Машина за хляб - 16 част

  • 98 243
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 517
Някой ползвал ли е брашно тип 350? Аз си купих за проба, когато взех да го пресявам в ситото  ми останаха едни малки топчета големи колкото захар. Това нормално ли е затова брашно или му има нещо?

# 346
  • Мнения: 383




Меден Хляб

източник : http://www.ekmeksanati.com/documents/109.html

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 20:46 от Ердинч

# 347
  • Сливен
  • Мнения: 68

вили55, тези топченца, които остават на ситото когато пресяваш брашното е коректор за подобряване на брашното. Има го в почти всички типове брашна. Не ги изхвърляй, а си ги пибави към вече пресятото брашно.

# 348
  • Мнения: 11 607
Някой ползвал ли е брашно тип 350? Аз си купих за проба, когато взех да го пресявам в ситото  ми останаха едни малки топчета големи колкото захар. Това нормално ли е затова брашно или му има нещо?

Аз бях взела от това брашно, но не останах доволна.

Моля, докато не се изясни бъдещето на машинката ми, не публикувайте интересни рецепти, защото се дразня Mr. Green Mr. Green Mr. Green.......

# 349
  • Мнения: 517
Благодаря за  бързия отговор

Някой ползвал ли е брашно тип 350? Аз си купих за проба, когато взех да го пресявам в ситото  ми останаха едни малки топчета големи колкото захар. Това нормално ли е затова брашно или му има нещо?

Аз бях взела от това брашно, но не останах доволна.

В  момента го пробвам по късно ще пиша дали  ми е харесало.


вили55, тези топченца, които остават на ситото когато пресяваш брашното е коректор за подобряване на брашното. Има го в почти всички типове брашна. Не ги изхвърляй, а си ги прибави към вече пресятото брашно.

Топчетата ги оставих в брашното не ги изхвърлих.

# 350
  • Мнения: 383


Черен Хляб-Руски

източник : http://www.ekmeksanati.com/documents/109.html

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 20:42 от Ердинч

# 351
  • София
  • Мнения: 547
имам питане - гроздовия сироп с какво може да се замени.. newsm78

# 352
  • Мнения: 383
имам питане - гроздовия сироп с какво може да се замени.. newsm78

всъщност това е меласа,  но с какво може да се замени, честно не знам. може би професионалистите ще отговорят!
http://biozona.eu/index.php?main_page=product_info&cPath=39_ … p;products_id=438

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 14:25 от Ердинч

# 353
  • Мнения: 383


Немски хляб

източник : http://www.ekmeksanati.com/documents/109.html

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 20:42 от Ердинч

# 354
  • Мнения: 4 358
Ердинч много хубави рецепти Peace.
Дали не едобре да ги сложиш с темата само с рецепти за машина за хляб.Така май ще се загубят из темите newsm78.
Показвам моят хляб с бяло брашно, грис и прясно мляко на праграма за безглутенов хляб.
Горе долу се получи май newsm78.Вкусен беше.Освен това ,че по малко втасва и по молко се наду кой знае каква разлика не намирам newsm78

# 355
  • Мнения: 517
http://www.album.bg/stoian19/images/13332603/
Ето това  направих днес  с брашното тип 350.

# 356
  • Мнения: 9 785
Бъни, не ми се рови назад да търся къде пишеше за безглутеновия хляб. Аз си мислех, че е с различно брашно, а то програмата била такава. На снимката изглежда много добре, но щом казваш, че не се е надул, ми изглежда като някаква бърза програма все едно. Колко и е времетраенето всъщност?

вили55, наду ли ти се тестото в машината? Ако си го втасвала там де. Вкусни ти изглеждат хлебчетата.

Ердинч, много хубави хлябове Peace. Ама рецептите са малко неизпълними за мен. С тия меласи и работи...

# 357
  • София
  • Мнения: 8 502
Показвам моят хляб с бяло брашно, грис и прясно мляко на праграма за безглутенов хляб.
Аз все пак да питам, защо като не сте използвали безглутенови брашна сте работили с програмата за безглутенов хляб ? Доколкото си спомням има огромна разлика между обикновените брашна и тези без глутен. При безглутеновите например самото месене е много малко като време.

... много хубави хлябове Peace. Ама рецептите са малко неизпълними за мен. С тия меласи и работи...

Ами меласа се продава и у нас май или искаш да кажеш, че тя изисква по сложна технология.

# 358
  • Мнения: 9 785
дядо хаджия, даже не знам какво е меласа и къде се продава, а и не е само това - Челебитка посевна, дето се коментираше и преди също. Аз не обичам да правя на някого рецептата, пък да заменям нещо с друго или да не го слагам, защото рецептата вече става друга.

# 359
  • Разград
  • Мнения: 3 114
В темата за рецепти от турската кухня някой беше писал,че се продава меласа в хипермаркетите.Всъщност това се казва пекмез.

Общи условия

Активация на акаунт