Бъдещи мами - ЮЛИ 2009, Тема № 32

• 12 437
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
# 181
  • София
 cveten prashec, rotfImao rotfImbo rotfImao

# 182
  • Варна
  • количката не знам как ще я пера, първо трябва да видя какво се сваля от нея и какво има зашито вътре...старата имаше фазерни подложки , че я порих да ги вадя, защото ако се намокрят ще стане  Sick
    бъгипода за мое щастие се оказа с карбонова подложка и си го изпрах с четката на ръка, в банята Whistling
  • чаршафите веднъж седмично, както процедираме и с нашите, освен ако не се наложи нещо извънредно Laughing за Лора купихме три комплекта, чудя се за малкия да купувам ли нови  newsm78 но май ще се наложи, ако искам да избегна момента със "това е мойто!"  Rolling Eyes
  • кръщенето - още не съм успяла да кръстя Лора  ooooh! все нещо ми обърква плановете Tired може пък да ги кръстим в един ден накрая  Joy

# 183
  • София
Добро утро момичета,
като ви слушам ще го посетя този магазин Вис Виталис. От пловдивския съм пазарувала дребни неща за Ками по-миналата година и съм доволна.
EliG, какво пиеш за контракциите, колко са чести, как ги усещаш ш какво казва твоя док? Питам защото от вчера съм си вкъщи заради такива.

Усмихнат ден на всички, въпреки лошото време  newsm53

# 184
Девойчета, я да ми разясните нещо- ако ще сменяте чаршафите на бебето на седмица, защо са ви 3 комплекта  newsm78 ,а?

за Лора купихме три комплекта, чудя се за малкия да купувам ли нови  newsm78 но май ще се наложи, ако искам да избегна момента със "това е мойто!"  Rolling Eyes

Virg, , да ти кажа малката скоро преживя шок, като разгледа стари снимки и откри кака си като бебе в легло с чаршафче, за което явно си е мислила , че е било нейно и беше потресена. Поучи се от чуждите грешки ! , не причинявай това на децата си Laughing Никога не е късно да те разкрият, ако решиш да хитруваш.

От Вис Виталис съм много доволна, текстила ще си го напазарувам основно от там  Peace[/list]

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 09:31 от medula

# 185
    • София
    medula , според мен три комплекта са абсолютно достатъчни освен ако не "пристрастиш" в закопуването им.
    На Ками винаги спокойно и обяснява, че дадено нещо и било преди това на кака й (в повечето случаи). Дори дървеното легло, което е в друга наша къща винаги когато ме пита й казвам, че първо е било на вуйчо й (моят брат) след това на мен, след това на кака й (детето на брат ми), след това на нея и скоро ще бъде на нейното братче. Тя го приема с усмивка и винаги се стига до "извода" колко много е параснала.

# 186
    • Видин
    Здравейте и от мен!
    Чета, че има дрехи за бременни във Вис Виталис.Има ли поли, защото за мен откриването на пола за бременни май е мисия невъзможна ooooh! Не знам и на Илиенци доколко и какви има  Rolling Eyes
    Ох исках да ви питам нещо и забравих  Joy
    А, да, на някоя от вас занимава ли й се със следващата темичка или аз да я направя? Rolling Eyes
    тук времето е ужасно, а аз след малко съм на зъболекар и ще умра от студ cold На вас ви пожелавам да ви е слънчево във душите  Hug

# 187
    Е, Сиско, въпроса ми беше защо да не са два, ама както и да е...

# 188
    Здравейте и от мен!
    Чета, че има дрехи за бременни във Вис Виталис.Има ли поли, защото за мен откриването на пола за бременни май е мисия невъзможна ooooh! Не знам и на Илиенци доколко и какви има  Rolling Eyes
    Ох исках да ви питам нещо и забравих  Joy
    А, да, на някоя от вас занимава ли й се със следващата темичка или аз да я направя? Rolling Eyes
    тук времето е ужасно, а аз след малко съм на зъболекар и ще умра от студ cold На вас ви пожелавам да ви е слънчево във душите  Hug
    Не видях поли сега в събота , когато ходих във Вис Виталис , имаше само хубави пролетни дънки!
    Поли можеш да откриеш тук : http://deva-bg.com/static_info.php?sid=70 Магазинчето в София е малко/ имам предвид това в Младост 1 А/ , но пък добре го зареждат! Провери там! Успех!  bouquet   ooooh! Embarassed Ох, сега видях , че не си от София , но нищо , ако имаш път насам виж все пак там! Peace

# 189
    Добро утро, за Вис Виталис да кажа и аз, че наистина има всичко и по- скъпи легла и по- евтини, това важи и за количките, наистина Бебе Конфорт само няма, но като се заприбирате обратно има от другата страна, малко по- надолу (посока София) магазин Малечко. Общо взето е сбор от всички магазини, в които съм била, така че спокойно Елидж можеш да си напазаруваш всичко от там.
    Джилиан и Миме-то, изказахте ми страховете на глас. Непрекъснато си мисля, че горката ми мома ще е лятно бебе и няма да ги има съучениците й, за да си празнува рождения ден. Спомням си, че като бях малка много се радвах, че ми е в учебно време рождения ден и все ми беше мъчно за децата, които са лятото, защото нямаше с кой да празнуват.

