Тъмната страна на официалната медицина

• 46 736
  • 333
  •   1
Отговори
# 300
правят ли му се всички задължителни изследвания.

Това за изследванията си е нож с две остриета. Преди време се беше случило майка ми да влезе в болница и по пътека трябваше да й направят  скенер на глава. Само че тя си беше правила скенер във Варна три дена  преди това и отказа скенера в по-малката болница., защото на всички беше ясно, че там скенерът е сто пъти по-стар. Резултатът беше, че я изгониха от отделението, защото не можели да си покрият пътеката Shocked

Да вземат да премахнат и тоя цирк с поликлиниките и кабинетите, които са разпръснати, вместо вси4ко да е на едно място.  
Аз пък искам лекарите да имат практики както в Германия. Да са в жилищни или други сгради, а не в болниците, да си имат чакалня, списания и прочие. Писнало ми е да гледам мизерията по държавните клиники .  Отиваш на преглед за сърце примерно, а до теб за отсрещния кабинет чакат една камара грипозни. Недай Боже да си с дете и започваш да се чудиш с какво да го занимаваш един час и защо пред  кабинета няма детски кът за игра. Дори и в частните кабинети, където сме ходили, а ние почти само по такива ходим, пак няма елементарни условия.

# 301
ЛЛ се смятат за недостатъчно комптентни (нямат специалзизации) и затова са длъжни при по-сложни заболявания или рискови фази да издават направление за специалисти в различните области. Те от своя страна оценяват фазата и тежестта на заболяването и изискват изследвания, за да потвърдят или отхвърлят диагнозата на ЛЛ.

Изследванията и лечението не са от ЛЛ - той като издаде направление, вече си е свалил отговорността от плещите. Дали специалиста ще пусне направление за допълнителни изследвания зависи само от неговата преценка.

Марица, а как е при вас, има ли разлики с БГ?

ПП. Тук нещата са много изкривени, защото здравната ни система все още не функционира както трябва.

# 302
 www  razkritia  com/  81384/  ваксина - рак - маточната - шийка
Ваксината срещу рак на маточната шийка е смъртоносна!!!

Адресът е без точки и интервали.

Последна редакция: пт, 04 фев 2011, 06:24 от СИНЬО МЕЧТАНИЕ

# 303
. Преди време се беше случило майка ми да влезе в болница и по пътека трябваше да й направят  скенер на глава. Само че тя си беше правила скенер във Варна три дена  преди това и отказа скенера в по-малката болница., защото на всички беше ясно, че там скенерът е сто пъти по-стар. Резултатът беше, че я изгониха от отделението, защото не можели да си покрият пътеката Shocked

Трябвало е да подаде жалба... ама нали не си знаем много правата...
Болницата не си получава парите ако тя не изпълни пътеката. Пациентът има право по закон да откаже всяка една медицинска процедура по всяко време!!!

# 304

Изследванията и лечението не са от ЛЛ - той като издаде направление, вече си е свалил отговорността от плещите. Дали специалиста ще пусне направление за допълнителни изследвания зависи само от неговата преценка.

Марица, а как е при вас, има ли разлики с БГ?

ПП. Тук нещата са много изкривени, защото здравната ни система все още не функционира както трябва.

Тук ЛЛ или педиатъра са инструктирани да поемат каквото могат. Ако не могат, изпращат при специалист. Ако е първа визита се 4ака много, до половин година 4акане. Ако 4овек има късмет, може да се стигне до лекаря след 2-3 месеца. Има и направления за спешни или неотложни слу4аи, но трябва наистина да ти е много зле или доктора да ти е другар4е, ина4е те изпращат в БП. Хубавото оба4е е, 4е след срещата със специалиста, ако има нужда от изследвания, медикаменти,други специалисти, се дава ново направление, което се покрива от ЗК, а не пациента да плаща или да се връща при ЛЛ за да ги прекара през осигуровките новоназна4енията.
Аз питах за тези неща, защото ми направи впе4атление нещо. Придружавах в Бг здравно осигурен до ЛЛ. Той даде направление за специалист. Оттам специалиста назна4и изследвания и още една консултация с друг лекар, но не даде направление през ЗК, а го написа на едни талони. Мен това силно ме озада4и, тъй като 4овека си плати вси4ко оттам нататък.
Тук не е така. Щом като си осигурен, където и да те пратят, не плащаш.

Soleil* , нямам нищо против и в бараки да са, но да има някаква подредба, аз на хаоса се ядосвам.
Тук също има практикуващи на 4астно в жилищни сгради. Да, но цял апартамент е отделен за това. Има тоалетни,4акалня, регистратура и т.н. Лекаря разполага с вси4ко, което му трябва като апаратура по специалноста. А не да ти казва "Я ела в понеделник еди къде, щото нямам еди кво си сега тука". А най-много ме е яд, 4е ЛЛ станаха смесени. То е голямо безобразие педиатър да поема и възрастни хора, става такава каша пред вратата, такива караници съм виждала...
И друго се сетих- там, където са направили отделни кабинети или поликлиники в обща сграда, разпределението е неадекватно и тъпо. Лабораториите са на най-горните етажи, стари хора драпат по стълбищата едвам, майки пъшкат с коли4ките, защото асансьор или няма или е развален, или пише "Само за персонала". Ами инвалидите не ми се мисли как стигат!

