Деца с увреден слух-7

• 40 541
  • 369
  •   1
Отговори
# 300
Честит Рожден Ден на рожденничките да са живи и здрави.  bouquet  bouquet newsm59 nbirthday

# 301
Ето един линк за предаване на  BTV за 2 току що имплантирани деца (на 3 и 5 години) - участва доктор Зеленска от ВМА, двете дечица и тяхната леля.

http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=17835

# 302
Честит празник на Светлето и Силвето!
Да сте много здрави, много щастливи!
Хубав празник!

# 303
  • Плевен/София
    Д-р Асенова пак"какво искаш,какво очакваш,минало е само една година,трябва време да се научи"...

smile3537 smile3537 smile3537

# 304
Изгледах предаването и аз. Нещо не ми стана ясно защо досега не са имплантирани децата и защо говорят за имплантирането им сега, като за жест от страна на екипа на ВМА?  newsm78 Дечицата са големи сладурчета, дано всичко се нареди за тях в бъдеще!

# 305
 Имплантирали са ги чак сега по настояване на лелята. Родителите им са глухи и не са се решавали да ги имплантират. Сега лелята е решила да се погрижи за тях, тъй като майката била много зле психически след трагедията. Аз говорих с лелята, много мила жена и тя има малко дете. Децата също са много добри.
Иначе лелята ми каза, че още когато малкото дете е било на 9 месеца са ходили до ИСУЛ, но родителите са се отказали от имплантация.
Естествено медиите малко преекспонират ситуацията.

# 306
Благодаря, terina. Явно съм пропуснала това в материала. Аз и не го гледах много внимателно, защото у дома е голям хаос. Просто останах с впечатлението, че едва ли не, това е нещо, което им е било отказано и затова се е наложило да се намесват Бареков и медиите. Но така, де - важното е да се погрижат оттук-нататък за тях! Дано намерят помощ за рехабилитацията! 

# 307
Не, не знам за репортажа, че аз все не успявам да го гледам, аз говорих с лелята и тя ми каза подробностите. А в репортажа може и да не става ясно. Те просто журналистите явно и  не са запознати с проблема, те са си мислели. че едва ли не се слагат имплантите и всичко е супер. Всъщност така си мислят повечето хора.
 Наистина, така се показаха нещата, добре, че е Бареков, за да ги имплантират, но да има хляб и за медиите все пак, но им помага Бареков колкото може

# 308
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА МАЛКИЯ ТОМА НА ПАТЕРИЧКИ! newsm59  ura Tada
ДА Е ЗДРАВ,ДА ИМА ЩАСТЛИВИ И БЕЗГРИЖНИ ДЕТСКИ ДНИ,ИЗПЪЛНЕНИ СЪС СМЯХ И ДЕТСКИ ИГРИ!

# 309

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА!  Hug

# 310
Пиша във връзка с въпрос,който касае мен и цялото ми семейство.Аз съм на 19 години и имам по-малък брат-на 4 години,който беше имплантиран през октоври миналата година в ИСУЛ от професор Кунев.Преди да се реим с майка ми за тази операция изчетохме голяма част от темите в този форум,свързани с глухотата,а аз също и различни статии на английски и испански  за кохлеарната имплантация.Брат ми-Лъчезар  не чува от своята две годишнина.Вероятната причина за това е инфекция,която е преминала към вътрешното ухо.След почти две години на чудене кое ще е най-добри или пък дали просто си чува но е по-вглъбен в себе си взехме направление от личния си лекар и отидохме на консултация при доцент Спиридонова,която със своя професионализъм и човечност ни опът към настощите ни решения.Вече почти една година ходим на сурдопедагог в Люлин(Ябълкова градина 13) и Лъчи напредна в известна степен,но томно сега се чудим дали трябва да го запишем да посещава дневната детска градина,където има група,в която има и деца с импланти.Досега той ходеше само на обучение там и правеше различни упражнения за стимулиране на говора и слуха.Бих желал да знам дали има други майки,които са си изпращали децата на детска градина,защото това което най-много ни притеснява е ,че при невнимание на някоя от учителките той може да падне и да се счупи пластината под кожата.Ще сме много благодарни на вашите мнения и съвети,защото сме в много трудна ситуация и не сме сигурни кое ще е най-добре за него.

# 311
Здравей, Мирослав!
Разбира се, че трябва да запишете братчето ти в детска градина. Изключително важно е за него да общува с връстниците си - това ще окаже съществено влияние върху развитието му. Инцидент с импланта може да възникне винаги - да не говорим пък, че може да се развали и без никаква външна намеса (да пази Господ!). Ако брат ти е с имплант на Мед Ел, който е капсулован в керамична кутия и се страхувате, че керамиката може да се счупи, тогава притесненията ви са излишни - това не е обикновена керамика, а доста здрав материал. Предполагам, че може да се счупи само с ужасно силен удар, какъвто едва ли просто падане може да причини. Друг е въпросът, че все пак трябва да се пазят децата от удари по главата, но това важи и за децата без импланти.  Simple Smile

# 312
Miroslav ,за децата с този проблем няма нищо по-добро от контакта с чуващи деца ,това се равнява почти на една добра рехабилитация ,така че действайте  Peace
А за импланта ако  миналата година сте направили операцията  ,мисля че импланта ви трябва да е силиконов вече и двете фирми работят с такива ,Медел слагат вече" Соната ",който е силиконов ,така че както казва Ieppe да не дава господ ,никой не е застрахован от инциденти !

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 15:30 от FEN

# 313
Zdrawejte!
Много моля за телефони на д-р Зеленска, че Асенова не отговаряла. Става дума за едно детенце с увреден слух след менингит. Нещо ги мотаят в ИСУЛ. Намерих стационарнита, но ако пуснете един мобилен  Hug
 Heart Eyes

# 314
Д-р Асенова е в отпуск от 03.08 но за съжаление аз не знам телефона на д-р Зеленска.

Общи условия

Активация на акаунт