Деца с увреден слух-7

• 40 580
  • 369
  •   1
Отговори
# 150
  Благодаря момичета  Hug

Та да разкажа повече.Живеем в Перник.При втората ми бременност нямах никакви проблеми, то всъщност и при първата беше така.Раждането на Моника беше нормално, абе с две думи нямаше нищо, което да провокира проблема и както каза лекарката да се хванеш за нещо.На мен впечатление ми направи още на втория месец, че Мони не се стряска, не се обръща по посока на шума.След това започнах опити - с музикални играчки, с пляскане на ръце, с ключове.Всичко това , когато не ме вижда.Споделих с личната и лекарка и така до онзи ден , когато вече се установи, че наистина не чува и с двете уши....
Почти цял месец преди изследването четях тук и все се надявах, че проблема ще е малък, но уви...подозренията ми се оказаха истина. Изследването го направихме в ИСУЛ при д-р Попова и Върбанова.В края на месеца ще слагаме и апаратче.Вече направихме и отливки на ушето.Догодина живот и здраве и операция с имплант.
В тази връзка личната ни изпрати и на педиатър в Мц Детски болести на "Найден Геров", правихме и ехография на мозъка.Сега предстои и ЯМР.Всичко това за всеки случай да се види дали всичко друго в детето как се развива.Ето тук ме е много страх да не излезе и нещо друго, защото лекарите казват, че детето изостава вече  в смисъл двигателната активност - все още не си държим главата добре сама, не протяга ръчички към играчки, ей такива неща, които другите бебета на тази възраст правят свободно.

Общо взето това е засега, чакам вторник да мине и ЯМР-то.След това продължаваме нататък.

bebonina благодаря !!! При всички случаи ще имам много въпроси.

# 151
  • Плевен/София
   Елисана, а как ти се роди Мони? С операция, беше ли в кувьоз? Питам те, защото дотук всичко при нея е като при Венци. Нас ни изпратиха в МЦ "Детско здраве", където също установиха забавено развитие, трудно задържане на главичката при лежане по корем, трудно обръщане отдясно наляво, и пр. Той се хранеше с адаптирано мляко.Сега не можеш да го спреш, дори само като го гледа отстрани човек, се изморява. Нашият ЯМР показа, че всичко в главичката е наред, подходящ е за кохлеарна имплантация. Стискам ви палци за вторник, всичко ще е наред! И моята бременност беше от най-прекрасните на света, минах през всички възможни изследвания, но явно тази подла болест (?) не се улавя и с най-съвременни устройства.
  Догодина живот и здраве и операция с имплант.
   А какво ти обясниха, от какво ще зависи имплантацията? При нас назначиха още едно изследване, когато той навърши шест месеца, да не би да ни е подвел (?).
Елисана,
Не се поддавай на отчаянието!
 Каката ще ви помага много за игрите за развитие на слуха и говора.
Горе главата!   bouquet
   Иринка е много права!

# 152
  • Плевен/София
   Може и без това.

Последна редакция: сб, 20 юни 2009, 14:50 от pozor

# 153
   Елисана, а как ти се роди Мони? С операция, беше ли в кувьоз? Питам те, защото дотук всичко при нея е като при Венци.
Раждането беше нормално, е малко по-трудно в сравнение с първия път.Аз даже си мислех дали тогава нещо не е станало.Но пък веднага изплака и не е била в кувьоз.Като изключим, че през тези 4 дни в болницата Мони беше свалила 300 г от рожденното си тегло всичко друго беше наред.
   За имплантацията по-подробно не сме говорили, само казаха, че сега ще се сложи апаратчето и догодина евентуално.То наистина има още време.Сега целта е като се сложи апаратчето да се видят реакциите и да свикне мозъка с това ново за нея усещане.Така ми обясниха лекарките.И есента пак ще се правят изследвания.

Последна редакция: пт, 09 окт 2009, 11:34 от Elisana

# 154
  • Плевен/София
     Здравейте!
     Току-що по телевизия "Здраве" завърши предаване, посветено на кохлеарните имплантации, с интервю с Доц. Цветков. Не успях да го хвана отначало, много моля някой да помогне с информация, къде може да се гледа, много моля Praynig! Благодаря предварително!

