Машина за хляб - 16 част

• 98 226
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 315

Мдааа моята майка ми е разказвала, че навремето баба ми е слагала картофи в хляба и ставал пухкав и мек. В интернета се подвизават някакви рецепти, но нещо не ми хващат окото - ако намериш някоя оригинална от вашия край пусни я да я пробваме.

Тази рецепта на фокачата е много хубава! Пробвала съм я, но нямам снимки! http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Bread/focaccia/recipe_450.php

# 316

Мдааа моята майка ми е разказвала, че навремето баба ми е слагала картофи в хляба и ставал пухкав и мек. В интернета се подвизават някакви рецепти, но нещо не ми хващат окото - ако намериш някоя оригинална от вашия край пусни я да я пробваме.

Тази рецепта на фокачата е много хубава! Пробвала съм я, но нямам снимки! http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Bread/focaccia/recipe_450.php

О аз съм я правила тази фокача.
Ето как се получи при мен
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.15
Този Картофен  хляб не съм го пробвала още, но момичето е страхотна кулинарка и съм склонна да и вярвам на 100 %, че рецептата е успешна.
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/619/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0 … B1/Potato%20Bread

# 317
Интересен е този картофен хляб, а на мен ми е чудно дали може да се сложи сухо картофено пюре, вместо картофи?  newsm78
В момента пека френски хляб, като съм го покрила отгоре с фолио, да видим какво ще стане с коричката отгоре...  Thinking

# 318
Интересен е този картофен хляб, а на мен ми е чудно дали може да се сложи сухо картофено пюре, вместо картофи?  newsm78
В момента пека френски хляб, като съм го покрила отгоре с фолио, да видим какво ще стане с коричката отгоре...  Thinking
може ли да го заснемеш и покажеш тука как си го покрила.
естественно после и хляба

# 319
Ами не мога, защото от пусто любопитство реших да видя какво става и резултатът беше- залепнало тесто по фолиото.  Laughing Отлепих го и пак го покрих.  hahaha На хляба ще покажа снимка после, но няма да е качествена, защото ще снимам с телефона.

# 320
Здравейте,до сега не съм писала ,но доста съм чела ,нагледах се на вкусотии и от вчера имам мулинекс 5000.Но за съжаление първия ми хляб не стана много хубав-правих го точно по рецептата от книжката,наду се и като започна да се рече спадна,според вас какъв е проблема.Може ли да ми препоръчате хубави рецепти за бял хляб и козунак.

# 321
Здравейте,до сега не съм писала ,но доста съм чела ,нагледах се на вкусотии и от вчера имам мулинекс 5000.Но за съжаление първия ми хляб не стана много хубав-правих го точно по рецептата от книжката,наду се и като започна да се рече спадна,според вас какъв е проблема.Може ли да ми препоръчате хубави рецепти за бял хляб и козунак.

Ако количеството на Маята или ферментацията на маята е в повече, ако тестото е прекалено мокро, ако тестото преди цикъл печене поеме въздух( несъобразено отворен капак(*), ще се получи прекалено подуване и прекалено ще се увеличи структурата на глутена , впоследстие ще отслабне хляба и ще ce вдлъбне.

(*)капака може да го отваряте само до звуковия сигнал, след звуковия сигнал или по време цикъл втасване не се препоръчва. дори намазването му със яйце преди цикъл печене си иска голяма сръчност.

тестото трябва да изглежда точно така а не така  или така

Пробвай този, но внимавай за тестотo, трябва да изглежда като

СЪСТАВКИ         1,25кг          1кг              750грама

Вода ..........420ml ..........360ml ...........280ml
олио ..........3tablespoon .....2tablespoon......1tablespoon
Сол ..........2teaspoons ......1 ½ teaspoons ...1teaspoons
захар ........2tablespoon......1 ½ tablespoon ..1 tablespoon
брашно, ....750гр/5Cup ......650гр/4 1/3 Cup ..500гр/3 1/3 Cup
Лимонов сок ...1teaspoons .......¾ teaspoons .....½ teaspoons
мая ..........2 teaspoons .....1 ¾ teaspoons ...1 ½ teaspoons

програма: основна

във общото количество вода може да прибавиш яйце или мляко, например аз прибавям първо яйцето и млякото в измерителната чашка(cup) и допълвам до съответното количество със вода

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 21:11 от Ердинч

# 322
Ето го хляба. Прецаках го с това фолио...

Ето и коричката, която никаква я няма:

# 323
  • Варна
Днес в супера видях че продават брашно от нахут,дали няма да се сетите за някоя вкусна рецептичка на хлебче? newsm78

# 324
  • София
Днес в супера видях че продават брашно от нахут,дали няма да се сетите за някоя вкусна рецептичка на хлебче? newsm78

Като добавка го виждам, ама за самостоятелна употреба не мисля, че няма да стане.

Впрочем аз това брашно го ползвам за фалафели, ама не им е мястото в тая тема  Laughing

# 325
Ето го хляба. Прецаках го с това фолио... Ето и коричката, която никаква я няма:

newsm78 как го приспособихте това фолио че се прецака

# 326
Дядо Хаджия...ти за фалафели не искаш да спамиш...въпреки,че ще ни е интересно.......

Но аз да питам Ердинч нещо не по темата - това на аватара Грашнов ли е, или Батков?

И друго - тук около мен няма нахутено брашно...иначе бих опитала и това брашно.....Но е факт,че един сравнително голям, известен град вече 2-3 год. е без диетичен магазин.....

# 327
  • Варна

Като добавка го виждам, ама за самостоятелна употреба не мисля, че няма да стане.

Впрочем аз това брашно го ползвам за фалафели, ама не им е мястото в тая тема  Laughing
Много съм скарана с месенето на ръка  Mr. GreenЗначи това брашно не е за мен,добре че не купих.Дядо хаджия,преди ден два питаше нещо за оризово брашно,в Пикадили днес видях опаковки по 500гр. за 1.60лв.(ако все още те интересува де)

# 328
  • Варна
Дядо Хаджия...ти за фалафели не искаш да спамиш...въпреки,че ще ни е интересно.......

Но аз да питам Ердинч нещо не по темата - това на аватара Грашнов ли е, или Батков?

И друго - тук около мен няма нахутено брашно...иначе бих опитала и това брашно.....Но е факт,че един сравнително голям, известен град вече 2-3 год. е без диетичен магазин.....
Маме големи вериги за хр.стоки нямате ли си?

# 329

newsm78 язе съм, язе  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт