Вече се родиха АПРИЛските овнета, ред е на мъничките телета!

• 17 244
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен  Simple Smile

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМЧЕТА  bouquet

Аз още съм 2 в 1. Преди малко се връщам от запис (вече всеки ден ще ходя), тоновете на бебка са идеални, но аз продължавам да си нямам никакви контракции Mr. Green

Princesa raia успех утре, не го мисли толкова, важен е крайният резултат Praynig

# 151
Гледам компанията пак се е събрала Hug И аз съм тук цяла целеничка Mr. Green Само май Принцеската иска нещо да се цепи от отбора Mr. Green Стискам палци за утре мила,всичко ще е наред fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Шоки,освен към родилното,другаде не те пускаме Hug

И мен се опитаха да ме проверяват.Ейййй адски дразнещо #Cussing out Особено две дружки  в деня на термина такава патаклама вдигнаха,ама аз ги направИх на салата и сега дори не смеят да се обадят Crossing Arms Всички останали сме ги предупредили,че ако има нещо,ние ще звъним и досега слава богу се съобразяват. Смешното е,когато аз им се обадя просто ей така и те всички очакват да чуят че съм родила и са доста разочаровани Twisted Evil

Олимпиас,аз също няма да се съобразявам с тези 40 дни. При най подходящо време ще излезем. А пък и така като чета във форума,малко са майчетата,които спазват тази традиция. Повечето май дори го правят по неволя,я бебенцето не е здраво,я времето е лошо Peace
Вие сте си късметлии с вашето страхотно време!Ама нас тук питаш ли ни!Искрено се надявам тази година да има лято ,ако не,ще бягаме към Бг Praynig

Eli cat,да ти е живо и здраво слънчицето,много да ви радва и само щастие и радост да ви носи!

# 152
Здравейте мили априлки,

Честито на всички от вас, които вече гушкат своите малки съкровища, а на тези, които още чакат - леко и безпроблемно раждане.
Отдавна ми се иска да ви пиша, но все не остава време, а сега още по-малко – вече си имаме бебе вкъщи.

Нашият син Велизар се роди миналия петък – 17.04, сутринта в 3:37, 2.650 кг, 48 см. Съпругът ми ме закара в Майчин Дом към 00:30 и след близо 2 часа родих. Много съм благодарна на дежурния екип, който беше на смяна – млади момичета, бяха много мили и внимателни; лекарят, с който имахме уговорка не дойде. Благодаря специално на доктор Апостолова и на акушерката, на която за съжаление помня само малкото име Наталия.

Миналият ден ни изписаха с бебчо, вече сме добре и с таткото се опитваме да влезем в ритъм.

Целувки, много усмивки и по-малко безсънни нощи.  Hug

Роси

# 153
  • София
Здравейте мили априлки,

Честито на всички от вас, които вече гушкат своите малки съкровища, а на тези, които още чакат - леко и безпроблемно раждане.
Отдавна ми се иска да ви пиша, но все не остава време, а сега още по-малко – вече си имаме бебе вкъщи.

Нашият син Велизар се роди миналия петък – 17.04, сутринта в 3:37, 2.650 кг, 48 см. Съпругът ми ме закара в Майчин Дом към 00:30 и след близо 2 часа родих. Много съм благодарна на дежурния екип, който беше на смяна – млади момичета, бяха много мили и внимателни; лекарят, с който имахме уговорка не дойде. Благодаря специално на доктор Апостолова и на акушерката, на която за съжаление помня само малкото име Наталия.

Миналият ден ни изписаха с бебчо, вече сме добре и с таткото се опитваме да влезем в ритъм.

Целувки, много усмивки и по-малко безсънни нощи.  Hug

Роси

Яяя,  малък АДАШ на хоризонта! Heart Eyes

Mama_Rossie, да ти е жив и здрав малкият Велизар, много да папка, слушка и да пълни пампите! Hug
Тази новина определено ми вдигна настроението... Grinning

# 154
Здарвейте, мамита!Аз още съм 2 в 1!Утре в 10.00 ме искат във Вита, секциото е за 14.30, стискайте ми палци!Много ми е притеснено!Боли ме глава ужасно, пих парацетамол, но засега нищо! TiredПритеснено ми е също, че не са ми правили тест за упойката, нали в последния момент се оказа, че ще съм секцио и сега не знам ще има ли време?Ох, не знам как ще изкарам до утре, място не си намирам! ooooh! Rolling EyesМами, които бяхте секцио, помпата за кърма трябваше ли ви в Болницата?
Утре едва ли ще мога да пиша преди да тръгна, но ако мога ще драсна някой ред довечера!
Благодаря ви за всичко!Успех и на другите разраждали се мами! Praynig Hug

МАМА РОСИ ЧЕСТИТ ТИ СИН ВЕЛИЗАР! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДА ВИ РАДВА! ЧЕСТИТО И НА МАМА ЕЛИ КЕТ НЕКА ТОШКО ДА ИМА МНОГО КЪСМЕТ В ЖИВОТА И ДА СЛУШКА МАМА И ТАТИ!  ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МАМЧЕТА ДА СА ИМ ЖИ
ВИ И ЗДРАВИ!
АЗ БЯХ СЕКЦИО И ПОМПА ЗА КЪРМА НЕ СЪМ СИ ВЗИМАЛА В БОЛНИЦАТА ТЪЙ КАТО ИМАХ ЕСТЕСТВЕНА  Wink breastfeeding newsm32, ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ТЕ ЩЕ ТИ ДАДАТ БЕБЧЕТО ДА ГО НАКЪРМИШ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ТЕ РАЗДВИЖАТ И СЕ ЧУВСТВАШ ДОБРЕ.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА БЪДЕШ СПОКОЙНА ДОКОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД.СТИСКАМ ТИ ПАЛЦИ ВСИЧКО ДА МИНЕ ЛЕКО И БЕЗПРОБЛЕМНО.И АЗ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА Д-Р МАРКОВА ОТ КЛИНИКА ТОРАКС ПЛОВДИВ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЯТО АЛЕКС Е НА БЯЛ СВЯТ.СТРАХОТЕН ЧОВЕК   bouquet

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 21:09 от TANITAFRESH

# 155
Здравейте на всички родили и не все още.

Честито за новите бебчета, с пожелания да растат засмяни и игриви, и да слушкат мама и тате!!!

ние с беба сме добре.Храним се когато сме гладни и заспиваме.По горе прочетох за чая на Хип.Нашето педи днес ми препоръча "ЛАКТОГОНЕН ЧАЙ" .Голям ефект имало от него.Пък и от други мамета разбрах,че е доста добър.Продава се в аптеките и струва около 2 лв.
Днес нашето пъпче падна и сме много щастливи,че вече няма да треперим дали няма да направим беля.

ОТ ТОВА МЯСТО ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО НА Д-Р МАРКОВА ОТ УМБАЛ"СВЕТИ ГЕОРГИ", КАКТО И НА ЕКИПА КОЙТО БЕШЕ С НЕЯ. СЪЩО ТАКА И НА ПЕРСОНАЛА, ВСИЧКИ БЯХА МНОГО ДОБРИ И ГРИЖОВНИ!!! БЛАГОДАРЯ ВИ!!! newsm51 newsm51 newsm51

# 156
Mama_Rossie, Eli cat, Честити ви бебчета! Да растат живи, здрави и послушнички!
Шоки, Шарлот, Кели, Яна Кънчева и всички, които още не сте родили, стискам ви палци и ви пожелавам леко раждане и едно сладурско бебче!

Момичета, много се бях отчаяла от консултацията на 21 ден на малката. Излезе, че е наддала от родилното /за 15 дена вкъщи/ само 230гр. Още ми държи влага. И си мисля, че аз съм виновна дето слушах педито, че трябва да я храня на 3 часа за по 20-30минути само и вечерта да правя почивка от 5-6 часа като й давам само вода. Това с водата не стана три поредни нощи и се отказах като продължих с нощно кърмене на поискване, ама от режима не и резултата е явен. Иначе си имам достатъчно кърма. Изцедих няколко пъти контролно и имам достатъчно за седмиците на които е, но малкото човече няма сили да изсучи пълноценно всичко на три часа. Иииии  #2gunfire спрях с пустите му режими. На 29 отново сме при педито за контролно теглене.  Praynig да е качила повечко, след като вече й давам по-често /на 1,5-2-2,5 часа/ и я държа упорито на цицата, докато не видя, че вече й е все тая и заспи непробудно.
Вие изцеждате ли се допълнително след кърмене? От болницата, педито, а и някои дружки ми казват да го правя, за да стимулирам кърмата. Опитвам се да го правя с помпата на Авент поне по два пъти от всяка гърда / т.е. след 4 кърмения/, защото не мога да намеря време за повече. Това достатъчно ли е? И до кога ще трябва да цедя? По принцип не ги усещам много напрегнати от както излязох от болницата, за да цедя често, но нали така се стимулира производството на повече кърма.