# 190
    • София
    medula , случвало ми се да сменя два долни чаршафа за деня макар, че според майки в градинките не е необходимо за малко петънце да се сменят. Аз не съм съгласна с това. Много бързо идва момента на соковете и понякога бебовците като се уригнат изкарват малко от сока или пък мляко... С горните не съм имало проблем. Вярно е че винаги има вариант - когато всички чаршафи за пране има пелени и други.
    Единствено мога да посъветвам новите мами за одеалата - тези, които са най-малкия размер много бързо им омаляват и се налага покупката на нови. Така, че не се изхвърляйте на количество с олекотени юрганчета.    
    Хубавото на лятното бебе, е че може да празнува и на открито. Имах един съученик, който много страдаше - рожденния му ден е на 10 септември, когато повечето деца все още са по селата на бабите и дядовците си...

# 191
    Ок, схванах идеята.
    Ние обаче винаги сме си имали пеленки под главата и телцето, отдолу пък е непрокаемата подложка и чаршафчетата си ги перем заради праха, но...разбрах , мерси.

# 192
    • София
    Стеф, Юлско бебе, мерси, сложих вече магазина  в списъка за посещение  Grinning
    Сиско 75, за контракциите пия магнезии Диаспорал300 - по 4 на ден за две седмици, след това ми каза да ги намаля по две на ден.Освен това като ме стегне и не ме отпуска примерно половин час - пия по 2-3 но-шпа.Отделно пия и витамините на Хип, но тях мисля да ги спирам от другия месец като излязат вече сезонните плодове и зеленчуци.Иначе доктора ми казва да си почивам , избягвам пътувания, освен крайно належащи, като съм добре се разхождам, като не съм- си лежа и чакам да се успокои положението.Усещам ги като стягане- понякога ниско долу, понякога почти през средата на корема, понякога само от едната страна, обикновено след като преминат бебето се размърдва много.Общо взето почивката помага.

За чаршафчетата, според мен 2 комплекта са достатъчни, а под главичката слагах едни кърпи, тип пеленка , сгънати, от тях имах доста и ги сменях като се изцапаха, но и щерката нищо не връщаше, лакомничка като баща си е  Laughing
    За одеалата - моите две и едно олекотено останаха почти неизползвани, почти от началото Михаела беше в едно бебешко като чувалче, но с копчета се закопчаваше, две имахме, за смяна, а после минахме на чувалчетата за спане, от които аз бях много доволна, защото не ставам постоянно да гледам дали не се  е отвила.

Да добавя и още нещо, хубаво е като се взимат чаршафчета да са в комплект с обиколник(за който ще ползва дървена кошара),.Защото иначе става - едното на мечета, другото на зайчета, едно жълто, друго розово.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 10:25 от EliG

# 193
    Аманитка - мога да пусна темата, няма проблеми, на линия съм. Макар че то сме още на 13 страница, ама днес времето е лошо и не се знае Crazy

За тези олекотени завивчици...искам да ви питам не може ли да купи директно по-голям размер Thinking А въпросните чувалчета за спане - те стават ли за ползване от самото начало? Уф, за тези неща нищичко не знам и най-вероятно ще разчитам на продавачките в магазина, да ме навигират и обясняват...

# 194
    Здравейте милички! Аз след малко тръгвам и май ми се разтрепериха гащите... Мъжлето щеше да идва с мене ама колежката му напускала и сега кара всички смени... не отивам сама за първи път... знам, че ще чуя и видя нещо хубаво ама от къде тоя страх  Confused

За завивките... аз имам едно много тънко поларено одеалце и една плетена пелена от баба... Мисля че ще са ми напълно достатъчни. Одеалцето може и да й омалее по-бързо, но пеленката нарочно я мерих да е почти колкото креватчето дълга, че мога да я подгъна докато е дълга ама после колкото и да дърпам няам да се удължи пък ми харесва.

Хубав ден на всички желая въпреки дъжда.... аз ще пиша веднага щом се върна... макар че от сега ми причернява от притеснение... Днеска направо не мога да се позная newsm78

Общи условия

Активация на акаунт