# 305
  • София/Горна Оряховица
Намерих темата ви съвсем случайно и съм потресена от написаното тук, но моята лична лекарка също ме потресе.
От една седмица кашлям. Ученичка съм и отидох при алопатичната си лекарка само за да ми даде бележка. Тя ме диагностицира само с грип, при положение, че дори нямах хрема. Засили ме с Реленца, колдрекс и други глупости и да си ходя. Посетих и хомеопата си, той ми изписа лекарство, оправих се.
Но за мой шок днес следобед ми звънна личната лекарка, съобщавайки ми, че ми е написала рецепта. Да съм пийнела един АБ - ПРОФИЛАКТИЧНО !  #2gunfire 
Понеже предната зима не й стигна два пъти грешно да ме диагностицира и да ме уплаши с менингит, когато ме боли глава ....

# 306
bobz, кажи на лекарката си тя да пийне един АБ "профилактично" .  Laughing
Е, що да не ти напише рецепта? Много важно, че ще ти затлачи тялото с ненужни лекарства. Нали не е нейното. Но затова пък ще отиде на безплатна почивка в Турция или ще и подарят нов лаптоп. ДИСТРИБУТОРИТЕ НА ЛЕКАРСТВА! Ясна ли ти е схемата?

# 307
Четете  какво съдържат лекарствата,в Оспамокса има аспартам! #2gunfire

# 308
  • София/Горна Оряховица
Схемата ми е пределно ясна, още утре отивам и й оставям непокътнатата Реленца на бюрото и й казвам "Приятна почивка в Египет". По възможност по-скоро да се озове на центъра на Кайро  #Cussing out .
Имам и други потресаващи случай, но не за това е темата.

# 309
  • Stuck in a moment
Четете  какво съдържат лекарствата,в Оспамокса има аспартам! #2gunfire
В доста таблетки има, той е отгоре, в покритието.
Даже в обикновените прополки за гърло има и аз винаги подчертавам в аптеката, че искам от тези със захар(не че е много полезна).

# 310
http://www.spidersport.com/gmo-foods.php

Тази и други статии могат да дадат малко светлина за много болести,които не се повлияват от лекарства.

# 311
Пари за онкоболни отишли за заплати и ремонти

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3662031

и прехвалената Токуда:

http://datanews.bg/index.php?option=com_k2&view=item&id= … F2&Itemid=256

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 19:53 от agneshka

# 312
Цитат

Боже мили.... #2gunfire

# 313
Дааа , другата някои ЛЛ заминават за Дубай на разноски на някоя от фармацевтичните фирми...
Както се казва : "На печелившите честито!"

# 314
още една ...
консултация с друг лекар, но не даде направление през ЗК, а го написа на едни талони. Мен това силно ме озада4и, тъй като 4овека си плати вси4ко оттам нататък.
Тук не е така. Щом като си осигурен, където и да те пратят, не плащаш.
...

Това си е нормалната практика в БГ.
Чак сега видях, че си писала за кабинетите. Така е, но едва ли ще стане някога Rolling Eyes

Последното, което се случи с мой близък, беше след колоноскопия във ВМА да му кажат да си върви още на същия ден, въпреки че пациентът си беше платил престой 3 дни. След 5дни човекът прати свой познат да му вземе болничния и епикризата и се оказа, че всъщност все още се води на лечение в болницата. При което естествено се притесни да не би резултатите от колоноскопията да са много лоши и звънна да потърси лекуващия си лекар/ лично нямаша как да иде, защото е на 400км от София/. Неколкократно телефонът беше затварян от сестрите и с лекаря така и не се свърза. На слеващия ден пак отива познат да вземе епикризата и да говори с лекаря какво става, но пак не успява да го намери, а информация за изследванията не му дават.
На 9-тия ден след голяма пътардия по телефона се замъкнах лично до София с детето, защото нямаше на кого да го оставя и взех всичко. Оказа се, че Слава Богу изследванията са добри, но човекът е "лекуван" 8 дена и са му правени един куп изследвания, които всъщност не са правени.
Понеже често ми се случва да се сблъсквам с тъпата здравна система в БГ заради близки, толкова много съм набрала на държавата и на лекарите, че ако започна да ги нареждам, ще ме баннат от форума. За мен България е една помиярска държава и въобще не съжалявам, че го казвам, пък ако ще и да ме заплюете.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 01:02 от Soleil*

Общи условия

Активация на акаунт