# 155
  • Плевен/София
    Да се поправя: програмата е "Здраве", а телевизията е "7 дни".

# 156
  • Sofia
Здравейте!
Много съжалявам, че виждам нови хора тук...
Не мога с нищо да ги успокоя, освен да им кажа КУРАЖ и ние сме с вас!
Elisana, мила, доколкото разбирам, детенцето е на 3 месеца. Според мене би могло да се имплантира и по рано-например на 11-12 месеца. А ако се навият лекарите и по рано. Всички тука ще ти кажат, че колкото по рано, толкова по добре.
Моят съвет е да се посъвегваш и с лекарите от ВМА. Доц. Цветков е много добър оператор и прави имплантации на малки бебета.
Настоявай Имплантацията да се случи, колкото  е възможно по рано. Тогава детенцето ти ще се развива много по бързо и почти без разлика във слуховата възраст, в сравнение с чуващите деца!
Поздрави! Hug

# 157
Здравейте на всички и добре заварили.
Много отдавна не съм се включвала да пиша,но сега имам малко време.........
просо искам да Ви кажа,че за всичко се изисква много търпение и разбиране от наша страна.За съжаление е доста трудно,но такъв е живота.Това какво ще стане с нашите деца и как те ще се справат зависи изцяло от нас самите  Naughty
Иначе за Ивета мога да кажа,че се справя много добре и в градината и на вън с приятелите си.Тя просто не спира да говори,а от горе на всичко сега е на тема''защо''и направо ни побърква #Crazy #Crazy #Crazy  то поне да задаваше смислени въпроси,а то-защо небето е синьо,ама Черно море,черно ли е и защо не е........е такива някви  Joy

Поздрави от нас и
КУРАЖ и ние сме с вас!
както казва Мира    Peace

# 158
  • Плевен/София
         О-о-о, Теди! Ти се появи, и това, което разказваш за Ива, е много хубаво!

# 159
Здравей те на всички,браво на Ива това е голямо щастие.Аз искам да почерпя всички  newsm38 днес е точно една година от имплантацията на моето Криси, една много трудна и тежка година.Какво да ви кажа при нас нещата се развиват по бавно за една година се научихме да чуваме незнам колко добре чува /защото не дава да му правят аудиограма/но вече ни разбира ,опитва се да повтаря срички дори и думички но много бавно става всичко.Добре се справя в градината там е много щастлив.

# 160
Velina81, честито! Все така напред да вървите! При никой не става бързо и чуващите деца се учат да говорят с години, така че...работа си трябва. Важното е, че имате напредък Hug

# 161
Здравейте момичета Simple Smile
От около месец имам съмнения, че осем месечната ми дъщеричка не чува. Изчетох доста от това, което сте писали и благодарение на вас разбрах за изследванията, които правят в ИСУЛ и Военна болница.
Обадих се в ИСУЛ и записах час за аудиограма при доц. Спиридонова. Тя ми каза какви изследвания да направим, да си вземем направление за хоспитализация,  да си приготвим 75лв. и да заповядаме на съответната дата.
От това което четох останах с впечатлението, че изследването е безплатно. Аз ли нещо не съм разбрала или нещата са се променили newsm78.
От провинцията съм и няма как да проверя как стоят нещата във Военна болница. Ще съм ви благодарна, ако ми дадете информация как е там и има ли някакъв телефон на който мога да се обадя.

# 162
Здравей, Sorceresss,
малко по-назад в страниците сме коментирали тези 75 лв в ИСУЛ. Там явно се плаща, така и не знам за какво са точно тези пари.
Ние правихме изследването във ВМА ине сме плащали абсолютно нищо.
Поздрави на Велина!
А Теди така ме развълнува, как си мечтая за този момент и аз да обяснявам защо небето е синьо....

# 163
Здравейте майчета аз отдавна не съм писала ама нямам  време все сме навън.Добре дошли на новите майчета нее за хубаво че тук се запознаваме ама пък поне знаем че има изход от ситуацията всичко бавно става ама пък има резултати .Браво на Велина на криси той е много сладък.Браво и на ивето и ние още не задаваме такива въпроси само пита какво е това.Сега Марти е навълна рожден ден и като не слуша му викам няма да имаш рожден ден той почва да се сърди и вика ши има ден ден мати .Викам няма да имаш торта той пак ши има тота коти маляли шек от време на време започна да казва и р..но  още на някой въпроси като му ги задам ги повтаря.

# 164
Здравейте момичета!

Да се отчета какво свършихме тези дни.Значи ЯМР-то се отлага за месец юли, точна дата още незнам.Иначе започнахме физиотерапията и рехабилитацията за двигателната активност.Мони много плаче при упражненията, явно за нея са доста трудни , а и на мен ми е жал, но няма начин.За момента аз лично напредък не виждам, може би трябва повече време да мине.
Другата седмица най-вероятно ще сложим и апаратчетата и ще видим как ще е. Доколкото попрочетох и документи за ТЕЛК ще трябва да подготвям.

Общо взето това е от мен.

Общи условия

Активация на акаунт