Машина за хляб - 16 част

  • 97 696
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 9 785
Аз пък снощи, понеже исках да пека и двата във фурна, единият докато се печеше, другият беше в МФ и чакаше.

# 91
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Маме, аз се боря за един за сега, че съм с 2 леви ръчички. Пък и съм с новозакупена пекарна, та нямам никакъв опит.  Blush

макс-мама, щом ми даваш карт-бланш, ще запрятам ръкави.  bouquet

# 92
  • Мнения: 62
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624 Ето рецептата на max-mama. С каква машинка беше ти?
Мулинекс 5003
Ето го и последният ми опит за козунак:

Рецепта по БДС:
Брашно - 0.59602кг.
Сол - 0.00596кг.
Захар - 0.17880кг.
Яйца - 3бр.(175мл.-моите)
Мляко - 0.095363л.
Масло - 0.041721кг.
Олио - 0.04768л.
Мая - 0.0298гр.(3/4кубче-аз)
Ванилия - 2бр.
Ром - 1с.л.
Кора от 1/2 лимон

Този път тестото стана добро, и добре се оплете, но пак не втаса достатъчно и крайният резултат е збит.
Следващият трябва да го направя с още повече мая или да го мисля на друга програма.Можеби месене+втасване и печене отделно...ще видим, ама няма да е скоро, че доста съм му набрала и...да не го зареждам с отрицателна енергия Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 13:10 от Svilena33

# 93
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Христос ваоскресе!    easter
Нека светлината на Неговото воскресение озари живота Ви! Много здраве и благополучие!

# 94
  • София
  • Мнения: 2 561
Интересно, вчерашният ми несполучлив козунак, след като престоя тази нощ вече има доста приятен вкус-само малко повечко захар  му трябва. Прилича на хляб, но на вкус определено се е получило; явно снощи вкусовите ми рецептори не са били наред! Весел празник на всички!

# 95
  • София :(
  • Мнения: 215
  ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО
 Поправената ми машинка вчера добре се потруди и сътвори това
с шоколад
с локум
плитката е обикновен, а другия е оформен по тертип на короната н … отка, със стафиди
  Хубавата част е , че почти нищо не остана, след като ги раздадох, защото диетата ми щеше да отиде на кино  Embarassed

# 96
  • София
  • Мнения: 8 495
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg10648624#msg10648624 Ето рецептата на max-mama. С каква машинка беше ти?
...
Рецепта по БДС:
Брашно - 0.59602кг.
Сол - 0.00596кг.
Захар - 0.17880кг.
Яйца - 3бр.(175мл.-моите)
Мляко - 0.095363л.
Масло - 0.041721кг.
Олио - 0.04768л.
Мая - 0.0298гр.(3/4кубче-аз)
Ванилия - 2бр.
Ром - 1с.л.
Кора от 1/2 лимон
...

За близо 600 грама брашно това мляко дето е май около 100 милилитра, не е ли прекалено малко.

# 97
  • София :(
  • Мнения: 215
  Я, дядо хаджия се появил.

# 98
  • София, родом- Силистра
  • Мнения: 99
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО, пожелавам на всички Вас и вашите семейства много здраве, радости, късмет и да сте все така добри и отзивчиви към тези от нас които сме още боси в този занаят. smile3525. Аз правих козунака на max-mama , но за съжаление ми отиде 1кг. брашно(не знам защо) и почти не се надигна, (предполагам защото вече маята му е била малка), затова  изчаках на дисплея на машината да стане 1.10 мин. извадих тестото и го разделих на две.Сложих пълнежа, сплетох го за което се гордея със се беси, едната част върнах в машинката а другата оставих във фурната предварително загря та на 50 градуса, изчаках 1 час и ги изпекох и двата. Станаха на вкус страхотни и на вид макар че не бяха много бухнали и съответно нямаха конци но пак се изядоха. Пак ще я пробвам тази рецептата, защото него ден правих 1000 работи наведнъж, а козунака беше 1001 поред и може неволно нещо да съм сбъркала, макар че бях много внимателна.

# 99
  • Мнения: 4 358
Ето и моите козунаци вече разрязани.

И венец от тестото за Виенски кифлички на Наталина с макова плънка

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 12:29 от Бъни

# 100
  • София
  • Мнения: 8 495
  Я, дядо хаджия се появил.
Дядо ти аджия орева другата тема за козунаците, така че не съм се изгубил.

# 101
  • Мнения: 383
здравейте момичета имам нужда от помоща ви -във връзка с козунаците свеки ми даде машината си -тя не я ползвала но и книжката я няма- като я огледах никъде не видях марката    аз горе долу си имам представа но не са ми ясни -коя програма колко е дълга и примерно колко меси втасва подмесва и тн ако някой я разпознава и може да ме упъти ще съм много благодарна


betina33  мяза ми на старо поколение Breville, ако е така голяма кıсметлийка си Simple Smile

непременно требе да си има нещо за марката, или номер на модела, или нещо като етикетче

мяза на

# 102
  • Мнения: 62
За близо 600 грама брашно това мляко дето е май около 100 милилитра, не е ли прекалено малко.
Ами на фона на предните ми неуспехи (с хептен мекото тесто от 660гр брашно и 175мл. мляко например) така ми се вижда добре.Само дето не втаса достатъчно и не се опече достатъчно...но ще го мислим друг път...сега малко почивка с козунаците, че... smile3515

# 103
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Брашно - 0.59602кг.
Сол - 0.00596кг.
Захар - 0.17880кг.
Яйца - 3бр.(175мл.-моите)
Мляко - 0.095363л.
Масло - 0.041721кг.
Олио - 0.04768л.
Мая - 0.0298гр.(3/4кубче-аз)
Ванилия - 2бр.
Ром - 1с.л.
Кора от 1/2 лимон

Извинявай, но с какво мериш до такава точност продуктите си?
Имаш ел. везна по всяка вероятност. И аз вчера гледах една. Ако знам, че тя ми е проблемът, да не ми се получават нещата, да тичам да си я купя, а? Какво ще кажете вие, изпитани майстори?

# 104
  • Мнения: 9 785
Шани, аз не съм баш майсторка, но със сигурност проблемът не е в липсата на везна. Аз имам, ползвам си я, но може прекрасно и без чак такава точност. Дадените мерки според мен са просто ориентир. Е, за БДС може и да се спазват с такава прецизност, но за вкъщи не е нужно. Нещата се получават и така чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт