Вече се родиха АПРИЛските овнета, ред е на мъничките телета!

• 17 243
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Здарвейте, мамита!Аз още съм 2 в 1!Утре в 10.00 ме искат във Вита, секциото е за 14.30, стискайте ми палци!Много ми е притеснено!Боли ме глава ужасно, пих парацетамол, но засега нищо! TiredПритеснено ми е също, че не са ми правили тест за упойката, нали в последния момент се оказа, че ще съм секцио и сега не знам ще има ли време?Ох, не знам как ще изкарам до утре, място не си намирам! ooooh! Rolling EyesМами, които бяхте секцио, помпата за кърма трябваше ли ви в Болницата?
Утре едва ли ще мога да пиша преди да тръгна, но ако мога ще драсна някой ред довечера!
Благодаря ви за всичко!Успех и на другите разраждали се мами! Praynig Hug

# 136
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Честита госпожица на реа1.Много да ви радва и да е много послушна.  bouquet  bouquet  bouquet
И аз съм на линия с големия тумбак.Снощи имах боли подобни на менструални, които се опитах да засека,но те изобщо не са регулярни.Освен това ми се гади от време на време.Абе чувството е точно като ПМС. SickМного се надявам това да е признак ,че скоро бебка ще реши да излиза.
Постоянно имам някаква слуз когато ходя до 00,но вече е водниста.Днес дори имаше и леко розов цвят ,та се обадих на доки ,но той ме успокой че това е съвсем нормално.Утре съм на преглед да видим какво ще се произнесе. Rolling EyesЗа сега съм напълно спокойна ,но да видим като настъпи момента дали няма да взема да се панирам. Crazy
Относно проверките по телефона и при мен е така.Особено вчера ,понеже ми беше термина.На всеки казвам че скоро няма да раждам с надеждата да спрат за няколко дена да ми звънят ,че вече ми прегрява телефона.Най ми е смешен баща ми, който звъни всеки ден с някакви измислени поводи,уж все нещо важно има да пита, и просто вмята накрая как съм. Joy Joy Joy

Какво ли става с Янчето?Не е писала от вчера по обяд ,дали вече не се гушкат с нейното човече? Laughing

princessa raia  не се притеснявай,всичко ще мине като на сън.Мисли си как накрая ще гушкаш прекрасното си бебе ,което чакаш от толкова много време.Ще го видиш как изглежда.Просто невроятен момент.Ние ще ти стискаме палци ,а ти се успокой и прекарай последните часове с тумбака си на спокоистиве като му се любуваш.Както казва мъжо ,никога вече няма да сме толкова близко до нашите бебчета.Наслади се на последните моменти докато все още сте 2 в 1.

# 137
Честито бебче на Rea1, да ги радва много  Heart Eyes

Принцеске, стискаме палци миличка, и не го мисли много, радостта от бебчето е най-голяма и другото е без значение  Hug Аз моята помпа си я бях взела в роилното и добре направих, че малката така ме беше разранила, че се наложи да я ползвам. Вземи си и Гармастан паста или Лансинокс, за зърната да си мажеш ако кърмиш, доста облекчават  Peace

Мария, аз четох за задължителните имунизации, но тази нещо не я видях  Thinking Тя от тези по желание ли е, или просто името е различно и затова не я откривам? Извинявам се че така досаждам за тези ваксини, но ми се иска освен задължителните да правим на малката и тези които също се препоръчват, но не се поемат от касата  Wink
А тоя номер с харесването на татито и при нас го има  Sad   Явно него като не го вижда по цял ден и после му се радва повечко  Heart Eyes

# 138
Здравейте момичета. На 7 април с помощта на д-р Даскалов в клиника Селена Пловдив , родих моят син Тодор. Тегло 3.040 кг и 49 см. Вече сме си вкъщи, растем, кърмим се, слушкаме. Ето и снимки : http://picasaweb.google.bg/elena.eloracat/0#

# 139
  • Варна
eli_cat, честит ти син Тодор! Много щастие и късмет му желая!!!

Принцеске, стискам палци! Всичко ще е наред и утре вече ще си гушкаш сладурчето!

За ваксините - вчера слушах по новините, че вече ще са  включени в задължителния имунизационен календар и ваксините против менингит и пневмония - доколкото разбрах от догодина; не знам дали нашите дечковци ще ги хване новата програма обаче. newsm78

Олче, големи сте сладури всичките! Hug

Вчера се зимислих, че ако пренося, ще вляза в май месец и после трябва да пиша в майската темичка... Cry

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 14:17 от chockolina

# 140
Честито на всички мами, които гушкат бебчетата си вече!!!!

Успех на всички, които са все още 2 в 1!!!

Аз искам да попитам, дали е нормално при всяко харанене бебо да повръща! Много се притеснявам! От както започнах да давам капките против колики и след всяка хапване повръща и то мисля, че подсечено мляко!

Аз също давам чайчето на Хип с копър, но Влади не го харесва и пие съвсем мъничко!

# 141
  • Бургас
Здравейте, още съм тук, за никъде не бързам оня ден така се уплаших от болницата че не се натискам да ходя.
Мойта докторка вчера каза че до ден, два ще съм родила, ама мен ми писна така да ми казват, имам вече 3 см разкритие и нищо друго, каза че на следващите регулярни контакции бебчо е се рди, да ама не.
Снощи сестра ми идва на гости и ометохме всико за ядене в нас и аз в 9ч викам на мъжа айде на Каулфланд да пазарим/аз живея срещу него/, тох неще, аз пак ама ак така утре като стана няма какво да ям /това е голям проблем, вее съм с 15 кила отгоре и все ям/
И така напазариихме ние и приготвих меса за днес дсутринта да готвя. легнах си аз и като ме почнаха пак едни контракции със силни, болки, /по-силни от предния път/ и мъжа иска да ме кара в болницата, аз викам не утре кой ще наготви, първо сготвям и тогава. Пих няколко нош-шпа и станаха по-тътпими.
Днес наготвих 3 тенджари с гозби, не умрат мойте хора от глад като отида да раждам, все ги мисля. и сега сърцето ми се е свило от притеснение, днеспак ми тече слуз малко розовка, може снощи да съм увеличила разкритието, мисля че при мен наближава раждането, но адски ме  е страх и само си измислям какво да правя за да не засичам контракциите, като ги има по-на често. Сега даже съм в офиса, иначе в нас откачам.

ЗА РИЦИНОВОТО МАСЛО- пие се 2 супени лъжици с половин лимон. Предизвиква разстройство и контракции. Това е рецепта на старите акушерки, сега слагат система окститоцин.

Успех на всички не родили, дано не ви ес трах като мен, аз направо не мога да се позная, пухчо и кели-ф може да засечем в Бургаската болица.

# 142
Интересен момент с кърменето: от три нощи точно в три сънувам, че съм взела бебето на леглото и го кърмя. Резултат: първо се панирам, когато се събудя и бебето е изчезнало (телепортирало се е в креватчето си). Освен това протичам. След това се кърмим реално.

Така ще е, като ми се препълват циците нощем. Малко като ония сънища, дето търсиш тоалетната:)

Прилагам един тарикатски номер за кърменето. Понеже едно време съм била на вода със захар, та съм отраснала особен вид идиот, през деня забравям коя гърда е наред. Затова си сложих един пръстен и след всяко кърмене го местя на другата ръка, за да знам от коя страна се пада следващото хранене.

yana_kuncheva, това готвене е много подозрително...успех!

