Машина за хляб - 16 част

  • 97 592
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 9 785
аз да ви кажа, ползвам и прясна и суха - според рецептата.
има ли придимство прясната пред сухата? ако е така - ще мина на нея  newsm78

За мен няма разлика. И с двата вида резултатите са супер Peace.

# 241
  • Мнения: 9 785
max-mama, ползвам суха само на Доктора, 7 грама Peace.
Шани, както и max-mama ти е отговорила, живата мая също става да се натроши върху брашното. Стига да не е замръзнала от фризера Laughing. Също така съм слагала и цялото кубче върху брашното, без да го размразявам, когато веднъж ползвах отложен старт. До момента, когато машината е почнала да работи, кубчето вече е било отпуснато достатъчно, без да го троша или размразявам Peace.

# 242
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
мерси, мацки...  Heart Eyes
Съм мързел, непохватен, то е ясно  bowuu

Да ви питам: живата мая колко време е годна за употреба, след като е била съхранявана във фризер?

# 243
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Аз пък ползвам само жива и нямам проблем за сега. Когато купих машинката си взех и една кутиика жива мая на кубчета. Нарязах ги на четири и бам във фризера. Вечер си вадя по парче или две зависи какво ще правя на др. ден. Сутринта са се размразили и са готови за употреба. Живата мая винаги размивам с малко хладка водичка. Понякога прибавям захарта и 1-2 л. брашно и оставям да втаса и тогава използвам. За сега нямам провали с изключение на един ръжен хляб, но предполагам, че е от брашнената смес.

# 244
  • Варна
  • Мнения: 975
Момичета имам въпрос към вас,купих брашно на ТЕХРА на което пише:готова брашнена смес за селски хляб,на опаковката има рецепта за приготвяне в хлебопекарна.На 500гр брашно пише че се слагат 8гр.ПРЕСОВАНА МАЯ.Каква е маята според вас жива или суха? newsm78За машинката аз ползвам само суха но в моите рецепти за това количество брашно се слагат 1.1/2 ч.л.Ако сте ползвали от това брашно или сте компетентни за каква мая става въпрос ще съм ви много благодарна да ме упътите.

# 245
  • Мнения: 198
Аз много харесвам селския хляб на Техра.Слагам 10 гр.прясна мая на 500 гр. брашно.Става супер Laughing

# 246
  • Мнения: 11 607
Лелееееееее....селски хляб....Тази смес е много хубава.....Само ако не бяха моите съмнения отностно чистотата на брашната Техра....На 500гр. спокойно ще сложа 1/4 прясна мая.

# 247
  • Варна
  • Мнения: 975
Много ви благодаря за бързите отговори,утре ще пекна селско хлебче Laughing.Маме защо имаш съмнения за брашното?Аз за първи път купувам от него,но да не повтарям ако имаш информация че е менте.

# 248
  • Мнения: 11 607
Много ви благодаря за бързите отговори,утре ще пекна селско хлебче Laughing.Маме защо имаш съмнения за брашното?Аз за първи път купувам от него,но да не повтарям ако имаш информация че е менте.

Не, не е менте.....Но имам чувството,че не е чисто брашно, а има напр. и набухватели....Хляба от такова брашно най-много ми бухва и най-добре се получава.

# 249
  • София
  • Мнения: 8 495
Не, не е менте.....Но имам чувството,че не е чисто брашно, а има напр. и набухватели....Хляба от такова брашно най-много ми бухва и най-добре се получава.

Маме последно ремонтираха ли ти хлебопекарната ?

# 250
  • Варна
  • Мнения: 975
Благодаря ти Маме,ще видя какво ще се получи с хлебчето но ще се замисля дали да повторя покупката.

# 251
  • София
  • Мнения: 547
да се отчета - днеска направих хлебче по рецептата на дядо хаджия - много ми хареса, стана душичка Simple Smile
но и на мен ми се наложи да добавям още вода..

# 252
  • София
  • Мнения: 8 495
... по рецептата на дядо хаджия ...
Не е моя рецептата, а на Мулинекс. От книжката с упътването съм я извадил.

# 253
  • Мнения: 32
Момичета и аз днес си купих хлебопекарна на Мулинекс,току що изкарах хляба,но отгоре не е запечен във фурната ли трябва да го допеча ама е много гаден хич не изглежда добре,просто няма реотан отгоре,четох из форума дайте съвети за начинаещи,сега чакам да изстине и почвам пак ще тренирам:)френски хляб

# 254
  • Варна
  • Мнения: 975
Момичета и аз днес си купих хлебопекарна на Мулинекс,току що изкарах хляба,но отгоре не е запечен във фурната ли трябва да го допеча ама е много гаден хич не изглежда добре,просто няма реотан отгоре,четох из форума дайте съвети за начинаещи,сега чакам да изстине и почвам пак ще тренирам:)френски хляб
Не го изваждай непосредственно след звуковия сигнал че е готов хляба,остави го в машинката и изчакай 1-2 напомняния препича се и коричката става с мн.приятен загар.

Общи условия

Активация на акаунт