ЯНУАРСКИ Великденчета!!!

• 18 403
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Колко е станало хубаво на Рупите- аз съм ходила последно като ученичка, още докато строяха църквата.
Толкова обичам да гледам снимки на бебчетата ни.
Сиси,  Калата е станал мъж и половина:) С тези дънки дето си му ги облякла и тази прическа  Heart Eyes
А на Рафата на очите май всички са му фенки- умирам за светли и изразителни очи.
Иники, май тези лекари само му завиждат на  красотата на КрасиПрекраси и му измислят глупави диагнои!
А това   bouquet  bouquet  bouquet е за Йоана на Данинцето, че наистина е принцеса !
За шишетата Петя харесва само d-r Brown (опитвали сме силиконовите на Нук и Авент).
За къпането- преди винаги ми е било странно как може да не къпеш бебето си всеки ден. Но човек никога нр знае как ще го изиграе съдбата, защото с кожните проблеми на Петя се оказа, че по-добре да не я къпем всеки ден, тъй като водата допълнително дразни обривите. Сега я къпя  5 пъти седмично, като винаги добавяме някаква отвара във водата. Последните няколко  дни добавяме лайка, как хубаво ухае след това  Embarassed
Дайте идея за оригинален подарък за РД на момиченце (става на 1 годинка). Искам да измисля нещо много специално, защото  майката ми е много близка, но тя си има всичко  newsm78  С какво да ги изненадам?
Бръм, беше ми домъчняло за теб  Hug Тези дни ще ходя на гости на мама в Люлин и ще ти пуиша на ЛС.

# 136
 Не знам дали къпането като бебе има връзка с хигиенните навици като голям, на германците като цяло не са ми направили впечатление да им липсват. От друга страна тия работи зависят и от климатичните условия. Арабите например са манияци на тема чистота, но за европейците направо смърдят (сигурно и ние им смърдим).  

Ние се замислихме над съвета, питахме си и нашата докторка, тя рече, да го къпем ако искаме само с вода, а със нивейката веднъж седмично, не за друго, ами заради масажа, гимнастиката и бебешкото олио. После пак питахме германската връзка, рече: "За какво му е гимнастика като го слагате на активна?! Бебешкото олио повече от въднъж седмично не е нужно.". Накрая заключи, че тормозим детето. Да свиква, животът е тормоз! Twisted Evil

Това с бисфенола е потребителска дресировка. Не е страшно, освен ако не планирате да храните детето с шише 100-на години. Това че в Канада някакво лоби ги е забранило е въпрос, почти толкова смислен колкото форумите на тема "Как да спрем климатичните промени". Директори на водопади дал Господ.

# 137
аз малко си дремнах и сега да довърша.... Heart Eyes
във водата за къпането винаги има малко шампоан на Мустела или от дермо-почистващия, т.е. не го къпем в гола вода Peace
иначе това е перфектното лято за ходене където и да е с бебето- то си спи, а вие си правите каквото си знаете. С Дари сме ходоли къде ли не и тя си изпиваше АМ и си заспиваше, а после само я мятах в леглото...разбира се, не забравях и комарника Naughty.а вече миналата година беше по-сложно- тя все пипаше и искаше да обикаля, но пък през деня Дани жабурнясваше да виси с нея по морета и басейни и трябваше рано да си ляга Tired

# 138
И ние сме в незнам каква ти криза, много реве, дърпа се от гърдата, иска да яде, но нещо се дърпа, та ставам аз на крак и така хваща...ще ме умори това дете, даже си мисля за АМ, макар че имам кърма. Tired

И ние така......

Иники, ние пък нашето стомахче освен с Био Гайа го лекуваме и с Колийф.... 10-15 мин преди всяко сукане давам с малко кърма - голяма хамалогия, ама вече сме по- добре!

Вчера прочетох някъде, че всекидневното къпане на бебето влияе добре на нервната система и е за закаляване.

# 139
И аз да се явя на хоризонта  Laughing
Анастасия много рядко пие вода, така че шишета почти не ползвам. Иначе имам на Авент и на Нук.
 Скоро и ние купихме чадърче, ама много фалшиво ми изглежда- на Бертони е ( в нашия град само такива се предлагат). С Гого имах такова и много бързо се прецака- счупи се точно там , където уж е по- гъвкаво.
 Иники, честито за яката прическа!
Аз още си я къпя само с вода, досега само 2 пъти с шампоан гелчето на Бюбхен, но през интервал около 10 дена.

# 140
Да се разпиша преди да е свършила темата, а и сега времето предполага повече висене тук  hahaha

Данинце, свате  hahaha , Йоанка е с характер от малка Simple Smile Ще има да върти Вики  Joy Той какъвто е добричък и хрисим Simple Smile Но аз съм подготвена, че която и жена да е, все ще си го върти на пръста. Типично!  Embarassed

Ох не мога да се въздържа... Ще ви покажа каква бележка беше оставил баща ми на Вики тази сутрин  Joy (със скрит подтекст, че аз и брат ми сме крайно мързеливи)

# 141
Мила, хахаха  hahaha hahaha hahaha

# 142
Кокосче, направо ме разби  Joy Joy Joy.

Това дето го вика Иники за бисфенола е абсолютно вярно. Той се отдела от пластмасата след 100 години. А иначе некой е завидял на Авент явно и е решил да пусне тази клюка. Те пък всички взели, че повярвали.

А една приятелка дето живее в Германия ми обясни, че там ги къпят бебетата един път седмично най-много и една от причините е, че водата им е ужасно гадна. България е една от малкото държави, в който чешмяната вода е питейна и при това доста добра на фона на другите. 

# 143
Ох не мога да се въздържа... Ще ви покажа каква бележка беше оставил баща ми на Вики тази сутрин  Joy (със скрит подтекст, че аз и брат ми сме крайно мързеливи)

Ние се къпим през ден.

Шишета ползваме на Авент със силиконови беберони.

# 144
Благодаря ви за отговорите относно шишетата...питам защото мойто джереме не иска нито едното...
Лорини, с шише за сега не давам нищо, но като я бях оставила с майка и шише кърма, познай не ще и не ще, стояла е гладна.  Sad затова съм си купила различни шишета, да пробвам. исками се да я оставям на свекървата като ходя на шопинг терапия в Ист., ама ако не свикне да пие кърма от шише няма да стане, ще я мъкна с мен.  ooooh!
bubchenceto , браво на кюфтетоооо.
Мим, много сладка кюфтелинка имаш... Flutter
За къпането и аз съм на ваше мнение че се създава режим и по този начин бебето се чувства в сигурност. оффф, де да можеше и моята да изпитва удоволствие от къпането... Praynig

# 145
Здравейте и от нас Hug
Днес времето е лошо  и ще се разминем с разходката
За шишетата ние сме със стъклените на Нук със силиконова биба с 1дупка
За къпането-къпем се всяка вечер,и тук съм напълно съгласна с мнението на Мим за режима,Марио има режим за всичко-ядене,сън, баня,акане,не съм го къпала само след ваксина и голям зор докато заспи чака си до последно банята Mr. Green Къпането е час от ежедневните грижи и увеличава устойчивоста към простуда и заболявания,то помага на кожата да диша и след него на бебето му се доспива

# 146
  • Варна.....
Кокосче  Joy
Шишета имам Авент и Др. Браун- от вторите съм супер недоволна- така се лее вода от тях, блях. А ги ползвем, когато оставям кърма да го хранят. И вода за аварийни ситуации.
Къпя Преслав всяка вечер- то ме у като ритуал преди заспиване- 30-40 минути игра, къпане, обличане, хранене, бебчо каталясва от емоции и спи като "къпано бебе".
Бяхте споменали ама пак да повдигна темата за почивките- от снощи точа лиги по оферти за почивка в Турция на есен. Лятото ще водя чаветата за седмица на планина, но сега ми се запали чергата и за Турция.

# 147
Здравейте момичета!
Много благодаря от мое име и от името на калпазанката за милите думи и комплиментите Hug На мен всички бебчовци ми харесват,щото са невинни душици.А наистина на Рафа очите хипнотизират направо #Crazy
Мила  hahaha ми обелете я тая ябълка де Joy Наистина беля ще си хванете с моята Йоана,каквато е немирна Hug
За къпането сме си говорили.Ния я къпем и за наш кеф и за това,че и тя се кефи много и разпуска във водата.А и като сме били навън,разн прахоляци или пък ако са я гушкали бабите и мирише на всякакви миризми.Друго си е къпано бебче.А и това си им е ритуал с баща й,който цял ден няма търпение да се прибере и да се къпят заедно hahaha
Иники горкичкия ПреКраси,побъркаха го това добро дете Hug
Шишета имаме на Авет и на dr.Brown използвам ги за вода (която рядко пие) и за кърма.Йоана няма проблем може и от бирено шише да пие hahaha само манджа да е.
Дони Йоана си спи при нас де,но си има стая по принцип ,която в момента се ползва като склад,та и аз си мисля другата година да й я спретнем и да стоварим там играчките,та да йе като игрална стая,че в спалнята е тесничко.Да може на воля да си играе детето,а и вече да си спи там.Да кажа,че Гого много ми прилича на теб Flutter
Днес май ще изпишем темата Mr. Green

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.  Crossing Arms

# 148
  • Русе
Здравейте, момичета! За къпането съм чувала, че се прави всеки ден до 6 месец, след това-през ден. Аз лично смятам да продължа и след това, защото иде лято. Като знам колко хубаво ми е на мен да се къпя всеки ден ( и то по 2 пъти, а през лятото дори повече), предполагам че и за беба е така. Ползвам на всяко къпане душ-гел 2 в 1 за тяло и коса на Бюбхен, но не го разтварям във ваната, а го разтривам с ръце и сапунисвам директно телцето. На косичката слагам 2 пъти седмично- примерно в сряда и неделя. Шишета ползвам на Нук, стъклени с каучукови биби ( силиконовите така и не ги хареса).
Тук в Русе е един вятър. Чудя се дали да излезем днес, не ми се пропуска. Като се събуди бебка ще изляза на балкона да преценя, защото в момента спи там.

# 149
Шишета имаме на Авет и на dr.Brown използвам ги за вода (която рядко пие) и за кърма.Йоана няма проблем може и от бирено шише да пие hahaha само манджа да е.

Eто това е мома за пример.

Ягодкеее, още си чакам хинта!

Общи условия

Активация на акаунт