Ето и нещо за настроение: http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

# 143
  • София
Честито мъжленце Тодор на eli_cat! Да расте здрав, весел и послушен!   bouquet

Вчера бяхме заточени вкъщи заради дъжда, днес заради ужасния вятър. Sad Нещо се опитва да ме хваща депресията със закъснение. Сутринта се скарахме ужасно с мъжО заради баткото. Държим се с него точно така, както се бяхме зарекли, че няма да правим - само му се караме за най - малкото нещо, сякаш се очаква от него да е порастнал за времето, откогато се роди беба. А той няма още 3 години милият... Cry Страшно ми е жал, и ме е яд на нас си, и въобще ми идва да  #2gunfire някого.
Дано само покрай толкова нерви не ми намалее/спре кърмата, защото тогава наистина ще се разчуе... Twisted Evil
Всъщност, може ли да се случи от нерви, или това е в сферата на градския фолклор??? Rolling Eyes
Засега Ени е спокойна, папка си добре и даже си спи в кошчето сама, като я накърмя.

Някой питаше за пъпчето и нашето оставяше по памперса следи от кръв, педито каза, че е нормално, при някои бебета се "чистело" по този начин. Трябва да се тушира редовно обаче. Peace

yana_kuncheva, доста се посмях с твоето ядене и манджи. Знам, че на теб едва ли ти е забавно вече, но много смешно си го описала.
Стискам палци Събитието да е скоро и за теб, и за всички на които вече не им се бременее, представям си колко е изнервящо да чакаш. Confused
Ето, моят термин беше днес, а мъничкото слънце вече е на 2 седмици. Heart Eyes

princessa raiaHug Hug Hug

Вчера се зимислих, че ако пренося, ще вляза в май месец и после трябва да пиша в майската темичка... Cry

Чоки, тия да ги нямаме. Naughty Когато и да родиш, ти си си част от нас и без бой няма да те дадем. Laughing Можеш да пишеш където ти е приятно и интересно, разбира се, но за нас винаги ще си АПРИЛка 2009! Heart Eyes
И на теб стискам палци скоро да опразва квартирата малкият Човек.  Praynig Hug Wink

Оставям ви с пожелания за спокоен ден и отивам да обръщам внимание на баткото. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 14:53 от Олче

# 144
Честит да бъде Тодор на eli_cat! Здрав и послушен да расте!    bouquet
Интересен момент с кърменето: от три нощи точно в три сънувам, че съм взела бебето на леглото и го кърмя. Резултат: първо се панирам, когато се събудя и бебето е изчезнало (телепортирало се е в креватчето си). Освен това протичам. След това се кърмим реално.
Какъв съвпадък. Предната вечер мъжът ми ме буди за късното хранене и аз в несвяст, но сигурна че бебето ми е в ръцете и му обяснявам, че съм я гушнала. А той е над креватчето и ме гледа изумено.  Shocked Снощи пак нещо подобно, обаче този път човекът вече беше подготвен за моето "гушкане".  Simple Smile
Принцеса, за теста за упойка не се притеснявай - става за много кратко време. Драсване по ръката и слагане на люкарство до засъхване и сравняване с контролна драскотинка. Всичко ще мине добре.  Hug Щом Богословова вече препоръчва секцио, сигурно е за ваше добро. Тя доколкото съм чела мнения за нея не се слави като голям фен на операциите. Просто в случая значи трябва да се довериш на преценката й.  Hug
Олче,  Heart Eyes. Чудесна снимка на мама с двете й съкровища.  Hug
Марче, не бързай.  Wink Наистина, къде взе че изчезна Мисис Т.?      
Шоки, недей така. Нали мартенските априлчета са си наши. И едно-две майски априлчета може да се случи да си имаме и пак ще са си наши.  Heart Eyes Той младежът ти сам ще си хареса кога да се роди.  Hug 