# 157
sisely аз цедя от гърдата, от която се е хранило бебето по-интензивно. При следващото хранене другата.

Mama_Rossie, Eli cat ЧЕСТИТО МАМЧЕТА.ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЛАДУРЧЕТА.

# 158
Eli cat,Mama_Rossie честити ви момченца!
                  Да са ви живи и здрави!

Принцеса Рая,успех утре Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed.Ще видиш че всичко ще мине като по вода,и не е имало толкова за какво да се тревожиш.Силно гуш  Hug.С нетърпение ще чакаме радостните новини Party
Помпа за кърма имах в родилния дом,цедих се преди да ми дадат бебка(което стана на 3-я ден от раждането Whistling),както и първите пъти след кърмене,за да стимулирам ''тръгването'' на коластра,понеже бебка сучеше точно никак в началото(след толкова хранения с шише  Confused).На 5-я ден в родилния дом мъничката ми беше отделена от мен за няколко часа,защото беше на фототерапия заради жълтеницата,и тогава пак цедях.

40-те дни неизлизане не съм ги спазвала и аз нито първия път,нито сега.Около 10-я ден започнахме да излизаме за по малко Sunglasses.
Пък не мога да не се похваля че днес бяхме на разходка и запознахме официално моята Ани с Алекс на atlantica,и със Стефан на stelavi newsm19.Следващия път ще се постараем да сме в пълен състав-и с Аничка,qnika,Vili Shildarova и бебоците Hug Hug Hug

chockolina,присъединявам се към мамчетата които не те пускат никъде да бягаш Naughty Hug

Io_io,вит. Д не давам още,не можах и да се сетя кога бях го започнала със Сашко,май след първия месец ли беше... newsm78.На 27-и сме на консултация,и ще попитам,само това забравих да питам педиатърката като идва вкъщи.
А петната третирам с Вениш(изпирам ги веднага на ръка),и после си пера дрешките с бебешкия прах.

Шоки, Шарлот, Кели, Яна Кънчева и всички, които още не сте родили, стискам ви палци и ви пожелавам леко раждане и едно сладурско бебче!
Присъединявам се  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

sisely,аз не се цедя след всяко кърмене.Цедях се първите дни,докато тръгне кърмата.Сега вече бебка си суче добре,изпразва ги добре гърдите,не ги чувствам напрегнати,и не цедя.Бебка мисля ги стимулира достатъчно,и лично аз нямам нужда повече да се увеличава кърмата Grinning.

emanuela88 ,много бебчета повръщат след хранене,включително и моето Wink.Педиатърката ми обясни че това е нормално(когато става въпрос за малко връщане на мляко,а не повръщане на ''фонтан'' обаче),бебчетата просто връщали излишното количество мляко,което са изцокали Peace.Няма място за притеснение Hug
За къркоренето на коремчето не знам дали е от глад,или от колики,но си мисля че по-скоро от глад  Thinking,защото съм забелязала че на бебка коремчето къркори преди за започна да я кърмя Rolling Eyes.А колики не съм забелязала да има...пу-пу fingerscrossed

# 159
Нямам време да пиша. Но сме добре. Като ми остане време - повече !!!

# 160
Днес най-сетне ме погледнаха на ехо и какво мислите се оказа? Ами, че плацентата била свежа като краставичка, водите са екстра и бебето е към 3 кила, т.е. няма никакви данни за физическо преносване. Според дока май просто съм забременяла по-късно. Та, сигурно и таз седмица няма да е раждането. Може и аз като Шоколина да дръпна до май месец, но при никакви майски мами няма да ходя, вас си ви обичам  Hug. Добре, че избегнах планираното секцио, че сигурно щяха да извадят момата направо недоносена. Ми то при това положение нищо чудно, че нямам никакви признаци за раждане, то още не й било дошло времето. Та след тази хубава новина (че реално не преносвам), мерих улиците цяяяяяяяяяял ден и ми беше суперяко. След като беба не е готова да излиза, и аз не бързам  Sunglasses

