Машина за хляб - 16 част

• 97 648
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 120
  • с/у ОколоМръсТното
но незнам на коя програма ще го правиш.

на самата машинка пише, че програма 10 е за кекс.

# 121
И аз да се включа.....
Купихме си Аляска,за сега сме пекли само основен хляб,в момента мъжо сложи царевичен ,ще кажа резултата след час.Започвам да ви чета отначало.

# 122
  • София
С малко закъснение искам да ви благодаря за обясненията   bouquet Вече се справям много добре с машинката - спирам, връщам, меси, втасва.... За печене на хляб почти не я използвам, но всички теста ми ги меси чудесно, много ме улеснява.
Гледам, че обсъждате електронната везна, според мен е абсолютно излишна. Сега даже и с чаша не меря брашното, сипвам директно от плика, добавям постепенно до получаване на желаното тесто. Дори и капризните козунаци месих така, станаха страхотни.

# 123
момичета здравейте,  Grinning

chef искам да ви преведа една рецепта за хляб(турска) , рецептата е малко дълга, ще я преведа от един прочут турски вебсаит, посветена на хлебоизкуството. в този сайт за пръв път се експерементираха някои рецепти, едната от тях е хляб  със забавено втасване .

bowuu няма нищо сложно във рецептата(само мъничко периода е дълъг), получава се хляб във истинския му смисъл, и за която рецепта ще ми бъдете благодарни дълги години.

newsm78 искате ли?

# 124

Дай да я видим тази рецепта.....

# 125
  • Варна
Чакаме рецептата Ердинч

# 126
Турски Хляб със забавено втасване

източник на рецептата е от http://www.ekmeksanati.com/documents/109.html , във този вебсаит има и много други изпробвани рецепти(даже изпробван е и козунака, но без свинска мас де Simple Smile, може да ползвате помощ и от "чичо" гугъл http://7sa.joo.ru/ , той "чичо" ми гугъл малко лошо превежда но мисля че товa не е от голямо значение, за нас са важни количествата на продуктите, нали. а количествата ги превежда доста добре. ако има нещо неясно и неразбираемо, винаги съм готов за помощ, стига да ми пратите съобщение на лични.

да уточня, EYM е съкратеното название на машината за хляб, по Турски.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 20:47 от Ердинч

# 127
Прекрасен хляб! Благодаря ти,че сподели с нас! Но...на старите Аляски с 2 бъркалки няма програма френски хляб. Коя мога да ползвам?

С втасването в хладилника и аз се убедих,че прави чудеса. Хлябовете така с натурална закваска стават чудни!

# 128
  • София
Христос воскресе!
Вие със сигурност сте си честитили празника, ама ние преди малко се прибираме. и сте изписали бая странички  Shocked браво! ще гледам да понаваксам  Heart Eyes

# 129
Прекрасен хляб! Благодаря ти,че сподели с нас! Но...на старите Аляски с 2 бъркалки няма програма френски хляб. Коя мога да ползвам?

С втасването в хладилника и аз се убедих,че прави чудеса. Хлябовете така с натурална закваска стават чудни!

мисля че може и с основната, нямат голяма разлика със френския. например вижте разликата в моята машина, и преценете сама

# 130
  • Варна
Ердинч,много апетитно изглежда хлебчето обезателно ще го изпробвам тези дни.Благодаря за рецептата  bouquet

# 131
  • София
Чудя се, какви е черната подправка в хляба на Ердинч  newsm78 и аз мисля да го пробвам   chef

# 132
Брашно - 0.59602кг.
Сол - 0.00596кг.
Захар - 0.17880кг.
Яйца - 3бр.(175мл.-моите)
Мляко - 0.095363л.
Масло - 0.041721кг.
Олио - 0.04768л.
Мая - 0.0298гр.(3/4кубче-аз)
Ванилия - 2бр.
Ром - 1с.л.
Кора от 1/2 лимон

Извинявай, но с какво мериш до такава точност продуктите си?
Имаш ел. везна по всяка вероятност. И аз вчера гледах една. Ако знам, че тя ми е проблемът, да не ми се получават нещата, да тичам да си я купя, а? Какво ще кажете вие, изпитани майстори?
Laughing Де да имах такава везна.
Такива са грамажите по БДС, защото са изчислени за определен грамаж на готовия продукт Wink - в случая 1,000кг козунак
А така например изглежда кифла с мармалад - 140гр:
брашно - 0.0779
захар - 0.00935
олио - 0.00935
яйца - 0.0339
мая - 0.00234
сол - 0.00093
мармалад - 0.02804

# 133
Чудя се, какви е черната подправка в хляба на Ердинч  newsm78 и аз мисля да го пробвам   chef

казва се чорек оту(Nigella Sativa), обaче не знам как ce казва на български.
имаше я в рецептата 1tsp , обаче като не и знам името я изключих.

# 134
  • Разград
Много я харесвам тази подправка,страхотен аромат придава на тестените изделия.На мен ми я носят от Турция,така и не я намерих тук,въпреки,че казват че я има,аз не съм я виждала.

Общи условия

Активация на акаунт