Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 425
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
  • Видин
Ето ме и мен  Crazy Малко късно се включвам  Grinning
Мама Диди, честит рожден ден на патерици!Да си жива и здрава и много щастлива   bouquet
cherry girl, това е ужасно.Аз все още не знам как ще реагират свекитата, но най-важното е мъжа ми да ме подкрепя и това е.Дано скоро се "усетят" че не всичко се върти около тях Naughty
Тани80, честито!Нека малката принцеска расте жива и здрава за радост на мама и тати  Hug
Стеф, Юлско бебе и аз съм не особено доволна от Хиполенд София Sick
Аз също много харесвам турските стоки!Българските вече на нищо не приличат, като всичко българско Sick
По лексикона на Мамбинка :
Ще перете ли количките и ако да по какъв начин ? Още не съм решила дали да я изпера като я купиме, но след това определено ще пера в пералня сваляемите части, а другото на автомивка Mr. Green

* Колко комплекта чаршафи ще вземете и на колко време мислите да ги перете ? (Все пак докато са още съвсем мънички не цапат толкова, но дали трябва да се сменят така, както и нашите? Ами мисля 3-4 комплекта поне да имам, като част от тях са от племенницата ми и са доста запазени.Не знам колко пъти седмично ще ги сменям Rolling Eyes

* Мислите ли да кръстите дечицата си (предполагам отговора е Да) и на каква възраст ще го направите? Хич не знам, да ми е жив и здрав и това ще стане някой ден Simple Smile
Сиско, много голям този вашия калпазанин Shocked Браво, браво, нека все така да расте Hug
Аз няма как да ходя на училище за бъдещи родители, тъй като тук такива няма.Ще се образовам главно от интернет Peace
Ох, изморих се вече Rolling Eyes
Само да ви се похваля - утре ще ми сложат пломбичка на зъбчето!Спасихме го (засега)  newsm44 newsm44 newsm44 Малко ме поболва сега, но е нормално.
Пожелавам ви лека вечер  Hug

# 166
Ще перете ли количките и ако да по какъв начин ? Да-задълвително!Много ме дразни да видя мръсна количка на сладурско бебче!
Колко комплекта чаршафи ще вземете и на колко време мислите да ги перете ? 3-4 може би!
Мислите ли да кръстите дечицата си (предполагам отговора е Да) и на каква възраст ще го направите?На годинка мисля,че е добре!
Колко ми е голямо бебчето не мога да кажа,защото докторката не ми казва.Видеозона давал отклонение +/– 500 гр. така ми каза.Не знам защо?Помня,че 21 г.с. бяхме 430гр.,а 24г.с. 760гр.,а сега колко е не знам!  newsm78
За кг-то аз съм +8 кг в 29г.с. май още към 3-4 ще се качат.Така мисля,знам ли?
Аз няма как да ходя на училище за бъдещи родители, тъй като в Пещера няма,а не ми се пътува до Пловдив и градски да гоня...образовам се от интернет и от ВАС!
Ще пазарувам от Вис Виталис в Пловдив.Чудя се кой да посетя.Дали са еднакво заредени?
Мами от Пловдив:от къде ще купите леглото и количката?

# 167
Деянова - не са еднакво заредени, в онзи до Пикадили почти нищо няма, в сравнение със стария Вис - така че, аз смятам там да ходя...
За количка и кошара: кошарки хубави има във Вис, но не знам дали ще има тази, която съм избрала. За количка - ще ходя в магазин Касида (онлайн от него гледах моделите предимно) и във представителството на Пег Перего. На другите места няма това, което търся, затова...

# 168
  • София
Момичета, споделете , моля ви във Вис Виталис какви марки се продават, за да знам дали да ходя до там- дрехи и  колички ме интересуват.
Аз заради контракциите не ходя никъде, та вероятно ще си набележа 2-3 магазина от които да пазаруваме, затова питам.

# 169
Много хубави филмчета.
Мами, моля който знае къде е новият Вис Виталис в София, нека пише.
Хайде чао от мен, че отиваме да вечеряме в свекито.

бул.Симеоновско шосе 110 Grinning

Точно! Ако се идва от Околовръстното се пада вляво точно след комплекс Макси.  Peace

# 170
  • София
Момичета, споделете , моля ви във Вис Виталис какви марки се продават, за да знам дали да ходя до там- дрехи и  колички ме интересуват.
Аз заради контракциите не ходя никъде, та вероятно ще си набележа 2-3 магазина от които да пазаруваме, затова питам.
За кърмене има на Авент,Нук,Чико,Pigeon,kоето ме учуди,защото тази марка помпа съм избрала,японска и мислех,че я има само в интернет сайтове.
Бебешки аксесоари като ножички и термометри разни има на няколко фирми,ама като не ги разбирам.
Памперси,прахове-всякакви,бельо за бременни и родилки има на доста фирми.Дрехите за бременни май са български.
Легла дървени има и по 650лв и на бълг.фирми по 300лв.
Дрешки на Вис Виталис и турски видях,но качествени.
Спалното бельо има и на Так и по-евтино.
От количките само на бебе комфорт нямаше.Нали вносител им е Малечко.
От сгъваемите кошарки имаше изложени над 20 бройки,на различни фирми.
На Фил и Тедс имаше доста неща.
Изобщо, заслужава си да се разгледа,няма да се разочароваш ако отидете.Магазина е голям ,на 2 етажа,в събота му слагаха и асансьор.

# 171
  • София
Mime-to ,   bouquet много много ти благодаря, ще отида, разнообразно ми звучи.

# 172
  • Варна
Изчетох всичко и вече не мога да възпроизведа кой питаше- но аз витамините на Hipp Natal- си ги взех от Метро- там бяха с най-добра цена, имаше ги и в Бебчо така че не съм срещала трудности и че не се внасяли вече не усетих.....

# 173
Благодаря на двете момичета за коментара им по повод родителите като кумове-аз мисля,че идеята за кумството е да избереш хора,които наистина ти мислят доброто и ще те подкрепят истински
Ачанита-браво за зъбчето
Клипчетата са качени в Замунда като цяло филмче-Грижи за моето бебе и наистина е страхотно цялото
Стеф,мерси за ортопедичните чехли

# 174
Миме - дано и в стария пловдивски Вис да има всички колички, които има и в Малечко..щото в новия Вис почти нямаше избор и бях решила, че ще се ходи до София Rolling Eyes
Иначе, Ели, за Вис Виталис и дрехите, които правят, виж тук - http://www.visvitalisbg.com/Colection_ceh.html  Hug
А4 - може да ви направят проблем в Гражданското, както и в църквата - затова, там където си изберете да подпишете и да се венчаете, иди да питаш как стоят нещата и дали може. Всеки си прави каквото иска, та затова най-добре на конкретното място да се пита Simple Smile

# 175
  • Canada
Този магазин на Вис Виталис наистина звучи много добре - жалко че във Варна няма такъв магазин.
Стеф, незнам на какво ме гледат или слушат, но мисля че едното е Доплер. Акушерката ми слуша с него сърдечните тонове - не е ехограф, а мобилен уред. А иначе доки ме гледа на ехограф - изглежда ми че преглежда обстойно. Даже ми каза че нямаме увита пъпна връв... така че предполагам ако е имала някакви съчнения - щеше да каже нещо.
На въпросчетата от лексикона:
1. Трябва да се перат количките, но на мен ми беше проблем това че излизахме всеки ден и все не можех да намеря време кога да я изпера, така че да изсъхне до другия ден. Така че вероятно на пролет-лято ще я пера - иначе постилам пелени, чаршафче или нещо друго меко.
2. 3 спални комплекта са напълно достатъчни. Сменям ги всяка седмица - те не се цапат, но вероятно се прашат. А как хубаво миришат на бебенце.... Party
3.Ще си кръстим и двете дечица. На Кари кръщенето ще е това лято, на бебока ще решим по-нататък.

# 176
  • София
Evvi,току-що разбрах,че курса започва утре.Ще се провежда понеделник,сряда и петък от 11 до 13ч.,10 пъти.Струва 200лв.Акоте интересува още нещо,питай.

# 177
Успях да прочета всичко най-накрая.  Hug

Cherry girl, само да ти кажа, че Яна празнува имен ден на 24.06 - Еньов ден (познай защо знам). Друго си мислех за имената тези дни, нали ще имаме летни бебета, та милите никога няма да могат да празнуват рожден ден със съучениците. Може би ще е добре поне имен ден да им се падне по време на училището. Не, че това ще ми е основен критерии при избора на име, ама е добре да се помисли все пак. Името, което ми се върти в главата за бебка, изобщо не знам дали има имен ден.

Вис Виталис, мисля е пловдивски търговец на едро с бебешки и детски стоки, който напоследък разширява бизнеса със собствени магазини. Изглежда добре се справя, въпреки че на мен не ми хареса избора от дървени легла, както и от ванички и стойки. Харесах си количка там и чакам някой да ми я подари или да спечеля от тотото  Embarassed. Някои неща са на нормални цени, но от други има само скъпи. За софийския магазин говоря.

Следващата седмица ще ходя на ЖК и ще помоля докторката да ме гледа на хубавия апарат. Той изчислява и тегло на бебето.

коте_дани, най-добре се обади в авиокомпанията, с която ще пътуваш и се разбери с тях, защото част от компаниите не качват жени в по-напреднала бременност. На една от колежките ми й се е случвало да я върнат от летището, мисля в 8-9 месец. Да не вземеш да се стреснеш сега.. звънни им и уточнете.

Ох, пропускам нещо.. ама не мога да се сетя сега.
Набързо за лексикона: 1/ Количката ще я пера по преценка; 2/ Чаршафчетата - веднъж седмично, ако не и по-често, така че 3-4 комплекта при мен; 3/ Кръщене - не знам, не съм много фен на църковните ритуали. Особено що се отнася до малки деца. Сигурно ще я оставя тя да реши като порастне.

Аааа, сетих се. Иска ми се да отида на едно училище за родители, но ще стане чак, когато успея да си взема реално болничния. Най-вероятно през юни. Ще гледам да го избера така, че и таткото да присъства.

Ще раждам в Тина Киркова, защото докторката, която съм си избрала работи там. Там съм записана и на ЖК.

# 178
  • София

Друго си мислех за имената тези дни, нали ще имаме летни бебета, та милите никога няма да могат да празнуват рожден ден със съучениците. Може би ще е добре поне имен ден да им се падне по време на училището. Не, че това ще ми е основен критерии при избора на име, ама е добре да се помисли все пак. Името, което ми се върти в главата за бебка, изобщо не знам дали има имен ден.
Точно така е  smile3521 .Аз имам рожден ден точно на термина ми-12 юли и беше много гадно в училище.Дано детенцето ми не уцели пак 12,но при всички положения ще е през лятната ваканция.Всички бяха на село или на лагер,но не и в София.Аз пак празнувах ,но не с децата с които исках ,а с с тези ,които сме намерили да поканим.Това ме тормозеше.Сега ако си остане София да се казва ,поне 2 дена след първия училищен ден ще празнува имен ден.Аз като съм Милена никога не съм празнувала имен ден и сега ще изберем име поне това да избегнем.

# 179
  • София
Момичета, благодаря за адреса на Вис Виталис. Аз и преди бях питала за него и сега като ми казвате ми звучи на същото място където и предищния, а една мама писа, че е ходила в новия Вис Виталис и аз реших да не е някъде по-близо до центъра та да се засиля на там, во явно ще се ходи до Околовръстното.
Да ви кажа какъв цирк беше в свекито (нали ви писах, че отиваме да вечеряме там). Седнали сме на масата и свекъра изважда тавата с агнешикото от печката и се засилва да я сложи на масата, ама я сложил върху една подложка и точно да я сложи на масата и като се хлъзна тая ти ми тава и се пльосна точно наопаки на килима, да не ви разправям, мен ме напушва на смях, свекито вика, мъжа псува и въобще екшън, та се наядахме със салата, имаше и малко козунак останал от Великден и `айде в къщи. 

Общи условия

Активация на акаунт