Машина за хляб - 16 част

• 97 701
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 705
И моят хляб все си е с отпечатана решетка отгоре. Хем гледам по най-бързия начин да го обърна настрани. Но не ни пречи-и така си го ядем.

# 706
Нямам търпение да ви се похваля, какъв козунак измайсторих ,но  жалко немога да ви покажа– така е като живееш  на две места. Аплодисменти за съветите на Pina, Max – mama  и таблицата на Ердинч, Благодаря  Ви – голямо четене падна  по двете  теми (хляб и козун.)–заслужаваше си. newsm51

# 707
  • София
Нямам търпение да ви се похваля, какъв козунак измайсторих ,но  жалко немога да ви покажа– така е като живееш  на две места. Аплодисменти за съветите на Pina, Max – mama  и таблицата на Ердинч, Благодаря  Ви – голямо четене падна  по двете  теми (хляб и козун.)–заслужаваше си. newsm51

smile3501
другия път със снимков материал  Hug

# 708

Обещавам! Резултата беше впечатляващ – обем, форма, вкус и дълги конци,  с две думи – машинките ни нямат грешка.  newsm10

# 709
Момичета ,да попитам могат ли в тези машини да се правят обикновените рецепти-напр за кекс с кис.мляко и бакпулвер?Защо всичко е с мая,аз си мислех че ще си правя моите рецепти newsm78 сега правя единствената рецепта от книжката за кекс ,още се пече не знам как ще е на вкус,но няма ванилия ,какао,не ми мирище в къщи на кекс Naughty

# 710
pashic, в машината можеш да месиш всякакви теста. За оформянето и изпичането вече ще търсиш друга печка Laughing. Да не забравяме все пак, че това е машина за хляб преди всичко. Ако си си я купила само заради кексовете - ами чудя се що ти е била. Един миксер би ти свършил чудесна работа Peace.

# 711
То и аз уж внимавам, уж накланям на една страна, но...от 10 опита - 8 ми завършват със сплескана горна част......

И Дядо Хаджи, знам го това за брашната.....Пусто чудо купих ги и сега трябва да ги реализирам. Иначе...минавала съм край някаква база на Техра - впечатли ме. Много хубаво е направена, лъщи, модерна, чисто... А и нали знаем,че човекът е единственото същество, което се спъва 2 пъти в един и същ камък......Ако е кон напр. - ще си е научил урока и другият път ще заобиколи, ние обаче - тц.......

Та за абитуренската дядо Хаджи какво ще направиш с машинката(май така четох,че затова тие ремонта)......

Машинката я използвам за месене, втасване и хляб. За всичко останало като кексове напр. - има си миксер и специални форми за кекс. Пробвах и в робота да меся хляб.... - нищо като подобно.....Но...установих,че там мога да сложа козуначеното тесто - да завъртя на бързи обороти,че да му се вземе акъла и след това резултата е много добър. Та иде нещо от рода на центрофугите на пералните дето някои мами ги използват.......

# 712
  • София
...
Та за абитуренската дядо Хаджи какво ще направиш с машинката(май така четох,че затова тие ремонта)......

Машинката я използвам за месене, втасване и хляб. За всичко останало като кексове напр. - има си миксер и специални форми за кекс. Пробвах и в робота да меся хляб.... - нищо като подобно.....Но...установих,че там мога да сложа козуначеното тесто - да завъртя на бързи обороти,че да му се вземе акъла и след това резултата е много добър. Та иде нещо от рода на центрофугите на пералните дето някои мами ги използват.......

Ами май машинката ще си почива на абитуриентската щото у нас виновника определя правилата. А сина ми е уверен, че не иска ялова сватба и май ще ходим до Билла ще накупим малко нарязани колбаси и салати и това ще е.

# 713
  • София
Алиса, благодаря за отговора! Машината ми е Мулинекс и още е в гаранция, но това не влизало в нея - било "консуматив", ми  ако е така, защо не ги продават отделно по Х лв. парчето, ами трябва предварителна поръчка, разтакаване по сервизи и т. н.

# 714
pashic, в машината можеш да месиш всякакви теста. За оформянето и изпичането вече ще търсиш друга печка Laughing. Да не забравяме все пак, че това е машина за хляб преди всичко. Ако си си я купила само заради кексовете - ами чудя се що ти е била. Един миксер би ти свършил чудесна работа Peace.
Купих я за всичките там изброени работи дето ги прави.И най-вече за печенето-моята фурна не пече качествено поради дефект ,за който няма да ви занимавам.....а иначе аз дори мога да меся доста сполучливо и често го правя,но не мога един кекс да си изпека хубаво  Whistling
Та значи редова рецепта за кекс да не пека в нея ли? newsm78

Изпекох кекса от книжката ,стана хубав,но това е точно великденските козунаци(кейкове) характерни за другите страни дето в билла ги продават в кутии,не е вкуса на нашенския кекс ,с който сме свикнали.

# 715
Тук някои правиха един кекс на Бъни май беше, и са доволни. Аз не съм го правила, щото кекс не обичам. Потърси в Любими. Най-добре да си пробваш някоя рецепта и така ще знаеш дали става или не. То общо взето така се ражда истината. Успех!

# 716
pashic, можеш да правиш какъвто искаш кекс Simple Smile аз си правя обикновен кекс и няма проблеми, но фаворита ми е този. Правя обикновено двойна доза и без заливка понякога ...
Каква ти е машината, колко е дълга програмата ти за кекс? Ако е от рода на 1:30-2:00 часа е екстра, ако е по-дълга вероятно е предвидена за кекс с мая. Но дори и да е по-дълга можеш да си забъркаш кекса на прогама за месене (БЕЗ втасване) или пък с миксер и после да ползваш програма само за печене ... вариации колкото искаш, само мерак за ядене да има  Mr. Green

# 717
Аз хляба го вадя с две ръкохватки (т. е. вадя контейнерчето), обръщам го надолу, хващам го за врътката отдолу, тръскам и той изпада. Веднага го обръщам и го слагам да поизстине на решетка.
Днес правих хляб със сухо мляко като към бялото брашно сложих и малко типово. Коричката отгоре стана супер.  Party

# 718
Макс, ей ти козунака от таз вечер.....

http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1060174.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1060170.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1060184.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1060183.jpg
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1060182.jpg
+

другата част от тестото се превърна в кифлички
http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1060178.jpg

Благодарско! Няма да ти казвам,че всичко стана душица!

# 719
Цоцоланке, ще дойдеш ли вкъщи да ми направиш кифлички, страхотни са! Козунакът също! Аз защо така не мога да изкусуря кифлички, не знам... Нямам търпение да втасат ли или нещо с печенето бъркам, не знам...  newsm78
Преди малко изключих кекса, който е показала Десито, реших като нея да направя двойна доза и вместо сода сложих бакпулвер. Правих го на програма кекс, но не разбърка хубаво сместа, та аз доразбърквах, не го опече хубаво и включих допълнително само печене и бая зор видях, докато го извадя от контейнерчето. Защо така се получи, нямам идея...

Общи условия

Активация на акаунт