Вече се родиха АПРИЛските овнета, ред е на мъничките телета!

• 17 204
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Нани   Hug , аз  само  със  деня  ще се съобразя  и  със   изискванията  на  църквата . Други  суеверия  няма да спазвам , както  и  до  сега  нищо  не  съм  спазвала  Simple Smile . Казаха ми ,че  се  правело  съботата  преди  да   навърши  40  дни ,затова  питам  ,ако  някой  знае  нещо  по  въпроса ?
 Мамочка  ,благодаря  за  обяснението  Hug !

# 211
На бързо докато малкото човече не е надало индианското призоваване. Започнаха да го мъчат лошите колики. И повръща (анорексичка от малка ми го раздава), и хълца, но няма кой да го отмени горкичкото в тези гадни занимавания.  Confused Всеки си е харесал да спинка сладко като нея.  Simple Smile
ВериНайс, ти се оправяй бързо. Дано и Габи да се спави по-бързичко с адаптацията между нея и сестричката.  Hug
За преглед при ортопед и аз, че има ранен до около 45-тия ден. На по-късни месеци се прави още един. За тези от София къде сте се насочили като специалист?
Все още при младата ми лейди много се белят стъпалцата и юмручетата.
Режимът на хранене, ако оставя бебето само да решава кога може да се окаже, че ще яде 4-5 пъти в денонощие. Първо я будим по маса време, а след като й е сложен чистия памперс вече започва да търси вимето мамино.
Днес е доста по-неспокойна и яде през два и половина-три часа.
Направихме първата детска консултация в поликлиниката. Да си знаете, че трябва да си носите пеленка. Аз, разбира се съм над тези неща и бях отишла ма гости.  Simple Smile Бонбонки обаче не ме черпиха.  Thinking Мериха ни с малко дрешки заради липсващата пеленка. От изписването до днес (9 дни) сме с 600 грама напред барабар с извън-габаритните дрешоци. Наддало е детето. Доволен сме с татко й.   Simple Smile
Имаме си едно снимче в списъка - Шоки е качила една спяща Мария. Wink Между другото съм изтървала информацията, че съкровището ми имало и имен ден на Цветница. Имало цвете Дебела Мара. Mr. Green

# 212
  • София
Олче,не вярвах че въпроса ми ще предизвика такъв гняв в тебе,попитах нещо нормално и помолих за съвет,не съм безотговорна майка и понеже и аз не съм на мнението на педиатърката исках да се допитам до другите майки какво са ги посъветвали.Виждам че поста ти е насочен предимно към докторката,но сякаш от него лъха и упрек към мене.Ако съм те изкарала  от нерви с въпроса си ти се ИЗВИНЯВАМ..

Нямам нищо конкретно към тебе, съжалявам, че така ти се е сторило Sad! Hug Просто се дразня, когато чуя, че ЛЕКАР натрапва такива глупави препоръки. Защото вредят на някакъв етап. И на двете страни. Peace
Не бих си позволила да упреквам никоя майка, независимо как е избрала да си гледа детето. Просто изразявам мнение, което се надявам да е полезно за някого. Защото много често големите грешки са в резултат на сляпо подражание по примера на "околните" и на невежество. Толкоз. Peace

Олче ти беше казала че малката е все на гърдите ти!Сподели на колко часа я храниш,пък и гледам доста си запозната с кърменето Wink,дай мнение по моя проблем ако е проблем де   Wink

Първият бум в растежа е на около 10 дни (плюс, минус...). Елина на 11 беше супер ревлива и не ми слезе от гърдите - явно е искала да си увеличи количеството мляко, дребосъчката. Днес от 14 ч на обяд виси на цица, ако мога да я оставя за половин час съм щастлива. Crazy
Доста е изнервящо, особено ако имаш друга работа/още едно дете, за което да се грижиш, но за мен остава успокоението, че с времето се поуталожват нещата, и с излизане от възрастта на новороденото (6 седмици), бебчето си установява само някакъв режим и не е така срастнало с мама. Въпрос на приоритети и на търпение. Ако си мислех, че не и стига кърмата щях просто да избера друг начин да я гледам, но смятам, че си струва времето и "жертвите". Казала съм ма*ната му на всичко останало и се гушкаме с нея.  Grinning Иначе пълни пампите на всяко хранене (те нашите хранения днес прерастнаха в едно безкрайно... Crazy), нямам основание да смятам, че има нещо неестествено в поведението и.
За кърмачето сученето е най - естественото и привично нещо - начин да получи топлина, да установи контакт с мама, да усети нежността и, да се изпишка/из*ка, да се приспи и т.н. Кърменето не е единствено начин на хранене. И не на последно място - има и такива  Twisted Evil дни...
Пауза от 2 часа ми се струва супер нормална, с оглед на това, че кърмата се усвоява много бързо.
Дори завиждам благородно на такава пауза (хеле пък днес Rolling Eyes).

# 213
desi054224, аз не се бях замисляла накъде ни е пишлето, но сега като гледам си стои надолу. Въпреки това няколко пъти вече се опишка.

рони, и на нас много ни се белеха стапълцата и ручичките и педито ни каза да го мажем с Линола Фет.

