Отговори
# 30
Дита, съжалявам, ако по някакъв начин си се почувствала засегната от думите ми. В никакъв случай, не съм искала да кажа, че си възпитаваш детето в егоизъм, пък дори и да е така, то това си е твое лично право, решение и убеждение. /Ето затова не обичам да се изказвам по въпроси и проблеми на другите, защото винаги съм казвала, че незнаеш отсрешната страна с какво настроение ти чете написаното./
Питаш ме как бих постъпила на твое място. Ами незнам, може би всеки път различно. Зависи от настроението в което се намирам в момента. Но, в случая и аз бих подкрепила съпруга ти, като ти кажа, че не е нужно да се ядосваш за глупости. Важното е да са ни живи и здрави децата, а живота ще ги подлага на хиляди такива случки, защото трябва да се учат, да растат и да се справят с предизвикателствата.

Стана малко като обяснение, а не ми беше това целта.

Хубав празник!

# 31
Благодаря ви, момичета, за хубавите мнения! Hug Аз започнах моя разказ с това, че съм в цикъл  Mr. Green и предполагам съм по-докачлива и изнервяща се в момента. В друго време едва ли бих обърнала чааак такова внимание на случката. Сонче, не си ме засегнала. Hug Боянка, наистина комуникацията по градинките и пясъчниците често е доста забавна. Grinning

Весели празници!  bouquet

# 32
  • София
И ние не ходим до пясъка ако не си носим лопатките - иначе настава масов бой  Laughing. С другите деца също не се караме, просто се изнасамя от там. За съжаление не могат да се превъзпитат майките ( според мен в тях е проблема ).
Козуначета няма да месят - продават по магазините  Mr. Green.
Днес сме особено кисели - дано оживея до вечерта. Ходихме до вилата на нашите - подивя, прекопа на дядо си гадинката, набра си цветенца и пощръкля. Аз си откраднах два-три чувала с пръст за моята градинка ( че преобладава пясъка и глината ) и тия дни като ми наредят плочките ще я засадя с цветенца.
Дали много ще прегреша, ако пусна една прахусмукачка. В нас е паднала не една, а цял арсенал бомби  Blush. Поне солетите и космите да събера. Като съм по цял ден навън не остава време за такива неща.
Дърпат ме за ръката-после пак....

# 33
  • София
В къщи не бивало да се боядисва след като имало починал (до една година не трябвало) ooooh! 
Глупости на търкалета!  Crossing Arms Ейй, много се ядосвам от такива работи! То бива бабини деветини, бива, ама някой път направооооо изумявам. Ами защо тогава се носят яйца на гробища, след като не се боядисват? Абееее........ Дес, нема да се даваш! Hug

Я как хубаво сте се разписали! А до обяд ви нямаше никакви  Grinning

Айде и аз да си пльосна яйцата  Mr. Green Тая година хич не ми спореше нищо, да му се не види. Аз пък умишлено взех само червена боя. Четири пакетчета изразходих, докато постигна някакъв що-годе свестен резултат. Поздравления на всички за красивите яйца и козунаците!  bouquet

Дита,  и аз бих се ядосала на несъобразителни майки  Peace Сигурно и аз бих реагирала като теб и щях да се изнеса, но първо бих опитала все пак да обясня на родителката в какъв период е детето ми. Като не поеме, тръгваме си толкова, вместо да ми се нерви детето. Аз пък Василия не съм я водила на пясъчник  Thinking, защото тук нямаме такъв  Confused Един път на Щерев си игра с дечицата всъщност, но нямахме лопатки и кофички.

Дес, и аз не съм месила козунак, щото ще ми иде кръста на кино. Иначе много обичам да си го приготвям, но здраве да е. Тук до нас има фурна и ги вадят топли, пухкавии и ароматни, купих два и хич не ги мисля вече.

Оставям ви засега, но ще надничам  Wink

# 34
Моите яйца не станаха  CryХристовите обаче станаха твърде добри Grinning
Набавих си бели яйца , но боите ...карай , здраве да е Grinning
Дита, има ги всякакви птици. Не се вързвай!
Дес,мисля ,че твоето е хронична преумора Hug
Хайде да тичкам!
Весел празник ! И честит имен ден на всички ,които ще празнуват утре!
 Боянане се ли сети за зелената да  смесиш синя и жълта  Wink

# 35
Поздрав за всички  великденски художници Hug

Великденски помагачи

Станаха рано децата
Да боядисват яйцата.
Мама боите размива,
Всекиму в канче налива.
Любко червената иска,
Пешка за синята писка.
Гого се дига на пръсти,
Жълтата грабна чевръсто.
Най-подир за Лиляна
Само зелена остана.
Мама им сложи яйцата
И посъветва децата:
“Умни и мирни бъдете,
дрехите чисти пазете!”
Но щом тя вънка излезе,
Дяволът сякаш, че влезе:
Любко катурна боята
Право на Пешка в полата.
Тя запищя и с яйцето
Шибна го силно в лицето.
Гого при тях се завтече,
Но си белята навлече:
Двамата, кой както свари
Нему яда си стовари.
Бутнаха маси, столове,
Цапаха бузи, носове,
Викна да плаче Лиляна,
Цяла в зелено заляна...
Мама отвори вратата
И що да види горката:
Изпотрошени яйцата,
Вапсани цели децата.

Елисавета Багряна
 Hug  bouquet

# 36
Ммммм много хубаво стихче,Маджурката Hug

Сонче,и ти май си се преуморила напоследък Wink

Деско,да ти кажа правичката хич не ми се видя неестествена и в пристъп на циклене твоята реакция към случилото се.Напълно реално и нормално си се почувствала,така както и аз бих примерно дори да не съм в цикъл (ама в момента съм баш кат теб Joy)

Цеце,много,много ти благодаря че се включи,тайничко се надявах да се появиш Hug Имах нужда да чуя това,макар че  съвсем отсвирих всички глупости дет ми наговориха Whistling

Много са ви хубави яйчицата,на всички.
И моите станаха добре мисля.

Охх добре че заваля дъжд та разгони гнусните сватбари,казвам ви щях да откача.Ако беше продължило това безобразие направо щях сама да ида да доведа полицаите тука.Те не че се отзоваха на моят повик по телефона де Crossing Arms Ама незнам просто дали може да си представите за каква музика и колко силна идеше реч Sick

# 37
Привет!
И ние набързо боядисахме яйчицата, горе долу съм доволна от резултата.
Доста пукнати имаше. Отделих ги, обаче по едно време гледам като изстинали и черупката на една част се свила и не им личеше пукнатината. Боядисахме и тях, че все има мрънкане, колко бързо свършвали  Crazy Ако може цял ден да боядисваме, добре ще е  Laughing
Голям провал с кристалните. Първо, кристалите паднаха на дъното на тенджерата и стана някаква реакция - тенджерата почерня  Shocked От десет яйца, седем се спукаха  Crazy Останаха три, по които нямаше кьорав кристал  Shocked Едното Калина го изтърва  Laughing, второто не го хареса как го е оцветила /то наистина беше в отвратително отровни тонове/ и накрая остана само едно, което влезе в употреба  Crazy
Ето го и крайният резултат:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11679955
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11679969
От козунаците много не съм доволна. Мъжът ми отиде рано сутринта и му пробутали вчерашни   ooooh! Взел и две рула, пресни поне. Отрязох едното, то пък леко сурово отвътре.
Ако не ми се спеше толкова наобяд, щях да се наредя на някоя опашка и да изчакам да взема топли и хубави козунаци. Но сънят надделя.  Laughing А иначе, нямаше сила, която да ме накара сама да омеся  Laughing
онда, драго ми е да те видя!  Simple Smile Страхотен козунак! Как така първи опит, не му личи да е такъв  Laughing
Пиши малко повече, липса ми присъствието ти - как сте, расте ли младежа, каката как е, ти работиш ли...
Дианче, чакам да видя и твоите. Ами то малко Любачето, какво разбира от празник. Не е бил в настроение за боядисване човека  Laughing Важното е, че ти си изпълнена с ентусиазъм, браво!
Дес и аз чувствам лека апатия и чак се ядосвам на себе си. Винаги са ми били много приятни всякакви празнични приготовления. А откакто се е родила Елица, всичко правя по задължение  Blush Отдавам го на преумора и се надявам да отмине, защото искам и децата ми да са изпълнени с празнична еуфория, а няма как да стане, ако при мен я няма и няма кой да им я предаде.
Дита и аз бих се ядосала в тази ситуация. Естествено, няма да си го сложа на сърцето, но няма как, в момента, да не се ядосаш. Че не е ли могла да извади тази лопатка по-рано. Ако не нейното, то другото дете поне може да се заиграе с нея и да се продтврати конфликта.
Аз давам да си играе с чужди играчки. Дори, в повечето случаи, нашите ги носим, за да предложа алтернатива на чуждото дете  Laughing  Не се намесвам, ако няма реакция  от другото дете, когато вземе чужда играчка. Но, ако не се разберат помежду си, ако другото започне да се нервира, ако не иска да сподели играчките си, не иска никоя от нашите, тогава не й позволявам да се налага. Ако не мога да я заблудя с нещо друго, то тогава си тръгваме /рядко се е налагало/.
Не бих я карала и насила да сподели своята играчка, въпреки че засега Елица няма изразени някакви силно собственически чувства. Но на тази възраст, детето все още не е готово да преодолее детския си егоизъм и при взимането насила на играчка от ръцете му, то изпитва панически страх от нейната загуба.
Така че, в тези случаи, за мен е наложителна намеса на родител. Не можеш да гледаш как чуждото дете реве неистово за играчката си, а ти да се правиш на разсеян.
Просто, за да научат децата правилата на съвместната игра, освен честите контакти помежду им,  е необходима и малко помощ от възрастните. /не постоянна намеса, разбира се/
Маджурката, много весело стихче!  Laughing
А, не може с един и същи бои, твоите да не станат, а на Христо да са хубави  Laughing Повече старание е вложило детето, пък и майсторлък се иска  Mr. Green Laughing

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 22:04 от арабела

# 38
http://snimka.bg/album.php?album_id=366544
Великденски поздрав и от нашето семейство!

Темичката ни е страхотна,ухае на домашен козунак(Дианче,май,аромата идва от твоята фурна),видях много хубави шарени яйчица,а Великденското стихче от Маджурката донесе още повече настроение.
Тази година учудващо за мен яйцата оцеляха,1 се счупи при варенето и едно счупи Ангел.

