Деца с увреден слух-7

• 40 537
  • 369
  •   1
Отговори
# 315
terina, дано някой вече да е успял да ти помогне с информация. Аз нямам мобилни телефони на лекарите във ВМА.

# 316
Terina,този имам от виз. картичка на д-р Зеленска-0886272039,в клиниката-029226079,029225801,не знам дали са актуални,от миналата година е виз. картичка.
Приятен ден!

# 317
Благодаря ти Ваче! Веднага ще ги пусна на семейството, че и аз имах визитка на Зеленска, но съм я изгубила!
Мерси !
 Hug

# 318
Д-р Асенова е в отпуск от 03.08 но за съжаление аз не знам телефона на д-р Зеленска.
Писах ти на лични ,но кутията ти е пълна изпразни си я . За да може да ти пращаме лични.

# 319
Da, blagodarq ti, Guilcem!
Изпратих телефоните.
Ние сме на настройки в понеделник. След последната настройка и работата на Таня Димитрова Елинка има малко напредък, надявам се и след тази нещата да върят добре. Явно последната настрийка пасна много добре на Елина и добре, че имаше къде да я водим, след като яслата излезе в почивка.
Поздрави от нас

# 320
Здравейте, момичета! Незнам как да започна. Искам да се запиша в тази тема, защото имам много въпроси, но може би не му е сега времето, а като се върнем от море, но все пак ми се иска да знам вашето мнение колкото се може по - скоро.
Историята: Сестра ми забелязала, че племеника ми не чува добре с лявото ухо още преди 9 години /когато е бил на 3години и малко/. От тогава до днес са правили физиотерапия някаква, продухвания, вадили са трета сливица / от нея не е правил възпаление на ушите, но беше уголемена/. На 7г. са му правили аудиограма във Велико Търново. Тя е показала намаление на слуха, което не е било много голямо / сестра ми вече не помни колко процента/. От тогава до сега / вече е на 12г/ не му е правено нищо на ухото, не беше ходил на прегледи до преди 2 дни. Водихме го първо във ВМА при доктор Янкулов в поликлиничния кабинет. След множество прегледи и аудиометрия, той заключи, че слуха е намален с 80% и най-вероятно се касае за склерозиране на костицата след тъпанчето, получена в резултат на травма /той падна от 2 метра преди 2-3год и си удари главата/. Изпрати го на тимпанометрия при д-р Зеленска за потвърждаване на диагнозата и каза, че ако е това, може да се оправи оперативно. Оказа се обаче, че уреда във ВМА е повреден и от там ни препратиха при доц. Попова в ИСУЛ. Тя му е направила нова аудиометрия /според нея другата била грешна/ и тимпанометрия и е заключила, че е 100% глух с лявото ухо и не е дала никаква надежда за възвръщане на слуха. Според нея племеника ми или е роден така, или е прекарал лека форма на заушка в много малка възраст / между 2 и 3 години/ в резултат на която е загубил слух.
Дясното му ухо било така настроено, че чувал с него така сякаш има здрави уши т.е. чувал стерео с едно ухо. Незнам какво ще рече това. Аз си мислех, че чуваме еднакво и с двете уши т.е. възприемаме стеро звуците, а не моно с всяко ухо  newsm78! Иначе никой не може да разбере, че не чува от ляво. Много добре се е научил да възприема звуците с другото ухо!
Как мислите, според вас коя клиника е по-добра?  Карам сестра ми да дойдат пак като оправят апарата във ВМА и да направят ново изследване.Не ми се иска така бързо да се отказваме. Той е баскетболист. Незнам дали няма да се наложи да спре с тренировките, за да не увреди и дясното ухо. Има ли в темата мама, чието дете е загубило слуха си по подобен начин?  Много ми е криво  Sad.

# 321
Здравей, Benighted!
Nqmam много време да пиша, но аз лично бих направила още веднъж изследването във ВМА. Има случаи, при които от ИСУЛ казват 100% глухота, а се оказва след изследване във ВМА , че и аостатъчен слух.
Това е моят съвет! УСпех

# 322
  • в моя свят
benighted моето дете е на 9г. и не чува с лявото ухо.Не мисля,че в ИСУЛ биха направили грешка.Той също се справя отлично и лекарите са на мнение,че едно здраво ухо напълно компенсира другото.Аз като майка разбрах,че не чува с едното ухо съвсем случайно с едни слушалки,които работеха само едностранно.Чуваше се само от ляво и детето ми казва,че не вижда(тогава той за чува и вижда използваше една и съща дума).Когато разбрахме детето беше на почти 6г.,а най-вероятно е изгубил слуха на 1г.,когато прекара енцефалит.Последната ни консултация в ИСУЛ миналия месец лекарите казват дори да не носи слухов апарат на нечуващото ухо.Преди казваха,че е добре да носи СА(макар,че не чува нищо дори с него),за да се стимулира нерва и ако не дай боже нещо стане със здравото ни ушенце да има шанс за КИ.В най-общи линии е това.Не мисля,че баскетбола пречи по някакъв начин.Трябва да го пазите от вода,от силни шумове,да не си избира професия с машини и вибриращи такива.На нас ни казаха да не ходи и на дискотеки като порасне.Трябва да се пази и от болести като отити и възпаление на сливиците.Още да не слуша със слушалки музика или друго.Лекарства от групата на пеницилините само ако е животоспасяващо.Всичко това,за да се предпази максимално здравото ухо от увреждане,защото е единствено.А така или иначе колкото повече мнения толкова по добре и по малко съмнения.За това аз бих отишла отново и в ВМА вместо да се тормозя и чудя коя ли е истината.Успех!Ако има нещо с което мога да помогна като почти единтичен случай пиши   bouquet

# 323
Благодаря ви, момичета   bouquet! Мe4ta22, лошото е, че той не сваля плеъра от ушите си  Confused, а вече го тресе пубертета и трудно може човек да го убеди в правотата си  Rolling Eyes. Все пак ще го заведем и при Зеленска.

# 324
  • Плевен/София
  beniqhted, и аз мисля, че трябва да повторите изследването. Успех!

# 325
  • Плевен/София
    Beniqhted, честит празник   surpriseuu!

# 326
Здравейте къде се изгубихте всичкина моренце ли сте?

# 327
  • Враца
ЗДравейте..някои може и на море ..но ние продължаваме ходенето по болници.при нас няма край..Нали ви казвах ,че на 1,04,09 с операция вадиха двата мъдреци на каката ни .че тръгнали да растат напреки в коста и бутаха корените на съседните..Всичко отмина ,но сега пак се поду и отече и болки..наложи се пак на София няколко пъти и рязане и дренажи  ooooh! имаше гной ..откъде беше се събрала.сега сме на антибиотик...Успоредно с това направи и цистит..толкова силен че ходеше кръв..направо да ти се прииска да хванеш гората..  #2gunfire. А Криси е добре иначе ..ходи на градинка .но знаете ли кое ме впечатли.Онзи ден си поиска старата програма..и си обръща сам на нея..не може да свикне ли с новите...Време ли му трябва или с нея се чувства по-комфортно.Но аз го оставих..щом той така е избрал..той си чувства най-добре..

# 328
Марги нямаха край вашите мъки,дано всичко най сетне отмине и да се успокоите най накрая и вие.Аз пък снощи нещо говоря на марти и му казвам мартине чувашли пък той се обърна и ми вика няма да пиказваш матине и матинчо само мати чуваш ли.                                                                                                                                      bouquetЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на батко Йоан да е жив и здрав и много да радва мама и тате. newsm59  bigdance2 Tada  costumed034

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 16:23 от KokoMarti04

# 329
Здравейте!
Явно има много почиващи и ние бяхме на кратко море миналата седмица, а преди това и до Виена за настройки.
Другата седмица ще се подготвяме за градина, че   това наближи.
Иначе на Елина много й хареса на морето, след голям страх от басейна, естествено накрая много й хареса и си тръгнахме с плач.
Смяната на обстановката й се отрзи много добре. Последния месец научи много неща при Таня Димитрова и сега пак ходи при нея.
Дано и в детската градина напредва така. Е, на нас все ни се вижда малко и бавно...

Общи условия

Активация на акаунт