Момичета, нормално ли първите 1,2 минути при кърмене, когато засуква да ме боли? А иначе от време на време имам едно парещо чувство под зърната и като пробождане...ух, как го обясних ooooh!

# 214
Io_io и мен ме боли още  в началото като засуче!
Олче благодаря ти за успокоението  Hug

# 215
  • София

За режима - и при нас все още липсва такъв.Мен също ме съветват да премахна храненето в 3 ч. А  иначе - ден с ден не си приличат.Важното е,че Мари расте добре.С коликите обаче се справяме малко по-трудно. Засега давам Есплумизан и Бийогайа.

И при нас започнаха коликите. Давахме на бебка Биогая но нямаха много ефект и сега сме с колиф. Вечер спим спокойно.

Днес бебка беше на гърда половин час и сме много щастливи  Simple Smile

# 216
Момичетааа, влизам да съобщя една страхотна новина!!!!!

Днес (незнам в колко часа), Брилянтин е родила своята малка принцеса Елизара. Тя е с прекрасните манекенски размери 3040гр и 49см. Щастливата мама казва, че е страшна сладурана!!!! Родила е нормално!   ylinfant

# 217
ЧЕСТИТО-О-О НА БРИЛЯНТИН!!!

# 218
  • София
Честита  малка  принцеса  Брилянтин  newsm51   stork-girl   newsm30   Two Hearts   Two Hearts   Two Hearts   Two Hearts   Two Hearts   Two Hearts   baloni   baloni   baloni   baloni  !  Да  расте   жива  и  здрава  и да   те  обича  и  почита  ! Да  е  щастлива   и  обичана  от  всички  и  да  грее  с  усмивка    Heart Eyes !

# 219
Честито на мама Брилянтин да и е жива и здрава малката Елизара!!!

# 220
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ЧОКОЛИНА, ПРИНЦЕСА РАЯ И БРИЛЯНТИН. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА, МНОГО ДА ПАПКАТ И ДА СЛУШКАТ.

С първото дете и аз допуснах грешката да му спирам нощното хранене от рано по препоръка на педиатърката, но сега ще има да взема. Naughty Нека малкото човече само си изгради режима за хранене. Аз само като го чуя да плаче сърцераздирателно от глад и направо ми се къса сърцето. Освен това опасно човече е, като се нахрани и заспива на гърда, и по никакъв начин не мога да го събудя-ни със щипане, побутване и т.н. даже и със смяна на памперса.Обаче като го сложа на неговото легълце и веднага ококорва очички и започва да се мръщи и хленчи. Като го взема на ръце и моментално заспива.Ама и аз работа имам да върша из къщи, не може само на ръце.

# 221
Честита принцеса на брилянтин да е жива и здрава и много да радва и слушка мама и тати  Hug
А мама бързичко да се възтановява Hug

Мале момичета аз още съм си 2 в 1 и имам чувството че останах последната бременна на света  Confused пухчо дано да се окажеш права и до утре вечер да се гушкам с бебка  Praynig
искам да ви попитам относно предизвикването на раждане има ли някаква опасност за бебка и много ли е лошо  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 09:54 от keli_f

# 222
  • Там където има любов
Честита принцеса на Брилянтин. Да расте здраво умно и красиво дете  Grinning
На мен още ми е трудно да наваксам изпуснатото ама малко по малко ще вляза в час.
Моят Дейвид все още преживява появата на бебето. Много бълнува, много се криви и се напишква  Sad
И Вики виси на гърдата с часове. Хапва бързо ама докато го оставя и започва да плаче. Снощи горе долу за пръв път спа в креватчето иначе най-спокойно до сега спеше в кошчето за кола.
И на мен ми се иска да разбера повече инфо за църквата че момента може и да сме го изтървали  Sad

# 223
Добро утро!
Имам две питанки.
1. На тези от вас, на които им е правено секцио, изписаха ли ви крем за мазане на операция, за да зарастне по-бързо и какъв?
/На мен нищо не ми изписаха/
2. Какъв способ за предпазване от забременяване ви препоръчаха и вие на какъв се спряхте?
/На мен ми препоръчаха за сега само презерватив, заради кърменето, а после или хапчета или спирала, като при спиралата се получавал по-обилен цикъл и имало възможност от инфекция/.

# 224
Привет мамчета!
Влизам съвсем набързо, за да ви съобщя прекрасна новина. На 20.04 в 07:05 сутринта се роди моята малка принцеса Мира. Роди се 3.400 кг. и 49 см, а раждането се случи много леко и бързо, само за около 4 часа от приемането в болницата - само благодарение на невероятния екип на д-р Зарев в Шейново, на който съм изключително благодарна. Изписаха ни още в четвъртък, но все още се осъзнаваме. По малко влизаме в релси. С кърменето се справяме криво-ляво с малко трудности, но се надявам да преминат скоро. Още не мога да си седя на дупето и затова няма да влизам много-много, но ще наваксам после. Снимчици имам вече доста, но уви още чакаме татито да ни донесе усб кабелче, че някъде сме го запиляли. Ще ви напускам снимки веднага когато успея.
На всички станали мамчета докато ме нямаше - едно голямо ЧЕСТИТО. На тези които още очакват - наслаждавайте се на последните си часове с коремчета и горе главата - няма нищо страшно, само хубави неща предстоят!!

Общи условия

Активация на акаунт