Машина за хляб - 16 част

  • 97 514
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 810
  • Мнения: 9 785
Аз пак да попитам за диетечния хляб,правил ли е някои и по каква рецепта?

Лично мое мнение е, че диетичен хляб няма. Прегледай рецептите от първата страница и си прецени кое според твоята диета е диетично.

Здравейте!
Запалихте ме с вашите вкусотии и искам и аз да си купя машинка, обаче не мога да реша коя да бъде и Ви моля да ми помогнете със съвети.
Вчера гледах една Северин с две бъркалки (по напред в темата имаше картинка) и Мулинекс 5003. Коя от двете да избера?
Благодаря Ви предварително!  bouquet

Моята е Аляска с една бъркалка и ми върши отлична работа. Според това колко хляб ядете, колко хора сте в къщи, си прецени каква машина ти трябва. Но да речем, че по-голяма е по-добре.

# 811
  • Мнения: 411
аз си избрах най голямата,тя се оказа и най евтина,ку4а марка е но ми върШи стахотна работа,с 2 бъркалки е.хапваме си доста хляб и то топъл,4е понякога не ни и стига.предпо4итаме го раз4упен,а не нарязан за да се ли4ат хубаво конците.не оби4аме диетите.има ли топло хлеб4е децата забравят за манджите.

# 812
  • Мнения: 11 743
Искам да попитам BIZCOCHO и Ердинч за шарения хляб - тази част, която е оцветена с доматеното пюре, какъв вкус има?! Много ме блазни тоя хляб, много е ефектно, но по принцип не обичам доматено пюре  Confused  Допускам, че хляба няма да има точно вкус на доматено пюре, но все пак отразява ли се и до колко?

# 813
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
Под диетичен имах предвид да е подходящ за диабетици.

# 814
  • Мнения: 11 743
Точно това щях да пиша, че то диетични хлябове има много. За едни заболявания е безсолен, за други е ръжен или типов, за трети е царевичен, за четвърти пълнозърнест.
За диабетици са подходящи ръжен, ръженопшеничен, пълнозърнест (Грахам) и като компромис типов (брашно тип 1150). Рецепти има за всички изброени видове в темата с рецептите - погледни там, линка е на първа страница. Мама Цоцоланка е по черните хлябове, тя може да препоръча  Peace

# 815
  • Мнения: 9 785
Под диетичен имах предвид да е подходящ за диабетици.

Еми това са две съвсем различни неща. Прегледай рецептите, виж кое става за диабетици и като не ти хареса някоя съставка, я заменяш с друга, подходяща. Нямам представа кое, освен захарта, е или не е подходящо.

# 816
  • Мнения: 411
Искам да попитам BIZCOCHO и Ердинч за шарения хляб - тази част, която е оцветена с доматеното пюре, какъв вкус има?! Много ме блазни тоя хляб, много е ефектно, но по принцип не обичам доматено пюре  Confused  Допускам, че хляба няма да има точно вкус на доматено пюре, но все пак отразява ли се и до колко?
по4ти не се усеЩа .аз прибавих около 3 с.л. доматено пиуре и 4ервен пипер,4е съЩо ме беШе страх за вкуса,и браШно 4е запо4на да маже под бъркалките.

# 817
  • Мнения: 11 743
А, виж, това е идея, да наблегна на червения пипер! Мерси!  Peace

# 818
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
polin_a , pina ,благодаря ви момичета сега ще почета малко  bouquet.

# 819
  • София
  • Мнения: 10 211
Аз съм правила такива оцветени питки.Но понеже също не съм почитател на доматеното пюри,та сложих им лютеница.Станаха страхотни на вкус.

# 820
  • Мнения: 11 743
Ей, и това за лютеницата е добра идея  Peace Лютеница обичам, макар и не всички видове, но със сигурност няма да киселее. Ох, да видим кога ще се пробвам с тази шаренийка, че много ми допадна, а никога не съм правила подобно нещо.

# 821
  • Мнения: 411
ех,те лиутениците не боядисват като едно време(като студентка колегите винаги познаваха кога съм яла лиутеница,а сега ако искате смейте се но си е голата истина),нито вкуса им е съЩия,добра идея,но при нас лиутеницата е на много симпати4ни цени,а пък и като си купиШ незнаеШ изобЩо какъв вкус да о4акваШ

# 822
  • Мнения: 11 607
Диабетиците по принцип бяла захар, бяло брашно и пр. не би трябвало да ядат. Можеш да пробваш само с типово и пълнозърнесто брашно да правиш хляб, но при него имай предвид,че не бухва толкова много. Освен ако брашното не е на Техра, което е пълно с незнам си какво и не го смятам за много полезно. Можеш да добавяш и съвсем малко бяло брашно, естествено ако диетата позволява.

Тук има много рецепти за диабет - http://www.bordovsky.net/index_files/page0002.htm - аз по принцип смесвам 50/50 типово(грахам, ръжено)/бяло брашно, но при мен не е заради диабет(слава на Бога), а защото не харесвам бял хляб.

# 823
  • Панагюрище
  • Мнения: 104
Мерси Маме,много интересни неща има там.

# 824
  • София
  • Мнения: 372
да видите аз какво направих. реших, че ще направя в машината хляб с продуктите които ползвам като си правя хубава, бяла питка във фурната. и така - на око продуктите. почвам, и се оказва че бяло брашно имам само 250 г. добавих типово колкото ми трябва /отиде почти цал кг  ooooh! / и познайте - еми не можах да го изпека в машнката  ooooh! едвам се събра във фурната  Joy тук е мястото да благодаря отново на Мах-мама   bouquet от нея разбрах, че се пече на 180`. изпече се много добре на вентилатор.
ако се бях усетила на време, можеше да си го сплета и директно в тавичка във фурната, ама от къде толкова акъл  Mr. Green
Маме, а защо с типово брашно ми се получи светъл хляб  newsm78 аз си мислех, че ще е тъмен  newsm78



и пица със същия

Общи условия

Активация на акаунт