АГ специалисти рискова бременност - за гр.София

• 279 345
  • 589
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз съм с ускорен пулс и аритмия от време на време, през цялата бременност си пиех лекарството - беталок зок - бетаблокер. Лекарите не трябва да те оставят без лекарства, твоето състояние също е много важно за бременността. Потърси добър кардиолог. За съжаление аз мога да те насоча само към моя лекар в София. Имах и много контракции, цяла бременност бях на инжекции нош па, приемах и по малко магнезиий, но той пък много ми разхлопваше сърцето. Няма как съвсем без лекарства, просто рисковете трябва да са добре пресметнати.

# 376
 Crossing Arms Споделям докато емоциите са още пресни и защото сама знам колко дълго четох из форумите, чудех и избирах накъде да поема след като тестът показа две черти.
Много приятелки родиха в частни болници, но реших, че е важен доктора, не лукса. И то е точно така. Въпреки съветът на страхотната докторка, при която обикновено ходя (тя не следи бременост) да отида в Майчин дом, автоматично го изключих – не познавам никого там, нямам приятелки с впечатления, пък и крясъците и мизерията не са за пренебрегване.
Избрах Шейново – в последните години чувах все добри отзиви, порових за доктори – естествено първо д-р Велев изскочи – и форуми, и познати го обсипваха с комплименти, но реших, че вече като шеф едва ли ще е все на разположение. Тогава една приятелка с бебе на два месеца 20-минути ми обясняваше колко добра, внимателна и готина е д-р Албена Гагова. Взех телефона и си записах час. Не беше трудно (както описват по форумите) – по телефона сестра Слава ме записа, но с уговорката, че докторката “не работи със здравната каса”. Чудо голямо, още на другия ден бях в кабинета в Шейново. Усещах, че това е моята докторка. И тя се оказа страхотна – усмихната, внимателна, с чувство за хумор. Бях едва в 7-8 седмица и ме изпрати по живо, по здраво до след месец (за биохимичен скрийнинг).
За нещастие, прокървих седмица преди скрийнинга и звъннах в кабинета. Беше петък, не съм изпадала в истерии, но не обичам да чакам. Обади се пак сестра Слава, която обясни, че Гагова я няма и цитирам “ако съм толкова притеснена да дойда в дежурния кабинет”. Първото Тряс!
Така и направих. Час по-късно бях в Шейново и поисках преглед в дежурния кабинет, но на регистратурата се зачудиха защо. Споменах името на Гагова и след две минути се оказа, че не ми трябва никакъв дежурен, а самата тя ще ме види. Върнах я от паркинга почти, но вече беше без значение: плодът нямаше пулс. Тогава тя много сериозно ми каза: “Идваш в понеделник, в 8 ч. и те поемаме за абразио, ако случайно събота и неделя кървенето се засили идваш в болницата”.
Два дни лежах, плаках и в понеделник стегнах нощницата и се явих пред кабинета. Беше пълна лудница – чакаха шест, седем жени, ту ми точеха кръв, ту попълвах документи, ту някакъв възрастен и грубоват доктор ме преглеждаше без да каже и дума... Минута преди да ме качат в отделението за аборта разбрах, че Гагова няма да го прави. “Нещо си се заблудила, това става само с избор срещу заплащане”, каза Слава. Иначе си имало дежурен лекар. Второто Тряс!
Че защо тогава ме накараха да чакам до понеделник. Защо не ме приеха още в петък и да се свърши? Кому беше нужен целия този цирк при факта, че плодът е умрял преди две седмици и половина?
Ядосах се много, хвърлих документите и казах да става каквото ще. Мъжът ми обаче настоя да избера Гагова и платих 200 лв. на регистратурата. Скоро се качих в отделението и зачаках реда си – беше лудница, Гагова тичаше напред-назад, сестрата която ме водеше към манипулационната беше бойна лелка, която говореше на колежките си на “курви”. Не ме вълнуваше. Просто по-скоро смешно, но смущаващо.
Докато Гагова дойде вече бях заспала. Изсипаха ме на леглото час по-късно. За 30 минути се събудих и се огледах за сестра – имам заболяване на очите и ми беше важно някой да ми каже кога мога да си взема лекарствата. Нищо. Вярвах, че Гагова всеки момент ще отвори вратата за да каже как е минала манипулацията. Нищо. Помолих едно от момичетата в стаята да попита някой за лекарствата ми – тя отиде до сестрата и ми предаде: Казаха да изчакаш да излезнеш от упойката! Мина час – нищо. Мина втори час – пак нищо. Нито Гагова, нито друг доктор, нито сестра. Взех лекарствата на своя глава. Мина трети час – стана ми криво. Огледах одеалото, с което ме бяха завили: мръсно с надпис НЗ и с косми от вероятно всички жени лежали под него преди мен. Припомних си гледката само от преди няколко часа пред Шейново: шефът Велев паркира лачен “Ягуар”, а друг доктор – последен модел баварец. Нищо лошо – добри доктори, изкарали са си ги. Живи и здрави. Но на фона на мръсното НЗ одеало e нечестно и ти иде да заплачеш...
Мина и четвърти час – все още лежах захвърлена без никой да погледне жива ли съм или не, имам ли кръвоизлив или не, тръгнала ли съм си на своя глава или не...
Знам, че ще кажете – абразио, голямо чудо! Но за мен не е чудо, а ужас, чиито емоционални рани още ближа. Не е нормално това отношение. Не е човешко. За тях може да съм отметка в тетрадката или оня пореден “missed” от сутринта, но за мен той е първи и боли.
Изписах се сама след 4 часа самотно съществуване в Шейново. За щастие, възстановяването върви добре. Две седмици по-късно си взех епикризата: посрещна ме пак сестра Слава – не беше нито усмихната, нито любезна като онзи първи път. Не виждаш ли какво пише? Защо ми закъснявате? (не бях – отидох във времето, което ми определиха в отделението) Кой да те прегледа сега? Искаш ли днес да бъдеш прегледана?
Не бе, само идвам да видя колко по-лошо можеш да се държиш...
Все пак ми намери някакъв млад доктор. За 40 секунди по часовник ме прегледа – каза всичко с манипулацията е добре и толкова. Казах, че се съмнявам за гъбички – изпрати ме да си направя изследване при лекуващия ме доктор?! Епикризата изобщо не беше погледната. Обяснения никакви.
Още на другия ден отидох при моята гинеколожка, за която всеки ден благодаря, че я има! Не просто добър доктор с призвание, а истински човек. Хвърлих й всички документи, емоции и истории. Успокои ме, чете епикризата пет минути, обясни ми всичко, дори че имам цистит, което било нормално след missed. Кой да ми каже в Шейново? Кой да ми обясни да си подсиля бъбреците? Кой изобщо го интересува... Не ми е правила изследване за гъбите, защото е рано, но ми изписа вагинални глобули. Нещо, което без проблем можеше да направи и онзи доктор в Шейново, но за какво да се хаби?
Не ме разбирайте погрешно: моята докторка ми каза, че матката е изчистена перфектно, тоест Гагова си е свършила работата. Нещо, в което нито за миг не съм се съмнявала! Д-р Албена Гагова е професионалист, но не е човекът, който си представях. Защото когато всичко е наред всички доктори са готини. Важното е да са хора когато нещата не вървят.
Защото ние сме хора, а не данни от статистическа таблица.  Confused

# 377
Много ми стана тъжно като те четох, диет...  smile3518 Много съжалявам, че си преживяла такъв кошмар. Сигурна съм, че следващия път всичко ще е наред, кураж само трябва  Hug!

# 378
Diet, това е причината, поради която ще направя всичко възможно да не пристъпвам на места като Майчин дом или Шейново. Още не съм преживяла всичко, което видях, чух и преживях в Майчин дом, но може би един ден и аз ще разкажа... Не знам дали има смисъл откъм промяна, но със сигурност ще помогне на много жени да направят избора си отвъд клишетата за "най-големите светила" и "най-добрата апаратура".

# 379
diet, съжалявам за това, което си преживяла. Дано от тук нататък да попадаш на човечните лекари.

Късмет ти желая  Hug

# 380
Благодаря, успех на всички Simple Smile

# 381
  • София
diet , много гаден разказ и ме провокира да ти пиша. Преживяла съм абразио цели 3 пъти Rolling Eyes никога не се забравя тоя кошмар. Минах през Майчин дом, Трета градска и един доктор на частно от Правителствена болница. На всичките места едно и също гадно отношение, захвърлен като куче и т.н.  Хващай се в ръце, намери си свестен лекар, пусни си някои изследвания ако трябва,за да не се повтаря случката. И кураж, рано или късно ще си имаш детенце Peace Моето вече е на 2 и половина! Heart Eyes

# 382
Diet, това,което си преживяла в Шейново е подобно на това,което аз преживях в Майчин дом преди 3 месеца.Все едно чета моята история.Аз минах по здравната каса и си мислех,че това е причината да не ми обърнат внимание.Изписаха ме без преглед,без да ми кажат и дума.
Съжалявам за това,което си преживяла, но гледай напред-там най-хубавото за теб предстои Simple Smile

# 383
Момичета явно така е навсякъде :/ Кураж и само напред. Сега започвам ходене по мъките с пролактин, но надеждата умира последна. май...

# 384
Трябва човек да вярва и да се надява, иначе е за никъде  Hug

# 385
Diet  Hug Бъди спокойна, станало е веднъж, ще стане пак. Търси повече от едно мнение, когато избираш лекар,то все си е и късмет, но за мен отношението е много много важно, особено в този така деликатен момент. Изисквай го и не прави компромис, аз затова предпочитам да си платя повече, но да съм спокойна и да не се изнервям на незаслужено пренебрежение. Късмет!  Hug

# 386
  • София
Здравейте, момичета

Аз  съм с тромбофилия имам 3 аборта преди да успея да родя. Бях с рискова бременност и до финала все треперех, но усилията си струваха. За съжаление доктора, които ми помогна да сбъдна мечтата си да стана майка замина в чужбина и няма да се върне... Cry поне не скоро  Cry
Сега съм се решила на второ дете, моля препоръчайте ми добър специалист в София, които освен лекар да е и човек.

# 387
  • София
Здравейте, момичета

Аз  съм с тромбофилия имам 3 аборта преди да успея да родя. Бях с рискова бременност и до финала все треперех, но усилията си струваха. За съжаление доктора, които ми помогна да сбъдна мечтата си да стана майка замина в чужбина и няма да се върне... Cry поне не скоро  Cry
Сега съм се решила на второ дете, моля препоръчайте ми добър специалист в София, които освен лекар да е и човек.

Много си ми позната newsm78 бившия ми ник е nuclearbaby ако ти говори нещо,не е важно де newsm78
А иначе ти препоръчвам д-р Сигридов в Малинов. Peace

# 388
Здравейте, момичета

д-р тимева, болница щерев  Simple Smile

# 389
  • София
Здравейте, момичета

Много си ми позната newsm78 бившия ми ник е nuclearbaby ако ти говори нещо,не е важно де newsm78
А иначе ти препоръчвам д-р Сигридов в Малинов. Peace
Здравей,
аз пища Hugа от 2007г във форума, бях с ник lanna, вероятно сме се срещали тук по темите Simple Smile
Мерси за трансформацията Hug

Общи условия

Активация на акаунт