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 15:04 от рони

# 145
здравейте,
чух се с Rea1 тази сутрин-много са добре, кърмят се и се гушкат.Малката госпожица се казва Андреа.
Олче, много ти е сладка малката, ама много! Нашата педи ми каза много да внимвам с емоциите и стреса, за да не ми намалее/спре кърмата. На една приятелка й спря от уплаха.
деси024554, и ние сме на Памперс с малкия и до сега ни изпусна 4,5 пъти.
Само с момченцата и с тази марка ли се случва?
Казаха ми,че могат да ми доставят турски Хъджис, дали са по-добри от тези тук?
Нашето пъпче падна на 5ия ден, но все още има по малко кръвчица и се чисти. Аз ко зачиствам по няколко пъти на ден със спирт и на всяка смяна на памперса слагам Топоцин.
Замисляли ли сте се вече за погачата? Някой може ли да сподели какви са ритуалите? Вкъщи е много тясно и се чудя къде и как ще я правим  newsm78
Деси, ние сме с "такова приспособление" за кепането и съм много доволна. А и много лесно можеш да къпеш бебчето само, ако се наложи. Продават се отделно, потърси, няма да съжаляваш.
Ренка79, аз съм чувала, че се запичат от АМ в началото,докато се регулира стомахчето и свикне.
asia_nika , ние се обличаме с боди с къс ръкав и отгоре с пижамка, а се завиваме с едно вълнено одеалце на дупки и едно поларено като полареното го махам като е по-топло.
petjoff, нашата педи ми каза да пия чая за кърмачки на Хип по 2 пъти на ден и съм доволна, за сега нямаме колики, но все пак надали е само от чая  Wink
princessa raia, стискам много палци! Ще чакаме хубавата новина!
ААААААА, chockolina   , ако обичаш вземи да раждаш вече, че не си те даваме на майските мами! Crazy
emanuela88, и ние понякога връщаме-когато е преял или ако съм го поразтресла повечко след хапване /ако сме сменяли памперса н-р/ и при нас понякога е като пресечено, но мисля, че е нормално.Геледай да се оригвате поне 2 пъти докато хапвате.
Давате лли вече вит. Д, че ние започнахме. По колко  капки давате?
И нещо за прането-как третирате,ако някъде иа петънце от акитата-Максимата нещо е ги изпира  Crossing Arms

# 146
На мен ми се случва същото нещо! И при двете нощни хранения преди наистина да го взема, явно сънувам, че хо храня! След това се будя и се чудя защо хленчи като вече е папал! Много странно!
Аз имам и още един въпрос! Къркорят ли ви на вашите бебчета коремчетата? При нас е много често! Не мога да разбера дали е от глад или от коликите?

# 147
 Честито момченце на eli_cat !!! Да расте здраво и щастливо дете!

renka79 Пентаксима е ваксина която комбинира пет болести/малко тъпо го обясних  Embarassed/ Втория месец на бебенцата по ЗК се слагат две инжекции, Преди години на синът ми му слагаха една инжекция + капки за полиомиелит, а сега капките са заменени с още една инжекция  Tired .
 Освен това четох, че Пентаксим-а е възможно най-изчистената и лесно поносима ваксина, защото не е жива и е "ацелуларна, т.е с разкъсана обвивка на ядрото" . Ето две  теми за Пентаксим.   Peace
 За тати и Дани вече съм сигурна, че тя ще е неговата принцеса и връзката ще им е по-различна и специална от колкото нашата с нея.  Sunglasses

Чоки при нас ще си стоиш, не те пускам и аз. Ако ти отидеш при майските бебчета, аз да отивам в мартенските тогава  Stop НАли заедно сме си вървели до сега, никой никъде не пускаме!  Heart Eyes Надявам се сега когато се успокоиш след уговорката с лекар, всичко да си тръгне лесно и леко, така се случи с мен поне.  Hug

Рони  hahaha позната ситуация, само , че с мъжчето. В съня си я носи и разхожда Joy само дето не е започнал да кърми още. Браво на мъжа ти!  Wink
 Принцеса Рая, Рони е права теста за алергия се прави на ръчичка с контролни лентички. Моите са все още ръката ми  Confused
 Бъди спокойна и се любувай на тумбачето. Всичко ще бъде наред и утре ще си гушкаш прекрасното създание!  Hug

