Машина за хляб - 16 част

• 97 753
  • 1 067
  •   1
Отговори
# 915
Вярно е, че са деликатни. Но не за друго, а защото не се надуват като другите и аз винаги предупреждавам в къщи, че изглежда така, защото такъв и е сорта, а не че не е станала Laughing.

# 916
...Имам въпрос: как да си премеря точното количество брашно с мерителната чаша, на нея няма грамове. Или ако може някой да ми каже на 1ч. колко грама брашно отговаря, а другото ще си сметна сама.

набързо приготвих долната таблица, ако имам грешки sory

1 Cup = 1 ч.ч.
1 Tbl ( tablespoon) = 1 с.л.
1 Tsp (teaspoon) = 1 ч.л.

брашното като се слага в чашата трябва да е пресято или трябва да cе сипe със лъжица(брашното в чашата не трябва да е натъпкано). а излишъка го отстраняваме с гърба на ножа.

# 917
  • София
Ердинч много благодаря, а и на всички които ми отговориха.  bouquet
Ще опитам таблицата, да видя какво ще се получи.
И каничка ще си купя и няма да се отказвам да опитвам, защото вкуса на дом. хляб е несравним. Laughing
(намерих и аз на кой да го кажа)

# 918
Имаме машина, ама никога не сме я използвали  Rolling Eyes Много бавно става...

# 919
  • Разград

Аз ползвам само бързата програма за хляб и всъщност,докато приготвя нещо за хапване,да си измия съдовете,които съм използвала и хлябът е готов.
Може също да използваш програма с отложен старт.Зареждаш машината,настройваш таймера и си готова.
Има варианти и си заслужава да приготвяш домашен хляб.

# 920
  • Панагюрище
Макс Мама вкусен е ,но предишният път го правих точно така както го беше написала и с лим кора е по добър на вкус

# 921
  • Разград
Макс Мама вкусен е ,но предишният път го правих точно така както го беше написала и с лим кора е по добър на вкус

А сега как?

# 922

опитайте да приготвите хляб без машина, ще ви отнеме доста повече време. а със машина близо 15мин. слагате точните продукти и е готово, тя сама си върши цялата работа, а и няма измърсени куп съдове. най важното, ядете натурален хляб, струва си.

# 923
Здравейте, момичета! Снощи се пробвах да направя двуцветния хляб по рецепта на Ердинч. Стана страхотен. Много е вкусен. Благодаря за рецептата, Ердинч!
За червената част използвах лютеница.
Ето и две снимки тук!, и тук!
Извинявам се за качеството на снимките, но са правени с телефон  Embarassed

eldi

доста вкусно изглежда, bravisimo

# 924
  • София
ето и от мен един хляб с похлупак  bowuu

исках да сменя малко шарката  Peace

# 925
  • Панагюрище

А сега как?

сега вместо лим кора сложих шок пръчици

# 926
addicted™, тъкмо го гледах в другата тема. Чудесен се е получил Peace.
Айде сега малко подробности, моля Laughing.

# 927
ето и от мен един хляб с похлупак  bowuu

исках да сменя малко шарката  Peace

newsm81    newsm74    smile3509   smile3525

# 928
Момичета, Ердинч и дядо хаджия, (  Wink ), за шарения хляб, кога слагате доматеното пюре/лютеницата? При първоначалното омесване или след основното втасване? В машината ли месите, как процедирате?

# 929
Pina, ще ти кажа аз как направих. Значи пуснах си машината на програма "тесто". При мен е 30 мин месене и 1 час втасване. След като омеси я оставих само 15мин в машината, спрях програмата, извадих тестото, разделих на 2 части. Едната част поставих в намазнена купа и покрих, а другата върнах в машината, добавих 2 с.л. лютеница и пуснах на програма "пица". Наложи ми се да добавя около 2-3 с.л брашно. След края на програмата, извадих, оформих, нарязах на 4, наредих в контейнерчето и пуснах на програма "печене".
Ами това е от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт