Фен клуб "Хари Потър"

• 22 782
  • 183
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Класирайте книгите, те са класи над филмите.
Само за убийството на близнака няма да й простя -
толкова безсмислено.
абсолютно  Rolling Eyes

# 61
Двамата ми бяха голяма слабост. Crossing Arms

# 62
Здравейте, фенки!

Включвам се след поредното гледане на "Хари Потър и Философския камък".
В края на този месец ще имам рожден ден. Смятам да си поръчам торта с Хари Потър и така от няколко дена ровя в Интернет за подходяща картинка. Накрая като че ли се спрях на тази.
Докато си ровех, случайно попаднах на този аватар:

С удоволствие бих го ползвала, но не искам да си развалям репутацията на МЪГЪЛ.  Laughing
Любезно ви го предоставям - ако на някой много му хареса и се чувства PURE BLOOD да го ползва. Grinning

Иначе от всички актьори във филма, най-много ми харесва Том Фелтън. Гледала съм го в няколко интервюта и ми изглежда добро и скромно момче. Впечатлена съм от начина, по който успя да пресъздаде такъв зъл и отблъскващ персонаж като Драко.

Преди няколко дена Милото ми дръпна от Интернет Harry Potter Book Collection 1-9 (на английски). До сега нямах книгите, вземала съм ги назаем от приятели да чета. Четенето на компютъра малко ми пречи да се съсредоточа, но от друга страна ми е по-удобно, защото речникът ми е винаги под ръка.

С нетърпение очаквам премиерата на шестия филм! За сега не сме си купили билети, но все още има време... Възможно е и да не успеем да се уредим, но тогава ще чета с интерес вашите разкази.  Simple Smile
Някой друг планира ли да ходи на премиерата?

Хубав и ползотворен ден ви желая!  Hug

# 63
  • UK
Мне, на премиери на филми не ходя, на книгите ходех обаче.

# 64
  • София
Кога е премиерата
и защо на английски - книгите съм ги виждала и на български в интернет вариант

# 65
nellyr, дръпнахме ги на английски, защото в момента сме в ЮАР - тук официалният език е английски и мисля, че това ще ми обогати речника. В интерес на истината ги дръпнахме и на български, но не отварям тези файлове.

Премиерата е на 17 юли.  Sunglasses

# 66
  • София
Премиерата е на 17 юли.  Sunglasses
ама и в БГ или за ЮАР говориш
сори, че те разпитвам така

# 67
Хари Потър и Нечистокръвния принц
Оригинално заглавие: Harry Potter and the Half-Blood Prince | Великобритания, САЩ
Световна премиера: 17.07.2009
Премиера в България: 24.07.2009

Студио: Warner Bros.
БГ разпространител: Александра филмс
Източникa

В ЮАР е на 17.07 - сега не мога да намеря източника, но има сайт, през който можеш да си купиш билети.

# 68
 Киберкат, не чети книгите на български от Интернет. Ако преводът е във варианта от преди една година, ще се разочароваш. Моя приятелка ме помоли да и препиша огромен абзац от "Нечистокръвния" за да сравнява, и реакцията и беше, че преводът в мрежата е ужасен. Дано се насладиш на книгите. На мен ми доставят голямо удоволствие. Дори си правих труда да търся пропуски на Роулинг, защото не ми се искаше книгата да е толкова съвършена като замисъл от първия до последния том. Е, открих няколко - но са дреболии. Ще се радвам да споделиш впечатления, особено от шестата книга, която ми е любима.  Hug
ПП - аватарът е супер, но аз нали си падам по Рон ...  Embarassed

# 69
Да, точно така, Хърмаяни.
Това не е оригинален превод, а е правен от фенове (в което няма нищо лошо, но не бих искала да го чета). Трябва да владееш много добре английски, за да направиш свестен превод, а буквалния превод в повечето случаи е неточен и неблагозвучен. Затова предпочитам да прочета оригинала на английски и да си го интерпретирам както ми дойде, а после ако намеря оригиналния превод на български ще е добре да сравня. Все пак и аз не съм филолог.  Laughing

# 70
  • UK
Ъъ, в нета отдавна има оригиналните преводи на всички книги на всякакви езици. Аз в момента ги чета на немски, защото го уча и... Общо взето малко разбирам, но според мен е добър начин да свикваш с даден език. И на български ги има, напишете в Замунда например Хари Потър на книги и ще ви излязат резултати не в Уърд формат, за които е по нормално да са фен преводи, ами в Акробат, това са си оригиналните преводи на Егмонтци. Simple Smile

# 71
Амииии...  Embarassed
Благодаря!   bouquet

# 72
  • София
Тук не са фен-преводи, а официалните.

# 73
  • София
аз щях да питам за актьора, който играе Снейп. Не участва ли в един смотан филм, където истински извънземни отвлякоха 4-ма актьори, които участваха във междузвезден филм / мале как го обясних/ Участва Тим Алън  май

# 74
Актьорът, който изпълнява ролята на професор Снейп се казва Алън Рикман.

Ето тук има подробна информация в кои филми е участвал.

Общи условия

Активация на акаунт