяна. Обикновено си ги разменят, подават и тн, но и да не беше така не бих оставила детето да дърпа играчките от ръцете на другите или да му ги дърпат на него. Твърдо съм за децата да се оправят сами, но там докъдето се простира компетентността им. Ако остави деца на възрастта на нашите да се оправят сами в пясъчника ще има батални сцени. Веселят ме проблемите, с които се сблъскваме по пясъчниците. Научавам неща за общуването, които или съм забравила, или не съм знаела. Ако не се ядосваме, наистина е забавно и полезно. А и ти си знаеш най- добре как да реагираш, нали си майка и имаш инстинкти, за това кое е добре за твоето дете.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт