Машина за хляб - 16 част

• 98 236
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 330
Но аз да питам Ердинч нещо не по темата - това на аватара Грашнов ли е, или Батков?

newsm78 язе съм, язе  #Crazy

Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedЧестно....много ми приличаше на някой от тези двама мъже...може би заради мустака......Извинявай!

В големите магазини не съм видяла нахутено брашно....И оризово напр. Едно време като имахме диетичен магазин тогава бях видяла, но не бях на този ми акъл.....Така че не се срещнах с брашното на точното място, в точния час......

# 331
  • Варна
Маме,аз на щанда за диетични храни в Пикадили ги открих,там търси.

# 332
Embarassed Embarassed Embarassed EmbarassedЧестно....много ми приличаше на някой от тези двама мъже...може би заради мустака......Извинявай!

Grinning  няма защо  cheers

# 333
  • USA
Здравейте. Можете ли да ми препоръчате хубава изпитана рецепта за пълнозърнест хляб (не сладък)? От рецептата, която имам става страхотен бял хляб, но като я правя с пълнозърнесто брашно става доста сбит.

# 334
Ето го хляба. Прецаках го с това фолио... Ето и коричката, която никаква я няма:

newsm78 как го приспособихте това фолио че се прецака

Ами "приспособяване" е силно казано.  Rolling Eyes Embarassed Реших да пробвам просто да покрия контейнерчето с фолио като по- лесен вариант, вместо да "обличам" капака, ама идеята ми се провали.  hahaha
Между другото и аз се чудех кой е тоз мъж на аватара ти.
Аааа и аз искам за фалафелите спам!  Mr. Green

# 335
Хляба със смесено брашно/бяло и типово /,стана разкошен.С много хубава кора и доста вкусен.
А от къде купувате пълнозърнесто брашно,някой може ли да ми покаже снимка на опаковката.

# 336
  • София
Дядо Хаджия...ти за фалафели не искаш да спамиш...въпреки,че ще ни е интересно.......
.....

Мамче трябва да видя някъде бях публикувал рецепта за фалафели-шницели от нахут на фурна, ако я намеря ще ти я изпратя. А не... първо ще я обогатя, че тогава ги правех по пости та ни яйце ни нищо. Аз душа нал ма знаиш, че съм си малко чешит та нещо ме кара да видя аз тука една импровизация на тема Пикасо рисува Мадона, та ще видим докъде ще я докарам. Най много баба  хаджийка пак да ме погне с тигана, ама аз съм и свикнал вече.

Впрочем сега в тоя подфорум върви една тема за израелската кухня и там си има баш оригиналната рецепта за фалафели. Та така, че няма нужда от спам.

(Шушне и на ухо) Ти хубаво си правиш твоите закваски ама виж там Ердинч говори нещо за някаква си сладка нахутена закваска. Ма де не му кажеш, че аз съм ти казал.

....Много съм скарана с месенето на ръка  Mr. GreenЗначи това брашно не е за мен,добре че не купих.Дядо хаджия,преди ден два питаше нещо за оризово брашно,в Пикадили днес видях опаковки по 500гр. за 1.60лв.(ако все още те интересува де)
Кой е казал, че брашното не е за теб или за месене на машина. Просто уточних, че както при хлябовете се добавят разни там пълнозърнести, черни, кафяви, червени (ъъъъ ... май такива нямаше) брашна към обикновенното бяло сигурно и брашното от нахут е подходящо за добавка.

А за оризовото брашно не ми напомняй, че от две седмици ми се мотае в главата една идея да правя едни измислени сърми с тях, ама още се колебая дали аз да си купя брашно и да си направя оризови кори (оти идеята ми е да са по дебели с разни ми ти подправки) или да вървя в китайския на Самуил да си купя готови оризови кори за баница (ма тея пък много тънки и нямат в тях подправките, които аз съм намислил да туря).

Напраооо ти казвам приятел типичен мъж балканджия си - нашенец дет се вика. То верно малко така къде Азия си отпрашил ама нищо. То колко му е ... има няма два три часа път със самолета и аре готово.

А иначе представям си в Турция да направите един фестивал ли панаир ли на хляба кво ще е чудо какво нещо.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 23:22 от дядо хаджия

# 337

FRENCH BREAD със зародиш

източник : http://www.ekmeksanati.com/documents/109.html

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 20:45 от Ердинч

# 338
Здравейте и от мен.От една седмица правя по един хляб на ден по рецептата на мах-мама и съм много доволна.Но сега видях,че Ердинч е пуснал пропорциите в които има и лимонов сок.Моята машинка е северин с една бъркалка и три програми.Пека за френски хляб.Имам един въпрос-капака при месенето постоянно го отварям за да гледам тестото.Пробвах с няколко вида обикновенно брашно и при всички допълвам с леко ръсене-точният грамаж от 500гр.не отговаря на никой от видовете.Отначало се чудех защо меси така на голо в контейнера,но сега разбрах,че е правилно.Прясното мляко ми е 300мл.и с яйце и айрян не съм пробвала.При печенето дигах капака няколко пъти за да проверя как се пече от страни.Нормата ми е за хляб 750гр.и ако увелича малко пропорциите да стане малко по голям хляба няма да опре в стъклото...или машината ще се мъчи.Мая слагам по 2ч.л.суха.До сега я изключвам малко преди края на програмата защото ме е страх да не се препече много.Може би някъде греша?Но не се отказвам и благодарение на вашите съвети продължавам...Искам да го смеся с типово брашно и каква трябва да е пропорцията.Благодаря ви предварително.

# 339
  • Панагюрище
Здравейте и от мен, вчера си купих машина за хляб Мулинекс ХХL 5000 незнам дали е правилен избора ми ,но това е вече е факт.Разчитам на вашата поомощ,не съм я изпробвала,защото в книжката хляба се прави с мляко на прах,а аз нямах такова в къщи.Сега виждам, че Ердинч е написал рецепта за хляб ще го пробвам още днес и ще споделя,ако имате и други интересни рецепти и решите да ги споделите с удоволствие ще пробвам.

# 340
Здравейте и от мен, вчера си купих машина за хляб Мулинекс ХХL 5000 незнам дали е правилен избора ми ,но това е вече е факт.Разчитам на вашата поомощ,не съм я изпробвала,защото в книжката хляба се прави с мляко на прах,а аз нямах такова в къщи.Сега виждам, че Ердинч е написал рецепта за хляб ще го пробвам още днес и ще споделя,ако имате и други интересни рецепти и решите да ги споделите с удоволствие ще пробвам.

цялата тънкост на хляба е тука:
тестото трябва да изглежда точно така а не така  или така

# 341
  • Варна
  rosi_72, честита придобивка.Аз заменям сухото мляко със суха сметана за кафе.

# 342
На мен ми се случи наскоро да заменя без да искам сухото мляко с нескуик, а също съм си мислила да употребя една отдавна отворена кутия с бебешка оризова каша Laughing. Така че варианти много.

# 343
хе хе дядо хаджия, твойта баба хаджийка трябва да е много доволна от теб, след този козуначен маратон, а и хлябчетата, който и приготвяш, вместо тигани  май целувки трябва да хвърчат   Joy

ЕРДИНЧ , благодаря ти за този чудесен нагледен материал

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 12:05 от svetlane

# 344
  • Панагюрище
Благодаря ви много ще пробвам и ще ви покажа резултата.

Общи условия

Активация на акаунт