За съжаление нямам възможност много за писане,но ви желая весело посрещане на празника!

# 39
Няма лъжа,
няма измама,
козунак за първи път
прави мама.
Даже става за ядене Joy, на конци се къса, честно.

Малката голяма кака - вече на 5 годинки и половина, пее една страхотна песничка:
Чук-чук, яйчице
имаш ли си сърчице?
Знаеш ли какво е то
нови дрешки и палто?
Saily2, Арабела  Hug, Бояна, мерси за хубавите думи за козунака, наистина учудващо стана лесно, само можеше по-красиво да го оформя, ама да не издребнявам.
Сега за яйцата исках да спомена, то сигурно си знаете де, че е добре да се извадят от хладилника предната вечер, да се поставят в студена вода и постепенно да се изчака завирането, сол слагам във водата. Май съм много педантична, но много държа да са ми цели, и много им се туткам. Абе не съм и аз в ред...
А, който не си е хвърлил боята, знайте, че яйца се боядисват до 40 дена след Великден, това съвсем сериозно, от едно манастирче го знам. В смисъл ако имате сварени яйца и желание не е грешно да се боядисат.

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 22:54 от онда

# 40
  • София
Ех, че хубава, шарена темичка Simple Smile Всички яйца ми харесват, защото си личи колко грижливо и старателно са правени Simple Smile Някак лъха от снимките Simple Smile

Моите козунаци засега станаха перфектни Simple Smile Снимах ги и утре, като ги разрежем ще ги показвам. Рецептата е стара, на баба. Като се започне от сутринта, та до 6ч вечерта. Бой, месене, втасване, сукане....Но стават страхотни. От 1кг брашно се получават 2 козунака- малък и голям. Смятайте колко са ефирни и меки Simple Smile По принцип май моят вкус за козунак е различен...истинският козунак е този, който не е пълен с добавки. Уважавам само орехи за украса Simple Smile Да е на конци, сочен, с лек дъх на лимон и яйца...мммм...да става утре и да ги започваме Simple Smile

Украсих и един букет от христов венец (така се казва храста) и цъфти по Великден..с тръни и червени цветя...Ще го снимам и него
Утре, като завърша фотосесията и е покжа и аз Simple Smile

Дита, тази тема ми е толкова болна,чеее...да не я зачеквам. Любака така съм го възпитала, че сега страда детето...баща ми ми се кара, че го възпитавм не в негова полза (на детето). Да, но и той знае, че ако го възпитавам иначе, това няма да е моето дете. Нали самото то ще усети, че не съм истинска в съветите и изискванията си...Надявам се, че един ден средата, в която ще попадне ще бъде друго ниво. Не това в джунглата.

Онда
, много се радвам да те "видя" в темата Simple Smile Включвай се по-често, дееее Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 41
Дианче Hug, ми срамота, ама аз съм много бавна с писането, а и малкото момче не дава достъп, много му се дразни на компа...
Арабелка, ми ние растем, катерим се, падаме, всичко което вземе каката, веднага се присвоява с писъци, скубе я, бие я...
Така че за възпитание съм пас, 2 деца, 2 галактики. Каката е милосърдна сестра, винаги си е деляла играчките, мила, нежна. При малкия всичко е Мое, все е намусен, сериозен...
Да са ни живи и здрави, правила няма, и да споделям  мнението, че средата е много важна за децата, личният пример, все нещо остава. Попиват всичко от нас - как говорим, как се държим с непознати, как реагираме в различни ситуации. Какво съм се разписала newsm78.

За мен днешното очакване е на един страхотен празник и ми се ще да пожелая на Нашите Ноемврийчета, и на всички Вас, много светлина, много сили и здраве. И въпреки финансовата криза, да не допускаме криза в душите си, да бъдем добри родители и да се радваме на красивата пролет, която отново изми улиците с топъл дъжд, и разроши короните на дърветата...

# 42
Колко малко остава, до часа, когато можех да ви поздравя с Христовото Възкресение, но очите ми пак лепнат за сън.
Радвайте се на най-здравите и пъстри яйца, най-дъхавите козунаци, на най-веселите дечица, най-любимите хора и на един прекрасен празник! Много здраве и светлина в душите ви!

# 43
  • София

Честито Възкресение Христово!

Мили момичета, пожелавам ви много топлина и уют в домовете ви! Да получат отговор най-горещите ви молитви и най-големите ви надежди! И дано да срещаме около себе си повече вяра, смирение и човечност. Христос Воскресе!

# 44
ВОИСТИНА ВОСКРЕСЕ
Само здраве и радост да изпълват домовете ви.

Замъкнахме на църква и Дара и ей сега се прибрахме. То от службата нищо на разбрахме, но поне се разходихме из нощна София.

Общи условия

Активация на акаунт