Деца с увреден слух-7

• 40 533
  • 369
  •   1
Отговори
# 330
Нещо всички се изпокриха. За тези които се интересуват- започват операциите!

# 331
те бяха преустановени за м.август по време на отпуските,доколкото знам.

# 332
Здравейте и ние вчера се върнахме бяхме на почивка в Пкачковци беше много хубаво на Марти много му хареса и като си тръгвахме вика тивами добич уте планина.Иначе напредва по малко обаче пред чужди хора се притеснява да говори ,а като е отворен преозореца на кухнята през цялото време вика на децата.Днес трябва да е влязло едно момченцев от Добрич за операция утре по някое време ще им звънна да разбера дали са ги оперирали и ако не са кога ще ги оперират.

# 333
  • Враца
Влизам за две секунди..С Криси сме пак в блница..пневмония ..40 гр а каката ни е студентка.Повече като се приберем....

# 334
Искам да ви кажа Здравеите аз съм едно ГОЛЯМО вече дете което също носи апаратче.На 4 ги половина  загужих слуха си от гентамицин Cry на всичко деца много целувки на майките им подкрепа от мен

# 335
DIVA_ORHIDEQ Здравей , съжалявам че тук се поздравяваме ,но сигурно ще си ни полезна със съвети ,все пак като едно" голямо  дете "си минала по пътя по който тепърва ние ще вървим ! А може би знаеш отговорите на много въпроси и знаеш какви очаквания трябва  да имаме !?
Скоро бях в размисли след разговори със сина ми ,например как да отговарям на неудобните  му въпроси :
 -Защо точно на мен се случи всичко това ?
 -Аз ще оздравея ли ?
 -Защо не мога да тренирам футбол ?.... и други подобни ,които много ме натъжават и затрудняват !

# 336
Фен здравей.Аз бях много изолирано дете.От към страна на децата в класната стая.много страдах вечно ме обиждаха с грозните думи "глухарка" Винаги криех че не чувам Confusedза мен това беше нещо срамно.Аз исках пък да пея но не можех не чувах нотите и ритъма.Мойте родители винаги са ме подкрепяли във всичко както и по късно хората около мен Hug.с течение на времето почнах да се отпускам и да не крия.Много е важно децата ви с какви другарчета играят аз уча мойте към СПЕЦИАЛНИТЕ да имат добро отнощение ии винаги да играят с такива било то  нечуващи ,невиждащи и т.н.т.по въпроса за оздравяването аз имах шанс но в исул го пропиляха.измивайки си ръцете че майка ми била некадърна и аз всъжност от 6 месечна не съм чувала (това не е така защото аз много рано съм проговорила и прочие)Стигнахме даже до ДЖУНА  която след 2 сеанса ме промени ,нужни беха поне още толковано не успяхме да ги осъществим защото баща ми получи инфакт Confused.На въпросите които ви задават децата мога само да кажа да не ги лъжете обясняваите им според възраста.Физическо аз играех но много внимавах bowuuВъпросите и отговорите на децата са много болезнени .Даже и за мен  самата до ден днещен .Изпитвам страх с течение на времето да не загубя слуха си напълно.Това заради децата ми ..............Имах планове но това ме съсипа а всъщност можеби просто съм била слаба...........

# 337
DIVA_ORHIDEQ  Hug не мисля че си била слаба ,преживяла си трудности ,преглъщала си обидите ...но   мисля че си се справила  щом имаш слънца до теб които казват -мамо Peace

# 338
Здравейте!
Дива Орхидея, благодаря ти, че се включваш и за споделеното. И аз често си мисля какво ще е като започнат да пита Елинка, какво ще обяснявам.Мисля как ще протече животът й, дали ще успеем да я научим да не се срамува и да не крие глухотата. Не знам. Още е малка, но времето тече толкова бързо и сигурно докато се усетим вече ще е пораснала.
Ние продължаваме да я водим при Таня димитрова. Опитва се да поватаря думички, занимаваме се й вкъщи, хубавото е, че поне има желание да седне и да повтаря след мен редейки пъзел или оцветявайки.

# 339
Привет, детето от Добрич го оперираха. По настояване на майката на ухото на което беше напреднала остификацията/което не беше препоръчан от проф.Кунев/, понеже от другата страна има остатъчен слух и разчитат на сл.апарат. Мина добре Simple Smile.

# 340
Това е една добра новина, Боби!  Simple Smile Извинете ме, но времето ми е много ограничено и засега не ми остава време да пиша, но при първа възможност ще ви напиша как се развиват при нас нещата.

# 341
Здравейте!
Боби, това е детето от Добрич, което също след менингит губи слуха си ли?
 Имало е осификация като при нас ли? Мина добре, означава, че са го поставили изцяло ли?
Затрупах те с въпроси, аз разговарях няколко пъти с бащата.(Ако детето е същото разбира се)
Може да звънна тези дни, тя в петък ли беше операцията?

# 342
Здравейте да детето е от Добрич операцията беше на 25 август и когато разговарях с майката да я попитам как  е минала ,тя ми каза че не  са поставили целия електрод останало много малко.Дано вече да има напредък малкия Гого,успех им желая.Поздрави на всички ние също сме постоянно на игра и нямам  много време да сядам пред компа,но като тръгне марти на детска се надявам да имам повече време.

# 343
Здравей те момичета!!! И ние се завърнах ме....и започваме отначало, училище, детска градина, работа...и така, сега ще чакаме коледните празници за да си починем пак.
Момичета някой има ли информация как вървят изследванията със стволови клетки за хора с увреден слух? Дали има надежда един ден да излекуваме децата си чрез този метод?

# 344
Доколкото знам по вестниците имаше статия за български доктор, беше написано и името дори. Иначе са правени опити. Но аз лично не виждам как ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт