Машина за хляб - 16 част

  • 97 497
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 825
  • Мнения: 9 785
addicted™, какво е типовото брашно и откъде го купи? Много бял хляб се е получил наистина, страхотно изглежда Peace.

# 826
  • София
  • Мнения: 372
Полин, Панино от Фантастико  Thinking за първи път ползвам брашно на тази фирма. имам и един пакет пълнозърнесто

# 827
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Хей,момичета,страхотни произведения сте показали,браво. Peace
addicted™ ,чудесно ти е хлебчето и идеята ти за пици е много оригинална. PeaceСамо искам да уточня за печенето,аз пека без вентилатор.При теб се е получило,защото хлябът е бил почти изпечен в машината и е трябвало само да се доизпече във фурната.Ако сложиш питка на 180 градуса с вентилатор ще се изпече отдолу и отгоре,а отвътре ще остане недоизпечена.Съветвам те,ако печеш изцяло във фурната,само на 180 градуса без вентилатор.При мен така се получава идеално.

# 828
  • София
  • Мнения: 372
max-mama, изобщо не пекох в машинката  Rolling Eyes още като включих да се пече и след по-малко от минутка опря мъничко в капака и тогава чак включих фурната и преместих  newsm78 и после хлябът още се надува и стигна до 2-3 см до реотаните. за това на вентилатор  Thinking то и аз не и разбирам много на фурната, но определено го бях отписала хляба  ooooh! иначе като пека питка до сега завивам отгоре с вестници ... абе голяма работа  ooooh! на моята "модерна" фурна не намирам "отгоре" и "отдолу", та не мога бАш както ти си го описала ... важното е, че стана  Hug НО мога да пека на 180 без вентилатор - ще го имам предвд  Hug
а за пиците - получи се хляб 1800 г  Shocked трябваше нещо да се мисли за консумацията му  Joy

# 829
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Важното е,че се е получил.Много е интересен,като гъбка.
Аз на козунаците съм слагала фолио,но за питките не ми се е налагало при това печене,изпичат си се идеално.

# 830
  • София
  • Мнения: 4 513
addicted™,

Направо ни скри шайбата. Какъв хляб - какво чудо! Браво. 1,800 кг. - Божичко! и Да му се невиди!

При мен също няма съществена разлика в цвета на типовия и белия хляб, но то е защото слагам много добавки.

# 831
  • Мнения: 4 358
Адиктет браво Peace Peace Peace.
Искам да питам Полина за церивичния хляб даден няколко стр-по напред.Поли всичко в машината ли newsm78 или прави закваска така както е описано в онзи блог в рецептата.
Дали да рискувам пак с царевичното бращно newsm78.
Маята намаляла ли си и ако да колко сложи? Освен това на програма с каква продължителност изпече хляба? Нашите програми не са идентични, затова питам за време.

# 832
  • Мнения: 869
Искам да попитам като правите питка,коя програма се използва?Аз има програма която е за Тесто за пица и е 20 минути месене и 1 час втасване.Подходяща ли е? Иска ми е да направя болярската питка на Биляна,но не ми се меси.А и нали за това е машинката?

# 833
  • Мнения: 9 785
Бъни, аз дори и цялото писание на авторката не прочетох. Просто взех продуктите и пропорциите. Всичко в машината, разбира се. Спазих рецептата абсолютно точно. Пекох на основната програма, която при мен е 3 часа. Ами какво друго да ти кажа? Типичен хляб с царевично брашно. Все пак не е като белия, различен е. Аз имам доста царевично брашно за оползотворяване, та гледам да го изразходя, но фаворит наистина ми стана хляба с яйца. Сега се сещам, че не съм правила с такова брашно и с яйца Thinking. Сигурно ще стане пак вкусно. Това ще бъде следващият ми експеримент.

ela79, щом програмата е месене и втасване, бухай вътре Laughing. Аз лично, като правя такива рецепти, пускам на такава програма, като се поомеси изключвам, и си действам на ръка. Втасването също вън Peace.

# 834
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Искам да попитам като правите питка,коя програма се използва?Аз има програма която е за Тесто за пица и е 20 минути месене и 1 час втасване.Подходяща ли е? Иска ми е да направя болярската питка на Биляна,но не ми се меси.А и нали за това е машинката?

Точно такава използвам-месене+втасване,като наблюдавам,втаса ли достатъчно(по моя преценка)и изваждам тестото,не е задължително да свърши програмата.Времето е топло и втасването е по-бързо,може да превтаса.След това оформям и оставям пак да втаса,намазвам с разбито яйце и пека.

# 835
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 765
addicted, много интересно хлебче се е получило, наистина като гъбка, все едно нарочно.  Peace

И аз купувам на Панино пълнозърнесто брашно, но него наистина ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пресявам, защото на моменти има разни зърнени дреболийки, които ми се е случвало да ми хрускат после между зъбите.

# 836
  • София
  • Мнения: 17 645
Преди няколко дена за пръв път от сума ти време направих хляб - че съкровището е надиетено... Та направих го от различни пълнозърнести брашна, трици, ... дори пектин. За мое най- голямо учудване стана вкусен и след ... 4 дена все още е добър. Ама не си записах от кое колко слагам - срам, срам...

А, да - и лопатките, като никога, излязоха без абсолютно никакви поражения. Чак милото ровеше в дупката, убеден, че съм ги забравила вътре...  Laughing

# 837
  • Мнения: 11 607
Едно ревю на днешния ми хляб:

Лице - Гръб

Разрязан

Смес - мнозърнесто + бяло + пшеничен зародиш + кисело мляко

# 838
  • Мнения: 459
Здравейте, момичета! Снощи се пробвах да направя двуцветния хляб по рецепта на Ердинч. Стана страхотен. Много е вкусен. Благодаря за рецептата, Ердинч!
За червената част използвах лютеница.
Ето и две снимки тук!, и тук!
Извинявам се за качеството на снимките, но са правени с телефон  Embarassed

# 839
  • Мнения: 11 743
Леле, ти като мрамор си го докарала  Crazy  При следващата сбирка на родата ще направя, да им гледам оцъклените физиономии, като как става туй чудо  hahaha   Пък и да има кой да го яде....  Tired

Общи условия

Активация на акаунт