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 19:59 от brilliantine

# 161
И ние днес бяхме на преглед. Имам 3-4 сантиметра разкритие, ако до понеделник не родя или на преглед за запис на тонове или направо за предизвикване на раждане. Само се чудя... ако не родя ,дали мога да пия чая от босилек преди да тръгна за болницата за предизвиканото раждане или не  newsm78 , все пак ще ми дават окситоцин. Дайте ми някакъв съвет момичета.
На всички мами 2в1 търпение и леко раждане  thumbsup

# 162
Здравейте! Пише ви мъжът на принцеса Рая.
Нашата хубавица днес се роди!!! Точно в 21ч02мин благодарение на д-р Богословова и екипа на "ВИТА"!
Стефания тежи 3,700кг и е висока 51см. Много е красива и има хубава черна косичка!
Всички имате много поздрави от мамата и бебето, които се чувстват отлично и сега си почиват!
 Simple Smile Simple Smile Grinning Grinning

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 07:40 от princessa raia

# 163
  • Варна
Пише таткото... Днес, в 22:20 се роди Филип!!! Тежи 3,7 килограма и е дълъг 52 сантиметра! Бебока и мама са добре!

# 164
Здравейте и от мили тумбачета и майчета Hug

Ние вече от седмица сме си вкъщи и се гледаме.Авинка е добре само дето киха повечко и има малко сополки но и двете се обзаведохме с тях в болницата още. Sad
Мили майчета искам да ви споделя колко мн ми е мъчно и плача всеки ден започва да ме хваща явно депресията.Толкова странно се чувствам.Хем се радвам на хубавото ми детенце и се гордея с нея хем изпитвам някаква огромна тъга и празнота.Ходя като на сън.Не мога да се наспивам,нямах коластра в блницата и малката я хранех с шише.Като се прибрахме се поотпуснах и тя тръгна сега си имам но не мн като количество на всичкото отгоре зърната са ми ужасно плоски и малки Авинка милата я мъча да ме суче но е мн трудно тя суква 2-3 пъти спира и почва да плаче така няколко пъти докато и аз не ревна накрая че не мога да си накърмя детенцето и минаваме на шишето с изцеденото от мен и дохранваме с адаптирано.Всичко ми е такава каша даже и сега като пиша не знам от къде да почна да обяснявам CryТолкова съм си мечтала да си я кърмя в скута.На всичкото отгоре не можех да си стоя на д-то от шевовете но сега след като ги свалиша е по-добре.Само хемороидчетат да мина по-бързо.

Все съм недоспала и мн отпаднала излизам за малко навън и ми е по добре но не мога дълго  да ходя защото се умарям и ме наболява.Засега нямаме някакъв точен режим  с буболинка когато спинка не я будя и я оставям пък и педито каза засега да си я оствим пък тя сама ще си се нагласи полека лека.

Мн ми е трудно с това цедене уж толкова мн бях изчела сега всичко ми е мъгла.Колко да се цедя по колко пъти,изобщо ми е едно страшно объркано.Сега си мисля за времето когато до преди седмица бях с коремчето и сега така ми липсва сякаш нещо се откъсна от мен завинаги CryС такъв трепет и увереност чаках момента а сега сякаш нищо не знам и не правя като хората.Страх ме е да остана сама вкъщи,все карам или майка или Ники да са до мен.

Милички извинявайте че така нахълтах с моите тегоби,но така сте ми вече близки и исках да си споделя с вас както го правехме и перди в очакване на нашите рожбички Heart Eyes

Не ми остав мн време дори да ви изчета но ще се опитвам да надничам по често така няма да се чувствам мн тъжна.Ще намеря време да кача снимчици и на моята принцеска.Само ще може ли Чоки или който прави темичките да ми поправи дата,Авинка дойде на бял свят в 00.35 на15.04.

Лека вечер от нас бъдете мн здрави а маминките с тумбачета малко им завиждам вече макар и на вас да ви е нетърпеливо радвайте се на това прекрасно  чувство то е неповторимо Heart Eyes

На маите сдобили се рожбички да са им честити и мн здрави.

Общи условия

Активация на акаунт