Машина за хляб - 16 част

• 97 490
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 840
  • София
eldi, разкошен е станал на вид предполагам , че и на вкус е така.
 Аз в последно време няма с какво да се похваля само хляба с кисело мляко си правя , но съм се специализирала на бързата програма вече и докато сготвя хляба е готов топличък и пухкав.
 Хубавото е , че времето вън се сгря и не се хапва толкова тестяно , като преди Mr. Green

# 841
Много ви благодаря за добрите думи. Ами аз си кусах едно малко парченце и на вкус беше страхотно. А и мъжката част изяде половината хляб самичък - значи е много добре на вкус.  Peace

# 842
Въпросченце....

Ръжен хляб само от ръжено брашно ли или да смесвам с друго?

Второ въпросче

Ръжен хляб на коя програма? На основната или на тази за пълнозърнест хляб?

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 843
Ръжен хляб - от ръжено брашно + бяло брашно правя аз....На 1 - основна, програма......

# 844
  • София
eldi, хлябът изглежда страхотно   bouquet
ти само идеята ли ползва или спази и рецептата? освен лютеницата, де  Simple Smile

# 845
  • с/у ОколоМръсТното
Привет!
Отдавна не съм писала...
Аз и 1/2-рата ми сме на диета и така да се каже  ooooh!, "замразих" хлебопекарната. Прибрах си я в кашона и я вдигнах нависоко.  Sad
НО, децата ми не са длъжни да се мъчат като нас, а пък ядат хляб от време на време... Искам да питам за някоя изпитана рецепта за тези късите програми имаме ли?
И всъщност те (късите програми) за какво точно служат?

А ако ми разрешите, мога да се поФаля  bowuu, че почти й хванах цаката на машината. Демек - задобрях й. И в тоз аспект може да се пробвам на шарения хляб, който така ме грабна, че още летя...  Laughing

# 846
Ръжен хляб - от ръжено брашно + бяло брашно правя аз....На 1 - основна, програма......
Hug Hug Hug Hug Hug
Мерси!
А в какво съотношение е ръженото и бялото брашно? Rolling Eyes

# 847
Hug Hug Hug Hug Hug
Мерси!
А в какво съотношение е ръженото и бялото брашно? Rolling Eyes

Поради наличие в къщи на един пубер в анчален стадий, разбирай в т.ч. и каприз, при мен е 50/50,че да не мънка като яде........Като бебе и след това дете нямах никакви проблеми - ядеше всичко....Сега пак яде, но ме гледа в ръцете какво ще сложа в яденето,че зер морковите и пипера за него са отрова.....Това важи и за хляба.....

# 848
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Тоз пубер явно не е стоял гладен,та да оценява труда на майка му  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Я ми го дай за една седмица и кат' ти го върна всичко ще яде вече  Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy Joy hahaha

Благодаря ти за отзивчивостта  Hug Hug Hug Hug

# 849
  • Разград
Привет!
Отдавна не съм писала...
Аз и 1/2-рата ми сме на диета и така да се каже  ooooh!, "замразих" хлебопекарната. Прибрах си я в кашона и я вдигнах нависоко.  Sad
НО, децата ми не са длъжни да се мъчат като нас, а пък ядат хляб от време на време... Искам да питам за някоя изпитана рецепта за тези късите програми имаме ли?
И всъщност те (късите програми) за какво точно служат?

А ако ми разрешите, мога да се поФаля  bowuu, че почти й хванах цаката на машината. Демек - задобрях й. И в тоз аспект може да се пробвам на шарения хляб, който така ме грабна, че още летя...  Laughing

За хляб ползвам само бързата/късата програма,при мен е 1,20 часа.
Ползвам една рецепта с половин кубче мая,но се налага да спирам машинката преди печенето за малко,за да дам на тестото време да втаса,че ми се струва недостатъчно.След това включвам в контакта и печенето продължава,ако пък се е изтрила програмата,тогава пускам само печене.
Няколко пъти съм слагала по цяло кубче мая,тогава не ми се е налагало да спирам машинката.
Има и нещо друго,на тази програма нагряването на тестото започва почти веднага след стартирането на програмата,затова капака на машинката трябва бързо да се отваря и затваря при необходимост,за да не избяга топлото.
Рецептата е:

300 мл топло прясно мляко
3-4 сл олио
500 гр брашно
1 чл сол
1 непълна сл захар
половин кубче прясна мая

Рецептата търпи вариации.Например-част от прясното мляко заменям с кисело,може да се прибави 1 предварително разбито яйце,като отнемаш 50 мл от прясното мляко,могат да се прибавят семена,трици,ядки.Всякак съм правила.
Ако искаш по-малък хляб,намаляваш с малко продуктите,не е нужно да си съвсем точна в количествата.Наблюдаваш тестото в началото,ако е нужно прибавяш брашно или топла вода.

# 850
  • с/у ОколоМръсТното
max-mama - сърдечно ти благодаря   bouquet

# 851
eldi, много сполучлив опит с шарения хляб Peace.
Шани, къде се загуби Laughing? Ако решиш да правиш бързия хляб, мога да ти кажа аз как процедирам с нашта машинка. Като се омеси топката за първите 10 минути, спирам машинката тогава, постоява 5-10 минути и пускам пак отначало същата програма и така да си върви докрая. Поне при мен това е по-добър вариант, отколкото да чакам края на втасването, защото обикновено излизам и не и бая на машинта до последно Mr. Green.

# 852
addicted™, извинявай - сега видях въпроса ти  Embarassed
Всичко (с изключение на лютеницата) си е по рецептата. Между другото, оказа се, че е доста точна - при първото замесване на цялото тесто не съм добавила и прашинка брашно. След като разделих на две и върнах едната половинка в машината, заедно с лютеницата, се наложи да добавя около 2-3 с.л брашно, но мисля, че е нормално. Получава се много приятно за оформяне брашно.
Надявам се да съм била полезна   bouquet

# 853

За хляб ползвам само бързата/късата програма,при мен е 1,20 часа.
Ползвам една рецепта с половин кубче мая,но се налага да спирам машинката преди печенето за малко,за да дам на тестото време да втаса,че ми се струва недостатъчно.След това включвам в контакта и печенето продължава,ако пък се е изтрила програмата,тогава пускам само печене.
Няколко пъти съм слагала по цяло кубче мая,тогава не ми се е налагало да спирам машинката.
Има и нещо друго,на тази програма нагряването на тестото започва почти веднага след стартирането на програмата,затова капака на машинката трябва бързо да се отваря и затваря при необходимост,за да не избяга топлото.
Рецептата е:

300 мл топло прясно мляко
3-4 сл олио
500 гр брашно
1 чл сол
1 непълна сл захар
половин кубче прясна мая

Рецептата търпи вариации.Например-част от прясното мляко заменям с кисело,може да се прибави 1 предварително разбито яйце,като отнемаш 50 мл от прясното мляко,могат да се прибавят семена,трици,ядки.Всякак съм правила.
Ако искаш по-малък хляб,намаляваш с малко продуктите,не е нужно да си съвсем точна в количествата.Наблюдаваш тестото в началото,ако е нужно прибавяш брашно или топла вода.
този хляб не може ли само с вода,т.е. обикновен хляб с повече мая/заради късата програма/

# 854
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, къде се загуби Laughing? Ако решиш да правиш бързия хляб, мога да ти кажа аз как процедирам с нашта машинка. Като се омеси топката за първите 10 минути, спирам машинката тогава, постоява 5-10 минути и пускам пак отначало същата програма и така да си върви докрая. Поне при мен това е по-добър вариант, отколкото да чакам края на втасването, защото обикновено излизам и не и бая на машинта до последно Mr. Green.

тук съм, но диетствам и не правя нищо с машинката. Пък си викам, барем за децата нещо да меся, инак за какво я взех?!
Ще послушам съвета ти, разбира се  Hug Но ми е важно да доуточним все пак: нали говорим за тези, пределно късите програми (7-ма и 8-ма ли бяха)?

Общи условия

Активация на акаунт