Олче, прекрасна снимка на тримката с дечицата ти! За нервите бъди внимателна, че нали моята кърма драстично намаля, след едни емоции, които ме завладяха по едно време/може би не си прочела/ всичко се оправи, но наистина "се чу"от всички.
 Аз се радвам, че вече успях да намеря средно положение в отношенията ни с Алекс. С време и много търпение и обич всичко ще се нареди.
 Може би с Александър е по-лесно защото той е 8 годишен и вече е доста самостоятелен и осъзнава ситуацията по друг начин. А твоето момченце е така малко още, подхода сигурно ще е друг.  Hug

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 15:33 от Мария_

# 148
Чета за водата, която давате на бебчетата. Аз също смятам, че е въпрос на избор на майката, дали ще дава или не. Обаче за подсладената вода ми е странно и ми се струва доста излишно.  Нашият син се роди в испанска болница и тук нито АМ са ни давали, нито подсладена вода или глюкоза.  Смята се, че детето трябва да разработи гърдите и да слезе млякото. Първите дни ядеше съвсем по малко, то и нямаше много, а той трудно засукваше. 2 нощи даже ревеше от глад, защото явно се уморяваше и  не се нахранваше добре. Обаче се научи - макс. на 5 ден беше спец Simple Smile)) и кърмата ми се отрегулира доста бързо. От доста време не се цедя вече. А за жълтеница и глюкоза ама хич и не се коментира. Да имат жълтеница бебетата, но тя си минава. Даже и не разбрах кога и как мина.
От скоро (от както се появиха) давам чай на Блевит, срещу колики. Около 50 до100 мл на ден изпива. Това ни е водата, като самия чай не е подсладен.
Емануела, и моя Виктор започна да повръща. По-скоро връща съвсем по малко. Но днес за втори път избълва повечко. И естествено аз отново съм се шашнала, въпреки, че знам, че уж е нормално. В понеделник сме на доктор, ще я питам. а ако някой има знания по въпроса, ще сме благодарни да сподели. Simple Smile))
Чоки, в майската тема не те пускаме!!!! Е, сааааамо ако ти искаш, но само за малко! Simple Smile Колко време се грижиш за нашата темичка и за нас, как така ще ни напускаш. А и аз например като съм с мартенско бебе нямам намерение да се местя. На мен ми е хубаво с вас.
Момичета моя мишок утре става на 1 месец!!! Не мога да повярвам, толкова бързо лети времето и вече виждам промените в него, тоооолкова е пораснал!  Heart Eyes
Хайде на мамите в очакване - не остана, стискам палци за много леко раждане! И нека всяка роди така както и се иска. Принцеске,  Hug хайде ти сииии!!! Не го мисли толкова!
Сега като се замисля, може и за това да съм фен на естественото раждане - не знаеш кога ще се случи и затова не го мислиш толкова. Когато -  тогава! Simple Smile)))
Ние пак се мятаме на разходка. Не се съобразявайте с никакви 40 дена!!!! Това са някакви стари схващания, разпространени само в БГ. Ако времето е хубаво - хайде навън. Тук в информацията, която раздават на изписване от болницата пише, че вторта седмица децата трябва да се извеждат вече.
Пращам ви много слънце и добро настоение Simple Smile)) Много  Hug на вас и бебчетата или коремчетата. Simple Smile))

# 149
Честит момък на eli cat да е жив и здрав и много да радва и слуша мама и тати  Hug

Момичета аз днес му дръпнах една разходка с надеждата че бебка ще тръгне  Praynig да видим какво ще стане  Hug Иначе за кратко ми се появи една болка като предменструална и после последваха едни нерегулярни контаркции които бяха до преди малко сега пак нищо  ooooh!

Яна ще се радвам да се засечем макар и отделението и мен ме плаши и да не е едно от най приятните места за срещи  Laughing

princessa_raia  успех утре и дано всичко да мине добре и да си гушкаш скоро малкото бебче  Praynig  Hug

Общи условия

Активация на акаунт